absztyfikant 18.08.07, 16:57 www.youtube.com/watch?v=Lfqy41QsckU Niech zyje UE! Precz z kaczyzmem! Brawa, ktore sie rozlegly, napawaja optymizmem:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow [...] 18.08.07, 17:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur Geremek i Pettering to przyjaciele 18.08.07, 17:36 ale nie są przyjaźni dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-gdansk No właśnie, towarzyszu, niech żyje :) 18.08.07, 17:38 Bo jeszcze większe brawa rozlegać się będą za dwa tygodnie na owej "antyizraelskiej konferencji" organizowanej przez ten sam PE :) Bo dzięki eurosajuzowi finansujecie ze swoich podatków, towarzyszu, islamskie organizacje, wspólnoty religijne, kanały telewizyjne, imprezy, o znacznej pomocy dla Autonomii nie wspominając :) Bo oficjelom eurosajuza zakazuje się używanie określeń typu "jihad" czy "islamski fundamentalista" :) Bo zakazują w Brukseli demonstracji przeciwko szariatowi, zezwalając dzień po na takowe, na których wini się Żydów za 9/11 :) Bo większość obywateli prowincyj UE uważa Izrael za największe zagrożenie dla światowego pokoju (nie trza dodawać, iż w formalnych strukturach eurosajuza ów odsetek jest jeszcze większy) :) Itede, itepe :) Niech żyje UE! Precz z najbardziej proizraelskim rządem w Europie! Kaczory na Madagaskar! :) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: No właśnie, towarzyszu, niech żyje :) 18.08.07, 17:41 www.europa21.pl/module-bkbPetition-sign-id-1-catid-3.html Wrocmy do tej rozmowy za kilka lat Krystek:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_bg Heroizm Geremka przejdzie do historii UE. 18.08.07, 17:42 Ciekaw jestem tylko, czy jak nowa władza znowelizuje, albo co lepsze, uchwali nową "cywilizowaną" ustawę lustracyjną, to pan G też będzie taki odważny. Przypomnę, że tylko orzeczenie TK w sprawie druku ochroniło polityków przed składaniem oświadczeń. -------------------------------------------------------- Zaiste. Orwell ,Huxley i Zajdel wielkimi byli prorokami. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-gdansk No ta, nic merytorycznego do napisania 18.08.07, 17:54 ni ma, więc zostaje kłamać. Cienizna, tow. kaczemety :) -- Faszol, burżuj i mohofob. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.wilczur [...] 18.08.07, 18:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Nie SPAMUJ. debilu! 18.08.07, 18:08 Co to za kopiowanie całych cudzych tekstów??? Wysil łeb i napisz od siebie albo spadaj! Cholery można dostać od tych kretynów...:-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Goebbelsikow sie namnozylo nam na forum:P 18.08.07, 19:44 demokraci.pl/index.php?do=prasa&navi=0001,0012&id=346 Analizując przyczyny kryzysu, Geremek wskazał na działalność przewodniczącej Związku Wypędzonych Eriki Steinbach. Jego zdaniem ta część Niemiec, "którą reprezentuje pani Steinbach", chciałaby napisać na nowo historię II wojny światowej. "Steinbach jest córką niemieckiego podoficera, który okupował polską ziemię. A teraz nazywa siebie wypędzoną" - podkreślił. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 kazdemu ubliżasz jak nie po myśli pisze? żenada 21.08.07, 07:47 absztyfikant napisał: > demokraci.pl/index.php?do=prasa&navi=0001,0012&id=346 > Analizując przyczyny kryzysu, Geremek wskazał na działalność > przewodniczącej Związku Wypędzonych Eriki Steinbach. Jego zdaniem ta > część Niemiec, "którą reprezentuje pani Steinbach", chciałaby > napisać na nowo historię II wojny światowej. "Steinbach jest córką > niemieckiego podoficera, który okupował polską ziemię. A teraz > nazywa siebie wypędzoną" - podkreślił. > Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 [...] 18.08.07, 21:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: tutaj "dał z siebie wszystko" 18.08.07, 21:12 Adam Kadmoński skomentował to tak /2005/: "Jak się wydaje, zanegowanie boskości Jezusa jest dziś dla wielu mniejszym blużnierstwem niż podważanie dogmatu niepokalanej przeszłości Bronisława Geremka". Odpowiedz Link Zgłoś
plenilunio Re: tutaj "dał z siebie wszystko" 20.08.07, 23:39 Szanujcie Polaków cenionych na świecie. Tylko głupcy plują na swoich rodaków , szanowanych na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Cytujesz znana SB-ecka falszywke... 18.08.07, 21:12 ..o ktorej sie dzisiaj ucza studenci pierwszego roku politologii... Urban cie tu przyslal? Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 a tak nalezałoby zareagowac ja Marucha pisze 18.08.07, 21:16 ....cyt. "Nasz drogi Bronisław”, czyli profesor Geremek, odbywa swoiste turnee po Europie. W programie znajduje się głównie opluwanie Polski, jej prezydenta i jej rządu. Zresztą zajmuje się tym od zawsze. Bez względu na to, o czym by mówił za granica, zawsze kończy na temacie “polskiego antysemityzmu, faszyzmu, klerykalizmu, ksenofobii…” itd. To robi były minister spraw zagranicznych RP. Żyd, uratowany przed Niemcami przez polską rodzinę. Dziwna rzecz, że temu nikczemnikowi nikt jeszcze nie napluł przynajmniej w pysk ani nie dał po ryju. My też nie jesteśmy zachwyceni obecnymi rządami, wprost przeciwnie - ale do głowy by nam nie przyszło kumać się z wrogami Polski i szkalować własny kraj....." Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: a tak nalezałoby zareagowac ja Marucha pisze 18.08.07, 21:17 marucha.wordpress.com/2007/07/27/nasz-drogi-bronislaw/ Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: Cytujesz znana SB-ecka falszywke... 18.08.07, 21:22 czy to sbecka tego nie wiem. Ty zapewne po szkołach moskiewskich to wiesz lepiej.Ale......ale jakby nie patrzeć czysta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 Re: GIWI prawda az tak boli? 18.08.07, 21:20 Taśmy Geremka? Polska żyje taśmami. Od wielu już wiosen. Wszyscy jeszcze pamiętają " taśmy Michnika" /casus Rywin/, "taśmy Beger"/ casus Mojzesowicz i Lipiński/, czy "taśmy Gudzowatego" /casus Oleksy/. Mało kto pamięta puszczone w mediach ćwierć wieku temu "taśmy SB" /casus Wałęsa/, z nikczemnym treściowo i lumpelskim językowo knajaczeniem "Lecha" , które wałęsowcy bardzo długo dezawuowali twierdząc, że to "esbecka manipulacja", nie autentyk. Dzisiaj już wiemy, że autentyk, co do jednego wyrazu, potwierdził to sam Jarosław Kaczyński /notabene, warto by owo nagranie wyemitować znowu, bo to cymes - prawdziwe oblicze noblisty/. Zupełnie nie pamiętamy jeszcze jednego nagrania - "taśm Krall" /casus Geremek/. Przypomnę więc tę swobodną rozmowę między Bronisławem Geremkiem a Hanną Krall o gojach i o "naszych" /Żydach/, w czerwcu 1981 roku. "Polityka" opublikowała fragmenty rozmowy jako wywiad /bez antypolskiego "żydłaczenia", godnego wręcz polakobójcy/, lecz zachowały się taśmy, /lub odpisy z taśm/ i "Dziennik Poznański" opublikował /7- I -1997/ za eksluzywnym wydrukiem w "Polskich Sprawach" , całe wycięte przez "Politykę" paskudztwo antygojowskie. Jest ono wstrętne, budzi szok. Czy to autentyk ? Tego nie wiem, a winniśmy to wiedzieć. Rzecz jest ważna w aspekcie bieżącym, gdyż B. Geremek ostatnio nużał Polskę w gnoju za granicą, ku uciesze jej wrogów /J. Kaczyński: "Geremek z całą premedytacją wywołuje antypolską hecę. Szkodzi własnemu krajowi"/. Rzućmy okiem na kilka passusów z tych fragmentów dialogu, które dekadę temu wydrukowała gazeta wielkopolska. Dialog był nagrywany w redakcji "Polityki" , w komnatce, gdzie B. Geremek i H. Krall siedzieli bez świadków, lecz raptownie ktoś tam zajrzał. B.G. : "Przepraszam, kto tutaj zagląda?" H.K. : "Nikt ważny, to Bijak, zastępca Rakowskiego" B.G. : "Musicie go trzymać? Przecież to." H.K. : "Jeden Polak musi być". Nie mam pojęcia ilu Polaków było wtedy w "Polityce" - nie chce mi się wierzyć, że tylko jeden. Lecz również trudno mi wierzyć /stąd cały czas moje pytanie: czy to są a u t e n t y c z n e perswazje B. Geremka, zarejestrowane magnetofonem pani Krall?/, kiedy widzę twierdzenia faceta zwanego przez przyjaciół "drogim Bronisławem", iż Gmina Żydowska żąda, aby dziennikarze polscy lansowali ustawowe niuanse samorządu przedsiębiorstw i kwestię podwójnego obywatelstwa, bo to będą dźwignie służące koniecznej biznesowej dominacji Żydów nad Polakami w kraju /". na to musicie wszyscy, i to jest nakaz Gminy, położyć największy nacisk"/. Dalsza część rozmowy tyczyła długo kwestii ekspansji żydowskiego handlu i żydowskich przedsiębiorstw nad Wisłą, gdy zwycięży manipulowana właściwie "Solidarność"; ograniczone poletko zezwala mi przytoczyć tylko kilka fragmentów: H.K.: "To teraz dopiero rozumiem dlaczego to w 1948 roku ogłosił Hilary Minc "bitwę o handel" i najpierw puścił z torbami polskich kupców i rzemieślników przy pomocy domiarów podatkowych, a następnie upaństwowił wszystko, spółdzielnie praktycznie także, by Polacy nie handlowali po wiek wieków!" B.G.: "No, to teraz usłyszy pani o niej znowu, ale opowiadać o tym pani nikomu i nigdzie nie będzie. To jest największa tajemnica! W najbliższym czasie n a s i powrócą do handlu i produkcji w Polsce". H.K.: "Skąd pan weźmie aż tylu Żydów ? Kto im da przedsiębiorstwa ?". B.G.: "Kto ? A o naszej "Solidarności" to już pani zapomniała? Jeszcze będzie prosić, żeby Żydzi te przedsiębiorstwa brali. Jest ustawa o samorządzie przedsiębiorstw? Jest. Mogła być dla nas jeszcze lepsza, ale i ta wystarczy /./. Co jest potrzebne na rozruch takiej spółki? My wiemy dobrze. Pieniądze! A kto ma dziś dobre pieniądze na takie interesy? Może Polacy? Nie, ja Polaków w tym interesie jako udziałowców w zyskach nie widzę. Pieniadze dadzą Żydzi. Głowę do interesów też dadzą Żydzi. Pyta się pani skąd ja wezmę tylu Żydów? Ano, na szczęście ludu Iraela, już są /./ - z kadrami do zreprywatyzowania przemysłu, rzemiosła i handlu nie mamy najmniejszego kłopotu. A warsztaty pracy stoją otworem i nawet puste. Opłaciło się nam je doprowadzić do takiej żałosnej ruiny. W takim stanie będą je nam dawać za darmo i jeszcze całować w rękę, aby praca była dla Polaków /./. Jak to wszystko się uda, to cała "Solidarność" będzie kijem napędzała swoich członków, a i partyjnych też, do ostrej roboty w nadziei, że samorząd zbliży się do zysków na horyzoncie. Te zyski będą, ale jak pęczek marchwi przed łbem osła, aby chciał ciągnąć ciężki wóz". H.K.: "Panie profesorze, wydaje mi się, że Pan niezbyt lubi Polaków?" B.G :"Niezbyt lubię? Takie określenie jest nieścisłe. Ja ich nienawidzę!" H.K.: "Ale przecież pana i pana matkę uratował właśnie Polak!" B.G.:"To prawda. Stefan Geremek ukrywał nas oboje w Zawichoście, a później nawet, kiedy było już pewne, że mój ojciec, Borys Lewartow, nauczyciel ze szkółki rabinackiej zginął w getcie warszawskim, nawet ożenił się z moją matką /./ ". Przedruk na łamach "Dziennika Poznańskiego" kończy się takim zdaniem B. Geremka: "No to teraz nie będzie się pani zastanawiać, że cały ruch społeczny, który teraz tworzymy i ożywiamy najróżniejszymi nurtami, ma na celu doprowadzić do takich zmian w strukturze państwowo-gospodarczej Polski, aby Żydom w Polsce było zawsze lepiej niż Polakom". Trzeci raz powtarzam pytanie: czy to autentyk?!!! Nasuwają się też inne pytania: jeśli nie autentyk - to dlaczego B. Geremek i red. H. Krall nie postawili przed sądem redakcji "Polskich Spraw" oraz "Dziennika Poznańskiego" za drukowanie paszkwilanckiego apokryfu? Manipulacje /zwłaszcza gdy budzą grozę/ należy tępić z całą bezwzględnością /nie wystarczy pleść do mikrofonów, jak tow. Józef Oleksy, że nagranie zakrapianej biesiady - gawędy "to manipulacja", i że on się "nie identyfikuje z tymi sformułowaniami"/. Nie pamiętam też, by B. Geremek oprotestował ujawnione przez Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego /2001/ szyfogramy Stasi tyczące dialogów profesora z funkcjonariuszami ambasady NRD. "Miłość ci wszystko wybaczy", pociesza B. Geremka rodzimy Salon. Adam Kadmoński skomentował to tak /2005/: "Jak się wydaje, zanegowanie boskości Jezusa jest dziś dla wielu mniejszym blużnierstwem niż podważanie dogmatu niepokalanej przeszłości Bronisława Geremka". Waldemar Łysiak 27.06.2007r. Gazeta Polska Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen3 mam tyle z sb do czynienia co ty ze święconą wodą 21.08.07, 07:46 absztyfikant napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
herr.sadistik Re: Sprawa Geremka w PE 18.08.07, 18:19 absztyfikant napisał: > Niech zyje UE! Precz z kaczyzmem! Otóż to! :) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Sprawa Geremka w PE 18.08.07, 18:52 Na otarcie lez pisiorom o ich wodzusiu: www.youtube.com/watch?v=xDPgEKujbMw&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś