Dodaj do ulubionych

Donald Tusk

18.05.07, 14:12
ma jedną wadę.
Jest za skromny.
Właściwie we wszystkim co powiedział przed chwilą w tvn24 , ma rację.
Ma rację, ale ta skromnośc to jest idealna za granicą , w UE, itd.
W Polsce trzeba mówic bardziej zdecydowanym głosem niestety.
Ja go lubię , bo niczego nie udaje i jest szczery, ale jak na polskie
społeczeństwo to potrzeba mówić z większym zdecydowaniem i pewnością siebie
żeby do ludzi trafiło.
Obserwuj wątek
    • jack20 Re: Donald Tusk 18.05.07, 14:14
      Jest za glupi na szefa parti,... chyba chciales powiedziec?
      • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 14:22
        jack20 napisał:

> Jest za glupi na szefa parti,... chyba chciales powiedziec?

Nie , napewno nie.
        Ale w Polsce potrzeba więcej zdecydowania w wypowiedziach.
        Polska to specyficzny kraj , niestety.
        Mysle ze Rokita o tym wie , może mu pomoże?
        • wos9 Re: Donald Tusk 18.05.07, 14:29
          Rokita pomoże... sobie.
          • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 14:30
            wos9 napisała:

> Rokita pomoże... sobie.

Obawiam się że masz rację.
        • jack20 Re: Donald Tusk 18.05.07, 14:45
          Czy ktos w tym kraju zastanowil sie, kto mw tej parti zdolny jest do objecia
          wladzy w panstwie ...i z jakim skutkiem?
          Ta partia ...leci tylko na %-ach dawanych na wyrost przez niezadowolonych z
          kaczorow.
          • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 14:56
            Niezupełnie.
            Mają program , różnią się od pisu i pozostałych parti., mają liderów ale
            dialogu między nimi podejżewam że zero , gdyby było inaczej byliby bardziej
            wyraziści.
            Polska inteligencja różni sie tym od inteligencji europejskiej że jest
            zamknięta ,nawet na siebie nawzajem.
            Kazdy z nich jest tak mądry że właściwie , wie wszystko , rozumiesz o co mi
            chodzi.

Ja może to widzę na swój spośób , ale zwykłych obywateli w ten sposób nie
            przekonają.
            • jack20 Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:02
              Jaka alternatywe przejecia wladzy ma ta partia ? Tylko z postkomunistami.
              Czy wobec takiego dictum kiedykolwiek wladze przejmie?
              Na powstanie lewicy w tym kraju nalezy poczekac ca. jeszcze ze 2 generacje.
              • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:08
                To prawda.Lewica w tym kraju jest lewa, do prawdziwej lewicy im niestety daleko.
                Maja zalety, wiedza jak być pewni siebie, wiedzą jak wymagac , wiedzą jak
                krytykować, ale jesli chodzi o standarty europejskiej lewicy to nie to ,
                zupełnie , nie to.
                Ta ich pretensjonalnośc w stosunku do PO i JEJ LIDERÓW JEST OBRZYDLIWA.
                (przynajmniej dla mnie)...
            • etta2 Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:11
              A co dla Ciebie oznacza "bardziej wyraziści"? Czy poza kaczora przypominającego
              Gomułkę, a chwilami nawet Hitlera, to WYRAZISTOŚĆ, czy może przejaw paranoi
              dręczącej tego ciołka. Czy za "wyrazistość" należy uznać mamienie społeczeństwa
              co rusz nowymi "sensacjami" w stylu np. "przywrócić karę śmierci"?
              Każda partia ma liderów i PO też ich ma. Jednak generalnie ma chyba duzo więcej
              ludzi przygotowanych merytorycznie do rządzenia niż PiSdzielce, chomoobrona czy
              weszpolacy. Nawet LSD miała lepsze kadry niż obecni rządziciele.
              • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:15
                Cały problem polega na tym , żeby ci, co kompletnie maja gdzieś politykę, bo
                nie wierzą nikomu z polityków, zaczeli myśleć podobnie jak ty .
                I o tym między innymi tu rozmawiamy, jawnie zresztą , bez aluzji.
                • etta2 Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:21
                  Wydaje mi się, że PO da się lepiej poznać już niedługo. W maju mają
                  konferencję, na której powinni ogłosić swój aktualny program. Mam cichą
                  nadzieję, że przedstawią go w postaci takiej, by pod strzechy też dotarł jako
                  przekonywujący. A "ciemny lud" może w końcu uwierzy, że obiecywane gruchy na
                  wierzbie nigdy nie rosną niezależnie kto obiecuje.
          • etta2 Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:03
            Nie pleć głupot. Ta partia uzyskała w wyborach o 3% mniej niż PiS i poparcie
            dla PO raczej rośnie. Gdyby PiS była normalną partią, a jej wodzuś nie miał
            zapędów dyktatorskich, PO powinna być współkoalicjantem. PO wygrała wybory
            samorządowe, ciekawe jaki wynik uzyska na Podlasiu.
            • elfhelm Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:08
              Patrząc na wybory samorządowe od 2005 do 2006 to PO zyskała w skali kraju 3%,
              PiS stracił 4. Więcej zyskał tylko gigant samorządowy Pawlaka. LiD uzyskał wynik
              o 3,4% gorszy niż odrębne listy w 2005.
              elfhelm.salon24.pl/15460,index.html
            • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:10
              etta2 napisała:

> Nie pleć głupot. Ta partia uzyskała w wyborach o 3% mniej niż PiS i poparcie
              > dla PO raczej rośnie. Gdyby PiS była normalną partią, a jej wodzuś nie miał
              > zapędów dyktatorskich, PO powinna być współkoalicjantem. PO wygrała wybory
              > samorządowe, ciekawe jaki wynik uzyska na Podlasiu.

Wszystko fajnie , tylko powiedz mi konkretnie , kto i gdzie plecie głupoty.
              Bo poważna partia nie osiada na lałrach , widząc sondaże.
              • etta2 Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:14
                cassidy_i napisała:

> Wszystko fajnie , tylko powiedz mi konkretnie , kto i gdzie plecie głupoty.
                > Bo poważna partia nie osiada na lałrach , widząc sondaże.

Faktycznie mój wpis wypadł tak, że nie wiadomo do kogo piszę...przepraszam.
                To było do postu Jacka20 z godz. 14.45
              • lepszejutro Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:15
                Głupotą jest gadanie o skromności Tuska. Jest nieudacznikiem, bezjajowcem,
                eunuchem politycznym, który w każdej konfliktowej sytuacji chce mieć ciastko i
                zjeść ciastko. Ostatnie sytuacje w Tryb. Konst. pokazały całkowita jego
                miałkość. Tylko SLD mialo jaja i potrafilo i wygrac w TK i pokazac preziowi,
                gdzie jego miejsce w bezprawiu. Tusk poza międleniem słów nie robi nic i z
                wyjątkiem braku koryta nie różni sie od Pisdu.
                • elfhelm Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:18
                  I partia kierowana przez tego nieudacznika zdobywa władzę w 14 na 15 obsadzonych
                  sejmików...
    • haen1950 Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:17
      No, nie całkiem. Miał kilka wystąpień sejmowych, po których Kaczor tracił
      prztomność z wściekłości.
      Jak ktoś ciągle wrzeszczy, to się szybko zużywa. Wie o tym każdy szef kazdej
      porzadnej firmy.
      • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 15:29
        haen1950 napisał:

> No, nie całkiem. Miał kilka wystąpień sejmowych, po których Kaczor tracił
        > prztomność z wściekłości.
        > Jak ktoś ciągle wrzeszczy, to się szybko zużywa. Wie o tym każdy szef kazdej
        > porzadnej firmy.

Owszem , to w sejmie , o odwołaniu Leppera, było grenialne , (choc nie
        koniecznie bardzo merytoryczne, odnośnie ministra rolnictwa, ale było genialne)
    • allspice Re: Donald Tusk - brakuje charyzmy:( 18.05.07, 15:23
      Niestety. Często ma rację,ale...brak charyzmy.
      • cassidy_i Re: Donald Tusk - brakuje charyzmy:( 18.05.07, 15:26
        A ja się będę upierać , że to zbyt duża skromnośc i brak pewności siebie.
        Charyzmy to brak np. Olejniczakowi.
        Tuskowi , nie.
        • jack20 Re: Donald Tusk - brakuje charyzmy:( 18.05.07, 15:37
          Brak dykcji, brak logicznego myslenia, 0 merytorycznosci, 0 charyzmy,
          0 wlasnych wizji, nietrafny a nawet zenujacy wybor prymitywnych
          wspolpracownikow doluja go juz albo zadoluja przy konkretnych przyszlych
          wyborach. Jednym slowem 0 szans na sukces.
        • allspice Re: Olejniczak - jest jeszcze młody :) 18.05.07, 15:39
          Olejniczak jest jeszcze mlodym politykiem,ale juz doświadczonym( był
          min.rolnictwa). Wszystko przed nim. A Tusk ma swoje 'pięć minut' w polityce,
          i mam wrazenie,ze do konca tego nie wykorzystuje. Głosowałam na Tuska i PO,ale
          niekiedy jestem rozczarowana ich postawa,jako partii opozycyjnej i nie
          wykorzystują błedów,jakie popełnia koalicja rzadząca.
          • cassidy_i Re: Olejniczak - jest jeszcze młody :) 18.05.07, 15:47
            allspice napisała:

> Olejniczak jest jeszcze mlodym politykiem,ale juz doświadczonym( był
            > min.rolnictwa). Wszystko przed nim. A Tusk ma swoje 'pięć minut' w polityce,
            > i mam wrazenie,ze do konca tego nie wykorzystuje. Głosowałam na Tuska i PO,ale
            > niekiedy jestem rozczarowana ich postawa,jako partii opozycyjnej i nie
            > wykorzystują błedów,jakie popełnia koalicja rzadząca.

Też jest dużo racji w tym co mówisz.W Europie partie opazycyjne , gniotą w
            proch partie rządzące.
            Oczywiście , te nic sobie z tego nie robią, ale tak jest.
            Platforma broni pisu i jej liderów (np. Niesiołowski broniący Putry) i takich
            przykładów moznaby podawac wiele.CzY PIS KIEDYKOLWIEK BRONIŁ pO i jej liderów?
            • allspice Re: PiS nie bronił PO,a wręcz przeciwnie... 18.05.07, 15:52
              mówiło się o zatopieniu Platformy. I tak jest do dziś. Jako wyborca PO,nie
              życze sobie -juz w tej chwili- koalicji z PiS. Wiem,że Kuchciński cos na ten
              temat mówił. Ale,lepsze sa nowe wybory:)
              • cassidy_i Re: PiS nie bronił PO,a wręcz przeciwnie... 18.05.07, 16:02
                allspice napisała:

> mówiło się o zatopieniu Platformy. I tak jest do dziś. Jako wyborca PO,nie
                > życze sobie -juz w tej chwili- koalicji z PiS. Wiem,że Kuchciński cos na ten
                > temat mówił. Ale,lepsze sa nowe wybory:)

Osobiście żałuję że ta koalicja nie powstała teraz, lub kilka miesięcy temu ,
                uważam że byłby to idealny moment dla obu parti.
                PO nic by na tym nie stracila, kraj cos tam by zyskał i przy okazji PO
                przekonałoby się że ,z pisem rządzić się nie da.( ODNOSZE WRAŻENIE ŻE ŻE
                JEDYNIE W PRAKTYCE , niektórzy sie przekonają że się nie da).
      • etta2 Re: Donald Tusk - brakuje charyzmy:( 18.05.07, 15:33
        Jak zwał, tak zwał, ale liczą się w końcowym rozrachunku fakty. A one są takie,
        że z trójki zakładających PO pozostał jedynie Tusk. Olechowski jest takim sobie
        członkiem-sympatykiem, Płażyński sPiSdził się ostatecznie. PO gromadzi sporo
        ludzi z jajami: Komorowski, Niesiołowski, Pittera, Rokita i jeszcze paru.
        Czy "bezjajcow" byłby w stanie utrzymać w kupie takie towarzystwo?
        Nie oceniajmy charakteru człowieka po jego sposobie bycia w TV, bo to często
        bardzo mylące.
        • cassidy_i Re: Donald Tusk - brakuje charyzmy:( 18.05.07, 15:42
          Problem polega na tym że Polska jest krajem , w którym ci najlepsi przeważnie
          bywają zbyt mało doceniani przez Polaków.
          Czasami mam wrażenie ze przysłowie nie ten , kto głośniej krzyczy ma racje, w
          Polskich warunkach nie ma odzwierciedlenia.
          Ten kto....itd, bez względu na to czy ma rację czy nie...
    • borbali Re: Donald Tusk 18.05.07, 16:01
      Jako organizator i administrator partii Tusk jest najlepszy na polskiej scenie
      politycznej.To w okresie międzywyborczym jest najważniejsze.Wszystkie partie
      przeszły kryzys podziału,a PO nie!!.Jeżeli chodzi o charyzmatycznych polityków
      to najlepszy w PO jest Komorowski,ktory ostatnio w czasie wyborów na marszałka
      sejmu rozbił w pył całą Kaczą Bolszewię i pokazał,że Dorn to przy nim zero.
      ---------------
      Kaczyści kłamią,bo prawda jest jest dla nich bolesna.
      • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 16:04
        borbali napisał:

> Jako organizator i administrator partii Tusk jest najlepszy na polskiej
        scenie
        > politycznej.To w okresie międzywyborczym jest najważniejsze.Wszystkie partie
        > przeszły kryzys podziału,a PO nie!!.Jeżeli chodzi o charyzmatycznych
        polityków
        > to najlepszy w PO jest Komorowski,ktory ostatnio w czasie wyborów na
        marszałka
        > sejmu rozbił w pył całą Kaczą Bolszewię i pokazał,że Dorn to przy nim zero.
        > ---------------
        > Kaczyści kłamią,bo prawda jest jest dla nich bolesna.

To fakt , Komorowski był bezkonkurencyjny i zrobil to w sposób tak
        cywilizowany , że tylko podziwiać.
    • maciej_maciej Re: Donald Tusk 18.05.07, 16:02
      ... nie ma jaj. Niestety. Nie potrafi kopac mimo ze amatorsko grywal w futbol.
      Nie nadaje sie do polityki. Widac to bylo w kampani prezydenckiej , widac to
      teraz. Jaki platforma ma program? Dotrwac do nastepnych wyborow prezydenckich i
      znowu wystawic Tuska? Zadnych konkretow. Zadnych propozycji. Zadnych projektow
      ustaw. Tylko czasami cichutkie skamlenie. I te procenty ktore maja w tej
      chwili to nie sa glosy zwolennikow PO. To glosy przeciwnikow PIS. Wystarczy
      tylko ze premier zapyta: czy Po jest po stronie PRL i przekretow w 3Rp i juz
      pan Donlad glosuje jak chce Kaczynski. To smutne ze znowu tylko komuchy sa w
      opozycji do tego rzadu. I znowu podczas wyborow czy to do sejmu , czy
      prezydenckich bedziemy glosowac nie na tego wspanialego kandydata czy wspaniala
      partie ze swietnym programem tylko bedziemy kolejny raz wybierali mniejsze zlo.
      • cassidy_i Re: Donald Tusk 18.05.07, 16:06
        maciej_maciej napisał:

> ... nie ma jaj. Niestety. Nie potrafi kopac mimo ze amatorsko grywal w
        futbol.
        > Nie nadaje sie do polityki. Widac to bylo w kampani prezydenckiej , widac to
        > teraz. Jaki platforma ma program? Dotrwac do nastepnych wyborow prezydenckich
        i
        >
        > znowu wystawic Tuska? Zadnych konkretow. Zadnych propozycji. Zadnych
        projektow
        > ustaw. Tylko czasami cichutkie skamlenie. I te procenty ktore maja w tej
        > chwili to nie sa glosy zwolennikow PO. To glosy przeciwnikow PIS. Wystarczy
        > tylko ze premier zapyta: czy Po jest po stronie PRL i przekretow w 3Rp i juz
        > pan Donlad glosuje jak chce Kaczynski. To smutne ze znowu tylko komuchy sa w
        > opozycji do tego rzadu. I znowu podczas wyborow czy to do sejmu , czy
        > prezydenckich bedziemy glosowac nie na tego wspanialego kandydata czy
        wspaniala
        >
        > partie ze swietnym programem tylko bedziemy kolejny raz wybierali mniejsze
        zlo.

Widzisz ja się z Tobą nie zgadzam , ale bardzo wielu ludzi myśli podobnie jak
        Ty.
    • alistair-p Chcecie żeby był PO-wską kopią Kaczorów? b/t 18.05.07, 16:05

• allspice Re: Chcecie żeby był PO-wską kopią Kaczorów? b/t 18.05.07, 16:09
        Nie,niech bedzie sobą,ale bardziej waleczny i niech nie daje się zbić z tropu
        JK,kiedy ten wyzywa go od postkomuny i innych:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka