stranger.pl 01.05.07, 16:51 ość Blidy i jej powiązania z śląską mafią? - mafią która rozkradła miliardy złotych z publicznych (górnictwa) pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gat45 Bo umarła na pewno i nieodwracalnie 01.05.07, 16:57 stranger.pl napisał: > ość Blidy i jej powiązania z śląską mafią? - mafią która rozkradła miliardy > złotych z publicznych (górnictwa) pieniędzy? A w/w działalność dopiero mają udowodnić. Jaka by zresztą nie była, to na karę śmierci nie zasługiwała. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Bo umarła na pewno i nieodwracalnie 01.05.07, 17:03 gat45 napisała: "...Jaka by zresztą nie była, to na karę śmierci nie zasługiwała..." Karę śmieci? Sama sobie ja wymierzyła:P Masz rację co do jednego - złodziei nie powino się (od razu) karać śmiercią - za pierwszym razem powinno im się obcinać prawą dłoń, dopiero w drugą razem kradzieży obcinać głowę:P Sląska mafia nakradła miliardy złotych – ludzie na Śląsku często żyją w biedzie dzięki tej mafii – ja bym najchętniej dał tym biedakom mafiosów w ich ręce z prawem zrobienia z nimi co zechcą:P Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Bo umarła na pewno i nieodwracalnie 01.05.07, 17:10 ic nie wiesz o tej aferze. Rydzyk pociska ciu..stwa a ty je powtarzasz. Mafia tzw. węglowa sprzedawała węgiel pośrednicząć na tym. Na kopalniach było wtedy za dużo wegla wiec sprzedawały je pośrednikom. Niektórzy pośrednicy przeciągali termini płątności i nie płącili odsetek. Późniejk poprzez znajomości te odsetki umarzali. Ponieważ dotyczy to ogromnej ilości wegla i kasy wiec odsetki były duże. Narazie żaden sąd nikogo nie skazał a większośc ludzi z tzw. mafi jest w swoich domach, nikt ich nie aresztował. Nawet przyjmując kłąmstwa prokuratury za prawdę, barbara Blida byłaby pionkiem który podobno przekazał od Kmiecik do 3 dyrektorów kasę. NIC JEJ NIE GROZIŁO ze strany prokuratury. Zabiała się bo była zaszczuta i zbyt honorowa aby uczestniczyć w tym pokazowym aresztowaniu. kanalie ja zabiły a szefowa mafio jest w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
skin-01 guzik wiesz otej sprawie..tu masz czarno na białym 01.05.07, 22:12 wiadomosci.onet.pl/1408164,2677,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza dzi 01.05.07, 17:05 ja bym zbadał na wariografie tych oburzająco-nie oburzających się Odpowiedz Link Zgłoś
andbor43 Re: Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza dzi 01.05.07, 17:07 stranger.pl napisał: > ość Blidy i jej powiązania z śląską mafią? - mafią która rozkradła miliardy > złotych z publicznych (górnictwa) pieniędzy? Właśnie takie teksty serwują obrońcy Ziobry i Wassermana zamiast przysłowiowego "za to u was biją murzynów". Sądzę, że najlepiej ujawnieniu mechanizmów mafii węglowej przysłużyłoby się powołanie parlamentarnej komisji śledczej. Dlaczego władza "genetycznych patriotów" nie dopuści do jej powołania? Takie komisje wykazały zgniliznę, skorumpowanie i degrengoladę reżimu Sld i doprowadziły do jego obalenia po wsze czasy. Pisjonarze wiedzą, że taka komisja wykazałaby brak profesjonalizmu, zakłamanie, hypokryzję i fałsz moralny władzy narodowo-katolickich bolszewików i ostatecznie podkopałaby podstawy władzy ludowej w opinii publicznej. A władzy raz zdobytej się nie oddaje. Chyba, że naród sam ją odbierze. A naród, panowie Kurski, Suski i Bielan, jest nie tyle głupi, co leniwy. I od czasu do czasu potrafi przejrzeć na oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Katoprawica kłamie 01.05.07, 17:12 Jestem ze Ślaska i jak czytam takie brednie jak twoje to misię chce płakjać. Europa z nas sie smieje i ma powód. Tacy jak tyy z Katoprawicy chcecie wojny domowej i będziecuie ją mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Katoprawica kłamie 01.05.07, 17:19 Wojnę domową? Staniesz na barykadzie czy poślesz innych by ginęli za ciebie? Myślisz że ludzie będą chcieli umierać za Lewactwo? Mają to i waszą ideologie w du.ie:P Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Katoprawica kłamie 01.05.07, 18:25 zoro333 napisał: > Jestem ze Ślaska i jak czytam takie brednie jak twoje to misię chce płakjać. > Europa z nas sie smieje i ma powód. Tacy jak tyy z Katoprawicy chcecie wojny > domowej i będziecuie ją mieli. :)))) Pocieszne zwierzatko :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza dzi 01.05.07, 17:19 > Blidy i jej powiązania z śląską mafią? Mam nadzieję, że nie każesz prokuratorowi za długo czekać na informacje o znanych Ci powiązaniach. Byłoby bardzo szkoda, gdyby taki świadek jak Ty, się ociągał. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza dzi 01.05.07, 17:24 Gdybyś czytał prasę śląska to byś wiedział że opinii publicznej jest już znane bardzo dużo:P Czyżbyś żałował że się sprawa rypła? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza dzi 01.05.07, 17:40 Mnie nie interesuje co pisze prasa. Ty twierdzisz, że była powiązana, to znaczy, że wiesz. A jeśli wiesz, to podziel się swoją wiedzą z kim trzeba. Albo napisz tak jak jest, to znaczy, że prasa pisze. A jeśli dobrze pamiętam, to prasa pisała już cuda, z których sprawdziło się zaledwie parę przypadków. Ja nie wiem, czy jest winna czy nie, ale gdy słyszę że ktoś tam zarobił miliony, i ten ktoś mieszka na parterze familioka przy ulicy, to przestaję przesadnie wierzyć w to, co piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
skin-01 Re: Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza dzi 01.05.07, 22:13 wiadomosci.onet.pl/1408164,2677,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamontojerz Re: Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza dzi 01.05.07, 21:44 Oburza mnie szum jaki zrobili SL-dowcy. Brawo brńcie przestempców napewno zdobędziecie większe poparcie wiadomo u kogo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kikooo2 Dlaczego oburza śmierć Blidy a nie oburza działaln 01.05.07, 22:01 Bo świat zwariował - sodoma i gomora - przyjdzie potop, albo cóś............... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Grzechy Blidy rozgrzeszają nieprofesjonalność ABW? 01.05.07, 22:01 Chyba was pogięło. A za nieprofesjonalniość ABW to Wassermann po przeszło 1,5 roku rządów odpowiedzialności nie ponosi? Odpowiedz Link Zgłoś
kikooo2 Re: Grzechy Blidy rozgrzeszają nieprofesjonalność 01.05.07, 22:11 a o mafii dalej cisza....... Odpowiedz Link Zgłoś
skin-01 Re: Grzechy Blidy rozgrzeszają nieprofesjonalność 01.05.07, 22:15 ja tak nie twierdzę... konsekwencje tego są wyciągane natychmiast.. nikt z tych co brał udział w nieudanym aresztowaniu Blidy już w ABW nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl B. Blida: ""Jeśli po mnie przyjdą, zastrzelę się" 02.05.07, 08:18 Blida uprzedzała męża, że się zabije? "Jeśli po mnie przyjdą, zastrzelę się" - tak miała się zwierzać mężowi Barbara Blida. Według "Rzeczpospolitej", Henryk Blida zeznał to w toczącym się w sprawie samobójstwa byłej minister śledztwie. No i co teraz? Jak robić dalej aby winić PiS i ABW? Jak wyłudzać odszkodowanie od Państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Ja sobie na przedniej szybie auta nakleję: 02.05.07, 08:26 "Policjo - jak mnie zatrzymacie, zastrzelę się !" I będę pomykał 140 na ograniczeniu do 40... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: Ja sobie na przedniej szybie auta nakleję: 02.05.07, 08:57 Ciekawa sprawa, skoro mąż Blidy słyszał takie słowa żony (B. Blidy): "Jeśli po mnie przyjdą, zastrzelę się" i nie odebnrał żonie broni co to znaczy? Nie mówił nic rodzinie? Nie poinformował organów? Nie sprzeciwił się planom żony? I ten gostek jeszcze chce wyłudzić teraz odszkodowanie od Państwa (podatników) za... samobójstwo żony? Odpowiedz Link Zgłoś