Gość: Andrzej IP: 148.56.25.* 16.06.03, 19:56 PODAJCIE NAZWISKA TYCH LEKARZY!!!!! Jak znam zycie maja oni teraz prywatne praktyki. Chcialbym przynajmniej miec mozliwosc wyboru!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbytkownik Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: 217.17.244.* 16.06.03, 20:01 jak surowa powinna byc kara za taki proceder??? czy nalezy juz powrocic do Hammurabiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 16.06.03, 20:11 niech ktoś mi powie, że kara śmierci jest niepotrzebna. Bo oni nie zasługują na dożywocie tylko na stryczek od zaraz... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_nie_jak_tak Nie na stryczek! 16.06.03, 20:38 Troche wieksza dawka Pavulonu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emirein Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.w-net.pl 16.06.03, 22:30 właśnie że oni nie zasługują na szybką i w miarę bezbolesną śmierć, zasługują na to żeby do końca życia siedzieć w pierdlu, mieć czas na przemyślenie tego co zrobili i na to by inni więźniewie do końca ich marnego życia robili z nich cweli bo przyjemnie to im w tym pierdlu na pewno nie będzie. Za takie coś kara powinna byc taka, żeby marzyli o śmierci. Zabili 5000 ludzi to się poprostu w głowie nie mieści. Gość portalu: Paulina napisał(a): > niech ktoś mi powie, że kara śmierci jest niepotrzebna. Bo oni > nie zasługują na dożywocie tylko na stryczek od zaraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 00:12 emirein - tekst trzeba rozumieć! Badanie podejrzanych zgonów to nie to samo co uśmiercanie.Z poprzedniej porcji zgonów badanych przez biegłych z Krakowa, także "spadł mały deszcz" ( ale to jest już może dla ciebie za trudne?) Odpowiedz Link Zgłoś
emirein Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów 17.06.03, 15:41 doskonale rozumię ten tekst - 5000 podejrzanych zgonów, pewnie część z nich zostanie uznana za zgony naturalne ale gdyby nawet połowa była spowodowana pavulonem lub nieudzieleniem pomocy przez lekarzy to liczba ta i tak byłaby przerażająca. Ale ty pewnie jesteś lekarzem i wcale Cię to nie przeraża, dla ciebie to po prostu kolejne "zejście". To normalka. Dla ciebie życie ludzkie jest warte kilkaset złotych, "skoro tylu ludzi i tak umiera w szpitalach to dlaczego kilku z nich nie uśmiercić wcześniej i jeszcze na tym trochę kaski zarobić, przecież kiedyś i tak umrą" - oto jakich mamy lekarzy. Pomyśl może o rodzinach tych ludzi, ich bliscy byli ciężko chorzy, oni z nadzieją, że jeszcze można uratować matkę albo ojca dzwonili po pogotowie i pokładali w tych ludziach całą nadzieję a tutaj przyjeżdzali tacy ... i widzą zamiast człowieka "skórę" wartości kilkuset złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 23:49 Emirein - A jednak nie rozumiesz. oczywiście, że jestem lekarzem dlatego wiem, że nie jesteśmy cudotwórcami. LUDZIE CZĘSTO UMIERAJĄ POMIMO NASZYCH ZABIEGÓW BYTAK SIĘ NIE STAŁO!Rzucanie inwektyw na wszystkich lekarzy bez podstaw to bardzo wygodne stanowisko, ale niestety nie oparte na rzetelności.Zresztą po co korzystać z lekarzy, są przecież cudotwórcy z Filipin, "Rece które leczą", a w ostateczności Leksykon medyczny - tam można znaleźć porady jak się skutecznie leczyć. A tak na koniec to nigdy nie pracowałem w pogotowiu i nie jeździłem karetką, tak że strzał nieco chybiony. Przeczytaj tekst jeszcze raz może na spokojnie wnioski będą nieco inne od tych podsuwanych " w podteście" przez autorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.ces.clemson.edu 16.06.03, 22:48 Gość portalu: Paulina napisał(a): > niech ktoś mi powie, że kara śmierci jest niepotrzebna. Bo oni > nie zasługują na dożywocie tylko na stryczek od zaraz... potrzebna, nie potrzebna, zalezy od punktu widzenia. W kazdym razie glownym celem kary smierci jest rewanz a nie zadne tam "zapobieganie" morderstwom jak to niektorzy zrecznie probuja wcisnac. Ty przynajmniej jestes szczera w wypowiedzi i to potrafie docenic. A tak na marginesie, to "nowoczesna" kara smierci wykonywana jest wlasnie m. innymi przy uzyciu Pavulonu lub podobnych srodkow. Skazancowi podaje sie wprawdzie silny srodek nasenny majacy na celu pozbawienie go swiadomosci, ale zdaniem wielu lekarzy to czasem nie dziala tak jak powinno i delikwent umiera w meczarniach majac pelna tego swiadomosc i nie mogac nawet mrugnac powieka. Kto wie, moze krzeszlo elektryczne jest bardziej humanitarne ? No ale nie mozna narazac widzow na nieestetyczne widoki i zapachy, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.wfosigwlodz.local / 192.168.0.* 17.06.03, 09:22 Ciekawe czy tak samo lekko wypowiadałbyś się i żartował sobie gdyby Twoja matka lub ojciec zostali "zwiotczenie" przez tego sk... morderce w karetce, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madab Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.cs.bialystok.pl 19.06.03, 13:40 Gość portalu: Paulina napisał(a): > niech ktoś mi powie, że kara śmierci jest niepotrzebna. Bo oni > nie zasługują na dożywocie tylko na stryczek od zaraz... Napisano w Biblii: Śmierć za śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyw. Re: JEST KOZIOŁ OFIARNY !!!! IP: *.zab.cdp.pl, / 192.168.208.* 16.06.03, 20:17 I chyba o to chodziło. To jest przecież człowiek spoza środowiska........lekarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% Co to, gabrielacasey jeszcze nie nadaje? IP: *.katowice.pik-net.pl 16.06.03, 20:20 Zaraz się pewnie dowiemy (podobnie jak rano), że winny uśmiercania pacjentów pogotowia jest Kościół katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek Moze zapila i zaspala ta stara szlampa IP: *.aebc.com 17.06.03, 02:32 Gość portalu: @#$% napisał(a): > Zaraz się pewnie dowiemy (podobnie jak rano), że winny uśmiercania pacjentów po > gotowia jest Kościół katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marky re: p. Casey IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 17.06.03, 03:14 re: >Co to, gabrielacasey jeszcze nie nadaje? >Moze zapila i zaspala ta stara szlampa A moze p. Gabriele rozerwala bomba podlozona przez irlandzkich terrorystow (maz p. Gabrieli jest wszak Irlandczykiem - bardzo wazna i szacunku godna nacja)? Mam nadzieje ze nie, i ze p. Gabriela pojawi sie tu wkrotce by dac upust swojemu przywiazaniu do polskich wartosci narodowych (jak w wypowiedzi na temat Kosciola, apropos "lowcow skor"), oraz zyczliwemu nastawieniu do rodakow, jak w ponizszym teksciku: >I to powod, dla ktorego ciemnota nie chce do Unii >Autor: gabrielacasey@NOSPAM.gazeta.pl >Data: 08-06-2003 15:34 >Mam nadzieje, ze po spalonym referendum wladze UK ( a takze i >Australii) nielegalnych Polakow, pracujacych tu na czarno po prostu z kraju >wyprosza. Przymyka sie oczy, poki pracuja, a nie kradna, pod >katem szansy na >wejscie do Unii i by golodupcom krzywdy nie robic, ale jesli >nie chca do Eurupy, to niech do swego chamowa wracaja, CO w >Europie robia? ... Jak widac, dla p. Gabrieli nawet Australia to Europa. Ale Polska nie. :) Pani Gabriela zamiescila te wypowiedz pod artykulem "Jak nas widzą Brytyjczycy. Z prof. Normanem Daviesem rozmawia Włodzimierz Kalicki." 04-06-2003 (prosze szukac tego artykulu w dziale Opinie). Hm... Jesli jednak p. Gabriele naprawde pokawalkowalo, zycze jej by jak najwiecej jej zdolali pozbierac weseli brytyjscy sanitariusze, i, jak mawiaja donscy Kozacy, niech jej ziemia bedzie puchem labedzim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat J. Brodski mówił że Polska to Zachodnia Azja IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 17.06.03, 17:42 Tak ten poeta Noblista powiedział po przyjeżdzie z Moskwy, tak że patrzyłbym bardziej krytycznie na nasz naród - nie po to aby pluć na niego ale aby doganiać Europę pod względem kultury. Albowiem odnoszę wrażenie że kraj bardzo schamiał po upadku komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Co to, gabrielacasey jeszcze nie nadaje? IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 17.06.03, 09:08 Gość portalu: @#$% napisał(a): > Zaraz się pewnie dowiemy (podobnie jak rano), że winny uśmiercania pacjentów po > gotowia jest Kościół katolicki. co ty, polaczku, wiesz o zabijaniu... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata55 Re: JEST KOZIOŁ OFIARNY !!!! IP: *.imp.lodz.pl 17.06.03, 13:38 Gość portalu: obyw. napisał(a): > I chyba o to chodziło. To jest przecież człowiek spoza > środowiska........lekarskiego. Miałam dokładnie takie samo skojarzenie. Moim zdaniem żaden lekarz nie zostanie skazany, najwyżej jakiś sanitariusz czy kierowca. Wszystkim internautom życzę dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.o gab.cas. Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.pai.net.pl 16.06.03, 20:50 Kosciół bardzo boi się, że zagubimy w spedalonej Unii nasze wartości i cnoty. Czyli naduzywanie pavulonu, syf i szczochy w bramach, powszechne zaśmiecenie, zachlanie, qrewstwo przydrożne, przekupstwo, złodziejstwo i chamstwo codzienne. No tak - nalezy nas chronic przed Unią, chronić nasze cnoty i zdolności zbawiania świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 20:56 Toż Adolf Hitler miał niewiele większą orzepustowośc jak tomłódzkie pogotowie podobno ratunkowe. A co porabiali pozostali członkowie zespołu; lekarz i jeszcze jeden- zapewne odwracali głowy aby tego nie widzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @#$% A już się ucieszyłem... IP: *.katowice.pik-net.pl 16.06.03, 21:13 A już się ucieszyłem, że ktoś trzyma poziom na miarę absurdu rodem z Latającego Cyrku Monty Pythona. Ale niestety - myślę, że gabrielacasey nie byłaby zadowolona z Twojego zastępstwa. Musiałbyś poczytać jej dzisiejsze poranne występy na wątkach o aferze w łódzkim pogotowiu. To jednak nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogno Re: A już się ucieszyłem... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.06.03, 23:09 a czy ktoś pomyślał, że ta zdziczała banda z Łodzi to być może nie wszyscy lekarze, których tak namietnie obrzucacie błotem moją matkę uratowało pogotowie idzięki temu nie mogę zgodzić się na takie idiotyczne uogólnienia tylko dlatego, że trafiają się czarne owce w stadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uniak Re: A już się ucieszyłem... ja po cichu tez... IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.03, 01:35 Ta cisza i ta wiadomosc... To byloby zbyt duzo szczescia na jeden dzien. Poza tym nikomu nie chcialbym niczego niedobrego zyczyc, to nie przystoi, a juz w ogole angielskiemu gentelmenowi, ktory w jakis sposob powinien byc wzorem dla nieokrzesancow ze wschodu. Ona jest ... 1 - klasa ! Sa jeszcze ludzie co w siebie wierza, jak sie to czyta (lo), to mozna byloby niejedno zycie uratowac w Polce. Mysle, ze ci chorzy w Lodzi chcieliby za wszelka cene cos lady gabrysi przed oddaniem 'skory' przekazac(prosze mi wybaczyc to nie moje sformulowanie, nawet cytat brzmi makabrycznie), wiec nie pavulon a internet w karetkach moglby ratowac zycie zdeprymowanych rodakow. Mysle, co niektory wstalby nawet od razu i poszedl na piechote do Angli, przez kanal oczywiscie na czarno (jakby mieszkanka Starej Angli , ktora juz od dziesieciu lat jest w szczesliwym zwiazku z Brytem, Britem, czy Bratem? powiedziala), azeby jej przekazac slowa wdziecznosci "crame it yourself lady" lub cos w tym stylu. Niestety pani Gabrysia jest osoba bardzo zajeta i nie bedzie latwa do ujecia, jej maz ma wielu angielskich znajomych, ktorzy maja duze mieszkania i jest w nich pracy a pracy (Davis). Jaka szkoda, ze nie pracuje na tym chwalebnym, prawie biurowym etacie, w szpitalu (np. w Lodzi...) . "Leben is kein Kindergarten oder eine Geburtstagsparty"( Zycie to nie przedszkole albo urodzinowe party). Zycie to twarda szkola (najlepiej z internatem angielskim), ale Polacy w koncu zrozumieli lekcje histori z II wojny swiatowej i wiedza komu wierzyc, a gdzie podpisac lub zaglosowac. Brawo Polska. PS: Wyrazy wspolczucia wszystkim, ktorzy po pielgrzymce do Angli doznaja rozczarowania. Ja mam watpliwosci co do istnienia tej osoby, to jest nieprawdopodobne, azeby jedna osoba skupila na sobie tyle 'zalet'. Gratulacje stworcy Gabriela "case". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Krolowa Gabriela IP: *.77.252.64.snet.net 17.06.03, 05:20 Co ty mi tu pieprzysz, ze Gabriela nie istnieje. Ja pisze na jej temat prace doktorska. Materialy, ktore zebralem starcza mi na kilka lat. To forum jest jak Hyde Park Corner z milionowa widownia. To raj dla Gabrieli. Gabriela czuje sie tu krolowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.06.03, 21:30 poprostu sam(a) nie szczaj w bramie, nie chlaj, nie korzystaj z usług panienek i naucz tego swoie dzieci, a już bedzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek A gdzie jest teraz Samorząd Lekarski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 21:00 Radziwiłł et consortes? Okłamujący społeczeństwo w tzw. żywe oczy, publikujący w swojej gazecie artykuł pt. siewcy nienawiści o dziennikarzach Wyborczej i łódzkiego radia, którzy sprawę wykryli. Gdzie są teraz związki zawodowe, stające wtedy murem po stronie "nieszczęsnych pracowników pogotowia". Jakoś nie słyszę zapowiedzi dymisji. Czyżby w tym chorym kraju tylko Miller miał jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave Re: A gdzie jest teraz Samorząd Lekarski? IP: *.nhs.uk 16.06.03, 22:04 Ma inne sprawy na glowie.Lodzki zastanawia sie jak zalegalizowac lapowki. Zdziczenie polskiej medycyny przekroczylo wszystkie granice. Ryba smierdzi od glowy.Jak w skorumpowanym panstwie moze dzialac normalna sluzba zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marky Kto dzikszy? :) IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 17.06.03, 03:31 re: > Zdziczenie polskiej medycyny przekroczylo wszystkie granice. Panie Dave, czy to nie w UK niedawno temu aresztowano lekarza ktory usmiercal swoich pacjentow (glownie - czy wylacznie - pacjentki) w celu zawladniecia spadkami po nich? Ile bylo tych ofiar - zdaje sie ze kilkaset, cio? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dave Re: Kto dzikszy? :) IP: *.nhs.uk 17.06.03, 13:05 Harold Shipman zostal skazany na dozywocie za zamorodwanie 15 pacjentow.Tyle mu udowodniono.Ilu zabil dokladnie nie wiadomo.Shipman jest psychopata i nie zabijal dla pieniedzy.Poza tym w srodowisku lekarskim w UK nie znane jest pojecie Lapowka. Tam lekarz ma wysoki status spoleczny, poniewaz zasady postepowania etycznego w srodowisku byly ksztaltowane od stuleci. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuella Miller miał ? jaja. IP: 217.96.53.* 17.06.03, 05:28 Co do Milera to masz racje "miał" jaja ale je dawno stracił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.kalisz.mm.pl 16.06.03, 21:13 Jak w naszym kraju wszystko pieknie wyglada na papierze. p.Radziwill dzisiaj wlasnie pieknie mowil o zmianach w przysiedze Hipokratesa. Poczete dzieci, nieetyczne zaplodnienia in vitro (poniewaz usmierca sie niecnie zaplodnione komorki) itp. Ale chorych ludzi moze byle sanitariusz poslac do aniolkow i zaden lekarz geby nie otworzyl. Dlaczego? Bo to zla spolka byla. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów 16.06.03, 21:46 Ten Radziwil - to umie lac wode i to tak,ze az mokro.KIlka razy go slyszalem i za kazdym razem te same wrazenie. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.dialup.mindspring.com 16.06.03, 21:50 Interesujace czyzby tylko Lodz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndyNY Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.06.03, 22:18 Gość portalu: taki jeden napisał(a): > Interesujace czyzby tylko Lodz??? Na pewno nie tylko LODZ, pracowalem kiedys w pogotowiu warszawskim, nie widzialem zeby kogos zabili ale okradali i bili chorych, okradli nawet mojego ojca po wypadku, mimo ze mial w dowodze wpisane lekarz. A slyszalem, ze dawno temu nawet najgorsi bandyci swoich nie ruszali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.03, 22:38 To jakaś paranoja! Polska korupcją stoi! W każdej dziedzinie życia kwitną układy; wszędzie korupcja. Nikt za nic nie odpowiada, sprawy sądowe ciągną się latami. Nikomu (z tych co na górze)nic nie daje się udowodnić... przedawnienia itd. itp., a na dodatek dowiadujemy się, że szefem zespołu w karetce Pogotowia Sanitarnego jest SANITARIUSZ!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.03, 23:00 Może jestem staromodny ale kiedys była taka kara jak wieszanie na haku proponuje to zastosowac zamiast dożywocia Odpowiedz Link Zgłoś
kyju Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów 16.06.03, 23:39 To, że alkoholik ( tak to jest alkoholik, albo jak to określają niektórzy - nadużywający alkoholu!) po kilkugodzinnym śledztwie się do czegoś przyznał, to jeszcze nic nie znaczy. Jak na razie w Polsce przyznanie się do winy nie jest dowodem, tylko to trzeba jeszcze udowodnić oskarżonemu. Psychologia i psychiatria znają niestety przypadki chęci uzyskania rozgłosu, nawet za cenę odpowiedzialności ( do bycia Kubą Rozpruwaczem też parę osób się przyznało).Szczególnie łatwo przychodzi to osobom o spaczonej przez alkohol osobowości. Zupełnie osobną kwestią jest epatowanie cyframi - 5000 podejrzanych zgonów, 20000 poszkodowanych, badanie przez biegłych 250 przypadków. To wszystko prawda, tylko to nie łączy się w ciąg logiczny. Oczywiście efekt jest osiągnięty, o czym świadczą poprzednie opinie, ale czy to jest rzetelne. Według mnie nie, ale zapewne autorzy uważają, że odwalili kawał dobrej roboty. Niestety z przewagą roboty ( jak to kiedyś pisało "itd"). I to tyle na razie, gdyż spodziewam się odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygon Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.06.03, 23:59 czy nie macie już dość jeśli ktoś jest mordercą musi poniesć konsekwencje obojętnie stryczek dożywocie nie ma co rozważać inną sprawą jest to że przez to rozdmuchiwanie tematu teraz na pewno niejeden się przekręci bo będzie bał wezwać się pogotowia ( a jak przyjedzie Ebrantil) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 00:06 Z tym Ebrantilem to gruba przesada, to słaby środek ( nawet podany dożylnie) i tylko laik może tak określać jego działanie. ale nie będę rozwijał tematu bo to nie encyklopedia zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 00:00 Przerażającym jest fakt pseudonimu tego Sanitariusza, przeciez jego koledzy nazywali go tak bo wiedzieli,że jest mordercą stąd ten przydomek, czy inni pracownicy mieli równie mordercze ksywki np Dr Mengele, prawdą jest powiedzenie kto z kim przystaje takim sie staje - jeśli obcujesz ze śmiercią kolejny zgon nie robi na tobie żadnego wrażenia ot numer w raporcie niech prokuratura sprawdzi ksywki personelu pogotowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 17.06.03, 04:09 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Przerażającym jest fakt pseudonimu tego Sanitariusza, przeciez > jego koledzy nazywali go tak bo wiedzieli,że jest mordercą stąd > ten przydomek, czy inni pracownicy mieli równie mordercze ksywki > np Dr Mengele, prawdą jest powiedzenie kto z kim przystaje takim > sie staje - jeśli obcujesz ze śmiercią kolejny zgon nie robi na > tobie żadnego wrażenia ot numer w raporcie niech prokuratura > sprawdzi ksywki personelu pogotowia Czytałeś co pisał radca o prokuraturze w Bydgoszczy? Odczep sie od nich, pewnie sie wybieraja na grilla do znajomego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.wfosigwlodz.local / 192.168.0.* 17.06.03, 10:21 dobrze się spodziewasz. Co tatuś w pogotowiu? A może sam jeździsz jako sanitatriusz? Skoro facet się przyznał, są świadkowie i zużyto 900 coś ampulek pavulonu (bo jak slyszales - nie znalazly się w całości) to znaczy że on sobie tym pavulonem smarowal nogi pewnie? Och ci wstrętni dziennikarze jak oni mogli napisac takie rzeczy! Przeciez on sobie ten pavulonik na receptach dopisywał tylko tak - bo lubil pisać, co? Bo on taki pechowy biedaczek, ze go akurat Ebrantilem nazwali, złośliwi zazdrośnicy! Bo on taki biedny ze akurat wszystkim lekarzom którzy z nim jezdzili to zarzuty postawiono, bo akurat na ich zmianach bylo najwięcej nieuzasadnionych zgonów! Zrozum człowieku o tym trzeba pisać! Trzeba oczyścić atmosferę żeby ludzie nie bali się wzywać pogotowia do swoich bliskich. A Ty widze bardzo tego chcesz. Zarabiasz na skórkach czy jak? Przepraszam, za ostre słowa, nie znam Cię ale po wypowiedzi powyżej nie mam zbyt dobrego o Tobie zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.ne.client2.attbi.com 17.06.03, 00:10 Ogarnia przerazenie gdy sie czyta, ze sluzba powolana do ratowania zycia zajmuje sie usmiercaniem ludzi. Porownanie nasuwa sie samo - Oswiecim - Mengele. Z dotychczasowej praktyki wynika, ze srodowisko lekarskie za wszelka cene bedzie bronic lekarzy, a co za tym idzie zadne badania bieglych (tez lekarzy) niczego nie wyjasnia. Wedlug mnie to pewne na 100%. Mogloby pomoc zlecenie za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: equus Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 17.06.03, 04:11 Gość portalu: lech napisał(a): > Ogarnia przerazenie gdy sie czyta, ze sluzba powolana do > ratowania zycia zajmuje sie usmiercaniem ludzi. Porownanie > nasuwa sie samo - Oswiecim - Mengele. > Z dotychczasowej praktyki wynika, ze srodowisko lekarskie za > wszelka cene bedzie bronic lekarzy, a co za tym idzie zadne > badania bieglych (tez lekarzy) niczego nie wyjasnia. Wedlug mnie > to pewne na 100%. Mogloby pomoc zlecenie za granice. Oczywiście,że będą ich bronić. Poszukaj definicji hasła KORPORACJONIZM Odpowiedz Link Zgłoś
sappo Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów 17.06.03, 00:40 W tym kraju nie da się żyć normalnie. Trzeba być totalnym ignorantem albo skurw... . Tak jak reszta. Inaczej pavulon i do piachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz i czytelnik Jednak w Polsce wszystko ma swoja cene.... IP: *.web.thalamus.se 17.06.03, 00:49 w pieniadzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O Do redakcji IP: *.chello.pl 17.06.03, 02:27 Czy naprawdę nie stać Was na chwilę zastanowienie i odrobinę rzetelności?? Czy nie dotarło do Was nawet przez moment kto i jakimi metodami prowadzi śledztwo?? 1. Czy ktoś sprawdził od kiedy w mieście Łodzi wystawiane są recepty w pogotowiu na Pavulon??? (Jakby spradził to by wiedział że tylko skrajny idiota fałszowałby te recepty - nie było żadnego fałszerstwa, to może wykazać 6 letnie dziecko jeśli zada takie pytanie :)) w Gazecie to nie ma tak inteligentnego "śledczego" co zresztą widać po sprawie Rywina. 2. Ku pamięci Małgorzata Glapska-Dudkiewicz ponoć prawnik już miała "wejście smoka" w postaci oskarżania lekarzy że nie pobierają siłą krwi od osób podejrzanych o spożycie alkoholu. Tak zwana "prokurator" do dnia dzisiejszego nie zapoznała się z Konstytucją RP i to już zamyka dyskusję o jej poziomie moralnym i kwalifikacjach. Żal tylko że nikt z Gazety się nie pofatygował żeby choć trochę spróbwać zorientować się o co chodzi w sensacyjnym "przyznaniu się" tego nieszczęsnego delikwenta. Bo oprócz tego, to nie wspomniano o istnieniu jakiegokolwiek dowodu. Jakoś z lekarzy nagle zeszły oskarżenia na poziom sanitariusza, bo nie umie się bronić i można mu dokopać :) 3. Jestem ponadto bardzo ciekaw co Wasz Naczelny jak go trafi szlag i przyjedzie po niego karetka z sanitariuszem :) Bo przy takiej NAGONCE to trochę trudno lekarzy w pogotowiu i to nie tylko w Łodzi :) Polecam można to sprawdzić. Zasadniczo czytając takie publikacje to dziwię się że Łapiński osobiście nie nakopał reporterowi tylko wysłał w tym celu młodzież. Stracił dużo przyjemności i satysfakcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Do redakcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.03, 02:58 Jezus Maria, czy Ty jesteś lekarzem? Mam nadzieję, że nie. Bo jeśli tak to będę się modlił, żeby na Ciebie nie trafić jak będę w potrzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Do redakcji IP: 217.153.45.* 17.06.03, 11:02 A ja ostatnio wzywałam karetkę do małego dziecka, przyjechała po 25 min.... hm, następnym razem zadzwonię po taksówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0 Re: Do redakcji IP: *.chello.pl 18.06.03, 16:58 Gość portalu: mama napisał(a): > A ja ostatnio wzywałam karetkę do małego dziecka, przyjechała po > 25 min.... hm, następnym razem zadzwonię po taksówkę. No i jeszcze troche nagonki to i taksóka będzie zbędna bo nie będzie gdzie jechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: Do redakcji IP: *.wfosigwlodz.local / 192.168.0.* 17.06.03, 10:28 Boże następny ślepy idiota. Poczekaj "O" Twoja skórka też ma cenę, Ebrantilek z ekipą wrócą na wolność i przyjdzie kryska na matyska pardon znaczy kryska na "O". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0 Re: Do redakcji IP: *.chello.pl 17.06.03, 10:57 Czy ktoś z redakcji czyta te komentarze i ma świadomość jakie efekty ma urządzanie nagonki tego typu.Życzę dużo zdrowia Naczelnemu :) przyda się mu ;). Leczenie za granicą jest kosztowne............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0 Re: Do redakcji IP: *.chello.pl 17.06.03, 11:01 ........Jeśli prokuratura postawi zarzut któremukolwiek z moich pracowników, natychmiast rozwiążę z nim umowę, choćbym miał złamać przepisy kodeksu pracy........ i to jest państwo prawa propagowane przez GW .......... lubię Łapińskiego :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0 Re: Do redakcji (morderców) IP: *.chello.pl 19.06.03, 20:51 No i proszę są sukcesy w nagonce ZESPÓŁ REDAKCYJNY I REDAKTOR NACZELNY TO MORDERCY i to nie wyssani z palca ale prawdziwi moje gratulacje. Choć wątpię byście mieli tą odrobinę przyzwoitości by się do tego poczuwać (patrz wydarzenia w Szczecinie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Apel do wyborczej IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 03:40 Szanowni państwo! To teraz może sprawdzicie inne pogotowia w całej Polsce?Czy tam wszystko jest w porządku?Czy procedury wprowadzone włodzi sa też wprowadzane w innych miastach?Czy też łódź się zmienia a w innych miastach dalej to samo?Może się tym zajmiecie jako dziennikarze?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz-m Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów 17.06.03, 04:22 Całkowicie się z tobą zgadzam. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzie boi Re: Wlasnie taka Polska wchodzi do UE!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dial.froggy.com.au 17.06.03, 06:46 Wlasnie to taka Polska wchodzi to unii! Nikt nie wie kto co robi w tym kraju. jeden wielki burdel. Gratulacie dla "Gazeta". Dzieki wam, cos sie dzieje w tej prawie. Policja? Taka Policja? Oni wielkie dupki a nie Policja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.06.03, 07:57 Czy Panowie decydenci z Okręgowej Izby Lekarskiej nie popełnili grzechu zaniechania? Dlaczego lojalność zawodowa jest ważniejsza niż dobro pacjenta? Izba Lekarska staje się często instytucją kamuflującą błędy lekarzy i niedociagnięcia systemu ochrony zdrowia. Dlaczego aż do artykułu w "Gazecie Wyborczej" nikt nie reagował? Skoro mówiło się o "handlu skórami" od poczatku lat dziewięćdziesiatych czy musiało dojść do podejrzanej śmierci tysięcy osób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: Prokurator: pięć tysięcy podejrzanych zgonów IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 09:11 To może podaj najpierw swoje bym miał mozliwość wyboru i nie musial czytac twoich mądrości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipokratesss lekarze tolerujcie dalej bandziorów w kitlach IP: *.pkobp.pl 17.06.03, 09:20 No i ciekaw jestem gdzie są ci oburzeni lekarze z łodzi którzy obwiniali media o rozpętanie afery ze skórami? Gdyby nie dziennikarze to tych 6 lekarzy wraz z sanitariuszem zabijali by do tej pory bo żaden z ich kolesiów "szanownych porządnych doktorków" nie ruszyłby swoim skorumpowanym paluchem żeby to przerwać. Zresztą nadal Okręgowa izba lekarska robi wszystko aby swoich kolesiów czasem nie pogrążyć. I teraz przez tą źle pojmowaną solidarność zawodową całe środowisko łódzkich lekarzy cieszy się zasłużoną opinią zwykłych bandziorów w kitlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madas Re: lekarze tolerujcie dalej bandziorów w kitlach IP: *.uz.zgora.pl 17.06.03, 10:48 Prawda jest niestety taka, że lekarz w Polsce to zwykle łapówkarz w białym kitlu. Tzw. "samorządowi lekarskiemu" najwyrażniej to wcale nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 RACZEJ PODAJCIE NAZWY UCZELNI I NAZWISKA EGZAMINATORÓW IP: w3cache.* / 192.168.0.* 17.06.03, 10:07 którzy kształcili tych lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx PODAJCIE NAZWISKA SANITARIUSZY IP: w3cache.* / 192.168.0.* 17.06.03, 10:10 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn PODAJCIE NAZWISKA KIEROWCOW IP: w3cache.* / 192.168.0.* 17.06.03, 10:11 = Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa PODAJCIE NAZWISKA PROKURATOROW IP: w3cache.* / 192.168.0.* 17.06.03, 10:11 , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl "czacha dymi" IP: 156.17.64.* 17.06.03, 10:17 to sie w glowie nie miesci. utrzymywalismy z podatkow mordercow , ktorzy mieli ratowac zycie , a ktorzy przyczyniali sie do tego by pacjenci umierali-szok!....bez nich tez pewnie by umarli , ale ile pieniedzy budżet by zaoszczedzil.....i nie wspominam o tym by wykazac mozliwosc oszczednosci , tylko by zwrocic uwage na koszmarny paradoks.......naprawde, najwyzszy wymiar kary powinni dostac bez zadnego "ale", przeciez dzialali z niesamowitym wyrachowaniem ......Az strach pomyslec jak czuja sie rodziny osob ktore zmarły oczekując pomocy od "właściwych służb" na ktore tyle lat płaciły podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0 PODAJCIE NAZWISKO MINISTRA SPRAWIEDLIWOSCI IP: w3cache.* / 192.168.0.* 17.06.03, 10:28 0 Odpowiedz Link Zgłoś