tornson 21.09.07, 20:07 na TVP? Ciekawe co będzie miało większą oglądalność? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! ;oD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa.alfa Re: Władca Pierścieni na TVN czy marna podróbka K 21.09.07, 20:11 tornson napisał: > na TVP? Ciekawe co będzie miało większą oglądalność? > HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! ;oD Rozmowy niedokończone w RM Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Z tego przynajmniej można się pośmiać! ;o) 21.09.07, 20:20 alfa.alfa napisał: > Rozmowy niedokończone w RM Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Więc z Michnikiem jest gorzej niż myślalem 21.09.07, 20:29 tornson napisał: > alfa.alfa napisał: > > > Rozmowy niedokończone w RM Więc z michnikiem jest gorzej niż myślalem, chce zamknąć kabaret Odpowiedz Link Zgłoś
belkot_belkot_belkot Re: Zaprosili Michnika do RM?? 21.09.07, 20:47 Ojciec Manipulator pokazuje swoje prawdziwe oblicze komucha Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nie każdy lubi ostry czarny humor. ;o) 21.09.07, 20:48 alfa.alfa napisał: > Więc z michnikiem jest gorzej niż myślalem, chce zamknąć kabaret Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Władca Pierścieni na TVN czy marna podróbka K 21.09.07, 20:32 mam gdzieś słupki oglądalności wybieram serial na jedynce. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm ale ta produkcja jest marna 21.09.07, 20:35 nie może się równać z Władcą! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: ale ta produkcja jest marna 21.09.07, 20:38 wolę tę marnę produkcję niż ten amerykański przerost formy nad treścią. nie gustuję w tych amerykańskich bajkach. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm ale ta bajka nie jest amerykańska 21.09.07, 20:44 Wymyślił to pewien profesor z Oksfordu. Zresztą niezły filolog. Film natomiast zrealizował pewnien Nowozelandczyk w Nowej Zelandii głównie! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson HAHAHA!! To właśnie nie jest amerykański film! :o) 21.09.07, 20:45 I to jedna z jego największych zalet, "Władca Pierścieni" to film Nowozelandzki. :o] Głośno było gdy go kręcono że to pstyczek w nos "fabryki marzeń" Hollywood że film robiony jest poza tym konglomeratem. A zamerykanizowany kicz to raczej ta podróbka Klosa, propagandziści III/IVRP są wqrwieni że największy filmowy polski bohater IIWŚ to agent radzieckiego wywiadu, więc tym marnym serialikiem chcieli wypromować tym razem agenta amerykańskiego, ale jak zwykle w tej pożal się boże Polsce po 1989-rocznej wyszła kicha! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: HAHAHA!! To właśnie nie jest amerykański film 21.09.07, 21:03 torson do wszystkiego musisz dorabiać komunistyczną ideologię nawet do serialu w telewizji? wyluzuj to tylko fabuła. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: HAHAHA!! To właśnie nie jest amerykański film 21.09.07, 21:06 ariadna-enta napisała: > torson do wszystkiego musisz dorabiać komunistyczną ideologię > nawet do serialu w telewizji? Oj ten film od ideologii komunistycznej to jest na drugim biegunie. ;o> > wyluzuj to tylko fabuła. Jeśli ten film przeszedł przed ostrą pisowską cenzurę jakiej go poddano po tej "aferze" z Wołoszańskim, to napewno nie świadczy to o nim dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 ależ tornson! zastanawiasz mnie chłopaku...! 21.09.07, 20:39 Toż ten cały władca pierścieni to typowy pokaz wykorzystywania klasy robotniczo-chłopskiej przez panujących kapitalistów i właścicieli ziemskich! Nie wiem czy czytałeś książkę (wątpie, przecież to nie dzieła lenina...) ale chłop Frodo źle tam kończy i nawet jego własny lud jest mu przeciwny, podburzony przez miejscowego kapitaliste przegania socjaliste Froda... Czyżbys tornson zaczął dorastać??? Może nawet niedługo zaczniesz się golic...??? hehehehe:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 wraca do swojej wsi, a tam już kto inny ustala 21.09.07, 20:51 reguły... przeczytaj książke, jest super! Film też ale książka lepsza...:) Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: wraca do swojej wsi, a tam już kto inny ustal 21.09.07, 20:53 A Sauron jest alegorią Millera, pajęczyca to metafora Układu, natomiast Gandalf to reinkarnacja JKM. Aha:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Sauron to Adam Michnik 21.09.07, 20:57 Gandalf to Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm przeczytałem 21.09.07, 20:56 po powrocie przegania tych co władze przejeli. Dwa lata mieszka na starych smieciach a potem emigruje na zachód Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 czyli nie jest tak jak sobie marzył...:) 21.09.07, 20:59 Jest obcy wśród swoich... A mieli go na rękach nosic... Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm nikt mu nic nie obiecywał, ani 21.09.07, 21:02 on o zaszczytach i uznaniu nie marzył. Po przeżyciach związanych z wyprawą do mordoru nie był już tym samym człowiekiem, nie był wstanie żyć tak jak dawniej. ======== Ten sam problem mają weterani wojen w realnym świecie np. wietnam czy afganistan. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 ja to odbieram inaczej... nie, że nie mógł życ tak 21.09.07, 21:08 jak dawniej, bo to oczywiste. Człowieka zmieniają okoliczności zycia... To z nim nie mogli zyc ci którzy nie przeżyli tego co on. Dziwne że jego kolesie potrafili sie przystosować i mieli to o czym on całe życie marzył... tak między nami mysle, że był gejem...;))) ale to jego sprawa i autora...) A że miał słaby charakter to sobie nie poradził. Wrócił na swoja wiochę bo tęsknił za ludźmi, wspomnieniami, miejsce i za tym jak go przyjmą... a tu lipa...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm gejstwo Frodo jest wykluczone 21.09.07, 21:12 autor był gorliwym katolikiem (zdaje sie że neofita) w tej sytuacji pomysł że glówny bohater jego monumentalnej powiści to gej jest absurdalny. Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 wiesz... neofita... czemus tam został raptem 21.09.07, 21:23 katolikiem... Nie oceniam, bardzo szanuje Toliena. Ale nikt nie wie jakie były ścieżki jego mysli i jakie zawory bezpieczeńswta używał... Po prostu analizuje sytuacje frodo... jego kompani marzyli o kobietach, on nie... Niedopowiedzenia, wyzanania miłości do frodo, np Aragorna daja do myślenia...;))) ale nie przejmuj sie... i tak sobie robie jaja, jak zwykle:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Daruj sobie,nie wpakujesz kapitalizmu i socjalizmu 21.09.07, 20:46 do świata fantazy, więc się boluś nie kompromituj! ;o> Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm jesli już mowa o ustrojach to 21.09.07, 20:55 mamy tam doczynienia z wspólnotą plemiemmą rolników (Shire) królestwem koczowników (Rohan) królestwem feudalnym (Gondor) korporacją (Mordor) Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 tornson! To ty sie chłopaku ie kompromituj...:))) 21.09.07, 20:58 Zasady to zasady! I obojętnie fantazy, czy nie. Nie wiem czy czytałeś Sapkowskiego (wątpie byś wogóle coś czytał...;))) ale w każdej książce, również fantasy nie patrz tylko z rozdziawiona buzią na to, jak to oni fajnie sie bija na szable i rzucaja czrami, tylko kto to robi i po co... Takze chłopaku, niestety słaby lewak z ciebie, jeśli nie pochylasz się nad dolą Frodo i spólki wykorzystywanych przez tych co wcześniej pisałem...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Zachciało się telewizji nowego reżimu stworzyć 21.09.07, 20:52 postać która przysłoni bohatera telewizji minionego reżimu - Klosa. Małaszyński miałby się równać z Mikulskim!! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!! ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Mnie dziwi, że ten serial emitują w ogóle 21.09.07, 20:54 w końcu Wołoszańskiego uznano chyba przed rokiem za członka układu i wroga PiS, czy coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm za dużo kasy w to włozyli 21.09.07, 20:57 po za tym umowy podpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson No i dlatego dopiero teraz go emitują. 21.09.07, 20:59 Jak się dowiedzieli o Wołoszańskim oddali serial w ręce cenzorów którzy mieli zbadać czy film odpowiada standardom ideologicznym "wolnej, niepodległej i solidarnej". Więc jeśli serial przeszedł przez pisowską cenzurę, tym gorzej to o nim świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A wiecie że ja wbrew pozorom oglądam właśnie ten 21.09.07, 20:56 kicz na TVP! ;o> No cóż by coś krytykować i mieszać z błotem trzeba najpierw to poznać, a Władcę Pierścieni mogę sobie spokojnie obejrzeć dzięki tworowi azjatyckich technokratów (technokracja to taka odmiana socjalizmu) magnetowidowi cyfrowemi, który pozwala rozpocząć oglądanie zanim jeszcze skończy się nagrywany film. :o] Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Kino domowe naprzykład! :o] 21.09.07, 21:02 Kolejny produkt azjatyckich technokratów, czyli rzutnik i na największym kawałku białej ściany w mieszkaniu masz kino. Oczywiscie jeszcze odpowiednie nagłośnienie. :o) Ja niestety jeszcze tego cudeńka nie posiadam, :o( no ale mogę sobie obejrzeć u rodziców (ojciec technokrata, zawalony jest wszelkimi nowinkami związanymi z technologią cyfrową i audiowizualną). :o) Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm żadna azja! żaden dom! 21.09.07, 21:04 Żydowski multipleks to jest to co lubię najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: żadna azja! żaden dom! 21.09.07, 21:06 hiperrealizm napisał: > Żydowski multipleks to jest to co lubię najbardziej. Zapach smażonej kukurydzy w kinach powoduje u mnie odruch wymiotny Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm a czy widziałeś róże bez kolców? 21.09.07, 21:07 Zawsze są jakieś wady. Ja też dostaję mdłości od tego smrodu. Ale i tak wolę film w kinie obejrzeć niż w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: a czy widziałeś róże bez kolców? 21.09.07, 21:11 hiperrealizm napisał: > Zawsze są jakieś wady. > Ja też dostaję mdłości od tego smrodu. Ale i tak wolę film w kinie > obejrzeć niż w domu. Niestety w domu nie ma atmosfery do oglądania filmów. Mam ze 100 zaleglych filmów do obejrzenia na które nie mam czasu Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Eeee tam multipleks! :o/ 21.09.07, 21:08 Ja właśnie wolę już kino domowe od multikina. A jak już klasyczne kino, to naprawdę klasyczne typowe kino, jak naprzykład Milenium w Słupsku. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm Re: Eeee tam multipleks! :o/ 21.09.07, 21:16 Tylko w multipleksie może wpełni docenić walory współczesnego filmu. Zwłaszcza jeśli chodzi o efekty dźwiękowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cassidy_i Re: 21.09.07, 23:53 Kino z ekranem nie płaskim, tylko w półkolu jest najlepsze. I duża sala kinowa oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg A ja oglądam nasze zlotka jak gromia Hiszpanki 21.09.07, 20:59 tornson napisał: > na TVP? Ciekawe co będzie miało większą oglądalność? > HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! ;oD Odpowiedz Link Zgłoś