kikooo2 27.04.07, 00:33 wyssaliśmy korupcję z mlekiem matki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrze_n Re: A może My Naród 27.04.07, 00:44 "poprostu" nie mamy juz dlugo dobrych przykladow, przykladow zaufania do siebie samych w naszej historii. Historia nasza krotka i zawsze narazona na silne wplywy sasiadow, stad brak zaufania do innych pobratymcow i "gra pod siebie", lapowki zdrady, lekcewazenie zasad....To co pisze, to standard, minimum by zrozumiec dlaczego WARTO odbudowac nasza wiare w PANSTWO....Pruboja to Kaczki, ale lacza to - bo musza - z "zamiataniem" i to sie nie podoba , sa pokretnie krytykowani tez za odbudowe autorytetu naszego panstwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: A może My Naród 27.04.07, 12:25 A długa to według Ciebie jak długa, bo zawsze mi się wydawało, że mamy jedną z dłuzszych historii w Europie? Historia nasza krotka i zawsze narazona na silne wplywy sasiadow, stad brak zaufania do innych pobratymcow i "gra pod siebie", lapowki zdrady, Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n historia jest szalenie pokrecona, jakby jej nie by 27.04.07, 12:50 historia PL jest szalenie pokrecona, to tak jakby jej nie bylo, tej "jednej", jasnej i JEDNOCZACEJ, stad pisze, że za krotka. Liczyc ją np. mozna dopiero od 1919 roku... Nie kojarzysz tego problemu podstawowego dla naszej swiadomosci, dumy, wiary w instytucje, istnienia wiary w "polskosc"? Sprawa swego czasu byla przedmiotem "dyskusji narodowej" itd...A ty sie pytasz o co chodzi z ta nasza historia...(((. A skad popularnosc tak rozmiękczajacej myslenie narodowe gazety jak "GW"....Przeciez to az nadto proste, jestesmy narodem bez swiadomosci swej sily i jeszcze nam dokladaja... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Może od razu dorwałaś się do Amaltei :))) 27.04.07, 00:59 joella.r napisała: ty Naród może tak > ja z pewnością nie Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta.rzeczpospolita Re: Dobra metoda jest zamienic "My, Narod" na 27.04.07, 00:49 "We, the People". Ja tak zrobilem i polecam. Ma sie tylko jedno zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Dobra metoda jest zamienic "My, Narod" na 27.04.07, 01:02 Witaj Czwarta :) Onegdaj wzruszyłeś mnie swoimi przeprosinami. Odpowiedziałam, ale wątek zaraz powędrował na Oślą. A może zdążyłeś przeczytać? Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: Sam nie wiem jak to jest. 27.04.07, 00:56 PiSiorki powołały CBA do walki z korupcją. Ale okazało się, że jak tylko PiSiorki do władzy doszły to korupcja jak ręką odjął zniknęła. I teraz CBA nie ma co robić!!! A kasę pochłania gigantyczną. Genialny strateg tego nie przewidział? Czy mu się wizja urwała? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Sam nie wiem jak to jest. 27.04.07, 01:00 dekaczyzacja napisała: > PiSiorki powołały CBA do walki z korupcją. CBA,które samo miało nieprawidłowości przy zakupie oprogramowania. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Sam nie wiem jak to jest. 27.04.07, 01:02 dekaczyzacja napisała: > A kasę pochłania gigantyczną. ---> Zapominasz, że jeden złapany eseldowiec, to od kilku do kilkuset milionów wymiernego zysku dla budżetu państwa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: Sam nie wiem jak to jest. 27.04.07, 01:05 > Zapominasz, że jeden złapany eseldowiec, to od kilku do kilkuset milio > nów wymiernego zysku dla budżetu państwa. :) E tam. Blidę złapali i budżet nie zarobił ani złotówki. Jeszcze musi wydać grube tysiące na nowe śledztwo. Potwierdza się co pisałem o Kaczyńskich. Za co się nie wezmą to spier..lą. Teraz Kaczyński J. mówi o budowie silnej opozycji. Sukcesów nie wróżę. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Sam nie wiem jak to jest. 27.04.07, 01:06 1normalnyczlowiek napisał: > dekaczyzacja napisała: > > A kasę pochłania gigantyczną. > ---> Zapominasz, że jeden złapany eseldowiec, to od kilku do kilkuset milio > nów > wymiernego zysku dla budżetu państwa. :) Proszę cię już bez takich kitów. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Wiesz co to jest drukowanie pieniędzy? 27.04.07, 01:20 mike.recz napisał: > Proszę cię już bez takich kitów. ---> Jeśli wiesz, to pomyśl, co to są za pieniądze na kontach, także nielegalnych, także poza granicami kraju a pochodzące z oszustw, wyłudzonych kredytów, wyprowadzone z firm, wyprowadzone przy okazji inwestycji, "wypracowane" dzięki manipulacji cenami produktów i kosztami... Gdzie i jak te pieniądze są umiejscowione w polityce finansowej, walutowej i monetarnej? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz No to ja się pytam jak ma się jedno do drugiego. 27.04.07, 01:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=61457655&a=61458221 1normalnyczlowiek napisał: > mike.recz napisał: > > Proszę cię już bez takich kitów. > ---> Jeśli wiesz, to pomyśl, co to są za pieniądze na kontach, także > nielegalnych, także poza granicami kraju a pochodzące z oszustw, wyłudzonych > kredytów, wyprowadzone z firm, wyprowadzone przy okazji inwestycji, > "wypracowane" dzięki manipulacji cenami produktów i kosztami... > Gdzie i jak te pieniądze są umiejscowione w polityce finansowej, walutowej i > monetarnej? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Wiemy od czego zależy wartość danej waluty 27.04.07, 01:52 mike.recz napisał: No to ja się pytam jak ma się jedno do drugie ---> W uproszczeniu można powiedzieć, że zależy od rzeczywistego stanu gospodarki, od PKB. Jeśli w zastanych uwarunkowaniach pojawiają się pieniądze "nadmiarowe", czyli te pochodzące z wszelkiego rodzaju przekrętów, zasilające prywatne kieszenie "zaradnych", to i tak muszą być uwzględnione w ogólnym rozrachunku. Tylko mała skala przekrętów nie ma istotnego wpływu. Choćby na przykładzie działalności mafii węglowej, uprawiającej tzw przestępstwo doskonałe (dowody materialne przestępstwa znikały w piecu hutniczym). Cena stali ustalana była w oparciu o koszty uwzględniające także zakup węgla/koksu. Wycena tych kosztów uwzględniała węgiel określonej jakości, który zapewniał określoną efektywność spalania. I teraz, co się dzieje z kosztami, płacą pracowników, ceną stali, gdy do pieca szedł węgiel miernej jakości a płacono za węgiel pierwszej jakości? Podobnie można mówić o kosztach obsługi bankowej, gdy bank (dyrektor) świadomie udziela pożyczek, o których wie, że nie będą spłacone... Dlatego każdy złodziej z wyższej półki za kratkami, to wymierna korzyść dla nas i dla gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: Wiesz co to jest drukowanie pieniędzy? 27.04.07, 01:29 > Gdzie i jak te pieniądze są umiejscowione w polityce finansowej, walutowej i > monetarnej? No właśnie gdzie są pieniądze umiejscowione? Może PiS je odnajdzie i rozda? Albo powie gdzie można dostać trochę pieniędzy, bo też bym chciał. Żeby tylko zdążyli zanim się rozpadną. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Odnaleźć można,ale rozdać się nie da. 27.04.07, 01:59 dekaczyzacja napisała: > Może PiS je odnajdzie i rozda? ---> Są to pieniądze podobne do dodrukowywanych. Wartościowe są tylko majątki przestępców. Ich przejęcie i odsprzedanie prawdziwym biznesmenom lub innym ludziom może przynieść realne przychody dla państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A może My Naród 27.04.07, 01:06 kikooo2 napisała: > wyssaliśmy korupcję z mlekiem matki? 55555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555 Nie wiem czym mleko twojej matki bylo wzmocnione? Mleko mojej matki, bylo zwyklym matczynym pokarmem dla bobaska! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
pranajtis Wypraszam sobie, kikoo! 27.04.07, 01:11 Ja wyssalam uczciwosc, sprawiedliwosc i niezgode na wszelkie q*restwo niezalznie od pochodzenia kanali, ktora q*restwa sie dopuscila. Azjaci u mnie nie maja atryfy ulgowej. Proste jak drut! Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek To komuchy wyssały z mlekiem matki traktorzystki 27.04.07, 01:26 kikooo2 napisała: > wyssaliśmy korupcję z mlekiem matki? ---> pogardę dla innych ludzi i pociąg do złodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dekaczyzacja Re: To komuchy wyssały z mlekiem matki traktorzys 27.04.07, 01:35 1normalnyczlowiek napisał: > pogardę dla innych ludzi i pociąg do złodziejstwa. Oczywiście oprócz takich komuchów jak minister Jasiński. Ci którzy z PZPR przeszli do PiS, automatycznie przeszli przemianę: stali się prawi i sprawiedliwi, za razem. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Sam widzisz jakie to było proste :) 27.04.07, 02:06 dekaczyzacja napisała: > Oczywiście oprócz takich komuchów jak minister Jasiński. > Ci którzy z PZPR przeszli do PiS, > automatycznie przeszli przemianę: > stali się prawi i sprawiedliwi, za razem. --->Na przełomie lat dziewięćdziesiątych nic więcej od komuchów bym nie wymagał: Mogli przeprosić i wziąć się za uczciwe biznesy na równi z innymi ludźmi. Oni jednak woleli korzystać z nomenklaturowych układów i powiązań służbowych, by zawłaszczać wszystko dla siebie. Ale i tak nie to było najgorsze. Najgorsze było to, że nie umieli gospodarować tym co dostali praktycznie za darmo. Wszystko dewastowali i defraudowali. A to jest już niewybaczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Naród pewnie tak,dlatego powinniśmy się postrzegać 27.04.07, 01:38 jako SPOŁECZEŃSTWO nie naród. Odpowiedz Link Zgłoś
pranajtis Bujaj sie! Narod ma tradycje, ziemie i prawa za 27.04.07, 02:03 soba. Przybledy musza sie wylegitymowac. Granice po 45 sa granicami okupantow. Jak sie cos nie podoba, to z pretensjami do NIemcow i Rosjan! Odpowiedz Link Zgłoś
banme3 co obcy dali, obcy moga zabrac. 27.04.07, 02:49 a ty nie masz czym obronic, bo co nie pozwalamy sily zdobyc. musisz za nasze wojny placic i dla Izraela za rosomaki doplacac. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Co jest banme - jackowoman?? Znowu zbanowali tobie 27.04.07, 12:23 nicka? Bełkocz tak dalej to się będziesz w końcu podpisywał jako banme999. ;o> Odpowiedz Link Zgłoś
tornson I co masz z tej ziemii i tradycji?? 27.04.07, 12:33 Polska ma ziemię i co z tego jak już niemal wszystko na tej polskiej ziemii co ma jaką kolwiek wartość jest w rękach obcych koncernów, a dumny ze swej tradycji i historii Polak jest niewolnikiem na własnej ziemii i robi za tanią siłę roboczą dla innych. Państwa narodowe polegają na tym że jedne narody wyzyskują inne, kiedyś były to wojny i niwolnictwo, dziś globalny kapitalizm i kapitalistyczny wyzysk w biednych krajach na korzyść krajów bogatych. Gdy skończymy w Europie z durnymi ideologamii narodowymi i stworzymy jedną wielką eurospołeczność, to się skończy wyzysk, eurokoncerny będą musiały nas traktować jak obywateli swoich rodzimych krajów bo będziemy podlegali tym samym prawom, jako jedno europaństwo, skończy się kłopot z odpływem kapitału zagranicę bo będzie jeden eurobudżet. A tradycję na której tak ci zależy możemy też kutywować jako grupa etniczna w ramach europejskiego super-państwa. Społeczeństwo zamiast narodu to tylko korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
czapka-niewidka Re: A może My Naród 27.04.07, 01:59 Co niektorzy tak sie zassali ze do dzisiaj nie moga sie OPamietac:) Odpowiedz Link Zgłoś
czapka-niewidka "Klasyk ssania" 27.04.07, 02:10 "Jak działała mafia węglowa" www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=42058 Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kikoo sie rabnela - 27.04.07, 06:10 to było takie pytanie - nazwijmy je: retoryczne. A na myśli miałam następującą odpowiedż: nie wszyscy mieli oczywiście takie mleko, stopniowo natomiast dowiadujemy się, kto jest na "mlecznej liście". Serial trwa.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Kikoo sie rabnela - 27.04.07, 06:16 > nie wszyscy mieli oczywiście takie mleko A właśnie że mieli wszyscy. No, prawie wszyscy. Kto w dzieciństwie nie był korumpowany? "Jak będziesz grzeczny (a) to kupię ci lalkę". "Umyj rączki i połóż się do łóżeczka, to ci opowiem bajkę", "jak zjesz kaszkę to dostaniesz batonika" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Kikoo sie rabnela - 27.04.07, 06:17 cassidy_i napisała: > obudzili cie o 6 ? kikunia obudzili cię ? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kikoo sie rabnela - 27.04.07, 06:37 tia, ale nie weszli..... A jak z Tobą? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Kikoo sie rabnela - 27.04.07, 06:44 Do mnie, to zazwyczaj popołudniami jak mnie nie ma w domu. O 6 budzę się sama , szczypię się w rękę , żeby sprawdzic czy koszmar w jakim żyję od miesięcy był tylko koszmarem czy to niestety dzieje sie naprawdę. Kazdego ranka towarzyszy mi naiwna nadzieja , że to był tylko zły sen. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kikoo sie rabnela - ) Och Cassidy 27.04.07, 07:15 - dlaczego tragizujesz? Jeśli nawet nie podobają Ci się rządy Braci K., to przecież i tak (prawdopodobnie) nie przekłada to się bezpośrednio na Twoje życie. A poza tym pomyśl proszę, jaka jest oferta PiS - prawda, uczciwość, praworządność jako realne normy społeczne. Czy to żle??? Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: Kikoo sie rabnela - ) Och Cassidy 27.04.07, 11:14 Owszem przekłada się. Ale spoko, broni palnej nie posiadam , w łeb sobie nie strzelę. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: od kogo wzorce czerpano???? od jaskiniowcow? 27.04.07, 09:13 wyglada na to, że też........... Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: od kogo wzorce czerpano???? od jaskiniowcow? 27.04.07, 09:57 czym sie oni tam korumpowali???? nasionami traw???? owocami ziemi???? ciekiawe co? Odpowiedz Link Zgłoś
andrze.n Re: od kogo wzorce czerpano???? od jaskiniowcow? 27.04.07, 10:11 znane sa oszustwa wsrod malp, bylo doswiadczenie ze pozwalano malpie obejrzec gdzie sa zakopywane na wybiegu banany i nastepnie wpuszczano inne malpy, ktore wiedzialy "ogolnie" ze pozywienie gdzies jest i ta malpa wiedzaca szczegoly nie zdradzila swej wiedzy, dopiero po odejsciu grupy zaczela odkopywac ze znajomych miejsc owoce. oszukala grupe udajac "zaangazowanie" w poszukiwaniach bananow wraz z innymi.... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: od kogo wzorce czerpano???? od jaskiniowcow? 27.04.07, 10:13 W wypowiedziach dla mediów Macierewicz nie odniósł się do podnoszonych przez nas kwestii - nie wyjaśnił dlaczego w Krajowym Rejestrze Sądowym widnieje wciąż jako prezes i właściciel 28 proc. udziałów dziedzictwa Polskiego ani dlaczego jego spółka od 6 lat nie składa w KRS obowiązkowych sprawozdań z działalności; nie wytłumaczył dlaczego działalność głównego udziałowca Dziedzictwa - spółki Medinvest Corporation jest taką tajemnicą. Krótko skwitował tylko w „Kurierze": - To jest po prostu naprawdę robienie z igły widły (...) Wszystko razem jest śmieszne przecież. Naszym zdaniem ani łamanie prawa przez szefa Służby Kontrwywiadu Wojskowego, ani wypowiadanie przez niego publicznie kłamstwa śmieszne nie są. www.polityka.pl/polityka/index.jsp?place=Lead121&news_cat_id=1335&news_id=216688&layout=18&forum_id=9989&fpage=Thre ads&page=text Małpy,jaskiniowcy... Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n Re: od kogo wzorce czerpano???? od jaskiniowcow? 27.04.07, 10:30 Maciar. nie rozpoczął zdaje sie jakiej dzialalnosci, to jest wstepny wpis gdzies tam...znaleziono mu to i robi sie sztuczny szum... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: od kogo wzorce czerpano???? od jaskiniowcow? 27.04.07, 11:17 andrze_n napisał: > Maciar. nie rozpoczął zdaje sie jakiej dzialalnosci, to jest wstepny wpis gdzie > s tam...znaleziono mu to i robi sie sztuczny szum... Nie wiem jak jest faktycznie. Sztuczny,nie sztuczny ale wyobrażam sobie co w takiej sytuacji działoby się gdyby pis był w opozycji,a sprawa dotyczyłaby kogoś z ekipy rządzącej. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Mów za siebie Kikoo co i z czym wyssałeś... 27.04.07, 15:06 Witaj, mój psychiatro! Wyrosłam na ekologicznym mleku, czy to coś znaczy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
os_rooj Mów za siebie kokokoś co i z czym wyssałaś... 27.04.07, 15:09 Fascynująca jest ta dezintegracja zmysłowego poznania, kiedy napotyka brutalną prawdę i czmycha w popłochu, zastępując realność mirażami i budując kruche bufory, mające chronić przed atakami zbyt przerażającej egzystencji! Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Mów za siebie kokokoś co i z czym wyssałaś... 27.04.07, 15:18 heniuś, ciebie to chyba makuchami traktowali.......... Odpowiedz Link Zgłoś
os_rooj Mów za siebie kokokoś co i z czym wyssałaś... 27.04.07, 15:27 kokokoś, nie mogłem się powstrzymać, widząc cię zdrową na ciele..;) Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo46 My Polski Naród jesteśmy dumni z IV RP 21.05.07, 19:17 Ci którzy opluwają nasze dzieło to wrogowie Polski i część układu... Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta.rzeczpospolita Re: To my tutaj jesteśmy "We the People" 21.05.07, 19:23 Wy tam w Priwiślańskim Kraju nie jesteśta zaden "naród", Kikoo, tylko "NAROD", z udarieniem na ostanią sylabę, najlepiej jeszcze pisane cyrylicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiko45 Re: To my tutaj jesteśmy "We the People" 21.05.07, 19:59 Kiko46 to nie ja a podróba heniuś. Tęsknisz za krajem, co Czwarta? Na obczyżnie ciężko, oj ciężko - bułka z masłem nie smakuje znowu tak bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta.rzeczpospolita Re: To my tutaj jesteśmy "We the People" 21.05.07, 20:35 kiko45 napisała: > Tęsknisz za krajem, co Czwarta? Wiesz, z tym to dziwnie. Ponad połowę życia spędziłem poza Polską - wczesne dzieciństwo, a później wiekszośc "dorosłego" życia (tzn. w wieku powyżej 18 lat). Wiec "kraj" to dla mnie troche cos "rozdwojonego" (schizofrenicznego?). Za Polska tęsknię i czesto z tego powodu do Polski jeżdżę, ale w Polsce szybko zaczynam tęskinic za swoim obecnym siedliskiem. > Na obczyżnie ciężko, oj ciężko - bułka z masłem > nie smakuje znowu tak bardzo.... W Polsce w młodosci mi okropnie doskwierał brak Corn-Flakes-ów i innycg "cereals". Bułki, owszem, uwielbiam, najlepiej "murarki" i koniecznie z POLSKIEJ pszenicy, nie importowanej! (bezbłędnie Ci powiem, z jakiej upieczono taka bułkę). Ale ja wszystkie inne bułki na świecie oddam za włoska bułke z oliwkami - choc we Włoszech spedziłem w życiu ledwie tydzień. Takie bułki tutaj u mnie pieką, więc mam dobrze. Najwazniejsze w tym wszystkim - MYŚLĘ po polsku i to wszystko określa. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo46 Re: To my tutaj jesteśmy "We the People" 21.05.07, 20:52 Czwarta, gdyby Naszym Krajem Panowie Kaczyńscy rządzili od 1989 r., też takie włoskie bułki z oliwkami jedlibyśmy. czwarta.rzeczpospolita napisał: > kiko46 napisała: > > > Tęsknisz za krajem, co Czwarta? > Ale ja wszystkie inne bułki na świecie oddam za włoska bułke z oliwkami - choc > we Włoszech spedziłem w życiu ledwie tydzień. Takie bułki tutaj u mnie pieką, > więc mam dobrze. > > Najwazniejsze w tym wszystkim - MYŚLĘ po polsku i to wszystko określa. Odpowiedz Link Zgłoś
kiko45 Re: To my tutaj jesteśmy "We the People" 21.05.07, 22:08 aaa, skoro dzieciństwo spędziłeś poza krajem, to zmienia postać rzeczy. W zasadzie najmocniej tęskni się do kraju dzieciństwa.......... Przez bułkę z masłem rozumiem ten luksus, który konsumowany poza miejscem, gdzie czujemy się u siebie, nie sprawia tyle radości. W Twoim przypadku jest to wszystko rzeczywiście nieco skomplikowane... :) Odpowiedz Link Zgłoś
czwarta.rzeczpospolita Re: To my tutaj jesteśmy "We the People" 21.05.07, 23:01 kiko45 napisała: > aaa, skoro dzieciństwo spędziłeś poza krajem, to zmienia postać rzeczy. > W zasadzie najmocniej tęskni się do kraju dzieciństwa.......... Wczesne dziecinstwo. Od konca 7-go roku mieszkalem juz w Polsce. Dwa pierwsze jerzyki, ktorymi mowilem, ulotnily sie w mgnieniu oka. Najwazniejszy jest, moim zdaniem, jezyk, ktorym sie mowi w okresie, kiedy znajomosc jezyka sie utrwala. Dziecko potafi sie nauczyc jezyka (na swoim poziomie, oczywiscie) w ciagu kilku tygodni czy niewielu miesiecy, i rownie szybko potrafi go bez reszty zapomniec. To sie zmienia, gdy sie ma kilkanascie lat - jezyka, ktory sie zna wtedy, juz sie nigdy nie zapomni. Mozna zapomniec czesciowo, nabyc innego akcentu, ale zapomniec calkowicie juz nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
lasviol Re: A może My Naród 21.05.07, 20:47 To MY przypomina mi dowcip: Baco chwalą nas! Kto? Wy mnie, ja was! Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo46 Re: A może My Naród 21.05.07, 21:58 lasviol napisała: > To MY przypomina mi dowcip: > Baco chwalą nas! > Kto? > Wy mnie, ja was! a coś sie tak do mnie przyczepiła? ty z tych - Lekarzo ciągle mao i mao..........................? Odpowiedz Link Zgłoś
lasviol Re: A może My Naród 21.05.07, 22:13 Denerwuje mnie ten pluralis majestatis... Odpowiedz Link Zgłoś
kiko45 Re: A może My Naród 21.05.07, 22:16 Tak zaczął swoje wystąpienie w senacie USA nasz Wielki Lechu W. Nie pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kiko5 Re: A może My Naród pogonilibyśmy TVN24? 27.05.07, 13:06 heniuś, znowu zaczynasz? Po co ci to??? Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 TY i Naród?! 27.05.07, 13:25 Kpiny, moher nioe bedzie przedstawicielem Polski nigdy? Oszukaliście część wyborców i macie na krótko władzę ale to wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś