Gość: bertold Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.retsat1.com.pl 06.08.03, 10:03 A może by tak poczytać innych gazet?: oto wypowiedzi Łapińskiego i Neumana dla Trybuny:Łapiński powiedział: "Nigdy nie będę już ministrem zdrowia. Myślę, że wielu tą deklaracją uspokoję, szczególnie wszystkich moich przeciwników i lobby farmaceutyczne, z którym walczyliśmy w interesie pacjentów. Drugi raz nie wchodzi się do tej samej rzeki. Prawdopodobnie nie udałoby mi się raz jeszcze zebrać takiej grupy zapaleńców, z jakimi pracowałem w ministerstwie. "Mamy wspólny pogląd na tę sprawę" - dodał Nauman. Zapytani, co obecnie porabiają, ponieważ przez długi nazwiska panów nie schodziły z pierwszych stron gazet, Mariusz Łapiński powiedział: "W ramach sejmowej komisji zdrowia nadal zajmuję się problemami służby zdrowia. A teraz, ponieważ zaczyna się okres urlopowy, mam zamiar wyjechać na moją działkę pod Warszawą. Tam będę ładował akumulatory". Natomiast Nauman oświadczył, że od momentu odejścia z Narodowego Funduszu zdrowia odpoczywa i większą część swojej aktywności przez ostatnie dwa miesiące poświęcił przygotowaniu pozwów sądowych. Na pytanie przeciwko komu?, Nauman powiedział: "Złożyłem pozew przeciwko reporterowi »Newsweeka« o zniesławienie. Prokuratura prowadzi postępowanie w tej sprawie. W mediach pojawiły się również nieprawdziwe informacje na temat mojego czy Mariusza Łapińskiego udziału w wydarzeniach, jakie miały miejsce w restauracji Pod Żubrem. Założyłem również sprawę sądową »Rzeczpospolitej--Może ktoś bieglejszy w prawie,przypomni do jakiej kwoty jest"mała szkodliwość czynu"10 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiking Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.skane.se 06.08.03, 10:20 Dosc tego bulgotu ! Nie wiem juz kogo zatrudnia Michnik jako dziennikarzy ale chyba jakis debili: Tytul naglowka- "Dochodzenie w sprawie pobicia fotoreportera.... Natoniast zaraz ponizej: PAP 05-08-2003, ostatnia aktualizacja 05-08-2003 18:10 Dochodzenie w sprawie uszkodzenia aparatu fotoreportera "Newsweeka" Adama Tuchlińskiego i skierowania wobec niego gróźb zostało umorzone. Fotoreporter od decyzji prokuratury może się odwoływać. Pytam tylko cz pobicie fotoreportera to to samo co uszkodzenie aparatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.dsl.support.nl 06.08.03, 10:23 Prokuratura w Polsce to jak prostytutka nie cos daje a jednak to nie to o co chodzi. Zglaszanie czegokolwiek do prokuratury i oczekiwanie ze ona cos uczciwie zalatwi dowodzi pelnego infantylizmu. Z jednym wyjatkiem: sprawe zglasza premier Miller (obersturmbanfuerer) lub inni parteigenossen z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturpe Ciekawe. Świadkowie z ogródka piwnego pod sedzibą SLD? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 06.08.03, 10:29 Gdyby to był ogródek pod siedzibą PO, a oskarżonym Tusk czy Rokita, pewnie też cieżko byłoby coś udowodnić z pomocą zeznań takich świadków. Kto spędza czas w tym ogródku? Przechodnie? A może ci, którzy z jakiś przyczyn udają się do siedziby SLD? Nie wiem, bo nie byłem, ale brzmi to dziwnie. I proszę nie przypisywać mi żadnych poglądów tym postem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Ciekawe. Świadkowie z ogródka piwnego pod sed IP: 212.160.72.* 06.08.03, 10:37 Nie będe nic przypisywał :) ale pewnie masz rację problem nie leży w samym SLD - choć trzeba przyznać że w swoich szeregach ma największą liczbe złodziei i bandytów.. Problem partii prawicowych jest taki że to kiedyś szli za jakąś ideą ale gdy zasiedli w parlamencie i zobaczyli na czym to się naprawde opiera układy układziki z rączki do rączki stali się normalnymi zwykłymi politykami którzy tak naprawdę sami nic nie mogą ale idąc śladem komunistów swoich zabezpieczą... Więc czy to ogródek piwny SLD czy PO czy PIS jeden pies polityk w Polsce to taka bestia dziwna do której nikt nie ma zaufania a na którą non stop ktoś głosuje. Zmiana władz nic nie zmieni bo to ten sam gatunek pasożyta szkoda wielka szkoda ... Aha widzicie byłem nie sprawiedliwy nie wspomniałem tam powyżej o Samobronie ale oni nie mają własnych ogródków ale całe pola na których lądują kosmici i talibowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Ciekawe. Świadkowie z ogródka piwnego pod sed IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.03, 11:36 Gość portalu: sic napisał(a): > Nie będe nic przypisywał :) ale pewnie masz rację problem nie > leży w samym SLD - choć trzeba przyznać że w swoich szeregach ma > największą liczbe złodziei i bandytów.. Problem partii > prawicowych jest taki że to kiedyś szli za jakąś ideą ale gdy > zasiedli w parlamencie i zobaczyli na czym to się naprawde > opiera układy układziki z rączki do rączki stali się normalnymi > zwykłymi politykami którzy tak naprawdę sami nic nie mogą ale > idąc śladem komunistów swoich zabezpieczą... Więc czy to ogródek > piwny SLD czy PO czy PIS jeden pies polityk w Polsce to taka > bestia dziwna do której nikt nie ma zaufania a na którą non stop > ktoś głosuje. Zmiana władz nic nie zmieni bo to ten sam gatunek > pasożyta szkoda wielka szkoda ... Aha widzicie byłem nie > sprawiedliwy nie wspomniałem tam powyżej o Samobronie ale oni > nie mają własnych ogródków ale całe pola na których lądują > kosmici i talibowie :) Nie zupelnie tak.Jesli ministrem sprawiedliwosci zostanie mianowany ktos z nie lewicy,bezstronny,to i tak niczego nie zdziala.Po prostu dlatego ze prokuratura sady i policja w 90%to ludzie osmiornicy o nazwie pzpr.I oni zrobia to czego oczekuje od nich sld.(Wystarczy popatrzec jak ciagna sie procesy przeciw winnym zbrodni przeciw ludzkosci komuchom i jaki jest ich efekt).Obcego oleja.Dlatego musi minac 30-50 lat aby to sie zmienilo.Na Ataturka,ktory walczyl z konserwa wysylajac swoich,postepowych ludzi na ciezarowkach z zamontowanymi szubienicamitzw cywilizowany swiat nie pozwoli.Atatürk w tak drastyczny sposob wyrwal Turcje z sredniowiecza.Jak zrobic to w dzisiejszej Polsce?Kto mialby tymi ciezarowkami jezdzic?Byli zomowcy,ormowcy?Oni powiesiliby chetnie swoje dawne ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 10:33 Kuropatwa powinna odleciec po takim oswiadczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eveli Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.crowley.pl 06.08.03, 10:40 To jak bandzior wyrwie mi kolczyk z ucha to znaczy ze sama jestem sobie winna bo moje ucho szarpnęło.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.avmedia.pl 06.08.03, 10:58 Trzeba przyjrzeć się prokuratorowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hien dziennikarskich Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: 195.116.198.* 06.08.03, 11:02 Czy autor artykułu został upoważniony do rozgłaszania światu "kto z kim śpi" - jeżeli nie to chyba zahaczył o sferę prywatności. I jak tu nie mówić o hienach dziennikarskich, bo przecież to zdanko budzi zainteresowanie. A może poinformuje społeczeństwo ile panienek ma na swoim koncie i je wymieni, wtedy bedziemy napewno usatysfakcjonowani i odpuścimy mu taki styl pisarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdr Swinie sa rowniejsze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.03, 11:05 Bynajmniej nie z SLD! Bo mamy kolejne pobicie dziennikarza TVN, tym razem przez Owsiaka zbirow. I juz pani Bogucka swoim, "rowniejszego prawem", osadzila, bez sadu, dziennikarzy TVNu. Ze "zwalczaja" Owsiaka, bo on z TVP powiazany. Zamiast prawa Kalego, proponuje prawo Boguckiej: "Jezeli dziennikarz TVN SDLeka fotografuje, to jest dobry, jezeli dziennikarz TVN Owsiakowego bojowkarza fotografuje, to zly". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 11:15 jedna banda i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera 'Newswe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 11:43 Profesor Łapiński, mówiąc "zdejmijcie go" w stronę Emila i Milimetra (jak swego czasu relacjonowała Trybuna) sugerował, by reportera "zdjąć" w sensie zrobienia mu zdjęcia. Żeby było sprawiedliwie - on fotografuje ich, oni fotografują jego. W związku z czym obaj panowie udali się w poszukiwaniu odpowiedniej jakości sprzętu fotograficznego, tak, by zdjęcie było porównywalnej jakości. Traf chciał, że najodpowiedniejszy aparat znalazł się akurat na fotoreporterze, co jest zresztą logiczne. Podczas przymiarki do zdjęcia, do którego reporter chciał pozować na leżąco, panowie błędnie obliczyli długość paska, który się nadmiernie naciągnął. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b :) IP: *.biaman.pl 06.08.03, 12:09 Gość portalu: Ayran napisał(a): > Profesor Łapiński, mówiąc "zdejmijcie go" w stronę Emila i Milimetra (jak swego > > czasu relacjonowała Trybuna) sugerował, by reportera "zdjąć" w sensie zrobienia > > mu zdjęcia. Żeby było sprawiedliwie - on fotografuje ich, oni fotografują jego. > > W związku z czym obaj panowie udali się w poszukiwaniu odpowiedniej jakości > sprzętu fotograficznego, tak, by zdjęcie było porównywalnej jakości. Traf > chciał, że najodpowiedniejszy aparat znalazł się akurat na fotoreporterze, co > jest zresztą logiczne. Podczas przymiarki do zdjęcia, do którego reporter > chciał pozować na leżąco, panowie błędnie obliczyli długość paska, który się > nadmiernie naciągnął. > > Ay. Tak to się musiało odbyć. Dzielna nasza prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: 212.33.83.* 06.08.03, 11:49 a naduzycia w ministerstwie w wykonaniu słynnego tercetu juz prokuratury nie zainteresuja ?! czy moze szkoda za mala,bo zyski napewno ogromne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orwelski M Re: Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 12:02 To oczywiste że reporter powinien spełnić życzenia kolegów bojówkarzy.Szarpiąc się z nimi uszkodził aparat fotograficzny.Powinien ponieść konsekwencje. Prokuratura jest instytucją mądrzejszą od sądu partyjnego. Brawo panowie prokuratorzy. Wolność i swoboda działania oprychów cenione są ponadwwszystko., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc polskie prawo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 12:33 BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech zyje polskie prawo niech zyja sedziowie i prokuratorzy BRAWO z czym my sie pchamy do UNII, no z czym? przyjemnego zycia w Polsce nadal Ludowej i komuchowej !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madeleine Odszkodowanie dla Emila i Milimetra! IP: *.mtp.com.pl 07.08.03, 09:48 To jest jakis absurd! I to taki, ktory sie widzi i dalej sie nie wierzy... reporter sam wyszarpnal aparat i go zepsul... moze powinien wyplacic odszkodowanie za szkody wyrzadzone Emilowi i Milimetrowi podczas "wyszarpywania" aparatu - jak np. zdarty naskorek, nerwy, wyrzucenie z pracy w rezultacie... Zyjemy w republice ziemniaczanej i jedyny sposob na to, to niestety ewakuacja gdzies do cywilizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E&M Sp.z.o o. Dochodzenie ws. pobicia fotoreportera IP: *.chomiczowka.net.pl 08.08.03, 15:20 czytam te wasze brednie i zal mi sie was robi....nie macie juz nic do powiedzenia poza ujadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś