wujaszek_joe 24.11.07, 18:41 w sprawach służb specjalnych poza tym że są one wybitne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
douglasmclloyd Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 18:43 Potrafi rozwalić każde służby i ujawnić ich agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Bardzo wysokie 24.11.07, 18:54 Ma wyksztalcenie idealne dla tych sluzb. Jest historykiem a wiec potrafi dokonywac analizy roznych dokumentow pod katem wiarygodnosci oraz widzi zaleznosci przyczynowo-skutkowe co jest bardzo istotne dla tych sluzb. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Bardzo wysokie 24.11.07, 18:59 ossey napisał: > Ma wyksztalcenie idealne dla tych sluzb. Jest historykiem a wiec potrafi > dokonywac analizy roznych dokumentow pod katem wiarygodnosci oraz widzi > zaleznosci przyczynowo-skutkowe co jest bardzo istotne dla tych sluzb. To dlaczego tyle bubli ponawyrabiał??? Analizował pod kątem.... PiSowych potrzeb ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Jakich bubli? 24.11.07, 19:04 Kierujesz sie opinia roznych srodowisk politycznych a warto zaczac je analizowac pod zupelnie innym katem np analizy srodowisk postkomunistycznych i ich powiazan z gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdolniety on sie zna na Chrobrym i biznesie jednoczesnie? 24.11.07, 20:56 Genialny czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 18:57 co mają do tego moje kwalifikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly322 Re: Należysz do ludzi którzy wiedzą czy jest 24.11.07, 19:13 coś zrobione dobrze, ale nie wiesz jak to zrobić? Tedy ostrożnie z z opiniami... wujaszek_joe napisał: > co mają do tego moje kwalifikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 18:57 wujaszek_joe napisał: > w sprawach służb specjalnych poza tym że są one wybitne? Kurski je wziął i zapodał... Najważniejsza kwalifikacja, to to, że był "wybitnym opozycjonistą", i że "do 1984 roku się ukrywał" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Wyksztalcenie Macierewicza jest idealne 24.11.07, 18:58 dla szefa kontrwywiadu lub wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wyksztalcenie Macierewicza jest idealne 24.11.07, 19:01 ossey napisał: > dla szefa kontrwywiadu lub wywiadu. to dobrze, że ossey napisał, ale co on napisał??? To co powiedział Lenin..., że kucharka może rządzić państwem bo ma idealne kwalifikacje potrzebne prezydentowi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Czytales Lenina? 24.11.07, 19:06 Wiec powinienes wiedzie ze niczego nie mozna traktowac wyrywkowo...Lenina trzeba analizowac calosciowo . Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 18:58 "Macierewicz ma nadprzyrodzoną zdolność do mówienia z pełnym przekonaniem rzeczy, które ewidentnie mijają się z prawdą. Ktoś, kto nie zna historii choroby, może z łatwością dać wiarę,że ten przepełniony żarem człowiek szczerze wierzy w to co mówi.Przyłapany na braku precyzji, podwaja stawkę.Pan minister ma też skłonność do wyciągania z okruchów informacji dalece nieuprawnionych wniosków. Budował na nich rozbudowane teorie, które, bez jakimkolwiek procedurom weryfikacyjnym wysyłał na najwyższy poziom decyzyjny". Jak to tam jest z antkiem do końca nie wiem ale polecam fragment wywiadu z Sikorskim ze "Strefy zdekomunizowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
prof.penduszko Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 18:59 Ciekawe rzeczy opowiada jego żona. Ale to zbyt drastyczne ... . Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Co mowil Macierewicz i co jest nie prawda? 24.11.07, 19:00 zWydaje sie ze macierewicz idealnie odczytuje jak tworzyla sie III RP i to wlasnie jest przyczyna nagonki na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Ma kwalifikacje 24.11.07, 19:07 do występowania u Rydzyka (mógłby wręcz być drugim Rydzykiem), dlatego nie ma kwalifikacji w sprawach służb specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Jak myslisz jakie powinien 24.11.07, 19:09 miec kwalifikacje szef kontrwywiadu? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Wlasnie nie... 24.11.07, 19:15 Macierewicz jest niewygodny bo czyta gre...swietnie analizuje dokumenty i wyciaga wnioski. widzi przyczyny i skutki dzialan. potrfi to wszystko polaczyc a falszywe tropy odrzucic...i dlatego jest bardzo niewygodny. Praca w kontrwywiadzie to nic innego jak umiejetnosc odrozniania prawdy od falszu bo musisz wiedziec ze przeciwnik zasypuje Ciebie masa falszywych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dla ciebie nie, 24.11.07, 19:17 dla innych tak. Ktos o mentalności Feliksa Dzierzyńskiego, czyli Macierwicz może istnieć publicznie tylko u Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Czy Ty kiedykolwiek rozmawialas z Macierewicze 24.11.07, 19:19 Czy tylko kirujesz sie opiniami politykow jemu nie przychylnych. Zacznij patrzec na sluzby nie przez pryzmat polityczny a przyczyno-skutkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda O czym ty do mnie rozmawiasz? 24.11.07, 19:21 Możesz nawet modlić się do Macierewicza, ale nie przekonuj mnie, proszę, ze jest on i dla mnie bóstwem. I nie wciskaj mi ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Patrz realnie...macierewicz nie jest 24.11.07, 19:30 dla mnie politykiem marzen ale w sprawach analizy poczatkow III RP znim sie zgadzam tym bardziej ze jego opracowania sa zgodne z publikowanymi dokumentami z IPN. Warto tez poczytac Paczkowskiego o poczatkach III RP , dziwnie sie sklada ze i jego opina jest bardzo zblizona do analizy Macierewicza. Macierewicz zreszta zajal sie tylka niewielkim frgmentem a mianowicie przenikanie bylych agentow i pracownikow SB do gospodarki oraz kulisami polskiej mafi. Chce tylko przypomnie ze nijaki Gawronik ..tajny wspolpracownik SB w dniu ogloszenia wolnego obrotu walutami mila juz przygotowana siec kantorow wzdluz zachodniej granicy...przypadek czy mial dostep do informacji a moze byl tylko figurantem? Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Nie mam zamiaru 24.11.07, 19:40 ja pisze tylko o diagnozie jaka m.in. i Macierewicz stawia. Czy prof Paczkowski nie jest dla Ciebie wiarygodny a jego prace sa calkowicie apolityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Nie mam zamiaru 24.11.07, 20:44 Prace Paczkowskiego nigdy nie były apolityczne, chociaż to miły człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Sa apolityczne...chyba ze przyjmiemy 24.11.07, 20:53 historia wspolczesna nie moze byc apolityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Sa apolityczne...chyba ze przyjmiemy 24.11.07, 20:56 Zdecyduj się w końcu. Polityczne, czy apolityczne. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=72463012&a=72464984 Historyk przynajmniej powinien się starac byc apolityczny. Prof. Paczkowski kiedyś to robił, a teraz bywa różnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Paczkowski jest apolityczny 24.11.07, 21:03 i tak nalezy patrzec na jego prace. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Pewnie,ż e mam 24.11.07, 21:07 Przy całej sympatii dla profesora. Ostatecznie zdwałam u niego egzamin... Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Ja tez...ale to bylo dosc dawno 24.11.07, 21:11 i taki doc. Władyka ...to jest dla mnie typowy przyklad historyka politycznego. Paczkowski w odroznieniu od Władyki jest calkowicie apolityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Ja tez...ale to bylo dosc dawno 24.11.07, 21:12 Szczerze powiedziawszy nie ma apolitycznych historyków, a szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Bo musi minac co najmniej 24.11.07, 21:20 50 lat od wyadarzenia aby je oceniac w miare obiektywnie a chodzi tu przede wszystkim o dostep do materialow zrodlowych. Choc dzis jak patrze na historie II WS to wydaje sie ze i 50 lat jest za malo aby pisac o tych sparwach z odpowiednim dystansem. Historyk jednak powinien odrozniac historie od polityki a z tym mamy jednak rzeczywiscie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Bo musi minac co najmniej 24.11.07, 21:32 Czyli można się jednak dogadac:) Ale Macierewicza i tak nie znoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Owszem , mozna 24.11.07, 21:36 chciaz ja nie patrze na te sprawy w sposob personalny. Mnie interesuje temat jako calosc a mniej kto to pisal. Dla mnie istotne sa argumenty i czy sa poparte odpowiednimi dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re:A jakie powinien miec? 24.11.07, 19:25 Jakby wrogowie Polski mieli do wyboru posadzenie na stanowisku szefa służb swojego najlepszego agenta, lub pana Antosia, każdy wybrałby Maciorkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 19:22 Solzenicyn,byly dysydent,wiezien lagrow, w wywiadzie ktorego udzielil w lecie tego roku dla Spiegla,pytany jak moze popierac rzad i prezydenta Rosji ktory jest bylym agentem kgb,odzekl ze byloby niewyobrazalna glupota rozwalic wlasne sluzby specjalne i on nie zna przykladu w histori ludzkosci aby jakies panstwo taka glupote uczynilo. Widac niezbyt zna historie kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re:Macierewicz nie rozwalil sluzb tylko 24.11.07, 19:37 tylko pozbyl sie kilkudziesieciu oficerow ktorzy mieli niejasne powiazania. Struktura sluz np WSI byla dla interesow naszego pansta anachroniczna...np tylko kilku oficerow zajmowalo sie sprawami wschodnimi...reszta zachodem. W dobie zagrozenia glownie wschodniego jest co najmniej dziwne taka organizacja kotrwywiadu i wywiadu tym bardzie ze do co najmniej polowy lat 90 Rosjanie bardzo wzmocnili sowje dzialania wzgledem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re:Macierewicz nie rozwalil sluzb tylko 24.11.07, 19:43 ale ponieważ mamy w Polsce wielu takich znakomitych fachowców jak ty możemy spać spokojnie.ja z tego korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re:Nie trzeba byc fachowcem 24.11.07, 19:46 wystarczy troche zdrowego rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re:Nie trzeba byc fachowcem 24.11.07, 20:50 podkreśliłbym słowo:zdrowego!!! ale cieszy mnie,że przyznajesz,ze Macierewicz NIE JEST ZADNYM FACHOWCEM. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte rozwalil wyzerował sluzby 24.11.07, 19:45 fachowców zastapił harcerzami Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe cały świat robi porządki w służbach po cichu 24.11.07, 19:47 tylko my pierzemy brudy publicznie, ujawniamy kto dla nas pracował. pokazujemy że nie warto z naszymi służbami współpracowac bo mozna o sobie przeczytać w gazecie. co to w ogóle dało? miało być trzęsienie ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Ujawniona kilku facetow ktorzy 24.11.07, 19:52 mowili ze wspolpracuja z polskim wywiadem. Jesli ktos glosno krzyczy ze wspolpracuje z polskim wywiadem...to mam wielkie watpliwosci czy wspolpracuje. Poczytaj uwaznie protokol z likwidacji WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Ujawniona kilku facetow ktorzy 24.11.07, 19:54 to ty przeczytaj. ujawniono wiele osób nie wiadomo własciwie po co. trzeba byc nieodpowiedzialnym żeby teraz współpracować z polskimi słuzbami Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re:Czytale i nie ma tam nic 24.11.07, 19:59 co by zagrazalo naszej obronnosci. Natomiast, owszem jest kilka zdan o szkoleniach w GRU wielu oficerow WSI i music wiedziec ze takie szkolenia zawsze mialy konkretny cel i na pewno nie bylo nim uzyskanie dodatkowych kwalifikacji. Czesc tych oficerow byla klasycznymi spiochami i czekano tylko okazji aby ich obudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re:Macierewicz nie rozwalil sluzb tylko 24.11.07, 20:34 Sluzby musza miec niejasne powiazania.Przeciez poruszaja sie wsrod ludzi ktorzy maja wiedze i gotowi sa ja przekazac(sprzedac) a nie w kruchtach koscielnych i kolkach rozancowych.Jakie masz zagrozenie z Wschodu?Co to znaczy niejasne powiazania?Masz jakies dowody? Ilu wschodnich agentow ujawnil osiolek Porfirion vel Macierewicz? Jedynym efektem jest poprawiony(przez Rosjan)pelen raport Macierewicza na stronach KGB i skazanie Rosjanina na 20 lat lagru za szpiegowstwo na rzecz Polski.Tyle na wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re:Jesli lapiesz szpiega ..znaczy sie 24.11.07, 21:01 popelniles blad. znacznie lepiej jest takiego kontrolowac i przekazywac mu informacje odpowiednio podrasowane tak aby sie nie zorientowal lub zmusic go do wspolpracy. Sluzy nie poruszaja sie posrod ludzi ktorzy maja wiedze i chca ja sprzedac, sluzby sa od tego aby takich ludzi eliminowac. Rosyjskie sluzby interesuja sie Polska bardza chocby dlatego ze jestesmy w NATO ... Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: a nauczyciel fizyki .. Co o nim powiesz ? 24.11.07, 21:03 Potrafi z kaftana bezpieczenstwa w 5 sekund sie uwolnić. Co praktyka to praktyka. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Re: a nauczyciel fizyki .. Co o nim powiesz ? 24.11.07, 21:14 Czy jakis psychiatra przyjazny choćby jego rodzinie zbadał ten przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin W kwestii formalnej nie gorsze niz Biernacki, Mio- 24.11.07, 21:32 dowicz i niejaki Rakoczy. Przypomne, iz kawalifikacje to: "kwalifikacje «wykształcenie i uzdolnienia potrzebne do pełnienia jakiejś funkcji lub wykonywania jakiegoś zawodu»" sjp.pwn.pl/lista.php?co=kwalifikacje No jak pamietam nie ma zadnego kierunku i szkoly wyzszej szkolacej w specjalnosci "Czlonek sejmowej komisji ds. sluzb specjalnych". Zostaja uzdolnienia a to pole do interpretacji dosc delikatnie to nazwe szerokie. Co do wyksztalcenia czlonkow komisji: Biernacki - prawnik: pl.wikipedia.org/wiki/Marek_Biernacki Miodowicz - etnograf pl.wikipedia.org/wiki/Konstanty_Miodowicz Rakoczy - ukonczyl Akademie Rolnicza pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Rakoczy_(polityk_PSL) Zemke - wydzial prawa i administracji - specjalnosci nie stwierdzono pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Zemke Macierewicz - no historyk na moje - zeby nie bylo podano Wydzial Historyczny UW pl.wikipedia.org/wiki/Antoni_Macierewicz Wiec jak widac no chyba jesli juz to moze Biernacki ma najwieksze kwalifikacje - zawsze prawnik. A trzech Biernacki, Miodowicz i Macierewicz kierowali i mieli do czynienia z ogolnie nazwe to specsluzbami. Zemke glownie zajmowal sie wojskiem a to jednak zupelnie inna para kaloszy. A ten Rakoczy - kto to w ogole jest ? I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Dokladnie...bo w sluzbach licza sie 24.11.07, 21:41 predyspozycje i jest tam mnostwo historykow, fizykow informatykow, marketingowcow , inzynierow roznej masci...bo tam nie oglasza sie konkursow CV.... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Spoko zdaniem partii, ktore ich delegowaly tam 24.11.07, 21:51 na pewno tak. No moze poza tym klientem z PSL - co to za wynalazek w ogole ? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 21:52 Antychydraulik.Specjalista od przeciekow, Odpowiedz Link Zgłoś
fastaxe77 Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 23:55 hehehehe! długie rąsie służb usunęły mój wpis!:-D bez śladu :-( Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: jakie kwalifikacje ma Macierewicz? 24.11.07, 23:50 Na pytanie zawarte w tytule moga byc dwie odpowiedzi: 1. Jako psychol ma doskonale kwalifikacje zeby byc pelnoprawnym i czolowym dzialaczem PISu. 2. Jako nawiedzony fanatyk posiada wybitne zdolnosci, zeby zostac komendantem obozu koncentracyjnego w Berezie Kartuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś