Dodaj do ulubionych

Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 11:58
Ojojoj co to była za noc!! ale od początku.
Statek aborcyjny który miał przypłynąć do Polski nie nazywa się Aurora lecz
Langenort. nasi agenci dowiedzieli się o tym że dzisiejszej nocy Langenort ma
wpłynąć do portu w Gdynii...była już 23 gdy zadzwonił do mnie telefon od
jednego z członków Młodziezy Wszechpolskiej i powiadomił mnie i innycgh
członkow LPR że na te noc jest przewidziana akcja...wsiadłem do samolotu na
Poznańskiej Ławicy by juz po niespełna pół Godzinie znaleźć się w Gdańsku
ębiechowie a stamtąd zawiózł nas furgon należący ponoć posła Strąka (tak mi
powiedział kierowca tego wozu ze pracuje dla niego). oprócz mnie z Poznania
przyjechało do Gdyni jeszcze 3 inne osoby z MW. Gdy zajechaliśmy do portu w
Gdynii czekało na nas już 30 Wszechpolaków..były tam i inne osoby
sprzeciwiające się aborcji kiedy Langenort przybliżył do portowego brzegu z
naszej strony poleciały w jego kierunki setki kurzych jaj zgniłych jabłek
truskawek czereśni i innych owoców był też skórki po bananach..akcja trwała z
dobre pół godziny aż w końcu..Langenort - statek śmierć został zmuszony do
ponownego wypłynięcia w morze!!!!...po akcji natychmiast wrócilismy na
lotnisko a stamtąd samolotem rejsowym należącym do Zbigniewa Niemczyckiego
wróciliśmy do Poznania.... To była noc pełna niezapomnianych. kiedy
wchodziłem do domu już świtało na dworze..natychmiast przebrałem się w piżamę
i jak rażony gromem uwaliłem się do łóżka wstałem jakieś pół godziny temu
jestem juz po śniadaniu...w telegazecie na TVP piszą że Langenort czeka na
redzie...a niech se czeka do koca świata a nawet jeden dzień dłużej..nie
pozwolimy rzeźnickim jednostkom pływającym na cumowanie w polskich portach!!
Wielkie dzięki dla pomorskiego LPR i MW (Młodzieży Wszechpolskiej) ta akcja
była przedniej miary!! myslę że przyjdzie czas że poślemy tę śmiercionośną
jednostkę pływającą na dno... no cóż... Westerplate broni się nadal!!
Obserwuj wątek
    • Gość: daniel I bardzo dobrze!!!!!!!!! IP: *.interq.pl / 10.0.0.* 21.06.03, 12:04
      Chociaż nie jestem zwolennikiem LPR ale w tym wypadku ich calkowicie popieram.
      Tak trzymać!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Oszołom z RM Małe wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 12:09
      od godziny 23.00 wczoraj do około 1.00 w nocy w moim imieniu pisał na tym forum
      mój zastępca również pracownik Naszego Dziennika...cieszę się że są już
      pierwsze pozytywne rekacje na naszą akcję z dzisiejszej nocy...
      • gabrielacasey Swietnie, gnoju, bedzie cie latwiej prokuraturze 21.06.03, 13:47
        zidentyfikowac.
        • Gość: Oszołom z RM My już złożyliśmy doniesienie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 10:12
          W sprawie tego okrętu....dobrze wiemy że przypłynął po to by zabrać kilka
          feministek w ciąży i potem wypłynąć na pełne morze by tam dokonać rzezi
          niewiniątek... w ten sposób chcecie obejść cynicznie polskie prawo..my na to
          nie pozwolimy! Jak ten statek dobije do portu to policja zrobi na nim rewizje
          czy nie ma tam zakazanych w Polsce pigułek śmiercionośnych takich jak RU 486
    • Gość: luv Re: Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni! IP: *.icpnet.pl 21.06.03, 12:12
      jesteś zwykłym chamem, kolego.
      • Gość: JWZ Wybór IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 12:16
        Gość portalu: luv napisał(a):

> jesteś zwykłym chamem, kolego.

Należy dokonać wyboru - albo cham, albo kolega. Brak konsekwencji?
        A co akcji w porcie gdyńskim - moje wyrazy poparcia i uznania.
        • Gość: luv Re: Wybór IP: *.icpnet.pl 21.06.03, 12:24
          Gość portalu: JWZ napisał(a):

> Gość portalu: luv napisał(a):
          >
          > > jesteś zwykłym chamem, kolego.
          >
          > Należy dokonać wyboru - albo cham, albo kolega. Brak konsekwencji?
          > A co akcji w porcie gdyńskim - moje wyrazy poparcia i uznania.

uważasz kolego, że publiczne chwalenie się przemocą jest godne uznania?
          fanatyczna grupka matołów, do których i ty należysz, stara się ograniczać prawa
          ludzi takich jak ja. dlaczego mam się na to godzić? jestes ode mnie lepszy?
          w czym?
          • Gość: daniel Re: Wybór IP: *.interq.pl / 10.0.0.* 21.06.03, 12:33
            Czasami ludzie są za głupi aby dokonywać rozsądnych wyborów, wtedy ktoś
            niestety musi to za nich zrobić.
          • Gość: Oszołom z RM Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 12:35

> Gość portalu: JWZ napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: luv napisał(a):
            > >
            > > > jesteś zwykłym chamem, kolego.
            > >
            > > Należy dokonać wyboru - albo cham, albo kolega. Brak konsekwencji?
            > > A co akcji w porcie gdyńskim - moje wyrazy poparcia i uznania.
            >
            > uważasz kolego, że publiczne chwalenie się przemocą jest godne uznania?
            > fanatyczna grupka matołów, do których i ty należysz, stara się ograniczać
            prawa
            >
            > ludzi takich jak ja. dlaczego mam się na to godzić? jestes ode mnie lepszy?
            > w czym?

- My zapobiegliśmy przestępstwu!! to ci z tego okrętu chcieli namówić
            sfeminizowane Polki by z premedytacją łamały obowiązujące prawo! To jest
            terroryzm! chcesz prawa do zabijania do decydowania o życziu i smierci tych
            którzy ledwo co zostali poczęci? powtórzę twoje pytanie kim ty jesteś i w czym
            jesteś lepszy że uzurpujesz sobie prawo do decydowania o czyijmś życiu?
            • Gość: luv Re: Wybór IP: *.icpnet.pl 21.06.03, 12:43
              Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

>
              > > Gość portalu: JWZ napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: luv napisał(a):
              > > >
              > > > > jesteś zwykłym chamem, kolego.
              > > >
              > > > Należy dokonać wyboru - albo cham, albo kolega. Brak konsekwencji?
              > > > A co akcji w porcie gdyńskim - moje wyrazy poparcia i uznania.
              > >
              > > uważasz kolego, że publiczne chwalenie się przemocą jest godne uznania?
              > > fanatyczna grupka matołów, do których i ty należysz, stara się ograniczać
              > prawa
              > >
              > > ludzi takich jak ja. dlaczego mam się na to godzić? jestes ode mnie lepszy
              > ?
              > > w czym?
              >
              > - My zapobiegliśmy przestępstwu!! to ci z tego okrętu chcieli namówić
              > sfeminizowane Polki by z premedytacją łamały obowiązujące prawo! To jest
              > terroryzm! chcesz prawa do zabijania do decydowania o życziu i smierci tych
              > którzy ledwo co zostali poczęci? powtórzę twoje pytanie kim ty jesteś i w
              czym
              > jesteś lepszy że uzurpujesz sobie prawo do decydowania o czyijmś życiu?

człowieku-twój obraz kobiety jest zupełnie inny niż mój. dla mnie to kobieta ma
              ostatecznie prawo decydowania o swoim ciele, macierzyństwie etc.. w twojej
              koncepcji kobieta takiego prawa nie ma. ty i chłopaki z LPR chcecie decydować,
              jak mają żyć tacy ludzie jak ja-o zupełnie innych poglądach, które są uznawane
              w większości europejskich krajów. i to jest właśnie chore, że ty uważasz, że
              masz prawo decydować o mnie. na dodatek sldowsko-lepperowskie państwo pozwala
              wam na "samosąd"-bo tym jest wasza akcja i wasze grożby w porcie.
              • Gość: JWZ Re: Wybór IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 12:59

> człowieku-twój obraz kobiety jest zupełnie inny niż mój. dla mnie to kobieta
                ma
                >
                > ostatecznie prawo decydowania o swoim ciele, macierzyństwie etc..

Jasne,że tak. Ma Pani do tego pełne prawo. Jeśli popełni Pani samobójstwo - na
                pewno nikt Pani za to nie ukarze.
                Czym innym jest decydowanie o życiu i śmierci drugiego człowieka. Tu nie może
                być zgody na samowolę.

> w twojej
                > koncepcji kobieta takiego prawa nie ma.

To nie koncepcja indywidualnego człowieka. To porządek prawny RP. Ale to w
                ogóle nie dosiera do naszych feministek.

• Gość: Oszolom z RM Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 12:59

> > > - My zapobiegliśmy przestępstwu!! to ci z tego okrętu chcieli namówić
                > > sfeminizowane Polki by z premedytacją łamały obowiązujące prawo! To jest
                > > terroryzm! chcesz prawa do zabijania do decydowania o życziu i smierci tyc
                > h
                > > którzy ledwo co zostali poczęci? powtórzę twoje pytanie kim ty jesteś i w
                > czym
                > > jesteś lepszy że uzurpujesz sobie prawo do decydowania o czyijmś życiu?
                >
                > człowieku-twój obraz kobiety jest zupełnie inny niż mój. dla mnie to kobieta
                ma
                >
                > ostatecznie prawo decydowania o swoim ciele, macierzyństwie etc.. w twojej
                > koncepcji kobieta takiego prawa nie ma. ty i chłopaki z LPR chcecie
                decydować,
                > jak mają żyć tacy ludzie jak ja-o zupełnie innych poglądach, które są
                uznawane
                > w większości europejskich krajów.

- dziecko w łonie matki nie jest jej integralną cześcią lecz jest nowym bytem
                powstałego przy wspóludziale męskich pierwiastków a więc materiału pochodzącego
                spoza ciała kobiety! Tak więc to co jest w jej łonie nie do końca jest
                jej..poza tym każdy ma prawo do życia od poczęcia do naturalnej śmierci każdy
                kto zabija pozbawia sam siebie tego prawa!
                i to jest właśnie chore, że ty uważasz, że
                > masz prawo decydować o mnie. na dodatek sldowsko-lepperowskie państwo pozwala
                > wam na "samosąd"-bo tym jest wasza akcja i wasze grożby w porcie.

- Tylko ze to wy aborcjoniści wywlekacie na forum publiczne zastepcze tematy by
                zespolić znów w jedną całość rozkawałkowaną lewicę (formalnie zjednoczoną) z
                braku sukcesów gospodarczych lewactwo się ga po swój wypróbowany instrument
                sklocania narodu by ten nie myślał o aferach zudziałem członkow lewicowych
                partii by nie myśleli o fatalnych rządach lewicy przynoszące olbrzymie
                bezrobocie i plajtę masową woielu zakladów pracy że poszerzają się strefy nędzy
                a co oni p[roponują? śmierc! jest nas za dużo wmawiają nam więc mlodzież
                próbują upchąć do UE a tych nienarodzonych do kilba a stary i niedolężnym
                emerytom którzy przecież w znaczący sposób obciążaja budżet pańśtwa chce sie z
                eutanazjować..czyżby w ten sposób min Hausner chcial zdobyć brakujące środki
                anwyłożenie kasy na pfundusze strukturalne UE?
                • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Wybór IP: *.it-net.pl 21.06.03, 13:10
                  Gość portalu: Oszolom z RM napisał(a):

>
                  > - dziecko w łonie matki nie jest jej integralną cześcią lecz jest nowym bytem
                  > powstałego przy wspóludziale męskich pierwiastków a więc materiału
                  pochodzącego
                  > spoza ciała kobiety! Tak więc to co jest w jej łonie nie do końca jest
                  > jej..poza tym każdy ma prawo do życia od poczęcia do naturalnej śmierci każdy
                  > kto zabija pozbawia sam siebie tego prawa!

RvF: chciałbym sprostować - prawo do zycia od tzw poczęcia to koncepcja
                  chrześcijańska. Na tym świecie istnieją także ludzie wyznający koncepcję
                  humanistyczną uznająca początek życia w chwili urodzenia. Nikt nie zmusza
                  chrześcijan by porzucili swoją koncepcję, proszę jednak, by zrozumieli, ze ich
                  koncepcja nie jest jedyną... A poza tym, czy ktoś w tym kraju kogokolwiek
                  zmusza do aborcji?

> i to jest właśnie chore, że ty uważasz, że
                  > > masz prawo decydować o mnie. na dodatek sldowsko-lepperowskie państwo pozw
                  > ala
                  > > wam na "samosąd"-bo tym jest wasza akcja i wasze grożby w porcie.
                  >
                  > - Tylko ze to wy aborcjoniści wywlekacie na forum publiczne zastepcze tematy
                  by
                  >
                  > zespolić znów w jedną całość rozkawałkowaną lewicę (formalnie zjednoczoną) z
                  > braku sukcesów gospodarczych lewactwo się ga po swój wypróbowany instrument
                  > sklocania narodu by ten nie myślał o aferach zudziałem członkow lewicowych
                  > partii by nie myśleli o fatalnych rządach lewicy przynoszące olbrzymie
                  > bezrobocie i plajtę masową woielu zakladów pracy że poszerzają się strefy
                  nędzy

RvF - znowu odwracasz kota ogonem. To nie ma nic współnego z lewica i sytuacja
                  ekonomiczną w kraju. To kwestia odpowiedzi na pytanie, czy polskie prawo
                  powinno stać na straży poglądu wyznawanego przez jakąś grupe religijną, w
                  sytuacji gdy włądze kościelne nie są w stanie same zapewnić jego przestrzegania
                  przez wiernych.

> a co oni p[roponują? śmierc! jest nas za dużo wmawiają nam więc mlodzież
                  > próbują upchąć do UE a tych nienarodzonych do kilba a stary i niedolężnym
                  > emerytom którzy przecież w znaczący sposób obciążaja budżet pańśtwa chce sie
                  z
                  > eutanazjować..czyżby w ten sposób min Hausner chcial zdobyć brakujące środki
                  > anwyłożenie kasy na pfundusze strukturalne UE?

RvF - widzisz? sam nie masz argumentów dla poparcia tezy o "zyciu od poczęcia"
                  więc dmiesz w trąbę atyządową i antyunijną. Chetnie usłyszałbym jakieś
                  pozytywne argumenty, a nie opluwanie.
                  • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 13:50
                    na czym polega humanizm tej koncepcji?
                    • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Wybór IP: *.it-net.pl 21.06.03, 14:02
                      Gość portalu: barnaba napisał(a):

> na czym polega humanizm tej koncepcji?

na jej antyreligijności, empiryźmie poznania rzeczywistośći i realizmowi w
                      podchodzeniu do świata. Zycie człowieka - samodzielne - zaczyna się w chwili
                      odłączenia od ciała matki. Do tego momentu jest to tylko i wyłacznie cześc jej
                      ciała, odmienna genetycznie tak jak guz nowotworowy.
                      • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:05
                        Rzeczywiście piękna koncepcja!
                      • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:07
                        Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a):

> Gość portalu: barnaba napisał(a):
                        >
                        > > na czym polega humanizm tej koncepcji?
                        >
                        > na jej antyreligijności, empiryźmie poznania rzeczywistośći i realizmowi w
                        > podchodzeniu do świata. Zycie człowieka - samodzielne - zaczyna się w chwili
                        > odłączenia od ciała matki. Do tego momentu jest to tylko i wyłacznie cześc
                        jej
                        > ciała, odmienna genetycznie tak jak guz nowotworowy.

Z humanizmem nie ma to nic wspólnego.Reasumując, na jakich ideach
                        (filozoficznych) opiera się ta quasihumanistyczna koncepcja?
                        • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Wybór IP: *.it-net.pl 21.06.03, 14:18

> Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a):
                          >
                          > > Gość portalu: barnaba napisał(a):
                          > >
                          > > > na czym polega humanizm tej koncepcji?
                          > >
                          > > na jej antyreligijności, empiryźmie poznania rzeczywistośći i realizmowi w
                          >
                          > > podchodzeniu do świata. Zycie człowieka - samodzielne - zaczyna się w chwi
                          > li
                          > > odłączenia od ciała matki. Do tego momentu jest to tylko i wyłacznie cześc
                          >
                          > jej
                          > > ciała, odmienna genetycznie tak jak guz nowotworowy.
                          >
                          > Z humanizmem nie ma to nic wspólnego.Reasumując, na jakich ideach
                          > (filozoficznych) opiera się ta quasihumanistyczna koncepcja?

Określenia "humanistyczna" użyłem tu w znaczeniu "antyreligijna", oparta na
                          wiedzy i rozumie, a nie na wierze i zabobonie. A fakty naukowe są jasne -
                          cztero, a nawet ośmiotygodniowy płód jest niezdolny do samodzielnego istnienia,
                          nie ma własnej świadomości, wyczerpuje energię i zanieczyszcza organizm matki -
                          zupełnie jak nowotwór - albo pasozyt.
                          • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:21
                            Masz chyba złe wiadomości na temat humanizmu. Czym dla ciebie jest idea
                            człowieka?
                            Z logiki też pała.
                            • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Wybór IP: *.it-net.pl 21.06.03, 14:30

> Masz chyba złe wiadomości na temat humanizmu. Czym dla ciebie jest idea
                              > człowieka?
                              > Z logiki też pała.

Człowiek jest istotą rozumna, zdolną do poznawania i kształtowania otaczającego
                              go świata. Świadomą i zdolną do ustanawiania praw ograniczających własną
                              swobodę i mających oparcie w jego wiedzy i doświadczeniu.
                              Człowiek nie ma nad sobą żadnej władzy ni praw prócz tych przez niego samego
                              ustanowionych.
                              Człowiek jest nieskrępowany w badaniu i kształtowaniu otaczającego go świata.
                              Zaden człowiek nie może uzurpować sobie prawa do posiadania wiedzy absolutnej i
                              wyłacznie prawdziwej.
                              Wrogami człowieka są ciemnota, zabobon i religia uzurpująca sobie prawo do
                              ingerowania w sferę poznania i nauki.

• Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:32
                                Nie zbaczaj, nie zbaczaj, to wszyscy wiemy.
                                Wartości?
                              • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:34
                                To są piękne okrągłe słowa, niestety same półprawdy, w dodatku nic nie wnoszące
                                do tematu.
                                Z logiki pała, z retoryki pała.
                                • Gość: Rodrig von Falkenstein zamieniam się w słuch IP: *.it-net.pl 21.06.03, 14:44

> To są piękne okrągłe słowa, niestety same półprawdy, w dodatku nic nie
                                  wnoszące
                                  >
                                  > do tematu.
                                  > Z logiki pała, z retoryki pała.

Chetnie w tym miejscu posłucham wspaniałych, pełnych prawdy, zupełnie nie
                                  okrągłych i bezwględnie logicznych słow wnoszących wszystko do tematu,a
                                  ubranych we wspaniałe formy retoryczne.

Zamieniam się w słuch
                                  • Gość: barnaba ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:08
                                    Wywód będzie krótki, oparty na logice, szerzony również przez kościół.
                                    Człowiek istnieje od poczęcia i jeżeli temu nikt nie przeszkodzi będzie
                                    kontynuował swe istnienie aż do śmierci. Istnieje dlatego, że nie da się
                                    przeprowadzić dowodu na to, że nie istnieje. Chyba, że ty takie dowody
                                    posiadasz.
                                    Poza tym humanistyczne wartości stawiają człowieka i życie na piedestale.
                                    Dlatego jeżeli człowiek jest, to nie powinno się go unicestwiać tylko z tej
                                    racji, że nie ma możliwości stanąć w swojej obronie.
                                    Zupełnie inną kwestią jest, wynikające z niedoskonałości ludzkich zmysłów
                                    rozróżnianie między płodem np. we wczesnym stadium rozwoju a niemowlęciem( no
                                    bo przecież płód taki mały, nic nie mówi, nie uśmiecha sie, nie płacze itp.,
                                    itd.)
                                    Zupełnie też inną kwestią jest problem społeczny niechcianej ciąży, ale mam
                                    nadzieję że nie mieszasz tych pojęć.
                                    Nadmieniam, że nie jestem katolikiem.Broń boże nie jestem za
                                    antyantykoncepcją :)
                                    Co do Boga to poszukuje raczej.(czasami)
                                    Problem aborcji jest wg mnie problemem cywilizacji i humanizmu właśnie.
                                    • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Odopwiadam na tę wspaniale logiczną wypowiedź IP: *.it-net.pl 21.06.03, 18:48

> Wywód będzie krótki, oparty na logice, szerzony również przez kościół.
                                      > Człowiek istnieje od poczęcia i jeżeli temu nikt nie przeszkodzi będzie
                                      > kontynuował swe istnienie aż do śmierci. Istnieje dlatego, że nie da się
                                      > przeprowadzić dowodu na to, że nie istnieje. Chyba, że ty takie dowody
                                      > posiadasz.

Oczywiście jest to pewien dowód, znany także jako tzw pierwszy dowód na
                                      istnienie Boga - bo nie udowodniono, ze nie istnieje. Czy sam brak dowodu że
                                      teza jest fałszywa swiadczy jednak o prawdziwości tezy? Nie! Brak dowodu na
                                      fałsz tezy nie stanowi dowodu na jej prawdziwość. Takim dowodem byłby jedynie
                                      bezpośredni dowód jej prawdy. Przy braku dowodu fałszu tezie nie mozna jedynie
                                      przypisać ani wartości "prawda" ani wartości "fałsz". Jest ona jedynie
                                      niesprawdzoną hipotezą. Na tej samej zasadzie mozna stwierdzić, że zycie
                                      zaczyna sie w chwili urodzenia - bo nie mozna udowodnić ze się wtedy nie
                                      zaczyna. I tu cała twoja logika bierze w łeb.

> Poza tym humanistyczne wartości stawiają człowieka i życie na piedestale.
                                      > Dlatego jeżeli człowiek jest, to nie powinno się go unicestwiać tylko z tej
                                      > racji, że nie ma możliwości stanąć w swojej obronie.

Zgadzam się, ale popełniasz błąd określany w logice błędem ekwiwokacji.
                                      Udowadniasz niewłaściwą tezę. Nie chodzi o to, czy nalezy chronić zycie
                                      ludzkie, bo co do tego nie ma chyba sporu, ale o to, kiedy owo życie się
                                      zaczyna, i czy nalezy traktowac płód jako żywą istotę podlegającą ochronie.

> Zupełnie inną kwestią jest, wynikające z niedoskonałości ludzkich zmysłów
                                      > rozróżnianie między płodem np. we wczesnym stadium rozwoju a niemowlęciem( no
                                      > bo przecież płód taki mały, nic nie mówi, nie uśmiecha sie, nie płacze itp.,
                                      > itd.)

Nie widze tu niedoskonałości ludzkich zmysłów, a odróznienie pomiędzy płodem a
                                      niemowlęciem jest bardzo proste. Płód pozostaje w macicy, a niemowlę już się
                                      urodziło I ŻYJE. Moge prosić o rozszeżenie tej myśli na temat niedoskonałości
                                      zmysłów?

> Zupełnie też inną kwestią jest problem społeczny niechcianej ciąży, ale mam
                                      > nadzieję że nie mieszasz tych pojęć.
                                      > Nadmieniam, że nie jestem katolikiem.Broń boże nie jestem za
                                      > antyantykoncepcją :)
                                      > Co do Boga to poszukuje raczej.(czasami)
                                      > Problem aborcji jest wg mnie problemem cywilizacji i humanizmu właśnie.

Tak. Jest to problem humanizmu. Problem walki z przesadami i zabobonem, z
                                      próbami ingerowania ze strony religii w sferę nauki i podpierania się w tym
                                      prawem państwowym. Narzuczania innym swego religijnego swiatopogladu.
                                      • Gość: barnaba krytyka krytyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 19:45

>
                                        > > Wywód będzie krótki, oparty na logice, szerzony również przez kościół.
                                        > > Człowiek istnieje od poczęcia i jeżeli temu nikt nie przeszkodzi będzie
                                        > > kontynuował swe istnienie aż do śmierci. Istnieje dlatego, że nie da się
                                        > > przeprowadzić dowodu na to, że nie istnieje. Chyba, że ty takie dowody
                                        > > posiadasz.
                                        >
                                        > Oczywiście jest to pewien dowód, znany także jako tzw pierwszy dowód na
                                        > istnienie Boga - bo nie udowodniono, ze nie istnieje. Czy sam brak dowodu że
                                        > teza jest fałszywa swiadczy jednak o prawdziwości tezy? Nie! Brak dowodu na
                                        > fałsz tezy nie stanowi dowodu na jej prawdziwość. Takim dowodem byłby jedynie
                                        > bezpośredni dowód jej prawdy. Przy braku dowodu fałszu tezie nie mozna
                                        jedynie
                                        > przypisać ani wartości "prawda" ani wartości "fałsz". Jest ona jedynie
                                        > niesprawdzoną hipotezą. Na tej samej zasadzie mozna stwierdzić, że zycie
                                        > zaczyna sie w chwili urodzenia - bo nie mozna udowodnić ze się wtedy nie
                                        > zaczyna. I tu cała twoja logika bierze w łeb.
                                        >

Zupełnie mnie nie zrozumiałeś , chodzi o problem kontynuacji. Jeżeli człowiek
                                        istnieje od poczęcia to naturalną konsekwencją będzie to że będzie istniał też
                                        po urodzeniu.I odwrotnie. Jeżeli człowiek istnieje po wyjściu z łona to znaczy
                                        że musiał istnieć też zanim z niego wyszedł.No chyba że wcześniej był koniem.

> > Poza tym humanistyczne wartości stawiają człowieka i życie na piedestale.
                                        > > Dlatego jeżeli człowiek jest, to nie powinno się go unicestwiać tylko z te
                                        > j
                                        > > racji, że nie ma możliwości stanąć w swojej obronie.
                                        >
                                        > Zgadzam się, ale popełniasz błąd określany w logice błędem ekwiwokacji.
                                        > Udowadniasz niewłaściwą tezę. Nie chodzi o to, czy nalezy chronić zycie
                                        > ludzkie, bo co do tego nie ma chyba sporu, ale o to,

kiedy owo życie się
                                        > zaczyna, i czy nalezy traktowac płód jako żywą istotę podlegającą ochronie.

OTÓŻ TO !!!

>
                                        > > Zupełnie inną kwestią jest, wynikające z niedoskonałości ludzkich zmysłów
                                        > > rozróżnianie między płodem np. we wczesnym stadium rozwoju a niemowlęciem(
                                        > no
                                        > > bo przecież płód taki mały, nic nie mówi, nie uśmiecha sie, nie płacze itp
                                        > .,
                                        > > itd.)
                                        >
                                        Nie udowadniam fałszywej tezy, o co ci chodzi? To jest nawiązanie do
                                        twojego "humanizmu ". Płód i niemowlę a potem starzec to ta sama kontynuacja
                                        istnienia ludzkiego.I do tego odnoszę humanizm- ochronę ludzkiej istoty,
                                        ochrone człowieczeństwa.Ja w przeciwieństwie do ciebie twierdzę że płód to żywa
                                        istota, ot co ! W dodatku człowiek.

> Nie widze tu niedoskonałości ludzkich zmysłów, a odróznienie pomiędzy płodem
                                        a
                                        > niemowlęciem jest bardzo proste. Płód pozostaje w macicy, a niemowlę już się
                                        > urodziło I ŻYJE. Moge prosić o rozszeżenie tej myśli na temat niedoskonałości
                                        > zmysłów?

A płód nie żyje?
                                        Co do zmysłów...Zmysły ludzkie na pewno podpowiadaja ci że płód to coś innego
                                        niż człowiek i stąd tyle kłopotu.

>
                                        > > Zupełnie też inną kwestią jest problem społeczny niechcianej ciąży, ale ma
                                        > m
                                        > > nadzieję że nie mieszasz tych pojęć.
                                        > > Nadmieniam, że nie jestem katolikiem.Broń boże nie jestem za
                                        > > antyantykoncepcją :)
                                        > > Co do Boga to poszukuje raczej.(czasami)
                                        > > Problem aborcji jest wg mnie problemem cywilizacji i humanizmu właśnie.
                                        >
                                        > Tak. Jest to problem humanizmu. Problem walki z przesadami i zabobonem, z
                                        > próbami ingerowania ze strony religii w sferę nauki i podpierania się w tym
                                        > prawem państwowym. Narzuczania innym swego religijnego swiatopogladu.

Przesądy, zabobon. Czy te słowa, to dyżurne "argumenty" z braku argumentów.
                                        Nie widzę tu żadnego zabobonu, tylko bliższe podejście do problemu istoty
                                        człowieka.
                                        Strasznie się babrzesz w tej "sferze religii", choc to nie ma nic wspólnego z
                                        religią.Z światopoglądem owszem - humanistycznym.
                                        • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: krytyka krytyki krytyki IP: *.it-net.pl 21.06.03, 23:04

>
                                          > >
                                          > > > Wywód będzie krótki, oparty na logice, szerzony również przez kościół
                                          > .
                                          > > > Człowiek istnieje od poczęcia i jeżeli temu nikt nie przeszkodzi będz
                                          > ie
                                          > > > kontynuował swe istnienie aż do śmierci. Istnieje dlatego, że nie da
                                          > się
                                          > > > przeprowadzić dowodu na to, że nie istnieje. Chyba, że ty takie dowod
                                          > y
                                          > > > posiadasz.
                                          > >
                                          > > Oczywiście jest to pewien dowód, znany także jako tzw pierwszy dowód na
                                          > > istnienie Boga - bo nie udowodniono, ze nie istnieje. Czy sam brak dowodu
                                          > że
                                          > > teza jest fałszywa swiadczy jednak o prawdziwości tezy? Nie! Brak dowodu n
                                          > a
                                          > > fałsz tezy nie stanowi dowodu na jej prawdziwość. Takim dowodem byłby jedy
                                          > nie
                                          > > bezpośredni dowód jej prawdy. Przy braku dowodu fałszu tezie nie mozna
                                          > jedynie
                                          > > przypisać ani wartości "prawda" ani wartości "fałsz". Jest ona jedynie
                                          > > niesprawdzoną hipotezą. Na tej samej zasadzie mozna stwierdzić, że zycie
                                          > > zaczyna sie w chwili urodzenia - bo nie mozna udowodnić ze się wtedy nie
                                          > > zaczyna. I tu cała twoja logika bierze w łeb.
                                          > >
                                          >
                                          > Zupełnie mnie nie zrozumiałeś , chodzi o problem kontynuacji. Jeżeli człowiek
                                          > istnieje od poczęcia to naturalną konsekwencją będzie to że będzie istniał
                                          też
                                          >
                                          > po urodzeniu.I odwrotnie. Jeżeli człowiek istnieje po wyjściu z łona to
                                          znaczy
                                          > że musiał istnieć też zanim z niego wyszedł.No chyba że wcześniej był koniem.

Owszem Jeżeli człowiek istnieje wcześniej to znaczy istnieje później.
                                          Ale to, że coś skądś wychodzi nie oznacza, ze w takiej samej postaci bylo tam
                                          wcześniej, może bowiem ulec w międzyczasie przekształceniu. Czy jezeli z
                                          egzaminu wychodzi świezo upieczony magister to to oznacza, ze był maagistrem
                                          jak wchodził do gabinetu? Tak samo płód (a nie koń) ulega przekształceniu w
                                          człowieka z chwila gdy się narodzi.

>
                                          >
                                          > > > Poza tym humanistyczne wartości stawiają człowieka i życie na piedest
                                          > ale.
                                          > > > Dlatego jeżeli człowiek jest, to nie powinno się go unicestwiać tylko
                                          > z te
                                          > > j
                                          > > > racji, że nie ma możliwości stanąć w swojej obronie.
                                          > >
                                          > > Zgadzam się, ale popełniasz błąd określany w logice błędem ekwiwokacji.
                                          > > Udowadniasz niewłaściwą tezę. Nie chodzi o to, czy nalezy chronić zycie
                                          > > ludzkie, bo co do tego nie ma chyba sporu, ale o to,
                                          >
                                          > kiedy owo życie się
                                          > > zaczyna, i czy nalezy traktowac płód jako żywą istotę podlegającą ochronie
                                          > .
                                          >
                                          > OTÓŻ TO !!!

No właśnie! Kiedy zaczyna się życie i dlaczego uważasz, że od poczęcia?

>
                                          > >
                                          > > > Zupełnie inną kwestią jest, wynikające z niedoskonałości ludzkich zmy
                                          > słów
                                          > > > rozróżnianie między płodem np. we wczesnym stadium rozwoju a niemowlę
                                          > ciem(
                                          > > no
                                          > > > bo przecież płód taki mały, nic nie mówi, nie uśmiecha sie, nie płacz
                                          > e itp
                                          > > .,
                                          > > > itd.)
                                          > >
                                          > Nie udowadniam fałszywej tezy, o co ci chodzi? To jest nawiązanie do
                                          > twojego "humanizmu ". Płód i niemowlę a potem starzec to ta sama kontynuacja
                                          > istnienia ludzkiego.I do tego odnoszę humanizm- ochronę ludzkiej istoty,
                                          > ochrone człowieczeństwa.Ja w przeciwieństwie do ciebie twierdzę że płód to
                                          żywa> istota, ot co ! W dodatku człowiek.

Niemowlę i starzec zgadzam się, ale dlaczego płód? Ponownie spór jest gdzie
                                          indziej. Dotyzcy on chwili od kiedy mozna mowic o człowieku, któremu
                                          przysługuje prawo do ochrony. Chyba każdy pozostanie przy swoim. Ale dlaczego
                                          stanowisko jednej grupy, i to wcale nie największej, ma być sankcjonowane
                                          prawem?

>

>
                                          >
                                          > > Nie widze tu niedoskonałości ludzkich zmysłów, a odróznienie pomiędzy płod
                                          > em
                                          > a
                                          > > niemowlęciem jest bardzo proste. Płód pozostaje w macicy, a niemowlę już s
                                          > ię
                                          > > urodziło I ŻYJE. Moge prosić o rozszeżenie tej myśli na temat niedoskonało
                                          > ści
                                          > > zmysłów?
                                          >
                                          > A płód nie żyje?
                                          > Co do zmysłów...Zmysły ludzkie na pewno podpowiadaja ci że płód to coś innego
                                          > niż człowiek i stąd tyle kłopotu.

Płod jest częścią organizmu matki. Jak nowotwór. Zyje tylko i wyłacznie życiem
                                          matki. Jezeli obumiera jest wydalany tak jak martwa tkanka.

>
                                          >
                                          > >
                                          > > > Zupełnie też inną kwestią jest problem społeczny niechcianej ciąży, a
                                          > le ma
                                          > > m
                                          > > > nadzieję że nie mieszasz tych pojęć.
                                          > > > Nadmieniam, że nie jestem katolikiem.Broń boże nie jestem za
                                          > > > antyantykoncepcją :)
                                          > > > Co do Boga to poszukuje raczej.(czasami)
                                          > > > Problem aborcji jest wg mnie problemem cywilizacji i humanizmu właśni
                                          > e.
                                          > >
                                          > > Tak. Jest to problem humanizmu. Problem walki z przesadami i zabobonem, z
                                          > > próbami ingerowania ze strony religii w sferę nauki i podpierania się w ty
                                          > m
                                          > > prawem państwowym. Narzuczania innym swego religijnego swiatopogladu.
                                          >
                                          > Przesądy, zabobon. Czy te słowa, to dyżurne "argumenty" z braku argumentów.
                                          > Nie widzę tu żadnego zabobonu, tylko bliższe podejście do problemu istoty
                                          > człowieka.
                                          > Strasznie się babrzesz w tej "sferze religii", choc to nie ma nic wspólnego z
                                          > religią.Z światopoglądem owszem - humanistycznym.

Chodziło mi tylko o to, by w oparciu o wierzenia religijne nie ustanawiać praw
                                          • Gość: barnaba z czymś takim nie ma sensu polemizować... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 00:31

) Gość portalu: barnaba napisał(a):
                                            )
                                            ) ) Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a):
                                            ) )
                                            ) ) ) Gość portalu: barnaba napisał(a):
                                            ) ) )
                                            ) ) ) ) Wywód będzie krótki, oparty na logice, szerzony również przez ko
                                            ) ściół
                                            ) ) .
                                            ) ) ) ) Człowiek istnieje od poczęcia i jeżeli temu nikt nie przeszkodzi
                                            ) będz
                                            ) ) ie
                                            ) ) ) ) kontynuował swe istnienie aż do śmierci. Istnieje dlatego, że ni
                                            ) e da
                                            ) ) się
                                            ) ) ) ) przeprowadzić dowodu na to, że nie istnieje. Chyba, że ty takie
                                            ) dowod
                                            ) ) y
                                            ) ) ) ) posiadasz.
                                            ) ) )
                                            ) ) ) Oczywiście jest to pewien dowód, znany także jako tzw pierwszy dowód
                                            ) na
                                            ) ) ) istnienie Boga - bo nie udowodniono, ze nie istnieje. Czy sam brak do
                                            ) wodu
                                            ) ) że
                                            ) ) ) teza jest fałszywa swiadczy jednak o prawdziwości tezy? Nie! Brak dow
                                            ) odu n
                                            ) ) a
                                            ) ) ) fałsz tezy nie stanowi dowodu na jej prawdziwość. Takim dowodem byłby
                                            ) jedy
                                            ) ) nie
                                            ) ) ) bezpośredni dowód jej prawdy. Przy braku dowodu fałszu tezie nie mozn
                                            ) a
                                            ) ) jedynie
                                            ) ) ) przypisać ani wartości "prawda" ani wartości "fałsz". Jest ona jedyni
                                            ) e
                                            ) ) ) niesprawdzoną hipotezą. Na tej samej zasadzie mozna stwierdzić, że zy
                                            ) cie
                                            ) ) ) zaczyna sie w chwili urodzenia - bo nie mozna udowodnić ze się wtedy
                                            ) nie
                                            ) ) ) zaczyna. I tu cała twoja logika bierze w łeb.
                                            ) ) )
                                            ) )
                                            ) ) Zupełnie mnie nie zrozumiałeś , chodzi o problem kontynuacji. Jeżeli człow
                                            ) iek
                                            ) ) istnieje od poczęcia to naturalną konsekwencją będzie to że będzie istnia
                                            ) ł
                                            ) też
                                            ) )
                                            ) ) po urodzeniu.I odwrotnie. Jeżeli człowiek istnieje po wyjściu z łona to
                                            ) znaczy
                                            ) ) że musiał istnieć też zanim z niego wyszedł.No chyba że wcześniej był koni
                                            ) em.
                                            )
                                            )

Owszem Jeżeli człowiek istnieje wcześniej to znaczy istnieje później.
                                            ) Ale to, że coś skądś wychodzi nie oznacza, ze w takiej samej postaci bylo tam
                                            ) wcześniej, może bowiem ulec w międzyczasie przekształceniu. Czy jezeli z
                                            ) egzaminu wychodzi świezo upieczony magister to to oznacza, ze był maagistrem
                                            ) jak wchodził do gabinetu?
                                            Że był człowiekiem i mam nadzieję że nim pozostał;)
                                            (Każde porównanie dobre, byle by było? To uczyni cię uczonym? :))))

Tak samo płód (a nie koń) ulega przekształceniu w
                                            ) człowieka z chwila gdy się narodzi.

Co to za przekształcenia-własnościowe? :))))
                                            )

)
                                            ) )
                                            ) )
                                            ) ) ) ) Poza tym humanistyczne wartości stawiają człowieka i życie na pi
                                            ) edest
                                            ) ) ale.
                                            ) ) ) ) Dlatego jeżeli człowiek jest, to nie powinno się go unicestwiać
                                            ) tylko
                                            ) ) z te
                                            ) ) ) j
                                            ) ) ) ) racji, że nie ma możliwości stanąć w swojej obronie.
                                            ) ) )
                                            ) ) ) Zgadzam się, ale popełniasz błąd określany w logice błędem ekwiwokacj
                                            ) i.
                                            ) ) ) Udowadniasz niewłaściwą tezę. Nie chodzi o to, czy nalezy chronić zyc
                                            ) ie
                                            ) ) ) ludzkie, bo co do tego nie ma chyba sporu, ale o to,
                                            ) )
                                            ) ) kiedy owo życie się
                                            ) ) ) zaczyna, i czy nalezy traktowac płód jako żywą istotę podlegającą och
                                            ) ronie
                                            ) ) .
                                            ) )
                                            ) ) OTÓŻ TO !!!
                                            )
                                            ) No właśnie! Kiedy zaczyna się życie i dlaczego uważasz, że od poczęcia?

Dlatego że zygota (a więc połączone komórki zarodcze) żyje swoim życiem i
                                            rozwija się nieuchronnie żeby wyjść na świat. Jak to kolega arcykr3 trafnie
                                            ujął " idzie pod prąd entropii". Wbrew zabobonów niektórych wytwarza fale
                                            mózgowe, odczuwa - po prostu istnieje...
                                            Popytaj biologów, nie będę się rozwlekał.
                                            (A tak nota bene dla rodziców psychologicznie życie dziecka zaczyna się od
                                            momentu kiedy dowiedzieli się o ciąży.)

)
                                            ) )
                                            ) ) )
                                            ) ) ) ) Zupełnie inną kwestią jest, wynikające z niedoskonałości ludzkic
                                            ) h zmy
                                            ) ) słów
                                            ) ) ) ) rozróżnianie między płodem np. we wczesnym stadium rozwoju a nie
                                            ) mowlę
                                            ) ) ciem(
                                            ) ) ) no
                                            ) ) ) ) bo przecież płód taki mały, nic nie mówi, nie uśmiecha sie, nie
                                            ) płacz
                                            ) ) e itp
                                            ) ) ) .,
                                            ) ) ) ) itd.)
                                            ) ) )
                                            ) ) Nie udowadniam fałszywej tezy, o co ci chodzi? To jest nawiązanie do
                                            ) ) twojego "humanizmu ". Płód i niemowlę a potem starzec to ta sama kontynuac
                                            ) ja
                                            ) ) istnienia ludzkiego.I do tego odnoszę humanizm- ochronę ludzkiej istoty,
                                            ) ) ochrone człowieczeństwa.Ja w przeciwieństwie do ciebie twierdzę że płód to
                                            )
                                            ) żywa) istota, ot co ! W dodatku człowiek.
                                            )
                                            ) Niemowlę i starzec zgadzam się, ale dlaczego płód? Ponownie spór jest gdzie
                                            ) indziej. Dotyzcy on chwili od kiedy mozna mowic o człowieku, któremu
                                            ) przysługuje prawo do ochrony. Chyba każdy pozostanie przy swoim. Ale dlaczego
                                            ) stanowisko jednej grupy, i to wcale nie największej, ma być sankcjonowane
                                            ) prawem?
                                            Bo opierają się na logice i wiedzy oraz filozoficznym,humanistycznym podejściu
                                            do człowieka.
                                            Poza tym dołączają skutki społeczne.
                                            Mam znajomą z Angli która seryjnie usuwa ciąże. Nie ma problemu, jest to
                                            łatwe, więc kiedy się odkocha w chłopcu czy chłopak ją rzuci albo zacznie ćpać,
                                            nie zastanawiając się wiele, usuwa. Jest wolna. Również od pewnych ludzkich
                                            uczuć. To tylko jednostkowy przykład ale duzo zaobserwowałem dzięki niej.
                                            )
                                            ) )
                                            )
                                            ) )
                                            ) )
                                            ) ) ) Nie widze tu niedoskonałości ludzkich zmysłów, a odróznienie pomiędzy
                                            ) płod
                                            ) ) em
                                            ) ) a
                                            ) ) ) niemowlęciem jest bardzo proste. Płód pozostaje w macicy, a niemowlę
                                            ) już s
                                            ) ) ię
                                            ) ) ) urodziło I ŻYJE. Moge prosić o rozszeżenie tej myśli na temat niedosk
                                            ) onało
                                            ) ) ści
                                            ) ) ) zmysłów?
                                            ) )
                                            ) ) A płód nie żyje?
                                            ) ) Co do zmysłów...Zmysły ludzkie na pewno podpowiadaja ci że płód to coś inn
                                            ) ego
                                            ) ) niż człowiek i stąd tyle kłopotu.
                                            )
                                            )
                                            Płod jest częścią organizmu matki. Jak nowotwór. Zyje tylko i wyłacznie życiem
                                            ) matki. Jezeli obumiera jest wydalany tak jak martwa tkanka.
                                            Brednie wierutne. O niczym nie przesądzają nawet.Po urodzeniu dziecko też
                                            zależy wyłącznie od matki.

To się nazywa bezbronność.

)
                                            ) )
                                            ) )
                                            ) ) )
                                            ) ) ) ) Zupełnie też inną kwestią jest problem społeczny niechcianej cią
                                            ) ży, a
                                            ) ) le ma
                                            ) ) ) m
                                            ) ) ) ) nadzieję że nie mieszasz tych pojęć.
                                            ) ) ) ) Nadmieniam, że nie jestem katolikiem.Broń boże nie jestem za
                                            ) ) ) ) antyantykoncepcją :)
                                            ) ) ) ) Co do Boga to poszukuje raczej.(czasami)
                                            ) ) ) ) Problem aborcji jest wg mnie problemem cywilizacji i humanizmu w
                                            ) łaśni
                                            ) ) e.
                                            ) ) )
                                            ) ) ) Tak. Jest to problem humanizmu. Problem walki z przesadami i zabobone
                                            ) m, z
                                            ) ) ) próbami ingerowania ze strony religii w sferę nauki i podpierania się
                                            ) w ty
                                            ) ) m
                                            ) ) ) prawem państwowym. Narzuczania innym swego religijnego swiatopogladu.
                                            ) )
                                            ) ) Przesądy, zabobon. Czy te słowa, to dyżurne "argumenty" z braku argumentów
                                            ) .
                                            ) ) Nie widzę tu żadnego zabobonu, tylko bliższe podejście do problemu istoty
                                            ) ) człowieka.
                                            ) ) Strasznie się babrzesz w tej "sferze religii", choc to nie ma nic wspólneg
                                            ) o z
                                            ) ) religią.Z światopoglądem owszem - humanistycznym.
                                            )
                                            ) Chodziło mi tylko o to, by w oparciu o wierzenia religijne nie ustanawiać
                                            praw.
                                            To nie są wierzenia religijne( choć przekornie powiem że wszystko zasadza się
                                            na prawdopodobieństwie więc na wierze) tylko wskazania wiedzy biologów,
                                            filozofów, logików, psychologów itd. + wartośći człowiecze.
                                            Prawda przeważnie bywa trudna.
                      • Gość: JWZ Wybór "humanisty" IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 14:32

>
                        >
                        jej

"Wspaniały" przykład wyboru dokonany przez człowieka mieniącego się być
                        humanistą. Zgodnie z przedstawionym "ślinotokiem" można sobie łatwo wyobrazić
                        następującą sytuację: w trakcie porodu ("odłączania od ciała matki") dokonane
                        unicestwienie płodu może być przedstawione jako zabieg aborcyjny. Tym sposobem
                        otrzymaliśmy od wielkiego guru nową definicję życia. Czy stan, w którym
                        znajduje się np. larwa - to nie jest życie?
                        Przesadził Waćpan, nie poraz pierwszy zresztą.
                        • Gość: barnaba Re: Wybór 'humanisty' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:36
                          Słuchaj ten waćpan to postac kliniczna ;)
                          • Gość: barnaba Re: Wybór 'humanisty' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 14:37
                            Parafrazując jego słowa pasożytuje na zdrowej tkance społeczeństwa, więc trzeba
                            go wyciąć ;)
                            • Gość: Rodrig von Falkenstein jakież to katolickie... IP: *.it-net.pl 21.06.03, 14:41

> Parafrazując jego słowa pasożytuje na zdrowej tkance społeczeństwa, więc
                              trzeba
                              >
                              > go wyciąć ;)

Jakież to katolickie....

Heretycy, czarownice, Żydzi, muzułmanie, innowiercy - wszyscy pasozytowali na
                              zdrowej tkance społeczeństwa i byli przez katolików hurtowo wycinani, wypalani,
                              wyduszani itp. Rozumiem, najlepszym sposobem na pozbycie się przeciwników
                              jedynie słusznego poglądu jest ich zabić. To tyle jeśli chodzi o miłowanie
                              nieprzyjaciół swoich.
                              • Gość: barnaba Re: jakież to katolickie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:12

>
                                > > Parafrazując jego słowa pasożytuje na zdrowej tkance społeczeństwa, więc
                                > trzeba
                                > >
                                > > go wyciąć ;)
                                >
                                >
                                > Jakież to katolickie....
                                >
                                > Heretycy, czarownice, Żydzi, muzułmanie, innowiercy - wszyscy pasozytowali na
                                > zdrowej tkance społeczeństwa i byli przez katolików hurtowo wycinani,
                                wypalani,
                                >
                                > wyduszani itp. Rozumiem, najlepszym sposobem na pozbycie się przeciwników
                                > jedynie słusznego poglądu jest ich zabić. To tyle jeśli chodzi o miłowanie
                                > nieprzyjaciół swoich.
                                Słuchaj tłumoku ja tylko parafrazuje twoje słowa, nie wiem czy zauważyłeś?Nie
                                wiem też czy zauważyłeś owo symptomatyczne ;)
                        • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Wybór 'humanisty' IP: *.it-net.pl 21.06.03, 14:38

>
                          > >
                          > >
                          >
                          > li
                          >
                          > jej
                          >
                          > "Wspaniały" przykład wyboru dokonany przez człowieka mieniącego się być
                          > humanistą. Zgodnie z przedstawionym "ślinotokiem" można sobie łatwo wyobrazić
                          > następującą sytuację: w trakcie porodu ("odłączania od ciała matki") dokonane
                          > unicestwienie płodu może być przedstawione jako zabieg aborcyjny. Tym
                          sposobem
                          > otrzymaliśmy od wielkiego guru nową definicję życia. Czy stan, w którym
                          > znajduje się np. larwa - to nie jest życie?
                          > Przesadził Waćpan, nie poraz pierwszy zresztą.

"Unicestwienie" płodu w trakcie porodu oznacza po prostu, ze dziecko nie
                          urodziło się żywe - a zatem urodziło się martwe - czyli nie żyło. Nie ma tu
                          zadnej sprzeczności. Zabieg aborcyjny polega na mechanicnym lub
                          farmakologicznym, innim niz wywołane w sposób naturalny, usunięciu płodu z
                          macicy. Poronienie "naturalne" czy urodzenie martwego płodu nie jest zatem
                          aborcją.

A co do larwy to tutaj nie ma sprzeczności. Larwa stanowi bowiem jedną z
                          postaci stadialnych owada - tak jak dziecko. Jej zycie rozpoczyna się w chwili
                          wyklucia. JAsne?
                          • Gość: JWZ Re: Wybór 'humanisty' IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 15:01

>
                            > > Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a):
                            > >
                            > > > Gość portalu: barnaba napisał(a):
                            > > >
                            > > > > na czym polega humanizm tej koncepcji?
                            > > >
                            > > > na jej antyreligijności, empiryźmie poznania rzeczywistośći i realizm
                            > owi w
                            > >
                            > > > podchodzeniu do świata. Zycie człowieka - samodzielne - zaczyna się w
                            > chwi
                            > > li
                            > > > odłączenia od ciała matki. Do tego momentu jest to tylko i wyłacznie
                            > cześc
                            > >
                            > > jej
                            > > > ciała, odmienna genetycznie tak jak guz nowotworowy.
                            > >
                            > > "Wspaniały" przykład wyboru dokonany przez człowieka mieniącego się być
                            > > humanistą. Zgodnie z przedstawionym "ślinotokiem" można sobie łatwo wyobra
                            > zić
                            > > następującą sytuację: w trakcie porodu ("odłączania od ciała matki") dokon
                            > ane
                            > > unicestwienie płodu może być przedstawione jako zabieg aborcyjny. Tym
                            > sposobem
                            > > otrzymaliśmy od wielkiego guru nową definicję życia. Czy stan, w którym
                            > > znajduje się np. larwa - to nie jest życie?
                            > > Przesadził Waćpan, nie poraz pierwszy zresztą.
                            >
                            >
                            > "Unicestwienie" płodu w trakcie porodu oznacza po prostu, ze dziecko nie
                            > urodziło się żywe - a zatem urodziło się martwe - czyli nie żyło. Nie ma tu
                            > zadnej sprzeczności. Zabieg aborcyjny polega na mechanicnym lub
                            > farmakologicznym, innim niz wywołane w sposób naturalny, usunięciu płodu z
                            > macicy. Poronienie "naturalne" czy urodzenie martwego płodu nie jest zatem
                            > aborcją.
                            >
                            > A co do larwy to tutaj nie ma sprzeczności. Larwa stanowi bowiem jedną z
                            > postaci stadialnych owada - tak jak dziecko. Jej zycie rozpoczyna się w
                            chwili
                            > wyklucia. JAsne?

Zrozumiałem, że "unicestwienie płodu w trakcie porodu oznacza po prostu, że
                            dziecko nie urodziło się żywe" jest "cacy", ale odebranie życia tuż po porodzie
                            jest "be". Cóż za pokrętna ideologia, w dodatku powołująca się na wartości
                            humanistyczne. Tak przy okazji - czy wartości chrześcijańskie są
                            antyhumanistyczne? a może antyhumanitarne?
                            • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Wybór 'humanisty' IP: *.it-net.pl 21.06.03, 18:54

> Zrozumiałem, że "unicestwienie płodu w trakcie porodu oznacza po prostu, że
                              > dziecko nie urodziło się żywe" jest "cacy", ale odebranie życia tuż po
                              porodzie
                              >
                              > jest "be". Cóż za pokrętna ideologia, w dodatku powołująca się na wartości
                              > humanistyczne. Tak przy okazji - czy wartości chrześcijańskie są
                              > antyhumanistyczne? a może antyhumanitarne?

To chyba jasne. Gdy się urodzi to zyje i podlega ochronie. Gdy się nie urodzi
                              to nie zyje i nie jest człowiekiem. To trochę ak z kubanskimi uchodźcami. Jak
                              dpołyna do ameryki i postawią stopę na brzegu to się ich przyjmuje. Jak ich zła
                              pią po drodze to się ich odsyła. Prościej wyjasnić nie mogę.

Wartości chrześcijańskie są generalnie bardzo mętne. NIkt tak naprawde nie wie
                              co to jest, ale to ma coś wspólnego z zakazem aborcji i uzywania prezerwatyw.
                              Taką mniej wiecej odpowiedź dostałem od pewnego aktywisy katolickiego na
                              pielgrzymce maturzystów na Jasna Górę.
                              • Gość: JWZ Logiczne myślenie IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 20:17

>
                                > > Zrozumiałem, że "unicestwienie płodu w trakcie porodu oznacza po prostu, ż
                                > e
                                > > dziecko nie urodziło się żywe" jest "cacy", ale odebranie życia tuż po
                                > porodzie
                                > >
                                > > jest "be". Cóż za pokrętna ideologia, w dodatku powołująca się na wartości
                                >
                                > > humanistyczne. Tak przy okazji - czy wartości chrześcijańskie są
                                > > antyhumanistyczne? a może antyhumanitarne?
                                >
                                > To chyba jasne. Gdy się urodzi to zyje i podlega ochronie. Gdy się nie urodzi
                                > to nie zyje i nie jest człowiekiem. To trochę ak z kubanskimi uchodźcami. Jak
                                > dpołyna do ameryki i postawią stopę na brzegu to się ich przyjmuje. Jak ich
                                zła
                                >
                                > pią po drodze to się ich odsyła. Prościej wyjasnić nie mogę.
                                >
                                > Wartości chrześcijańskie są generalnie bardzo mętne. NIkt tak naprawde nie
                                wie
                                > co to jest, ale to ma coś wspólnego z zakazem aborcji i uzywania prezerwatyw.
                                > Taką mniej wiecej odpowiedź dostałem od pewnego aktywisy katolickiego na
                                > pielgrzymce maturzystów na Jasna Górę.

a także, w innym miejscu:

> Życie człowieka rozpoczyna sie w chwili narodzenia (przerwania pępowiny) a
                                > kończy w chwili smierci pnia mózgu.
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6597937&a=6602434
                                Zestawiając te dwie wypowiedzi należałoby wyciągnąć logiczny wniosek, że
                                człowiek przed przerwaniem pępowiny nie posiada mózgu. Ponadto, prawo polskie
                                jak i większości państw chroni prawo nienarodzonych np. do spadku.
                                Z przykrością stwierdzam, że poglądy mojego adwersarza nie trzymają się kupy.
                                Wydaje mu się, że jest bardzo logiczny, a w rzeczywistości "zapętlił się" w
                                swoim rozumowaniu niczym pępowina oseska.
                                • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Logiczne myślenie IP: *.it-net.pl 21.06.03, 23:10

>
                                  > >
                                  > > > Zrozumiałem, że "unicestwienie płodu w trakcie porodu oznacza po pros
                                  > tu, ż
                                  > > e
                                  > > > dziecko nie urodziło się żywe" jest "cacy", ale odebranie życia tuż p
                                  > o
                                  > > porodzie
                                  > > >
                                  > > > jest "be". Cóż za pokrętna ideologia, w dodatku powołująca się na war
                                  > tości
                                  > >
                                  > > > humanistyczne. Tak przy okazji - czy wartości chrześcijańskie są
                                  > > > antyhumanistyczne? a może antyhumanitarne?
                                  > >
                                  > > To chyba jasne. Gdy się urodzi to zyje i podlega ochronie. Gdy się nie uro
                                  > dzi
                                  > > to nie zyje i nie jest człowiekiem. To trochę ak z kubanskimi uchodźcami.
                                  > Jak
                                  > > dpołyna do ameryki i postawią stopę na brzegu to się ich przyjmuje. Jak ic
                                  > h
                                  > zła
                                  > >
                                  > > pią po drodze to się ich odsyła. Prościej wyjasnić nie mogę.
                                  > >
                                  > > Wartości chrześcijańskie są generalnie bardzo mętne. NIkt tak naprawde nie
                                  >
                                  > wie
                                  > > co to jest, ale to ma coś wspólnego z zakazem aborcji i uzywania prezerwat
                                  > yw.
                                  > > Taką mniej wiecej odpowiedź dostałem od pewnego aktywisy katolickiego na
                                  > > pielgrzymce maturzystów na Jasna Górę.
                                  >
                                  > a także, w innym miejscu:
                                  >
                                  > > Życie człowieka rozpoczyna sie w chwili narodzenia (przerwania pępowiny) a
                                  >
                                  > > kończy w chwili smierci pnia mózgu.
                                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6597937&a=6602434
                                  > Zestawiając te dwie wypowiedzi należałoby wyciągnąć logiczny wniosek, że
                                  > człowiek przed przerwaniem pępowiny nie posiada mózgu. Ponadto, prawo polskie
                                  > jak i większości państw chroni prawo nienarodzonych np. do spadku.
                                  > Z przykrością stwierdzam, że poglądy mojego adwersarza nie trzymają się kupy.
                                  > Wydaje mu się, że jest bardzo logiczny, a w rzeczywistości "zapętlił się" w
                                  > swoim rozumowaniu niczym pępowina oseska.

Nie bardzo logiczny to wniosek. Nigdy tego nie powiedziałem, ze płod nie ma
                                  mózgu. Ma mózg, co więcej ten mózg pracuje, jakkolwiek nie od
                                  samego "poczecia". Zycie kończy się z chwilą smierci pnia mózgu, tj ośrodków
                                  oddychania i krążenia, w tym momencie człowiek traci możliwość do samodzielnego
                                  zycia. Płód takiej mozliwości nie posiada. Korzysta z płuc i układu pokarmowego
                                  matki, czerpie z jej krwioobiegu. Z chwilą odłączenia pępowiny zaczyna zyćie,
                                  życie na własny rachunek.

A co do uprawnień nasciturusa, czyli dziecka poczetego lecz nie narodzonego, to
                                  warto zwrócić uwagę, ze uprawnienie do spadku czy odszkodowania jest
                                  uzależnione w kazdym wypadku od ŻYWEGO URODZENIA SIĘ!!!!!!!!. Więc to, czy
                                  dostanie spadek zalezy od tego czy się urodzi, czy bedzie żyć. Jezeli sięnie
                                  urodzi to dla prawa tak jakby go nie było.
                                  • Gość: barnaba heheheeh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 00:34
                                    Ale ty jesteś nielot, wstyd! Nawet mi się nie chce pisać, bo przeraża mnie
                                    ogrom absurdu w twoich postach.
                      • Gość: Oszołom z RM Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:26

>
                        >
                        jej

-m a jeśli chory jest pod kroplówką to już nie jest samodzielne życie i związku
                        z tym uważasz że można je zabić?
                        • Gość: Oszołom z RM Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:40

>Dziwny to humanizm który zezwala na zabijanie najsłabszyych (aborcja) i
                          schorowanych najstarszych(eutanazja) a jednocześnie walczy o prawo do życia dla
                          seryjnych i maniakalnych mrderców...
                        • Gość: Rodrig von Falkenstein Moj stanowisko IP: *.it-net.pl 21.06.03, 19:00

>
                          > >
                          > >
                          >
                          > li
                          >
                          > jej
                          >
                          > -m a jeśli chory jest pod kroplówką to już nie jest samodzielne życie i
                          związku
                          >
                          > z tym uważasz że można je zabić?

Życie człowieka rozpoczyna sie w chwili narodzenia (przerwania pępowiny) a
                          kończy w chwili smierci pnia mózgu. WIęc jeżeli czyjś mózg nadal pracuje to
                          znaczy że ten człowiek żyje i podlega ochronie prawa. Zaznaczam jednak, że
                          uważam, że marnotrawstwem jest wydawanie pieniędzy na leczenie i sztuczne
                          utrzymywanie przy zyciu ludzi którym majac na uwadze aktualną wiedze medyczną
                          i spodziewasny postęp w najblizszych latach nie mozna zapewnić względnie
                          samodzielnego zycia i udziału w zyciu społecnym. Dlatego z mojej strony:

aborcja z przyczyn społecznych - tak - ta dziewczyna jak dorosnie może mieć
                          jeszcze trójke szczęśliwych dzieci, a jak każe się jej rodzić to zniszczy się
                          życie i jej i dziecka ojca tego dziecka.

eutanazja - tak - osób, którym medycyna nie może zapewnic chocby minimalnego
                          udziału w zyciu społecznym. Nie stać nas na miłosierdzie i urzymywanie ich przy
                          zyciu na siłę.
                          • Gość: barnaba Re: Moj stanowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 19:54
                            Rozumiem, że pień mózgu nie działa u dziecka nie narodzonego jeszcze, dlatego
                            ono nie żyje??? :)
                            Oceniam twoje wywody na marnego adepta prawa, który się zatracił w terminologii.
                            Mam rację?
                            • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Moj stanowisko IP: *.it-net.pl 21.06.03, 23:17

> Rozumiem, że pień mózgu nie działa u dziecka nie narodzonego jeszcze, dlatego
                              > ono nie żyje??? :)
                              > Oceniam twoje wywody na marnego adepta prawa, który się zatracił w
                              terminologii
                              > .
                              > Mam rację?

Nigdy tego nie napisałem. To, ze smierc mózgu oznacza koniec zycia nie oznacza,
                              że rozpoczyna się ono w chwili jego powstania. Jest to zbyt daleko idaca
                              interpretacja. Zresztą byłaby ona niezgodna z założeniami "obrońców zycia"
                              którzy wskazują pierwszy podział komórki jajowej jako jego poczatek. Wtedy
                              jeszcze nie ma mózgu, nie ma on też czym sterować.

Jeszcze raz podkreślam. Uważam, że zycie człowiekza zaczyna się w chwili, gdy
                              zerwane zostanie jego połączenie z organizmem matki i pracę podejmą jego własne
                              narządy - mozna wtedy mówic o WŁASNYM zyciu, niezaleznym od zycia matki, a
                              ustaje, gdy obumierają ośrodki w mózgu odpowiadające za sterowanie oddychaniem
                              i krążeniem. To chyba proste i logiczne.

I wypraszam sobie nazywanie mnie MARNYM adeptem prawa.
                          • Gość: barnaba tzw. humanizm postępujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 20:04

> Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):
                            >
                            > > Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a):
                            > >
                            > > > Gość portalu: barnaba napisał(a):
                            > > >
                            > > > > na czym polega humanizm tej koncepcji?
                            > > >
                            > > > na jej antyreligijności, empiryźmie poznania rzeczywistośći i realizm
                            > owi w
                            > >
                            > > > podchodzeniu do świata. Zycie człowieka - samodzielne - zaczyna się w
                            > chwi
                            > > li
                            > > > odłączenia od ciała matki. Do tego momentu jest to tylko i wyłacznie
                            > cześc
                            > >
                            > > jej
                            > > > ciała, odmienna genetycznie tak jak guz nowotworowy.
                            > >
                            > > -m a jeśli chory jest pod kroplówką to już nie jest samodzielne życie i
                            > związku
                            > >
                            > > z tym uważasz że można je zabić?
                            >
                            > Życie człowieka rozpoczyna sie w chwili narodzenia (przerwania pępowiny) a
                            > kończy w chwili smierci pnia mózgu. WIęc jeżeli czyjś mózg nadal pracuje to
                            > znaczy że ten człowiek żyje i podlega ochronie prawa. Zaznaczam jednak, że
                            > uważam, że marnotrawstwem jest wydawanie pieniędzy na leczenie i sztuczne
                            > utrzymywanie przy zyciu ludzi którym majac na uwadze aktualną wiedze
                            medyczną
                            > i spodziewasny postęp w najblizszych latach nie mozna zapewnić względnie
                            > samodzielnego zycia i udziału w zyciu społecnym. Dlatego z mojej strony:
                            >
                            > aborcja z przyczyn społecznych - tak - ta dziewczyna jak dorosnie może mieć
                            > jeszcze trójke szczęśliwych dzieci, a jak każe się jej rodzić to zniszczy się
                            > życie i jej i dziecka ojca tego dziecka.
                            >
                            > eutanazja - tak - osób, którym medycyna nie może zapewnic chocby minimalnego
                            > udziału w zyciu społecznym. Nie stać nas na miłosierdzie i urzymywanie ich
                            przy
                            >
                            > zyciu na siłę.

Piękny "chumanizm" - to ten z "izmów" XX wiecznych ?
                            A medycyna podobnie jak ty, jest omylna. Widziałes "Porozmawiaj z nią"
                            Almodovara?
                            • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: tzw. humanizm postępujący IP: *.it-net.pl 21.06.03, 23:20

>
                              > > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):
                              > >
                              > > > Gość portalu: Rodrig von Falkenstein napisał(a):
                              > > >
                              > > > > Gość portalu: barnaba napisał(a):
                              > > > >
                              > > > > > na czym polega humanizm tej koncepcji?
                              > > > >
                              > > > > na jej antyreligijności, empiryźmie poznania rzeczywistośći i re
                              > alizm
                              > > owi w
                              > > >
                              > > > > podchodzeniu do świata. Zycie człowieka - samodzielne - zaczyna
                              > się w
                              > > chwi
                              > > > li
                              > > > > odłączenia od ciała matki. Do tego momentu jest to tylko i wyłac
                              > znie
                              > > cześc
                              > > >
                              > > > jej
                              > > > > ciała, odmienna genetycznie tak jak guz nowotworowy.
                              > > >
                              > > > -m a jeśli chory jest pod kroplówką to już nie jest samodzielne życie
                              > i
                              > > związku
                              > > >
                              > > > z tym uważasz że można je zabić?
                              > >
                              > > Życie człowieka rozpoczyna sie w chwili narodzenia (przerwania pępowiny) a
                              >
                              > > kończy w chwili smierci pnia mózgu. WIęc jeżeli czyjś mózg nadal pracuje t
                              > o
                              > > znaczy że ten człowiek żyje i podlega ochronie prawa. Zaznaczam jednak, że
                              >
                              > > uważam, że marnotrawstwem jest wydawanie pieniędzy na leczenie i sztuczne
                              > > utrzymywanie przy zyciu ludzi którym majac na uwadze aktualną wiedze
                              > medyczną
                              > > i spodziewasny postęp w najblizszych latach nie mozna zapewnić względnie
                              > > samodzielnego zycia i udziału w zyciu społecnym. Dlatego z mojej strony:
                              > >
                              > > aborcja z przyczyn społecznych - tak - ta dziewczyna jak dorosnie może mie
                              > ć
                              > > jeszcze trójke szczęśliwych dzieci, a jak każe się jej rodzić to zniszczy
                              > się
                              > > życie i jej i dziecka ojca tego dziecka.
                              > >
                              > > eutanazja - tak - osób, którym medycyna nie może zapewnic chocby minimalne
                              > go
                              > > udziału w zyciu społecznym. Nie stać nas na miłosierdzie i urzymywanie ich
                              >
                              > przy
                              > >
                              > > zyciu na siłę.
                              >
                              > Piękny "chumanizm" - to ten z "izmów" XX wiecznych ?
                              > A medycyna podobnie jak ty, jest omylna. Widziałes "Porozmawiaj z nią"
                              > Almodovara?

Rozumiem, ze nieomylny jest tylko Papież. Bo sam tak powiedział, a skoro jest
                              nieomylny to nie mógł pomylić się takze w kwestii swojego bycia nieomylnym.
                              • Gość: barnaba Re: tzw. humanizm postępujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 00:38
                                znowu analfabetyzm funkcjonalny.
              • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 13:48
                Jak to, może się rozmyślić kiedy chce, np. zderewowana po przegranym meczu
                siatkarzy???
          • Gość: JWZ Re: Wybór IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 12:49

>
            > >
            > > > jesteś zwykłym chamem, kolego.
            > >
            > > Należy dokonać wyboru - albo cham, albo kolega. Brak konsekwencji?
            > > A co akcji w porcie gdyńskim - moje wyrazy poparcia i uznania.
            >
            > uważasz kolego, że publiczne chwalenie się przemocą jest godne uznania?
            > fanatyczna grupka matołów, do których i ty należysz, stara się ograniczać
            prawa
            >
            > ludzi takich jak ja. dlaczego mam się na to godzić? jestes ode mnie lepszy?
            > w czym?

Po pierwsze - kto chwali się przemocą? Akcja w porcie gdyńskim w moim odczuciu
            była ochroną obowiązującego porządku prawnego - i tyle. Czy jest ktoś kto
            oskarża o przemoc - na przykład obrońców Westerplatte?
            Po drugie - mamy tu do czynienia nie z ograniczaniem prawa, lecz z jego
            przestrzeganiem i ochroną. Coś chyba Pani(?) się pomyliło.
            Po trzecie - nigdzie nie napisałem, że jestem lepszy, ani nawet nikomu nie
            dałem tego odczuć.
            • Gość: Oszołom z RM Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 13:01

>
              > >
              > > >
              > > >
              > >
              > prawa
              > >
              > ?
              > > w czym?
              >
              > Po pierwsze - kto chwali się przemocą? Akcja w porcie gdyńskim w moim
              odczuciu
              > była ochroną obowiązującego porządku prawnego - i tyle. Czy jest ktoś kto
              > oskarża o przemoc - na przykład obrońców Westerplatte?
              > Po drugie - mamy tu do czynienia nie z ograniczaniem prawa, lecz z jego
              > przestrzeganiem i ochroną. Coś chyba Pani(?) się pomyliło.
              > Po trzecie - nigdzie nie napisałem, że jestem lepszy, ani nawet nikomu nie
              > dałem tego odczuć.

- abrocjonista widzi tylko to chce widzieć i słyszy top co chce usłyszeć..a to
              co niepasuje do jego ideologii ignoruje lub odrzuca
            • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: Wybór IP: *.it-net.pl 21.06.03, 13:03

>
              > >
              > > >
              > > >
              > >
              > prawa
              > >
              > ?
              > > w czym?
              >
              odczuciu
              > dałem tego odczuć.

To był zwykły bandytyzm. Od stania na strazy prawa w tym kraju jest Policja i
              prokuratura oraz niezawiszłe sądy. Samosądy sa natomiast zagrożeniem dla tego
              prawa. Poza tym porównywanie bandyckiej i chamskej napaści do obrony
              Westerplatte jest conajmniej nie na miejscu.

Cała ta akcja owej Młodzieży Wszechpolskiej (zrobiliście chyba mobilizację z
              całego kraju zeby zebrać tych 30 neo-ONRowców) przypomina działanie oparte na
              założeniu: zabiję tego pijaka, bo on moze kogoś okraść, a przecież wszyscy
              wiedzą, że każdy pijak to złodziej.
              • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 13:51
                dobre sobie, ty chyba nie mieszkasz w Polsce...
              • Gość: Oszołomz RM Mlodzież Wszechpolska liczy sobie 2500 ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:29

>
                > >
                > > > Gość portalu: JWZ napisał(a):
                > > >
                > > > > Gość portalu: luv napisał(a):
                > > > >
                > > > > > jesteś zwykłym chamem, kolego.
                > > > >
                > > > > Należy dokonać wyboru - albo cham, albo kolega. Brak konsekwencj
                > i?
                > > > > A co akcji w porcie gdyńskim - moje wyrazy poparcia i uznania.
                > > >
                > > > uważasz kolego, że publiczne chwalenie się przemocą jest godne uznani
                > a?
                > > > fanatyczna grupka matołów, do których i ty należysz, stara się ograni
                > czać
                > > prawa
                > > >
                > > > ludzi takich jak ja. dlaczego mam się na to godzić? jestes ode mnie l
                > epszy
                > > ?
                > > > w czym?
                > >
                > > Po pierwsze - kto chwali się przemocą? Akcja w porcie gdyńskim w moim
                > odczuciu
                > > była ochroną obowiązującego porządku prawnego - i tyle. Czy jest ktoś kto
                > > oskarża o przemoc - na przykład obrońców Westerplatte?
                > > Po drugie - mamy tu do czynienia nie z ograniczaniem prawa, lecz z jego
                > > przestrzeganiem i ochroną. Coś chyba Pani(?) się pomyliło.
                > > Po trzecie - nigdzie nie napisałem, że jestem lepszy, ani nawet nikomu nie
                >
                > > dałem tego odczuć.
                >
                >
                > To był zwykły bandytyzm. Od stania na strazy prawa w tym kraju jest Policja i
                > prokuratura oraz niezawiszłe sądy. Samosądy sa natomiast zagrożeniem dla tego
                > prawa. Poza tym porównywanie bandyckiej i chamskej napaści do obrony
                > Westerplatte jest conajmniej nie na miejscu.
                >
                > Cała ta akcja owej Młodzieży Wszechpolskiej (zrobiliście chyba mobilizację z
                > całego kraju zeby zebrać tych 30 neo-ONRowców) przypomina działanie oparte na
                > założeniu: zabiję tego pijaka, bo on moze kogoś okraść, a przecież wszyscy
                > wiedzą, że każdy pijak to złodziej.
                • Gość: Rodrig von Falkenstein taak, 2500 silnych zwartych i nienawidzacych Żydów IP: *.it-net.pl 21.06.03, 19:02
                  Gość portalu: Oszołomz RM napisał(a):

>
                  > >
                  > > >
                  > > > > Gość portalu: JWZ napisał(a):
                  > > > >
                  > > > > > Gość portalu: luv napisał(a):
                  > > > > >
                  > > > > > > jesteś zwykłym chamem, kolego.
                  > > > > >
                  > > > > > Należy dokonać wyboru - albo cham, albo kolega. Brak konsek
                  > wencj
                  > > i?
                  > > > > > A co akcji w porcie gdyńskim - moje wyrazy poparcia i uznan
                  > ia.
                  > > > >
                  > > > > uważasz kolego, że publiczne chwalenie się przemocą jest godne u
                  > znani
                  > > a?
                  > > > > fanatyczna grupka matołów, do których i ty należysz, stara się o
                  > grani
                  > > czać
                  > > > prawa
                  > > > >
                  > > > > ludzi takich jak ja. dlaczego mam się na to godzić? jestes ode m
                  > nie l
                  > > epszy
                  > > > ?
                  > > > > w czym?
                  > > >
                  > > > Po pierwsze - kto chwali się przemocą? Akcja w porcie gdyńskim w moim
                  >
                  > > odczuciu
                  > > > była ochroną obowiązującego porządku prawnego - i tyle. Czy jest ktoś
                  > kto
                  > > > oskarża o przemoc - na przykład obrońców Westerplatte?
                  > > > Po drugie - mamy tu do czynienia nie z ograniczaniem prawa, lecz z je
                  > go
                  > > > przestrzeganiem i ochroną. Coś chyba Pani(?) się pomyliło.
                  > > > Po trzecie - nigdzie nie napisałem, że jestem lepszy, ani nawet nikom
                  > u nie
                  > >
                  > > > dałem tego odczuć.
                  > >
                  > >
                  > > To był zwykły bandytyzm. Od stania na strazy prawa w tym kraju jest Policj
                  > a i
                  > > prokuratura oraz niezawiszłe sądy. Samosądy sa natomiast zagrożeniem dla t
                  > ego
                  > > prawa. Poza tym porównywanie bandyckiej i chamskej napaści do obrony
                  > > Westerplatte jest conajmniej nie na miejscu.
                  > >
                  > > Cała ta akcja owej Młodzieży Wszechpolskiej (zrobiliście chyba mobilizację
                  > z
                  > > całego kraju zeby zebrać tych 30 neo-ONRowców) przypomina działanie oparte
                  > na
                  > > założeniu: zabiję tego pijaka, bo on moze kogoś okraść, a przecież wszyscy
                  >
                  > > wiedzą, że każdy pijak to złodziej.
                  • Gość: JWZ Pytania IP: *.szklarska-poreba.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 20:23
                    1. Czy Pan jest żydem?
                    2. Co wypowiedzi zacytowane w Pana poście mają wspólnego z żydami?
                    3. Dlaczego cały czas zbacza Pan z tematu?
                  • Gość: Oszołom z RM Re: taak, 2500 silnych zwartych i nienawidzacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 22:55
                    Silnych zwartych gotowych ok..ale nie nienawidzący Żydów....skąd ci to znowu do
                    łba strzeliło?
                    • Gość: Rodrig von Falkenstein Re: taak, 2500 silnych zwartych i nienawidzacych IP: *.it-net.pl 21.06.03, 23:23

> Silnych zwartych gotowych ok..ale nie nienawidzący Żydów....skąd ci to znowu
                      do
                      >
                      > łba strzeliło?

stąd, ze pare lat temu widziałem jak paru łysoogolonych facetów w zielonych
                      koszulkach z napisem Młodzież Wszechpolska wykrzykiwało antysemickie hasła pod
                      adresem uczestników wycieczki zydowskeij młodzieży w obozie na Majdanku. To
                      było pare lat temu, wtedy jak policja ich spałowała i podniósł się krzyk, że
                      jest na usługach Żydów... a może ty tez tam byłeś?
            • Gość: luv Re: Wybór IP: *.icpnet.pl 21.06.03, 13:06

>
              > >
              > > >
              > > >
              > >
              > prawa
              > >
              > ?
              > > w czym?
              >
              odczuciu
              > dałem tego odczuć.
              albo nie czytasz postów, albo świadomie manipulujesz ich treścią-oszołom jest
              dumny z tego, że rzuca w kierunku drugiego człowieka jakimiś przedmiotami. i
              nie jest to żadna ochrona porządku prawnego w polsce, tylko jego łamanie.
              pikieta LPRU jest nielegalna, co podkreśla lokalna policja. działania władz
              portowych równiez łamią polskie i międzynarodowe prawo. ten statek ma prawo
              wpłynąć do portu, a ja mam prawo na niego wejść. i tacy ludzie jak ty nie mogą
              mi tego zabronić, chyba że mnie dla "własnego dobra" pobijecie. to przecież w
              waszym stylu.
              • Gość: Zdzich Kowalik Pederasta Oszołom w swoim żywiole !!! IP: *.chello.pl 21.06.03, 13:13
                Z innymi pedałami z Młodzieży Weszpolskiej dymali się przez całą noc we
                Władysławowie !
        • Gość: barnaba Re: Wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 13:45
          w tym wypadku równiez popieram odległą mi ideologicznie LPR.
      • gabrielacasey To nie chamstwo, to juz PRZESTEPSTWO. Ale rzad 21.06.03, 13:50
        Millera bedzie sie musial kajac na forum Unijnym!!! I zapewne sie faszystom do
        dupy w koncu dobierze. Posel Strak ZAWSZE wygladal mi na idiote (znalam go
        osobiscie), ale teraz przeszedl samego siebie - do czego to prowadzi rozpacz,
        ze szanse na wladze sie wymykaja?
    • Gość: Platformers Re: Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.03, 13:30
      A samolot był wyczarterowany? Skąd Wy tyle kasy macie?
      • gabrielacasey Skad tyle kasy? DZIALACZE nakradli, poprzez uklady 21.06.03, 13:52
        w Sejmie. Posel Strak przeciez nie od dzisiaj tam zasiada.
        • Gość: Oszołom z RM Re: Skad tyle kasy? DZIALACZE nakradli, poprzez u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:19
          gabrielacasey napisała:

> w Sejmie. Posel Strak przeciez nie od dzisiaj tam zasiada.

- dokładnie od października 2001 roku akcję sfinansowaliśmy w własnych funduszy
          poprzez naszych posłów..których mamy 28 +2 senatorów
      • Gość: Oszołom z RM Re: Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:30
        Gość portalu: Platformers napisał(a):

> A samolot był wyczarterowany? Skąd Wy tyle kasy macie?

- kasę za nas wyłożyli nasi posłowie..
    • kitek1 I bitwa morska, III rzeczpospolitej............... 21.06.03, 13:33
      jedno warte,
      drugiego:)
    • gabrielacasey Za KOSZT tej akcji, smrody, mogliscie otworzyc DOM 21.06.03, 13:44
      MATKI I DZIECKA. Zapewne beda protesty miedzynarodowe i zapewne rzad, zmuszony
      przez instytucje unijne, wam sie do dupy dobierze. Istnieje tez nadzieja
      delegalizacji Wszy-polskiej i faszystowskiej partii Giertycha. Ja soe
      kontaktuje z Holenderkami.
      • Gość: Oszołom z RM Re: Za KOSZT tej akcji, smrody, mogliscie otworzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:34
        gabrielacasey napisała:

> MATKI I DZIECKA. Zapewne beda protesty miedzynarodowe i zapewne rzad,
        zmuszony
        > przez instytucje unijne, wam sie do dupy dobierze. Istnieje tez nadzieja
        > delegalizacji Wszy-polskiej i faszystowskiej partii Giertycha. Ja soe
        > kontaktuje z Holenderkami.

- zjednoczymy nasze sily... obrońcy życia łączcie się! Tu rozgrywa się bitwa o
        Polskę! dajmy odpór agresji cywilizacji śmierci!
    • gabrielacasey Normalne kobiety! Jesli prawda, co ten smrod mowi, 21.06.03, 13:46
      to prosze o kontakt prywatny: kontaktuje sie z Holenderkami i chce zorganizowac
      protest kobiet polskich przeciwko lamaniu przez faszystow Giertycha, Straka i
      bojowki Wszy-polskiej morskich regulacji miedzynarodowych, bezpieczenstwa
      obcokrajowca w Polsce i Karty Praw Czlowieka i Obywatela.
      • Gość: Oszołom z RM Re: Normalne kobiety! Jesli prawda, co ten smrod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 21:13
        gabrielacasey napisała:

> to prosze o kontakt prywatny: kontaktuje sie z Holenderkami i chce
        zorganizowac
        >
        > protest kobiet polskich przeciwko lamaniu przez faszystow Giertycha, Straka i
        > bojowki Wszy-polskiej morskich regulacji miedzynarodowych, bezpieczenstwa
        > obcokrajowca w Polsce i Karty Praw Czlowieka i Obywatela.

- Póki co Holenderki złamały prawo Polskie wpływając do portu obcego im państwa
        bez zezwolenia tego państwa
    • Gość: Pytak To w LPR sa chlopy z jajami ? hahaha IP: *.gen.twtelecom.net 21.06.03, 14:04
      • Gość: debil jajcami w komuchow,jajcami!!!!!!!!! IP: *.utaonline.at 21.06.03, 14:37
        swietnie,tak trzymac!!!!!!!!!
        • Gość: Pytak Tylko dla debila kto nie jest czarny jest czerwony IP: 130.94.123.* 21.06.03, 14:46
          • Gość: debil Re: Tylko dla debila kto nie jest czarny jest cze IP: *.utaonline.at 21.06.03, 14:48
            ty przede wszystkim
      • Gość: Oszołom z RM A czy u was lewaków chłopy nie mają jaj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:44
        Buhahahahahaahaha....iiiiiiihahahaaha...koń by się uśmiał!..widzicie oto są
        skutki uzywania środków antykoncepcyjnych..staniecie sie bezpłodni...a wie
        przegraliscie wojnę o przyszłość! chujami was przepędzimy z Polski a wy
        wsiąkniecie w ziemię jak kamfora i to bez naszej pomocy
        • Gość: Pytak Ja nie jestem lewakiem ale ty jestes prawiczkiem IP: *.gen.twtelecom.net 21.06.03, 16:15
          • Gość: Oszołom z RM Re: Ja nie jestem lewakiem ale ty jestes prawiczk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 22:56
            I co z tego? to żaden wstyd ani ujma
    • Gość: Oszołom z RM Rybacy idą nam z pomocą zablokują wejście do portu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:24
      info.onet.pl/748058,11,item.html
      • panna.zuzanna Zboczony Oszołom z RM niezdrowo podniecony ! 21.06.03, 15:30
        Lecz się Bercik !!!
      • Gość: Oszołom z RM Re: Rybacy idą nam z pomocą zablokują wejście do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:38
        - widzę że naród się jednoczy i odeprze atak orędopwników cywilizacji śmierci...
        Bogu niech bedą dzięki!
        • Gość: Zdzich Kowalik Re: Zboczony Oszołom z RM niezdrowo podniecony ! IP: *.chello.pl 21.06.03, 15:42
          Zacznij się leczyc pedrylu z Poznania !!!!
          • Gość: Oszołom z RM Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 15:46
            Gość portalu: Zdzich Kowalik napisał(a):

> Zacznij się leczyc pedrylu z Poznania !!!!

- zdrowi nie potrzebują lekarza tylko chorzy zapomniałeś o tym zboczeńcu jeden?
            i do tematu! a jak nie to wypad stąd na oślą łączke!
    • Gość: Palnick Oszoł waszymi jajami możecie wykurzyć najwyżej IP: *.stenaline.com 21.06.03, 15:48
      pszczoły z ula - ze względu na fetor niemytych jąder.
      • antoni.goczal Re: Oszoł waszymi jajami możecie wykurzyć najwyże 21.06.03, 15:49
        Gość portalu: Palnick napisał(a):

> pszczoły z ula - ze względu na fetor niemytych jąder.

To zboczeńcy. Oszołom uwielbia fetor niemytych męskich !!!
        • Gość: Oszołom z RM Re: Oszoł waszymi jajami możecie wykurzyć najwyże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:10
          antoni.goczal napisał:

> Gość portalu: Palnick napisał(a):
          >
          > > pszczoły z ula - ze względu na fetor niemytych jąder.
          >
          > To zboczeńcy. Oszołom uwielbia fetor niemytych męskich !!!

- mów za siebie ja kąpię się codzienie cały brudasie jeden a poza tym wracaj do
          tematu
          • jowoj Re: Oszoł waszymi jajami możecie wykurzyć najwyże 21.06.03, 16:28

> antoni.goczal napisał:
            >
            > > Gość portalu: Palnick napisał(a):
            > >
            > > > pszczoły z ula - ze względu na fetor niemytych jąder.
            > >
            > > To zboczeńcy. Oszołom uwielbia fetor niemytych męskich !!!
            >
            > - mów za siebie ja kąpię się codzienie cały brudasie
            ===================================================
            To może częściej zmieniaj wodę?
            jeden a poza tym wracaj do
            >
            > tematu
            • Gość: Oszołom z RM Re: Oszoł waszymi jajami możecie wykurzyć najwyże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:30
              jowoj napisał:

>
              > > antoni.goczal napisał:
              > >
              > > > Gość portalu: Palnick napisał(a):
              > > >
              > > > > pszczoły z ula - ze względu na fetor niemytych jąder.
              > > >
              > > > To zboczeńcy. Oszołom uwielbia fetor niemytych męskich !!!
              > >
              > > - mów za siebie ja kąpię się codzienie cały brudasie
              > ===================================================
              > To może częściej zmieniaj wodę?
              > jeden a poza tym wracaj do
              > >
              > > tematu
              - ale ci eurofani mają zwyczaje..jeden się nie myje drugi wody nie zmienia
              podejrzewam że ty pewnie nie zmieniasz ciuchów bo uważasz że wystarczy się
              wykąpać...
    • Gość: Platformers Re: Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.03, 15:49
      Nie uzyskałem odpowiedzi na poprzednie pytanie czy samolot był wyczarterowany i
      skąd na to kasa, to może mi łaskawie odpowiesz na drugie pytanie.
      Piszesz: "Nasi agenci z Młodzieży Wszechpolskiej ...". Ciekaw jestem bardzo na
      jakich wzorcach działa Wasza agentura i kto ją finansuje? A przy okazji czy
      macie na to zezwolenie ABW?
      • antoni.goczal Re: Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni! 21.06.03, 15:50

> Nie uzyskałem odpowiedzi na poprzednie pytanie czy samolot był
        wyczarterowany i
        >
        > skąd na to kasa, to może mi łaskawie odpowiesz na drugie pytanie.
        > Piszesz: "Nasi agenci z Młodzieży Wszechpolskiej ...". Ciekaw jestem bardzo
        na
        > jakich wzorcach działa Wasza agentura i kto ją finansuje? A przy okazji czy
        > macie na to zezwolenie ABW?

Rydzykjugend ! Przybudówka SA !
      • Gość: Oszołom z RM Re:Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:14

> Nie uzyskałem odpowiedzi na poprzednie pytanie czy samolot był wyczarterowany
        i
        >
        > skąd na to kasa, to może mi łaskawie odpowiesz na drugie pytanie.
        -juz napisałem ze kasę za czwórkę ludzi z POznania wyłożyli nasi posłowie i
        Piotr Stanke biznesmen sympatyk LPR
        > Piszesz: "Nasi agenci z Młodzieży Wszechpolskiej ...". Ciekaw jestem bardzo
        na
        > jakich wzorcach działa Wasza agentura i kto ją finansuje? A przy okazji czy
        > macie na to zezwolenie ABW?

- to są nasze koleżanki z MW które zrobiły dziennikarską prowokację tzn
        udawały kobiety w ciąży i chciały się dowiedzieć gdzie mogą ją usunąc
        uzyskały dokładne dane o statku i gdy to uzyskały natychmiast dały
        nam "głuchacza" na nasze telefony komórkowe a potem wszystko poszło jż jak z
        płatka
    • Gość: leo Tak trzymać! IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 16:05
      Fundacja, której statek "przegoniłeś" wraz z towarzyszami, walczy o prawa
      kobiet (aborcja to sprawa drugoplanowa). Daliście całemu światu świadectwo, że
      w Polsce kobiety są dyskryminowane. Duże piwo dla ferajny.
      • Gość: Oszołom z RM Re: Tak trzymać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:17
        Gość portalu: leo napisał(a):

> Fundacja, której statek "przegoniłeś" wraz z towarzyszami, walczy o prawa
        > kobiet (aborcja to sprawa drugoplanowa). Daliście całemu światu świadectwo,
        że
        > w Polsce kobiety są dyskryminowane. Duże piwo dla ferajny.

- daliśmy świadectwo prawdzie i stanęliśmy w obronie dzieci poczętych którym
        tzw "cywilizowana Europa" odmawia prawa tym dzieciom przyjścia na świat. I
        wyszła jeszcze jedna prawda na jaw..że tak naprawdę dyskryminowani są ludzie
        wierzący bopwiem z premedytacją rzyjeżdżąją z zewnątrz zdemoralizowani ludzie
        by deptać nasze katolickie tradycje...taka to demokracja że wszyetcy są równi
        nawet zboczeńcy ale za wyjątkiem ludzi wierzących chrześcijan katolików...
        • Gość: Palnick Oszoł, w demokracji wszyscy zboczeńcy są równi! IP: *.stenaline.com 21.06.03, 16:26

...taka to demokracja że wszyscy są równi, nawet zboczeńcy ale za wyjątkiem
          ludzi wierzących chrześcijan katolików...
          ------------------------
          Nie oszołom!
          Naprawdę wszyscy zboczeńcy są równi nie wyłączając wierzących chrześcijan
          katolików! To jest właśnie demokracja cymbale ;-)
          • Gość: Oszołom z RM Nie myl wyznania z preferencjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:28

>
            > ...taka to demokracja że wszyscy są równi, nawet zboczeńcy ale za wyjątkiem
            > ludzi wierzących chrześcijan katolików...
            > ------------------------
            > Nie oszołom!
            > Naprawdę wszyscy zboczeńcy są równi nie wyłączając wierzących chrześcijan
            > katolików! To jest właśnie demokracja cymbale ;-)

- chrześcijanie nie są zboczeńcami palancie!
            • Gość: Palnick Re: Nie myl wyznania z preferencjami IP: *.stenaline.com 21.06.03, 16:37

>
              > > Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):
              > >
              ...taka to demokracja że wszyscy są równi, nawet zboczeńcy ale za wyjątkiem
              ludzi wierzących chrześcijan katolików...
              > > ------------------------
              P:
              > > Nie oszołom!
              > > Naprawdę wszyscy zboczeńcy są równi nie wyłączając wierzących chrześcijan
              > > katolików! To jest właśnie demokracja cymbale ;-)
              -----------------
              > O:
              > - chrześcijanie nie są zboczeńcami palancie!
              -----------
              P:
              Ty sam tak napisałeś rydzykowa gnido. Naucz się pisać po polsku baranie to nie
              będziesz sadził takich kloców.
              • Gość: Oszołom z RM pozwólcie drodzy forumowicze że zignoruję tego.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:43
                ...palanta Palnicka...nie godzi się cywilizowanemu człowiekowi schodzić poniżej
                pewnego poziomu, bo to uwłaczałoby mojej godności..poza tym nie da się
                dyskutować z kimś który tylko przekreca wypowiedzi swoich awersarzy...tzn że
                ktoś taki nie traktuje tej dyskusji poważnie i tym samym wysyła sygnały do
                otoczenia by nie traktować go poważnie
                • Gość: Palnick Oszołom pisze tekst, którego nie rozumie. IP: *.stenaline.com 21.06.03, 17:00

> ...palanta Palnicka...nie godzi się cywilizowanemu człowiekowi schodzić
                  poniżej
                  >
                  > pewnego poziomu, bo to uwłaczałoby mojej godności..poza tym nie da się
                  > dyskutować z kimś który tylko przekreca wypowiedzi swoich awersarzy...tzn że
                  > ktoś taki nie traktuje tej dyskusji poważnie i tym samym wysyła sygnały do
                  > otoczenia by nie traktować go poważnie
                  ---------------
                  Miernoto, przeczytaj końcówkę swojego posta a znajdziesz tam CAŁE zdanie o
                  które się szarpiesz. Widocznie klepanie w klawiaturę nie poprzedza myślenia.
                  • Gość: Oszołom z RM odwracanie kota ogonem nic ci już nie pomoże. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 17:12
                    • Gość: Palnick Patentowany debilizm i zamroczenie Oszoła. IP: *.stenaline.com 21.06.03, 17:18
                      To oczywiste, że próba nawiązania kontaktu z faszyzującym ćwierćgłówkiem nie
                      powiedzie się. Wcale mi nie żal. Kretyn Oszoł to Oszoł kretyn.
                      Jedno jest pewne Oszoł coś pisze ale tego nie umie ująć po polsku i nie rozumie
                      własnego tekstu.
                      • Gość: Oszołom z RM Re: Patentowany debilizm i zamroczenie Oszoła. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 17:23

> To oczywiste, że próba nawiązania kontaktu z faszyzującym ćwierćgłówkiem nie
                        > powiedzie się. Wcale mi nie żal. Kretyn Oszoł to Oszoł kretyn.
                        > Jedno jest pewne coś piszę ale tego nie umiem ująć po polsku i nie rozumie
                        >
                        > własnego tekstu.

- lepszej diagnozy SAMEGO SIEBIE NIE MOGŁEŚ SOBIE WYSTAWIĆ...cóż za
                        samokrytyka..czyzby jescze z czasów komubny zostało ci to publiczne kajanie
                        się?

- a już ten tekst Kretyn Oszoł to Oszoł kretyn zasługuje na specjalną rubryczkę
                        w złotych myślach....
                        • Gość: Palnick Patentowany debilizm i Koorewstwo Oszoła. IP: *.stenaline.com 21.06.03, 17:46

>
                          > > To oczywiste, że próba nawiązania kontaktu z faszyzującym ćwierćgłówkiem n
                          > ie
                          > > powiedzie się. Wcale mi nie żal. Kretyn Oszoł to Oszoł kretyn.
                          > > Jedno jest pewne coś piszę ale tego nie umiem ująć po polsku i nie rozumie
                          > >
                          > > własnego tekstu.
                          >
                          > - lepszej diagnozy SAMEGO SIEBIE NIE MOGŁEŚ SOBIE WYSTAWIĆ...cóż za
                          > samokrytyka..czyzby jescze z czasów komubny zostało ci to publiczne kajanie
                          > się?
                          >
                          > - a już ten tekst Kretyn Oszoł to Oszoł kretyn zasługuje na specjalną
                          rubryczkę
                          >
                          > w złotych myślach....
                          -------------------
                          Myślałem żeś kretyn ale ty zwykłą KURWĄ jesteś chłoptysiu. Zmieniłeś mój tekst
                          rydzykowa parówo, szmato kruchciana!
    • Gość: Skin [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 16:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Palnick Dlaczego Giertych nie został aresztowany?! IP: *.stenaline.com 21.06.03, 17:01
      Dlaczego Giertych nie został aresztowany ???!!!
      Przecież nosi stale (również przy kobietach) narzędzie gwałtu!!! Przechowuje to
      paskudztwo w bokserkach!!!Może go w każdej chwili użyć!!!
      Proponuję zarekwirować mu narzędzie zbrodni a potem wydalić Romcia w pizdu!!!
      • Gość: Oszołom z RM Re: Dlaczego Giertych nie został aresztowany?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 17:11

> Dlaczego Giertych nie został aresztowany ???!!!
        > Przecież nosi stale (również przy kobietach) narzędzie gwałtu!!! Przechowuje
        to
        >
        > paskudztwo w bokserkach!!!Może go w każdej chwili użyć!!!
        > Proponuję zarekwirować mu narzędzie zbrodni a potem wydalić Romcia w pizdu!!!

- bo ma immunitet poselski!
        • Gość: Palnick Re: Dlaczego Giertych nie został aresztowany?! IP: *.stenaline.com 21.06.03, 17:14

>
          > > Dlaczego Giertych nie został aresztowany ???!!!
          > > Przecież nosi stale (również przy kobietach) narzędzie gwałtu!!! Przechowu
          > je
          > to
          > >
          > > paskudztwo w bokserkach!!!Może go w każdej chwili użyć!!!
          > > Proponuję zarekwirować mu narzędzie zbrodni a potem wydalić Romcia w pizdu
          > !!!
          >
          > - bo ma immunitet poselski!
          -----------------
          To wolno mu zagrażać kobietom gwałtem? To wolno mu łamać ustawę o
          zgromadzeniach?
          • Gość: Oszołom z RM Re: Dlaczego Giertych nie został aresztowany?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 17:20

>
            > > Gość portalu: Palnick napisał(a):
            > >
            > > > Dlaczego Giertych nie został aresztowany ???!!!
            > > > Przecież nosi stale (również przy kobietach) narzędzie gwałtu!!! Prze
            > chowu
            > > je
            > > to
            > > >
            > > > paskudztwo w bokserkach!!!Może go w każdej chwili użyć!!!
            > > > Proponuję zarekwirować mu narzędzie zbrodni a potem wydalić Romcia w
            > pizdu
            > > !!!
            > >
            > > - bo ma immunitet poselski!
            > -----------------
            > To wolno mu zagrażać kobietom gwałtem? To wolno mu łamać ustawę o
            > zgromadzeniach?

-Giertych nikomu niczym niegroził i proszę cię byś nie uciekał od tematu a
            najlepiej zamilcz!
    • Gość: Skin Zaczynam akcję reklamową wśród kobiet żydowskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 17:18
      by spędziły swe koszerne płody na tym statku..Ci Holendrzy to mają jednak głowę
      do walki z elementami obcymi rasowo trzeba je eliminować już w zarodku ( i to w
      dosłownym tego słowa znaczeniu!)

• Gość: Palnick PERFIDIA KOŚCIOŁA KAT. W KWESTII PROKREACJI. IP: *.stenaline.com 21.06.03, 17:47
      PERFIDIA KOŚCIOŁA K. W KWESTII PROKREACJI.
      Perfidia KK polega na tym, że system nakazów i zakazów jest tak
      skonstruowany, że normalny człowiek zawsze jest w fazie grzeszenia. Powoduje
      to poczucie winy a KK oferuje łatwy sposób uwolnienia się od tego przykrego
      uczucia. Bezpośrednio lub pośrednio odpłatnie.
      Najlepszym przykładem jest, dla niektórych niejasny, stosunek koscioła do
      zachowań seksualnych człowieka.
      Tu kontrukcja jest taka:
      1. nie wolno współzyć bez chęci prokreacji.
      2. nie wolno używać środków poronnych, antykoncepcyjnych w tym nawet
      (sic!) prezerwatyw.
      3. nie wolno usuwać płodów z jakichkolwiek przyczyn.
      4. wolno stosować "naturalne metody zapobiegania ciąży" - przyzwolenie
      na "rosyjska (watykańską) ruletkę".
      Jest to niespójne z zakazem współżycia, które ma zawsze mieć na celu
      prokreację.
      Podsumowując, normalna para Homo Sapiens (mam nadzieję że sapiens)ZAWSZE JEST
      W TYCH SPRAWACH W FAZIE GRZECHU.
      I o to chodzi. Kosciół bez grzeszników upadłby w trzy dni. Nalezy wiec
      grzeszników produkować. Wojtyła robi to perfekcyjnie. Szkopuł w tym, że inne
      niz Polacy narody myslą i podejmuja decyzje marginalizujace KK.
      Cały ten system został utworzony w celu maksymalizacji zysku globalnej
      korporacji jaka jest kosciół katolicki, poprzez rozbudzenie poczucia winy i
      chęci wykupienia się z niej.
      Regulacja urodzin a'la Watykan również wyłącznie temu służy
    • Gość: Oszołom z RM wściekaj się Palniku siekaj aż ci serducho pęknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 17:53
    • Gość: Skin qrwa uparłem sie! aborcja dla Żydówek przymusowo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 18:05
    • Gość: Karol Wojtyla Skiny na przymusowe kastrowanie jak wieprze ! IP: *.gen.twtelecom.net 21.06.03, 19:04
      • Gość: Oszołom z RM Ten nick powinien być zastrzeżony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 22:53
        by mnikt nie mógł z niego korzystać
    • Gość: Platformers Re: Jajkami wykurzyliśmy aborcyjny okręt z Gdyni! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 02:08
      Oszołek nie spij. Sztorm na Bałtyku ucichł i rybacy z Władysławowa na połów
      wypłynęli. Nie ma kto portu blokować.
      • Gość: Hcytreig [...] IP: *.stenaline.com 22.06.03, 02:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: KPzA Chronmy tez zycie jeszcze nie poczete! IP: *.its.unimelb.edu.au 22.06.03, 06:21
      Rodacy! Nie zapominajmy o ochronie najbardziej bezbronnych istot ludzkich,
      czyli naszych jajeczek i plemnikow, ktore sa najbardziej narazone na aborcje!
      Katolik Prawdziwy z Antypodow
      • Gość: Oszołom z RM Re: Chronmy tez zycie jeszcze nie poczete! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 10:08
        Gość portalu: KPzA napisał(a):

> Rodacy! Nie zapominajmy o ochronie najbardziej bezbronnych istot ludzkich,
        > czyli naszych jajeczek i plemnikow, ktore sa najbardziej narazone na aborcje!
        > Katolik Prawdziwy z Antypodow

- życie zaczyna sie w chwili poczęcia a nie przed nieuku!
    • Gość: Skin Ponawiam ofertę aborcyjną dla Żydówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 11:39
    • Gość: Oszołom z RM co się zdrarzyło dzisiejszej nocy na morzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 13:33
      macie jakieś wieści z frontu walki o życie polskich dzieci poczętych?
      • Gość: Palnick Re: co się zdrarzyło dzisiejszej nocy na morzu? IP: *.stenaline.com 22.06.03, 16:46
        o W czasie sztormu odezwał się bałwan - Oszołom.
        • Gość: Oszołom z RM Re: co się zdrarzyło dzisiejszej nocy na morzu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 17:49

> o W czasie sztormu odezwał się bałwan - Oszołom.

- widać ze morksa woda niczym sodówa uderzyła ci do łba!
    • Gość: Plarformers Re: Na nic mój nocny dyżur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 15:00
      Nie spałem całą noc, żeby od agentów wiadomości zbierać i przekazywać do
      Oszołoma. O 2.08 przekazałem informację, że sztormu już nie ma, a rybacy
      wypływają na połów, tak, że Władysławowo jest miastem otwartym. A Oszołom spał
      spokojnie i olał tą bezcenną informację. Efekt. Statek wpłynął do portu.
      • Gość: Oszołom z RM Re: Na nic mój nocny dyżur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 15:40
        Gość portalu: Plarformers napisał(a):

> Nie spałem całą noc, żeby od agentów wiadomości zbierać i przekazywać do
        > Oszołoma. O 2.08 przekazałem informację, że sztormu już nie ma, a rybacy
        > wypływają na połów, tak, że Władysławowo jest miastem otwartym. A Oszołom
        spał
        > spokojnie i olał tą bezcenną informację. Efekt. Statek wpłynął do portu.

- ale nie w nocy lecz w dzień o 14.00 i to pod eskortą policji!!! Jakby tego
        było mało statek ten nie posiadał i nieposiada zezwolenia na wpłynięcie do
        portu!!!
        info.onet.pl/748357,11,item.html
        robi się coraz ciekawiej...
        • Gość: Platformers Re: Na nic mój nocny dyżur IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.03, 21:26
          Masz rację. Ciekawe jak to się zakończy?
          • Gość: Oszołom z RM Re: Na nic mój nocny dyżur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 21:35

> Masz rację. Ciekawe jak to się zakończy?

- moim zdaniem powinno to się skończyć albo wysoką grzywną albo aresztem dla
            tych pań i ewentualnie ich karnym wydaleniem z Polski i zakaz wjazu na nasz
            teren przez najbliżse 5 lat
            a co do dyżuru statek ten wpłynął w bialy dzień pod eskortą...policji na teren
            stoczni we Władysławowie tam teraz holenderskie feminazistki stawiają opór
            naszej straży granicznej która chce skontrolować ich łajbę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka