Dodaj do ulubionych

MOZE JAKIS "BIEGLY" W PRAWIE MNIE OSWIECI

IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 15:01
Tyle narobiono szumu wokol holenderskiego holownika i "zajecia"(bezprawnego
zreszta)przez prokuratora lekow niedopuszczonych w Polsce do obrotu

JAK TO KURWA Z TYM JEST???Czy obywatelowi polskiemu prawo ZABRANIA zazywania
lekow(na swa wlasna odpowiedzialnosc) nie dopuszczonych w kraju do obrotu-czy
zabrania dystrybucji tychze???
Jesli bowiem sie nie myle-zazywac wolno mi WSZYSTKO na co mam ochote
(lacznie z kwasem solnym przegryzanym zyletkami)jesli nikogo do tego samego
nie namawiam.
Ponadto "zajeto" srodki bedace WLASNOSCIA obywateli Krolestwa Holandii-wiec
tym samym cos mocno mi sie wydaje,ze to prokurator ZLAMAL prawo...WIDZE,ZE
JEDNAK "POLISH-JOKES" MAJA SWE UZASADNIENIE !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tran To nie takie trudne-prawo celne sie nazywa IP: 217.96.29.* 25.06.03, 15:13
      wprowadzono na polski obszar celny przeterminowane w większości środki medyczne
      (nie leki) w naszym kraju nie zarejestrowane i nie dopuszczone do obrotu.
      Ilości w.w. środków sugerowały cel handlowy dlatego Urząd Celny zaplombował je
      tak aby mozliwa była kontrola ewentualnego wykorzystywania w RP.
      • Gość: Kraken Re: To nie takie trudne-prawo celne sie nazywa IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 15:28
        Gość portalu: tran napisał(a):

> wprowadzono na polski obszar celny przeterminowane w większości środki
        medyczne
        >
        > (nie leki) w naszym kraju nie zarejestrowane i nie dopuszczone do obrotu.
        > Ilości w.w. środków sugerowały cel handlowy dlatego Urząd Celny zaplombował
        je
        > tak aby mozliwa była kontrola ewentualnego wykorzystywania w RP.
        -Kr. Wydaje mi sie,ze nie zrozumiales pytania-ja pytalem czy prawo ZABRANIA mi
        spozywania lekow(na wlasna odpowiedzialnosc) nie rejestrowanych w kraju,czy
        jedynie dystrybucji-to po pierwsze-po drugie leki znajdowaly sie na pokladzie
        jednostki plywajacej pod bandera holenderska-a wiec terytorium Holandii-po
        trzecie zaloga jednostki nie ROZPROWADZALA tychze lekow,a jedynie JE POSIADALA-
        a to nie to samo-chyba obywatel obcego panstwa MA PRAWO posiadac przy sobie
        leki dopuszczone w jego kraju do LEGALNEGO obrotu???
    • waldek58 Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI 25.06.03, 15:31
      Gość portalu: Kraken napisał(a):

> Tyle narobiono szumu wokol holenderskiego holownika i "zajecia"(bezprawnego
      > zreszta)przez prokuratora lekow niedopuszczonych w Polsce do obrotu
      >
      > JAK TO KURWA Z TYM JEST???Czy obywatelowi polskiemu prawo ZABRANIA zazywania
      > lekow(na swa wlasna odpowiedzialnosc) nie dopuszczonych w kraju do obrotu-czy
      > zabrania dystrybucji tychze???
      > Jesli bowiem sie nie myle-zazywac wolno mi WSZYSTKO na co mam ochote
      > (lacznie z kwasem solnym przegryzanym zyletkami)jesli nikogo do tego samego
      > nie namawiam.
      > Ponadto "zajeto" srodki bedace WLASNOSCIA obywateli Krolestwa Holandii-wiec
      > tym samym cos mocno mi sie wydaje,ze to prokurator ZLAMAL prawo...WIDZE,ZE
      > JEDNAK "POLISH-JOKES" MAJA SWE UZASADNIENIE !!!!

Czy to prawda że w USA Polish-Jokes zostaje powoli zamieniane na "polski
      katolik" jako symbol głupoty?
      • Gość: Kraken Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 15:37
        waldek58 napisał:

> _________________________________________________________________________
        >
        > Czy to prawda że w USA Polish-Jokes zostaje powoli zamieniane na "polski
        > katolik" jako symbol głupoty?
        -Kr. szczerze mowiac-nie slyszalem-ale postaram sie ROZPROPAGOWAC !!!!Bo w
        koncu DLACZEGO z powodu idiotyzmu polskich katoli,w "dupe musza brac" WSZYSCY ??
        • Gość: lol Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 15:51
          Kraken powiedzieć o tobie ćwierć inteligent to byłby eufemizm...
          • Gość: Kraken Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 15:54
            Gość portalu: lol napisał(a):

> Kraken powiedzieć o tobie ćwierć inteligent to byłby eufemizm...
            -Kr. to samo jesliby powiedziec o tobie,ze jestes
            cwiartka "cwiercinteligenta"(ktorego to wyrazu nawet NAPISAC POPRAWNIE nie
            potrafisz!!!
            • Gość: lol Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 20:00
              Pisanie bez błędów nie uczyni ciebie naukowcem, trzeba jeszcze mieć co pisać.
              • Gość: Kraken Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 20:14

> Pisanie bez błędów nie uczyni ciebie naukowcem, trzeba jeszcze mieć co pisać.
                -Kr. No,TY chyba nie powinienes na TEN temat zabierac wogole glosu-co widac
                akurat po (nie)zawartosci twoich "postow"
          • Gość: Ministrant. Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.12.14.vie.surfer.at 25.06.03, 23:07

> Kraken powiedzieć o tobie ćwierć inteligent to byłby eufemizm...
            >Lolu ty poprostu jestes katolikiem.Nie obraz sie.
            • Gość: Kraken Re: POWIEDZIEC KIMUS "TY KATOLIKU" !! IP: *.ipt.aol.com 26.06.03, 00:01
              Gość portalu: Ministrant. napisał(a):

> Gość portalu: lol napisał(a):
              >
              > > Kraken powiedzieć o tobie ćwierć inteligent to byłby eufemizm...
              > >Lolu ty poprostu jestes katolikiem.Nie obraz sie.
              -Kr. Jeszcze TROCHE A W WIEKSZOSCI NORMALNYCH KRAJOW NA SWIECIE BEDZIE SIE
              KWALIFIKOWALA JAKO OBRAZA!!!Podlegajaca oczywiscie solidnemu ODSZKODOWANIU!!!!
    • Gość: jan Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.multicon.pl 25.06.03, 19:05

> Tyle narobiono szumu wokol holenderskiego holownika i "zajecia"(bezprawnego
      > zreszta)przez prokuratora lekow niedopuszczonych w Polsce do obrotu
      >
      > JAK TO KURWA Z TYM JEST???Czy obywatelowi polskiemu prawo ZABRANIA
      zazywania
      > lekow(na swa wlasna odpowiedzialnosc) nie dopuszczonych w kraju do obrotu-
      czy
      > zabrania dystrybucji tychze???
      > Jesli bowiem sie nie myle-zazywac wolno mi WSZYSTKO na co mam ochote
      > (lacznie z kwasem solnym przegryzanym zyletkami)jesli nikogo do tego samego
      > nie namawiam.
      > Ponadto "zajeto" srodki bedace WLASNOSCIA obywateli Krolestwa Holandii-
      wiec
      > tym samym cos mocno mi sie wydaje,ze to prokurator ZLAMAL prawo...WIDZE,ZE
      > JEDNAK "POLISH-JOKES" MAJA SWE UZASADNIENIE !!!!
      == Dzieje sie wg powiedzenia : "Dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie".
      Niestety.
      • Gość: Kraken Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 19:33
        Gość portalu: jan napisał(a):

> == Dzieje sie wg powiedzenia : "Dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie".
        > Niestety.
        -Kr. RZECZ w tym,ze "wizytujacy" prokurator nie okazal sie ZADNYM(nawet
        wystawionym przez samego siebie NAKAZEM) ani nie raczyl podac PODSTAWY
        PRAWNEJ,na ktora sie powolywal-czyzby "paragrafy" zaczely byc tworzone na
        PLEBANIACH????
        • Gość: Stefan, Chicago Zwyczajne procedury zrobione w sensację! IP: *.CHCGILGM.covad.net 25.06.03, 20:06
          Wydaje się, że to jakieś zlecenie - na zasadzie - wicie, rozumicie.
          Mieli jedynie prawo do zaplombowania tych apteczek i czego tam jeszcze aby nie
          naruszać tego w Polsce, na terytorium Polski. Plomby jedynie mogą być zdjęte
          gdy statek znajdzie się na wodach międzynarodowych czyli pół godziny od
          odpłynięcia od brzegu. Potem zażyją co chcą, zapalą papierosy jakie zechcą i
          wracają spowrotem do polskiego brzegu. Wchodzą celnicy, plombują co trzeba i
          tak dookoła Wojtek. Często zdarzało się, że ludzcy kapitanowie odpływali na
          krótko, aby zdjąć plomby - zaraz po zejściu pilota - załoga zaopatrywała się w
          tańsze i lepsze papierosy i wracali do brzegu.
          Z tego zrobiono sensacje( z plombowania) a to przecież normalne procedury.
          Prasa i dziennikarze - w tym Gazety Wybiórczej poddali się emocjom, które
          przyćmiły chłodną ocenę zdarzeń.
          Pozdrowienia,
          Stefan, Chicago
          • Gość: Kraken Re: Zwyczajne procedury zrobione w sensację! IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 20:13
            Gość portalu: Stefan, Chicago napisał(a):

> Wydaje się, że to jakieś zlecenie - na zasadzie - wicie, rozumicie.
            > Mieli jedynie prawo do zaplombowania tych apteczek i czego tam jeszcze aby
            nie
            > naruszać tego w Polsce, na terytorium Polski. Plomby jedynie mogą być zdjęte
            > gdy statek znajdzie się na wodach międzynarodowych czyli pół godziny od
            > odpłynięcia od brzegu. Potem zażyją co chcą, zapalą papierosy jakie zechcą i
            > wracają spowrotem do polskiego brzegu. Wchodzą celnicy, plombują co trzeba i
            > tak dookoła Wojtek. Często zdarzało się, że ludzcy kapitanowie odpływali na
            > krótko, aby zdjąć plomby - zaraz po zejściu pilota - załoga zaopatrywała się
            w
            > tańsze i lepsze papierosy i wracali do brzegu.
            > Z tego zrobiono sensacje( z plombowania) a to przecież normalne procedury.
            > Prasa i dziennikarze - w tym Gazety Wybiórczej poddali się emocjom, które
            > przyćmiły chłodną ocenę zdarzeń.
            > Pozdrowienia,
            > Stefan, Chicago
            -Kr. Rozumiem procedury-jednak "wizyta" prokuratora do takowych NIE NALEZY!!!
            Ponadto pytalem "bieglych"-czy w Polsce PRAWO zabrania obywatelowi
            zazywanie (we wlasnym zakresie) medykamentow nie znajdujacych sie na listach
            lekow dysrybowanych w Polsce.BO MOZE OKAZAC SIE,ZE JAKIS POLONUS PRZYLATUJAC DO
            KRAJU MA PRZY SOBIE NOWY RODZAJ ASPIRYNY ,KTORA NIE WIDNIEJE NA LISCIE
            LEKOW "DOZWOLONYCH" W TYM PORYPANYM ,SMIESZNYM KRAIKU-wobec tego nim roniez
            powinien chyba zajac sie wymiar (nie)sprawieliwosci???
            • Gość: Czarny ;-) Re: Zwyczajne procedury zrobione w sensację! IP: *.kabel.telenet.be 25.06.03, 20:16

> *******************************
              > -Kr. Rozumiem procedury-jednak "wizyta" prokuratora do takowych NIE NALEZY!!!
              > Ponadto pytalem "bieglych"-czy w Polsce PRAWO zabrania obywatelowi
              > zazywanie (we wlasnym zakresie) medykamentow nie znajdujacych sie na listach
              > lekow dysrybowanych w Polsce.BO MOZE OKAZAC SIE,ZE JAKIS POLONUS PRZYLATUJAC
              DO
              >
              > KRAJU MA PRZY SOBIE NOWY RODZAJ ASPIRYNY ,KTORA NIE WIDNIEJE NA LISCIE
              > LEKOW "DOZWOLONYCH" W TYM PORYPANYM ,SMIESZNYM KRAIKU-wobec tego nim roniez
              > powinien chyba zajac sie wymiar (nie)sprawieliwosci???

W normalnych krajach tylko te, ktore sa na liscie narkotykow, lub ich
              pochodnych.
              No ale to w normalnych krajach!
              • Gość: Kraken Re: Zwyczajne procedury zrobione w sensację! IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 20:35
                Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a):

> Gość portalu: Kraken napisał(a):
                >
                > > *******************************
                > > -Kr. Rozumiem procedury-jednak "wizyta" prokuratora do takowych NIE NALEZY
                > !!!
                > > Ponadto pytalem "bieglych"-czy w Polsce PRAWO zabrania obywatelowi
                > > zazywanie (we wlasnym zakresie) medykamentow nie znajdujacych sie na lista
                > ch
                > > lekow dysrybowanych w Polsce.BO MOZE OKAZAC SIE,ZE JAKIS POLONUS PRZYLATUJ
                > AC
                > DO
                > >
                > > KRAJU MA PRZY SOBIE NOWY RODZAJ ASPIRYNY ,KTORA NIE WIDNIEJE NA LISCIE
                > > LEKOW "DOZWOLONYCH" W TYM PORYPANYM ,SMIESZNYM KRAIKU-wobec tego nim ronie
                > z
                > > powinien chyba zajac sie wymiar (nie)sprawieliwosci???
                >
                > W normalnych krajach tylko te, ktore sa na liscie narkotykow, lub ich
                > pochodnych.
                > No ale to w normalnych krajach!
                -Kr. Nie jestem pewien(bo NIGDY sie drugs'ami nie interesowalem)ale w USA prawo
                nie zabrania UZYWANIA,lecz zabrania POSIADANIA narkotykow(zreszta,tutaj w
                KAZDYM stanie obowiazuje inne prawo) wedlug mojego rozeznania- na kazdego z 5
                Jankesow- 3 mialo,ma,albo BEDZIE MIEC do czynienia z "koksem"
                • Gość: Czarny ;-) Re: Zwyczajne procedury zrobione w sensację! IP: *.kabel.telenet.be 25.06.03, 20:45

prawo
                  >
                  > nie zabrania UZYWANIA,lecz zabrania POSIADANIA narkotykow(zreszta,tutaj w
                  > KAZDYM stanie obowiazuje inne prawo) wedlug mojego rozeznania- na kazdego z
                  5
                  > Jankesow- 3 mialo,ma,albo BEDZIE MIEC do czynienia z "koksem"

W Belgii iHolandii jest jeszcze smieszniej:
                  Mozesz miec iles tam gram kanabisu, ale nie mozesz hodowac i sprzedawac. Czyli
                  qurwa skad sie to bierze.
          • Gość: Czarny ;-) Re: Zwyczajne procedury zrobione w sensację! IP: *.kabel.telenet.be 25.06.03, 20:13
            Gość portalu: Stefan, Chicago napisał(a):

Często zdarzało się, że ludzcy kapitanowie odpływali na
            > krótko, aby zdjąć plomby - zaraz po zejściu pilota - załoga zaopatrywała się
            w
            > tańsze i lepsze papierosy i wracali do brzegu.

:-)
            Takie rzeczy mozesz robic na malej lodce, a nie na statku pelnomorskim :-)

Normalnie wolasz celnikow po 10 dniach postoju w porcie, ich pieskim
            obowiazkiem jest otworzyc bound i wydac fajki zalodze w ilosciach na jakie
            zezwala dane panstwo.
        • Gość: Czarny ;-) Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.kabel.telenet.be 25.06.03, 20:08

> Gość portalu: jan napisał(a):
          >
          >
          > > == Dzieje sie wg powiedzenia : "Dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzi
          > e".
          > > Niestety.
          > ****************************
          > -Kr. RZECZ w tym,ze "wizytujacy" prokurator nie okazal sie ZADNYM(nawet
          > wystawionym przez samego siebie NAKAZEM) ani nie raczyl podac PODSTAWY
          > PRAWNEJ,na ktora sie powolywal-czyzby "paragrafy" zaczely byc tworzone na
          > PLEBANIACH????

Co do tego prokuratora masz racje. Przekroczyl swoje kompetencje. Powiedzmy
          zbyt gorliwie wykonywal polecenia plebana.

Leki zostaly zaplombowane, takie prawo maja celnicy. Nie zostaly skonfiskowane
          tylko zamkniete i po wyjsciu statku holenderki moga zerwac plomby. Taka
          procedura praktykowana jest na calym swiecie.
          Statek wchodzacy do obcego port wpisuje w deklaracje celna wszystko co
          znajduje sie na burcie. Paliwo, ladunek, papierosy, wodka, zywnosc itp. Jezeli
          chodzi o lekarstwa to narkotyki i takie ktore sa na liscie obowiazkowego
          zgloszenia.

Ktos u gory napisal, ze celniki zakwetionowali ilosc danych lekarstw i uznali
          ta ilosc jako handlowa. Takie to ich pieskie prawo, ile to jest ilosc handlowa
          to juz pojecie wzgledne i raczej z czarnuchami nie spieralbym sie.

Z tego co sie stalo widze, ze Holenderki dobrze wiedza co robia. Wszystko
          mialy zadeklarowane. Inaczej czarna brygada uznalaby lekarstwa jako znalezione
          i mieliby prawo skonfiskowac wszystko i oczywiscie dowalic spora kare.
          • Gość: Kraken Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 20:18

>
            > > Gość portalu: jan napisał(a):
            > >
            > >
            > > > == Dzieje sie wg powiedzenia : "Dajcie mi czlowieka a paragraf sie zn
            > ajdzi
            > > e".
            > > > Niestety.
            > > ****************************
            > > -Kr. RZECZ w tym,ze "wizytujacy" prokurator nie okazal sie ZADNYM(nawet
            > > wystawionym przez samego siebie NAKAZEM) ani nie raczyl podac PODSTAWY
            > > PRAWNEJ,na ktora sie powolywal-czyzby "paragrafy" zaczely byc tworzone na
            > > PLEBANIACH????
            >
            > Co do tego prokuratora masz racje. Przekroczyl swoje kompetencje. Powiedzmy
            > zbyt gorliwie wykonywal polecenia plebana.
            >
            > Leki zostaly zaplombowane, takie prawo maja celnicy. Nie zostaly
            skonfiskowane
            > tylko zamkniete i po wyjsciu statku holenderki moga zerwac plomby. Taka
            > procedura praktykowana jest na calym swiecie.
            > Statek wchodzacy do obcego port wpisuje w deklaracje celna wszystko co
            > znajduje sie na burcie. Paliwo, ladunek, papierosy, wodka, zywnosc itp.
            Jezeli
            > chodzi o lekarstwa to narkotyki i takie ktore sa na liscie obowiazkowego
            > zgloszenia.
            >
            > Ktos u gory napisal, ze celniki zakwetionowali ilosc danych lekarstw i uznali
            > ta ilosc jako handlowa. Takie to ich pieskie prawo, ile to jest ilosc
            handlowa
            > to juz pojecie wzgledne i raczej z czarnuchami nie spieralbym sie.
            >
            > Z tego co sie stalo widze, ze Holenderki dobrze wiedza co robia. Wszystko
            > mialy zadeklarowane. Inaczej czarna brygada uznalaby lekarstwa jako
            znalezione
            > i mieliby prawo skonfiskowac wszystko i oczywiscie dowalic spora kare.
            -Kr. ZAWSZE wydawalo mi sie,ze delklarowac nalezy towar lub artykuly,ktore masz
            zamiar wwiezc na teren danego kraju-jednak medykamenty pozostaly na pokladzie-A
            WIEC TERYTORIUM OBCEGO PANSTWA!!!
            • Gość: Czarny ;-) Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.kabel.telenet.be 25.06.03, 20:24
              > -Kr. ZAWSZE wydawalo mi sie,ze delklarowac nalezy towar lub artykuly,ktore
              masz
              >
              > zamiar wwiezc na teren danego kraju-jednak medykamenty pozostaly na
              pokladzie-A
              >
              > WIEC TERYTORIUM OBCEGO PANSTWA!!!

Inaczej jest na granicy ladowej i inaczej jezeli chodzi o statki i ich zalogi.
              • Gość: Czarny ;-) Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.kabel.telenet.be 25.06.03, 20:34

> > -Kr. ZAWSZE wydawalo mi sie,ze delklarowac nalezy towar lub artykuly,ktore
                >
                > masz
                > >
                > > zamiar wwiezc na teren danego kraju-jednak medykamenty pozostaly na
                > pokladzie-A
                > >
                > > WIEC TERYTORIUM OBCEGO PANSTWA!!!
                >
                > Inaczej jest na granicy ladowej i inaczej jezeli chodzi o statki i ich
                zalogi.

:-) Kiedys bylem na Kubie (jakies 1518 lat temu). Te barany zaplabowaly nam
                chlodnie zywnosciowa :-) Gdy zapytalismy skad mamy brac zarcie wzruszyli tylko
                ramionami :) Najpierw kapitan chcial kupic zarcie na postoj u shiphandlera,
                ale tam mieli tylko cebule :( Musielismy rozkrecis zawiasy od drzwi i
                ostroznie je otworzyc nie zrywajac plomb.

Kubany dodatkowo zapieprzyli nam kilka skrzynek jablek mowiac, ze to do
                analizy laboratoryjnej :-)) Poniewaz te jablka byly zakupione w USA, a
                Amerykance przesylaja im jakas muszke, ktora zzera im trzcine cukrowa :)))
                • Gość: Kraken Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 20:43

> :-) Kiedys bylem na Kubie (jakies 1518 lat temu). Te barany zaplabowaly nam
                  > chlodnie zywnosciowa :-) Gdy zapytalismy skad mamy brac zarcie wzruszyli
                  tylko
                  > ramionami :) Najpierw kapitan chcial kupic zarcie na postoj u shiphandlera,
                  > ale tam mieli tylko cebule :( Musielismy rozkrecis zawiasy od drzwi i
                  > ostroznie je otworzyc nie zrywajac plomb.
                  >
                  > Kubany dodatkowo zapieprzyli nam kilka skrzynek jablek mowiac, ze to do
                  > analizy laboratoryjnej :-)) Poniewaz te jablka byly zakupione w USA, a
                  > Amerykance przesylaja im jakas muszke, ktora zzera im trzcine cukrowa :)))
                  -Kr. HAHAHAHA-SAM WIEC WIDZISZ,ZE W ZASADZIE IIIRP NICZYM OD KUBY SIE NIE
                  ROZNI!!!Nie wiem jednak dlaczego sami Polacy Kube uwazaja za synonim zacofania-
                  gdyby nie roznica klimatu i polozenia(Kuba to w koncu wyspa)NIKT nie
                  zorientowany nie zauwazlby roznicy- TAM rzedzi Castro ze swa klika-w Posce
                  rzadzi kosciol z papiezem(jedyna roznica stanowia chyba tylko "dupenki",ktore
                  na Kubie sa o wieeeele lepsze w "te klocki"-Polki moglyby robic u nich za
                  sluzace)
                  • Gość: Czarny ;-) Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.kabel.telenet.be 25.06.03, 20:49

> Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a):
                    >
                    >
                    > > :-) Kiedys bylem na Kubie (jakies 1518 lat temu). Te barany zaplabowaly na
                    > m
                    > > chlodnie zywnosciowa :-) Gdy zapytalismy skad mamy brac zarcie wzruszyli
                    > tylko
                    > > ramionami :) Najpierw kapitan chcial kupic zarcie na postoj u shiphandlera
                    > ,
                    > > ale tam mieli tylko cebule :( Musielismy rozkrecis zawiasy od drzwi i
                    > > ostroznie je otworzyc nie zrywajac plomb.
                    > >
                    > > Kubany dodatkowo zapieprzyli nam kilka skrzynek jablek mowiac, ze to do
                    > > analizy laboratoryjnej :-)) Poniewaz te jablka byly zakupione w USA, a
                    > > Amerykance przesylaja im jakas muszke, ktora zzera im trzcine cukrowa :)))
                    > ******************************
                    > -Kr. HAHAHAHA-SAM WIEC WIDZISZ,ZE W ZASADZIE IIIRP NICZYM OD KUBY SIE NIE
                    > ROZNI!!!Nie wiem jednak dlaczego sami Polacy Kube uwazaja za synonim
                    zacofania-
                    > gdyby nie roznica klimatu i polozenia(Kuba to w koncu wyspa)NIKT nie
                    > zorientowany nie zauwazlby roznicy- TAM rzedzi Castro ze swa klika-w Posce
                    > rzadzi kosciol z papiezem(jedyna roznica stanowia chyba
                    tylko "dupenki",ktore
                    > na Kubie sa o wieeeele lepsze w "te klocki"-Polki moglyby robic u nich za
                    > sluzace)

TAM JEST STRASZNIE. Mam nadzieje, ze polski kler nie doprowadzi, az do takiego
                    stanu.
            • Gość: Stefan, Chicago Akcja - wicie rozumicie! IP: *.CHCGILGM.covad.net 25.06.03, 20:28
              Prokurator i te inne sensacyjne przeszukania, kary bezprawne zapowiadane a
              nienałożone - to jak pisałem było w ramach akcji - wicie, rozumicie.

Można to podciągnąć pod szykanowanie - wszystko inne jest nieskuteczne gdyż
              babki wiedziały gdzie płyną i na co mogą być narażone. Czyli - Szekspirowskie -
              Wiele hałasu o nic - One zapewne były lepiej zapoznane z procedurami niż nasi
              prokuratorzy na zlecenie, fikający szef portu i inni usiłujący postępować
              zgodnie z wydawanymi poleceniami. Kto to napędzał?
              Prawa należy przestrzegać - jakie by ono w Polsce kulawe nie było. Gdy te
              Holenderki prawo złamały - konfiskować, aresztować babki i ich łajbę. No i co?
              Nikt się nie odważył działać zgodnie z prawem? A może to po prostu nie można bo
              prawa nie złamały?
              Stefan, Chicago
            • Gość: Sławek Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 20:32

> Gość portalu: Czarny ;-) napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Kraken napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: jan napisał(a):
              > > >
              > > >
              > > > > == Dzieje sie wg powiedzenia : "Dajcie mi czlowieka a paragraf s
              > ie zn
              > > ajdzi
              > > > e".
              > > > > Niestety.
              > > > ****************************
              > > > -Kr. RZECZ w tym,ze "wizytujacy" prokurator nie okazal sie ZADNYM(naw
              > et
              > > > wystawionym przez samego siebie NAKAZEM) ani nie raczyl podac PODSTAW
              > Y
              > > > PRAWNEJ,na ktora sie powolywal-czyzby "paragrafy" zaczely byc tworzon
              > e na
              > > > PLEBANIACH????
              > >
              > > Co do tego prokuratora masz racje. Przekroczyl swoje kompetencje. Powiedzm
              > y
              > > zbyt gorliwie wykonywal polecenia plebana.
              > >
              > > Leki zostaly zaplombowane, takie prawo maja celnicy. Nie zostaly
              > skonfiskowane
              > > tylko zamkniete i po wyjsciu statku holenderki moga zerwac plomby. Taka
              > > procedura praktykowana jest na calym swiecie.
              > > Statek wchodzacy do obcego port wpisuje w deklaracje celna wszystko co
              > > znajduje sie na burcie. Paliwo, ladunek, papierosy, wodka, zywnosc itp.
              > Jezeli
              > > chodzi o lekarstwa to narkotyki i takie ktore sa na liscie obowiazkowego
              > > zgloszenia.
              > >
              > > Ktos u gory napisal, ze celniki zakwetionowali ilosc danych lekarstw i uzn
              > ali
              > > ta ilosc jako handlowa. Takie to ich pieskie prawo, ile to jest ilosc
              > handlowa
              > > to juz pojecie wzgledne i raczej z czarnuchami nie spieralbym sie.
              > >
              > > Z tego co sie stalo widze, ze Holenderki dobrze wiedza co robia. Wszystko
              > > mialy zadeklarowane. Inaczej czarna brygada uznalaby lekarstwa jako
              > znalezione
              > > i mieliby prawo skonfiskowac wszystko i oczywiscie dowalic spora kare.
              > *********************************
              > -Kr. ZAWSZE wydawalo mi sie,ze delklarowac nalezy towar lub artykuly,ktore
              masz
              >
              > zamiar wwiezc na teren danego kraju-jednak medykamenty pozostaly na pokladzie-
              A
              >
              > WIEC TERYTORIUM OBCEGO PANSTWA!!!
              Też tak myślałem, ale jednak w przypadku statków może być inaczej. Trzeba w
              jakiś sposób ustalić granicę. Dalej jest to terytorium obcego państwa, lecz
              gdyby nie było tego typu zabezpieczenia to należałoby postawić przy statku
              warty. A to jest nie dość , że śmieszne to i nie praktyczne.
              • Gość: Kraken Re: MOZE JAKIS 'BIEGLY' W PRAWIE MNIE OSWIECI IP: *.ipt.aol.com 25.06.03, 20:38
                Gość portalu: Sławek napisał(a):

>
                > > *********************************
                > > -Kr. ZAWSZE wydawalo mi sie,ze delklarowac nalezy towar lub artykuly,ktore
                >
                > masz
                > >
                > > zamiar wwiezc na teren danego kraju-jednak medykamenty pozostaly na poklad
                > zie-
                > A
                > >
                > > WIEC TERYTORIUM OBCEGO PANSTWA!!!
                > Też tak myślałem, ale jednak w przypadku statków może być inaczej. Trzeba w
                > jakiś sposób ustalić granicę. Dalej jest to terytorium obcego państwa, lecz
                > gdyby nie było tego typu zabezpieczenia to należałoby postawić przy statku
                > warty. A to jest nie dość , że śmieszne to i nie praktyczne.
                -Kr. Hehehehe-jednak w dziejach naszego macierzystego kraju BYL taki okres,ze
                KAZDEGO statku pilnowal co najmniej 1 zolniez WOP-PRAKTYCZNE toto bylo ale
                zarazem SMIESZNE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka