haen1950 26.09.07, 11:35 Których Kwachu wmontował w ten układ z Kaczorami. Władek Frasyniuk jakby coś czuł - wycofał się. Ale ich tam niewielu, chyba na palcach jednej ręki na pierwszych i drugich miejscach. Chyba powinni się wycofać z tego szamba. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skin.polskii Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 12:08 mam nadzieję że te wybory wyeliminują LiD z sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 13:57 Listy LiD są dość słabe. Niby wycięli Millera i Dyducha, ale sekretarzy PZPR tam pozostało sporo (niektórzy chcą wrócić). Z PD jakieś anonimy. Z SdPl upiory (Sierakowska, Bańkowska) albo jakaś Syska. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 13:59 Akurat Sierakowska ma duże sznse w Lublinie. Lubią ja tam Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 14:03 Lis, Litynski, Filar, Swiecicki, Widacki to anonimy? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 14:11 Onyszkiewicz podobno wynegocjował 5 jedynek, i ponad 10 dwójek i trójek. I jak z takiej dwójki ma wejść do Sejmu gensek PD, co nie potrafił dostać się do rady miejskiej w Szczecinie z jedynką? A teraz za plecami ma popularnych radnych czy b. posłów. Co do wymienionych nazwisk. Za Widackim nie przepadam, dla mnie nieciekawa postać. I on chyba nie z puli PD a z Kwaśniewskiego. Czy ma szanse w Krakowie? LiD jeden mandat tam weźmie, więc pewnie zbierze go lider. Lityński ostatni raz dostał się gdzieś w 1997 roku. Mandat tym razem może mu dać to, że z Wałbrzycha wycięli Dyducha i byłego senatora SdPl. Filar - szkoda, że dał się wciągnąć na listę z tow. Wenderlichem i Łuczakiem (to chyba ostatni włocławski gensek PZPR). W końcu może mandat zdobędzie, ale czy wejdzie do klubu poselskiego LiD, to wątpię. Lis musi walczyć o mandat z Banach, Święcicki powinien zająć 4./5. miejsce. Nazwisk tych za dużo zresztą nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada platfusy, otrzeźwiejcie 26.09.07, 14:20 nawet ci najbardziej zdystansowani zwolennicy PO popadli w histerię. Przecież tych bredni o układzie Ka-Kwa wypisywanych przez zwolenników uczestnika kluczowego spotkania Ka-Tu nie można pisać bez podważania swej racjonalnośći. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: platfusy, otrzeźwiejcie 26.09.07, 14:39 2 lata temu Kaczyński też zapowiadał, że żadnej koalicji z Samoobroną nie będzie... A takie osoby jak Napieralski odnajdą się w każdym układzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada prawdopodobieństwo 26.09.07, 14:47 Ranking prawdopodobieństwa układu rządowego wygląda dziś mniej więcej tak: 1. PiS-PO 2. PO-PiS 3. PO-LiD 4. PO-PSL 5. PiS-PSL-LPR ... n-1. PO-LPR-SO n. PiS-LiD Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm No nie do końca 26.09.07, 14:55 Stawiam na PO-PSL. Jeśli nie da to większości zwykłej, to można wyłuskiwać posłów z LiD i PiS. A to jest możliwe, chociaż PiS ustawia celowo listy. Zawsze zostaje koalicja PO-PSL-LiD. Zwłaszcza, jeśli LiD (czy też SLD w ramach LiD) uzyska słaby wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
masuma A jednak będę sie upierać... 26.09.07, 15:01 że zmontują koalicję dużą "antyweto" Mogą tu przywołać casus Merkel i zmarginalizować PIS statusu Le Pena Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: No nie do końca 26.09.07, 16:05 elfhelm napisał: > Stawiam na PO-PSL. Jeśli nie da to większości zwykłej, to można > wyłuskiwać posłów z LiD i PiS. A to jest możliwe, chociaż PiS > ustawia celowo listy. Mzonki ... PiS ma prezydeta, wiec koalicja powinna byc jak najszersza. PiS prowadzi sprytna kampanie sugerujaca powrot do koncepcji POPiSu. To odbierze zwolennikow Platformie bo spowoduje ze pewien ich procent zostanie w domu podczas wyborow.( np. ja ) Jezlei Tusk wyraznie nie powie ze jest przeciwko POPiSowi, Platforma przegra. Ja, glosujac na PO, nie chce glosowac na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Miesiąc temu umówił się co do swoich ministrów 26.09.07, 15:06 elfhelm napisał: > 2 lata temu Kaczyński też zapowiadał, że żadnej koalicji z Samoobroną nie będzi > e... > > A takie osoby jak Napieralski odnajdą się w każdym układzie ;) Z Tuskiem. I co? Gęby te same a Tusk wyszedł na idiotę. Nie pierwszy raz zresztą. PO skróciło kadencję sejmu a teraz lament. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 14:39 Debata Kaczor-Olek i, ewidentnie polityczną gierką będące, pochlebne słowa PiSmanów o LiDzie i Olku, o które nikt się nie prosił - mają być "układem" ? :) Albo grasz na wykiwaną po raz enty przez Jarosława PO, albo... nie,nie chce mi się wierzyć,że nie rozumiesz, co się wyrabia :) Na czołowych miejsach w LiD - niezła grupa młodych,więc za Frasyniukiem,który zabawnie hamletyzuje,nikt chyba płakać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm "Niezła grupa młodych"? 26.09.07, 14:48 Błochowiak? Napieralski? Ten radny z Poznania, co za poprzednich rządów przyznał sobie wysokie odprawy w państwowej spółce? Syska, który w wyborach miejskich dostał 100 głosów? A może Mieczysław Czerniawski :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Skoro PO takie dobre to dlaczego nie rządzi :) 26.09.07, 15:11 elfhelm napisał: > Błochowiak? Napieralski? > Ten radny z Poznania, co za poprzednich rządów przyznał sobie wysokie odprawy w > państwowej spółce? > Syska, który w wyborach miejskich dostał 100 głosów? > > A może Mieczysław Czerniawski :) Przyganiał kocioł gankowi. Polacy chcą zmiany a nie PO czy PiS. PO nie zrezygnowało z PO PiSu Polacy zrezygnują z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: "Niezła grupa młodych"? 26.09.07, 15:37 Tak sobie tłumacz - te to, tamta śmo, owamta śmamto ... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: "Niezła grupa młodych"? 26.09.07, 15:41 grek.grek napisał: > Tak sobie tłumacz - te to, tamta śmo, owamta śmamto ... PO nie widzi, że to właśnie zniechęca do nich ludzi. Narzekania starej panny ale z kawalerów tylko się wyśmiewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: "Niezła grupa młodych"? 26.09.07, 16:08 może nie wspaniała, ale niezła grupa. Najmocniejsza jest oczywiście w LPR, gdzie moc polega na zaciekawiającym recytowaniu Wodza. Ale z PO to już "młodzieżowo" jest słabo. Tylko Nowak jest poważną figurą. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 14:53 Nie żałuj,powiem krótko, nie doceniasz Borowskiego. LiD nie stoi Kwachem, to tylko wizerunek na rzecz kampanii Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 15:03 Borowski i jego ludzie mają duże kłopoty w Wawie. Opór i protesty SLD zamiecione pod dywan chwilowo zaledwie.Wiem co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos "Pokoleniowa dekomunizacja" SLD? 26.09.07, 15:53 Nie zdziwię się takiemu uzasadnieniu koalicji PiS-LiD przez Kaczora Ważniejszego. Podobne koalicje były już dawno praktykowane w niektórych samorządach, zdarza się, że ich uczestnicy do dzisiaj chronią sobie wzajemnie d... w potrzebie, a w niektórych urzędach dzielnic Warszawy razem przeprowadzali "antykomunistyczne"(!) rugi po nastaniu Kaczora Mniej Ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
weissensee Moja prognoza: 26.09.07, 15:56 Jeśli LiD nie spadnie poniżej progu koalicyjnego 8%, o co się bardzo obawiam, to co prawda PiS zwycięży, ale nie przekroczy 231 mandatów i kaczory będą musiały pogodzić się z rządem PO+LiD+PSL. Notowania LiDu są bardzo niepewne, nie ma jeszcze poważnych sondaży po reakcji na kijowski wyskok Kwacha i na przyszłą dyskusję Kwach- Kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Moja prognoza: 26.09.07, 16:09 Sondaż na wp: PO-32%. PiS-29%, LiD-16%, PSL-5%. Platformie przez tydzień 3% skoczyło. A ja swoje: Po-35%, PiS-25%, LiD-15%, PSL-10% po wyborach. Coraz bardziej mi się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Uczciwi Polacy wola isc z bylymi komunistami 26.09.07, 15:58 ktorzy, byc moze, prekonali sie do demokracji, niz z Kaczynskimi i innymi solidaruchami ktorzy stosuja metody komunistyczne i faszytowskie. Historia nie przyzna racji Kaczynskim i ich popleczniekom. Przypominam ze Hitler - najwiekszy jakoby antykomunista sprzymierzyl sie ze Stalinem najwiekszym komunista przeciwko Polsce. Kaczynski - najwiekszy jakoby antykomunista sprzymierzyl sie z Samoobrona ( o ktorej mowil SB-ecy) przeciwko silom demokratycznym, ktorzy zwyciezyli komune w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 16:02 A co to za tuzy z tych UWolo-PeDeków?Na plecach Solidarności dostali się do władzy.Po swoim rządzeniu wypadli z parlamentu.Teraz chcą znów dostać się do koryta,tym razem na grzbietach komunistów.Plastyczni są!Coryto ergo sum to cała ich strategia. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Żal mi tych kandydatów z LiD 26.09.07, 16:19 Dlatego piszę, że powinni się wycofać. Po co mają włazić w gnojowisko kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
naturat Iizodoopy są warci psiej koopy 26.09.07, 16:14 Iizodoopy są warci psiej koopy Odpowiedz Link Zgłoś