hooto 11.09.07, 12:47 www.faktyimity.pl/index.phtml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gryziec Re: Fakty i mity 11.09.07, 13:19 To je dobre w linku! Gorzów daje przykład Cud albo triumf ludzkiego rozumu. Oto w gorzowskim szpitalu wojewódzkim wzięto się do oszczędzania. I w ramach tegoż wypieprzono z roboty sześciu... kapelanów, którzy zatrudnieni byli na pełnych i wysokopłatnych etatach. A policzył ktoś ile kosztują kapelani w służbie zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Fakty i mity 11.09.07, 13:27 w sluzbie zdrowia,to nie wiem,ale ogolnie kapelani ok. 2,7 mln Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: Fakty i mity 11.09.07, 13:58 Nie nie nie, tyle to chyba tylko Głódź nas kosztował... tam na tej stronce jest chyba odnośnik do finansów kościoła, z precyzyjnymi wyliczeniami, albo na Racjonaliście też był artykuł opisujący wyjątkowo dokładnie koszty czarnej mafii jako kapelanów... Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: Fakty i mity 11.09.07, 14:29 To nie kapelani ale kapelmistrze z orkiestra jarmarkowa i kapeluszem na datki od glupich. Może zamiast lekarzy zatrudnić samych kapelanów, co to powiedzą zdychaj, bo taka jest wola pana. Będzie tanio. Zbędne leki, tylko Swięte oleje nr 5 i cysterny z woda święcona w ilosciach niezbędnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Fakty i mity 11.09.07, 14:57 Z wodą swieconą to jest pewien problem.Poganie nie mieli z tym problemu,bo dla nich woda sama w sobie oczyszczala.A u katolikow problem jest.Od kiedy i w jakich ilosciach ona jest swieta?Nie wiem,czy w cysternie tez moze byc.Kiedys widzialam pod kosciolem cala wanienke,ksiadz sie nad nia pomodlil i juz robila za swieta wode,a wierni sobie nabierali do flaszek.Nie wiem,do jakiej wielkosci zbiornika to dziala,ale moze lepiej od razu poswiecic jakies jezioro,albo caly wodociag i w tedy wszyscy by mieli do woli i bez co łaska. Odpowiedz Link Zgłoś