Gość: bolo23 przeczytajcie - warto:):) IP: *.swietochlowice.org 15.07.03, 23:43 Posdanowjenia 4 walnego ziazdu Samołobrony 1. Samołobrona jezd przotującom siłom politycznom w kraju. 2. Samołobrona doąży do pszejencia władzy. 3. Postaciom czołowom w naszym ruchu jes Pszewotniczący. 4. Pszewotniczący je mondry i niełomylny. Zdanie jego krytyce niepodlega. 5. Samołobrona donży do zbudowania w Polsce dobropytu, aby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli doztatniej. 6. Celem Samołobrony je pszywrucenie Polsce 10 pozycji na śwjecie. 7. Samołobrona donży do pokoju i wspułpracy miendzynarodowej, a także nawionzańa przyjaznych kontaktóf z pszywótcami innych państw. Szczekólnym umiłowaniem darzy Aleksandra Pietrowicza "Słońce narodu" Łukaszenkę, Kim Dzong "Wschodzące piękno jutrzenki ponad polami Korei" Ila a także Baszira "Byka" al Asada. 8. Samołobrona praknie wyrazić wyrazy uznania dla Saddama Husajna, wyrazićela zasat demokratycznych, a także obrońcy pokoju, pszyjaciela dzieci, młodzierzy oraz starcuw. Wielkiego inowatora i woca wszystkich Arabuw.Jetnocześnie Samołobrona praknie wyrazić wyrazy desaprobaty dla rewizjoniztycznego, imperjalistycznego żondu amerykańskiego, ktury dla swoich prywatnych interesów podniusł renke na wolny, swobodny i sówerenny naród iracki. 9. George Bush musi odejść! 10. Balcerowicz musi odejść! 11. Owies dla wszystkich koniów! 12. Bandytom je ten, kto szczela abo podnosi renke na polskiego rolnika, kosyniera spot racławic, który własnom piersiom zdobywał szweckie czołgi. 13. Uwarza się, że karzdy Polak ma prawo do łopalenizny. 14. Po pszejenciu władzy godłem państfowym bendzie orzeł biało- czerwony w koronie z lewym skszydłem w gipsie. 15. Niniejszym ustanawja się order "Zasłóżony dla Samołobrony", w formie złotego kurwika w krawatce biało-czerwonej na skrzyżówanych kłosach przenicy Durum 3. W zalerzności ot decyzji Pszewotniczącego przyznaje sie order klasy 3, 2 lub 1, w zalerzności od ilości ukończonyh klas szkoły potstawowej. 16.Za zasłógi w zwalczaniu Balcerowicza, rzondu i centroprawicy, a takrze za szczególne menstwo w czasie blokad Samoobroniec morze być naznaczony odznako szczególnom tj. "Złotom Dzido" 17. Odznakom partyjnom jest krawatka biało-czerwona. 18. Hymnem jes pieśń "Ten kraj je nasz, a za niedugo już nie wasz, nie damy bić sie w tważ" Warszawa 29.05.03r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: przeczytajcie - warto:):) IP: *.arc.ab.ca 15.07.03, 23:53 Bylo by smieszne gdyby nie bylo tak bliskie terazniejszosci. Nie moge napisac rzeczywistosci bo to wszystko jakies urojone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kołodko Miller musi odejsc!!! IP: *.tkdami.net 15.07.03, 23:49 Miller musi odejsc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Czy ktos z potencjalnego elektoratu Samoobrony... IP: *.reshall.umich.edu 16.07.03, 00:18 ...czyta "Gazete"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonio Trzeba rewoulcji!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 00:21 Jak dlugo jescze w Naszym kraju bedzie szerzylo sie chamstwo, bezprawie a rzadzic beda nami matoły nie potarfiące się nawet wysłowić? Czy nie można zapisać w ustawie, że posłem czy senatorem możezostać osoba o nieposzlakowanej opinii, nie karana, o udpkumentowanym wyższym wykształceniu, maturze zdobytej e trybie normalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Trzeba rewoulcji!!!!!!!!! IP: *.reshall.umich.edu 16.07.03, 00:26 Brak poszanowania dla prawa to czesc polskiej tradycji politycznej. Poza tym, czy tak trudno kupic mature zdobyta "w normalnym trybie"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andyNY Re: Trzeba rewoulcji!!!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 16.07.03, 01:17 Ja mam jedno pytanie? Jesli pisze, ze prezydent wszytstkich polakow to p... parch. Gazeta to puszcza. A jak pisze, ze Michnik to p... parch to jest to zdjete z powodu zlamania prawa. To znaczy, ze nadprezydent jest ponad prawem?????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????? ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia MICHNIK USUWA POSTY!!! IP: *.mad.east.verizon.net 16.07.03, 01:27 Gość portalu: andyNY napisał(a): > Ja mam jedno pytanie? Jesli pisze, ze prezydent wszytstkich > polakow to p... parch. Gazeta to puszcza. A jak pisze, ze > Michnik to p... parch to jest to zdjete z powodu zlamania prawa. > To znaczy, ze nadprezydent jest ponad > prawem?????????????????????????????????????????????????????????? > ???????????????????????????????????????????????????????????????? > ?? Mnie Michnik usuwa tylko za same podanie linku: tajnedokumenty.com/weglarczyk1.html Czasami to nawet usunie i nie poda ze usunal "z powodu naruszenia prawa lub regulaminu". Michnik probowal nawet zablokowac moj adres DNS. Na jego nieszczescie zmieniam adres za kazdym razem login. Twierdze, ze nie mniej niz 1/3 postow zostala usunieta tutaj bez podania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciau Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.range81-152.btcentralplus.com 16.07.03, 01:17 ta zbyrowska to wyglada jak transwestyta, stad nazywaja ja lepper w spodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: Samoobrona IP: *.proxy.aol.com 16.07.03, 02:41 Moze tak lobuzy z GW zrobicie podobny ranking wszystkich partii z czolowymi przekretami i kryminalnymi przewalami ich czlonkow. moze odslonicie ich kryminaln- mafijne powiazania? Oglaszajac ranking jednej partii jestescie zwyklym szowinistycznym smieciem. A Michnik to zwykly szakal szukajacy padliny. Sam chlejacy w lepszym sld-owskim gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K&K Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.tnt4.bos10.da.uu.net 16.07.03, 02:53 Pozostaje sie tylko modlic ,ale o co? czy oto zeby imbecyle nie rwaly sie do wladzy czy zebysmy mieli madrzejszy narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Samoobrona to dawna Unia Wolnosci IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 16.07.03, 04:00 Wszystkie partie cwaniakow to ten sam styl. Politycy sa bezczelni do granic wytrzymalosci. Dawni komunisci gratuluja sobie dekomunizacji.Coca cola to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tu nic sie nie da powiedziec poza przyslowiem 16.07.03, 04:59 ludowym: daj chamowi wladze, a juz cie urzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Tu nic sie nie da powiedziec poza przyslowiem. IP: *.vpn.nlh.no 19.07.03, 20:57 gabrielacasey napisała: > ludowym: daj chamowi wladze, a juz cie urzadzi. MsGabrielacasey: O ile sie nie myle to Pani nadawala z Irrlandii. Czy nie zdazylo sie Panim tam siedziec w Pubie gdzie z jednej strony siedzi zwykly , nawet bezrobotny facet a z drugiel milioner i rozmawiaja sobie jak rowny z rownym . Moze sie Pani troszke pomysli. Moze Pani odkryje to co takie oczywiste, ze chamka Renata Geber to jedna z wybitnych europejskich oczywistosci ani Wasza (Irlandzka) Pani prezydent , ani nasza prezxydentowa nie dorasta jej do kostek. Renata Geber jest obrazana przez szczura z SLD powiedzeniem, ze "pani owies do glowy udeza" Powioedzenie jest idiotyczne, szszczur ponizej honoru by mu dac w morde. Trzeba oszczurzac, przeprowadzac polityczna derzeteryzacje. Samoobrona tego dokona. A w Irlandii takich bucvowatych przyslow nie ma. Pij Pani wiecej Guinness, moze pomoze na mozg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.client.attbi.com 16.07.03, 05:21 A może tak wziąć pod "lupę" uczciwie wszystkich parlametarzystów z pozostałych partii i wtedy zrobić społeczne głosowanie kto jest gorszy, bo tak naprawdę to w ten sposób można zarżnąć każde ciele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: możesz chlać spokojnie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 05:25 adaś je z ręki leszkowi. ahmedcasey napisał: > jesli wyborcza napisze artykul o SLD okraszony > podobnym wstepem to nie tkne alkoholu przez miesiac. > slowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopiu SZOK - ALE TAKIE PARTIE JAKIE SPOŁECZEŃSTWO IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 16.07.03, 06:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: SZOK - ALE TAKIE PARTIE JAKIE SPOŁECZEŃSTWO IP: w3cache.u.INTELINK.pl:* 16.07.03, 10:21 do PIOPIU szok? To dla Ciebie GW musiała napisać to co napisała, że dla Ciebie jest szokiem? O tym normalni ludzie wiedzą i wiedzieli jak czytają prasę (różną od prawa do lewa przez centrum) i słuchają wypowiedzi w radiu, telewizorni (reporterów, polityków, posłów .... ). A nie mogę zgodzić się z Twoim zapisem - wypowiedzią "ale takie partie jakie społeczeństwo". Nie całe społeczenstwo jest takie jak w tym artykule.!!!!!!! Chyba TY do takiego społeczeństwa się zaliczasz (jak w artykule ), bo ja nie i wiele osób które znam i nieznam (np. wiele osób zabierających głos na forum tej dyskusji) to są NORMALNI uczciwi, poważni ludzie - obywatele naszego kraju. Nie można uogólniać społeczeństwa. Pozdrwawiam NORMALNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepper do Klewek! W normalnym kraju ci złodzieje już by siedzieli!! IP: *.toya.net.pl 16.07.03, 07:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chochlik Re: W normalnym kraju ci złodzieje już by siedzie IP: *.lublin.mm.pl 20.07.03, 19:27 Przwżyłam już ponad 3/4 wieku, mam podstawę do stwierdzenia pewnych analogii aktualnych zdarzeń do minionych, powojennych czasów. Kto nami rzadził? W roku i949 pierwszym sekretarzem organizacji partyjnej w instytucji zatrudniającej znaczacą ilość pracowników z wyższym wykształceniem była woźna, która jako repatriantka przywiozła swoją karierę partyjną z Francji. Umiała się podpisać i doskonale liczyła w pamięci. Wykazywała się w pracy zawodowej inicjatywą i pracowitością. Trzon partii przez nią organizowanej stanowiły sprzataczki,woźne i przyuczony, czyli z awansu personel średni. Czy sytuacja ma sie powtórzyć? Czy spadniemy na dno, z którego z trudem bedziemy się piąć na oczekiwany przez CAŁE SPOŁECZENSTWO poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Re: Samoobrona czyli siebieobrona 16.07.03, 07:44 Pewnie autor na zadał sobie trudu, żeby pomyśleć do jakich wniosków dojdą czytelnicy wobec przytoczenia w takiej ilości przypadków bezradności sądów. Najwyrażniej nasz wymiar sprawiedliwości jest całkowicie bezbronny w zetknięciu z cwaniakami. Po przeczytaniu artykułu i wszystkich komentarzy myślę, że konieczne są zmiany. Zmiany w ordynacji wyborczej, bo brak wymogów dotyczących wykształcenia kandydatów na posłów powoduje wchodzenie do organu USTAWODAWCZEGO, czyli stanowiącego prawo, ludzi którzy prawdopodobnie nie są w stanie nawet zrozumieć czytanego tekstu projektów ustaw, a to jest grożne dla ich jakości. Wykształcenie na poziomie średnim, ale tylko zawodowym - nie powinno uprawniać do zabierania decydującego głosu w sprawach regulacji prawnych w państwie. A do funkcji kontrolnych jakie ma Sejm także potrzeba co najmniej wykształcenia średniego ogólnego posłów. I - bodaj czy nie ważniejsza zmiana w statusie prawnym posłów jest konieczna. Immunitet powinien w sposób automatyczny przestawać chronić posła któremu prokuratura postawi zarzuty przestępstw i wykroczeń o charakterze kryminalnym. I - niedopuszczalne powinno być umieszczenie na listach wyborczych ludzi którym kiedykolwiek postawiono takie zarzuty. Wymóg niekaralności stawia się przy obejmowaniu o wiele niższych stanowisk w państwie, więc w stosunku do członków ciała ustawodawczego wydaje się podstawowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: 217.97.130.* 16.07.03, 08:00 ahmedcasey napisał: > jesli wyborcza napisze artykul o SLD okraszony > podobnym wstepem to nie tkne alkoholu przez miesiac. > slowo! Jeśli "Wybiórcza" napisze artykul o PO okraszony podobnym wstępem, to nie tknę alkoholu nie przez miesiąc, ale przez rok. Sołwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGIERA Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: 213.199.199.* 16.07.03, 08:11 ŁYŻWIŃSKIM POMAGAŁA I NADAL POMAGA NACZELNIK URZĘDU SKARBOWEGO W RADOMIU KORWIN TERESA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruś Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: 157.25.139.* 16.07.03, 08:34 To, że Samoobrona jest zbiorem złodzieji, to już nikogo chyba nie dziwi. Ale doprowadza mnie do pasji, to że posłowie, którzy "zdobywają" wykształcenie w opisany w artykule sposób za niedługo będą mogli przedstawić tytuł magistra lub inżyniera, a więc taki jak każdy uczciwy człowiek, który musiał się całkiem sporo natrudzić (przez 5 lat), aby skończyć studia. Gdzie są władze uczelni!!!??? nie wierzę, że są członkami "Siebieobrony"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.crowley.pl 16.07.03, 08:52 Ale mimo wyrokow i roznych przekretow zajmuja stanowiska w komisjach sejmowych a ktos ich musial rekomendowac i poprzec glosami bo sami sie nie wybrali a sejmto rozne pocje polityczne i widac ze im tez jest to na reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosinus Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.am.lodz.pl 16.07.03, 09:06 ahmedcasey napisał: > jesli wyborcza napisze artykul o SLD okraszony > podobnym wstepem to nie tkne alkoholu przez miesiac. > slowo! Jeżeli czytasz "Wyborczą" systematycznie, to powinieneś być abstynentem i to od wielu miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oby tak dalej Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 09:09 Czekam na opisy wladz nastepnych partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remo Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 09:45 Problem tego kraju to kompletny brak uczciwego wyksztalconego lidera z najskromnieszym (ale niezbednym) zapleczem politycznym. Chcociazby jednego na te 40 prawie milionow obywateli. To prawdziwy dramat. Dlatego naród w desperacji wybierze kazdą partie która jeszcze nie rządzila, czyli nie skompromitowala sie aferami i brakiem profesjonalizmu. Dlatego więc defilują przed nami najpierw bohaterowie stanu wojennego, teraz cwaniaki z byłej komuny a w przyszłości może Leppery. Tak, Leppery bo naród nie jest zbyt mądry. Już raz głosował na Tymińskiego - i to prawie co piąty obywatel. Kto nam pozostał ? Zamiast komentować tutaj artykuł o kolejnych cwaniakach, tym razem ze wsi, napiszmy pozytywnie: kogo chcemy aby rzadzil tym krajem. Imie, nazwisko i skąd jest. Sam jestem ciekaw kogo wymienicie, bo ja nie mam kandydata, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: 195.205.73.* 16.07.03, 09:39 Taki artykuł powinien pojawić się we wszystkich gminnych gazetach, we wszystkich "szmatławcach", które czytaja na wsiach i małych miasteczkach. Gazetę czyta większość ludzi z dużych miast oraz wykształconych, którzy juz sami wczesniej wyrobili sobie opinie o tej bandzie. Trzeba dotrzec do ludzi, którzy ślepo ich popierają, nie wiedząc o prawdziwych twarzach. Nie daj Boże, żeby zdobyli więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Samoobrona czyli siebieobrona 16.07.03, 09:39 ahmedcasey napisał: > jesli wyborcza napisze artykul o SLD okraszony > podobnym wstepem to nie tkne alkoholu przez miesiac. > slowo! www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html, artykuł z 21 maja 2003 :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Redakcjo, dlaczego podglądasz? :) 16.07.03, 09:53 I podpuszczasz dając niedziałający link? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Smerf Re: Redakcjo, dlaczego podglądasz? :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 10:00 > I podpuszczasz dając niedziałający link? :))) To proste. Radakcja chce, żeby przestał pić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepper do Klewek! Re: Redakcjo, dlaczego podglądasz? :) IP: *.toya.net.pl 16.07.03, 10:21 Gość portalu: papa Smerf napisał(a): > > I podpuszczasz dając niedziałający link? :))) > To proste. Radakcja chce, żeby przestał pić! Ale to obnizy wplywy z akcyzy do budzetu, a LSD (sorry - SLD) powie, ze znowu media sie na nich uwziely ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszy sekretarz Na zdrowie!:) IP: *.acn.waw.pl 16.07.03, 10:22 redakcja napisała: > ahmedcasey napisał: > > > jesli wyborcza napisze artykul o SLD okraszony > > podobnym wstepem to nie tkne alkoholu przez miesiac. > > slowo! > > www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html, artykuł z 21 > maja 2003 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEVEN poprawny link IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 12:29 www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html ja nie wiem, czy wy ludzie nie widzicie, ze tam na koncu adresu jest po prostu zbedny przecinek? wszyscy jak te cieleta klikaja w linki i nie pomysla nawet, co moze byc nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leslawc poprawny link IP: *.uk.neceur.com / 172.29.20.* 16.07.03, 12:53 www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojkaa Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 14:07 redakcja napisała: > ahmedcasey napisał: > > > jesli wyborcza napisze artykul o SLD okraszony > > podobnym wstepem to nie tkne alkoholu przez miesiac. > > slowo! > > <a href="http://www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html,"target="_blank">www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html,</a> artykuł z 21 > maja 2003 :) Kiedy próbuję otworzyć link, który podaliście wyżej wyskakuje mi tylko "error/ not found". Pewnie już ten artykuł czytałam, ale chętnie przypomnę sobie o co w nim chodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolszewik Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 16:03 redakcja napisała: > ahmedcasey napisał: > > > jesli wyborcza napisze artykul o SLD okraszony > > podobnym wstepem to nie tkne alkoholu przez miesiac. > > slowo! > > www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html, artykuł z 21 > maja 2003 :)-LUDZIE,TROCHE SAMOKRYTYCYZMU.PLUJECJE JADEM NA SAMOOBRONE ZAMIAST NA TEŚCIOWĄ.GDYBY AUTOR TEGO ARTYKUŁU MIESZKAŁ NA WSI TO SPALIŁBY SIE ZE WSTYDU ZARAZ PO OTRZEŻWIENIU.KIDYS KIEDY TO PRZECZYTA BEDZIE RŻAŁ JAK PO PRZECZYTANIU INFANTYLNEGO WYPRACOWANIA III-KLASISTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.07.03, 09:40 Oj widze, ze z GAZETY WYBORCZEJ zrobil sie polityczny szmatlawiec (moze zmienic tytul wyborczej na TRYBUNA LUDU) jestescie poprostu do bani wiadomo SAMOOBRONE trzeba zamknac, a czlonkow powyrywac jak chwasty, ktore zatruwaja spoleczenstwo ale dlaczego jeszcze "Trybuna Ludu" o SLD nic nie pisze :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leslawc Re: Samoobrona czyli siebieobrona IP: *.uk.neceur.com / 172.29.20.* 16.07.03, 12:55 To se poczytaj czy tylko czytasz co ci pasuje ????? www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1491251.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strider Gdy patrzę na panie z Szamboobrony zaczynam IP: *.de.ibm.com 16.07.03, 09:56 powątpiewać, czy jestem hetero! Odpowiedz Link Zgłoś