haen1950 14.12.07, 16:49 powiedział Tusk w Brukseli zapytany o sprawy PiS i Kaczorów. Sam wymyśla, czy mu te bon moty podsuwają fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmikki Re: Ciszej nad tą partią 14.12.07, 16:54 historia sie powtarza w 1991 Jatek i jego PC wprowadziło do sejmu 44 posłow pod koniec kadencji Jarek miał w klubie 23 parlamentarzystów i dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.polityczna Haen- pamiętam jak po akcji 14.12.07, 17:02 haen1950 napisał: z artykułem w Polityce (przed wyborami) dotyczącym osób popierających jawnie na portalach internetowych poszczególne partie polityczne zacząłęś funkcjonować jko sztabowiec PO (w naszej forumowej świadomości). Winnam ci przeprosiny, bo uwierzyłam w to. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Haen- pamiętam jak po akcji 14.12.07, 17:07 krytyka.polityczna napisała: Winnam ci przeprosiny, bo uwierzyłam w to. A dlaczegóż to "winnam"? Przecież Sierakowski to facet, czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.polityczna ze Sławomirem Sierakowkim mam tyle 14.12.07, 17:31 tyle wspólnego, że mnie kręci jako mężczyzna. Kręcą mnie lewicowi intelektualiści, a Sierakowski szczególnie, bo nosi się na różowo-czerwono, ba bardzo seksowny głos, a ostatnio przerabił z Klaką Witkiewicza i posłał go na deski. Ale moje nicki powstają w oparciu o jedną-dawno temu sprawdzoną formułę. Zamykam oczy i otwieram je na pierwszej lepszej książce lub czasopiśmie nad moim komputerem (a półek w bród). Tym razem padło na "krytyka.polityczna, nr 13, lato 2007". nie musisz dziękować za wyczerpującą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.polityczna z Klatą nie Klaką oczywiście... 14.12.07, 17:33 coż za wymowne faux pas:-( Mam nadzieję, że nikt mu nie doniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: z Klatą nie Klaką oczywiście... 14.12.07, 17:36 Frojd wiecznie żywy, hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: ze Sławomirem Sierakowkim mam tyle 14.12.07, 17:35 Ok. Dziękuję tym bardziej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.polityczna Dzięki Promil;-))) nt 14.12.07, 17:51 3promile napisał: > Ok. Dziękuję tym bardziej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ciszej nad tą partią 14.12.07, 18:10 haen1950 napisał: > powiedział Tusk w Brukseli zapytany o sprawy PiS i Kaczorów. Genialne! Odpowiedz Link Zgłoś
kcg Re: Ciszej nad tanimi lotami 14.12.07, 19:03 Tusk lata do domu rządowym samolotem Premier obiecywał, że będzie korzystał z samolotów rejsowych, bo rezygnuje z rządowego bizancjum i oszczędza. Ale rejsowym poleciał tylko do Brukseli. W Wilnie, Rzymie, Ostrawie, Berlinie, Paryżu, Lizbonie i ponownie w Brukseli był już rządowym Tu-154. Co więcej - jak donosi RMF - Tusk każe się zawozić tym samolotem do domu w Gdańsku. Rządowy Tu-154, nowym zwyczajem nie wraca ze służbowych lotów od razu do Warszawy, tylko nadrabia drogi, bo najpierw zawozi premiera do Gdańska. Według RMF, tak było, gdy Donald Tusk wracał z Wilna i Rzymu. Tak też było, gdy leciał z wizytą do czeskiej Ostrawy - przez Gdańsk. Minister z kancelarii premiera, Sławomir Nowak, przekonuje, że bezpośredni powrót zza granicy do Gdańska jest tańszy niż lądowanie w Warszawie i kolejna podróż ze stolicy do Gdańska. Radiowcy sprawdzili: godzina lotu Tu-154 to wydatek rzędu 36 tysięcy złotych, bilet na samolot rejsowy z Warszawy do Gdańska dla jednej osoby kosztuje maksymanie 400 złotych. Dzisiaj premier też wraca do domu z Brukseli. Omijając stolicę poleci prosto do Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Haen, całkowicie popieram to hasło 14.12.07, 19:38 Czas najwyższy przyjrzeć się działaniom rządzących. Bo nam wiele umknie. A mediom wierzyć sie nie da. Cóz to zresztą za frajda walić bez końca w opozycje? Na naszych oczach przekreca sie wiele rzeczy o 180 stopni, a tu, na forum kraj jakby zanik debaty. Bo czyż jest debatą sekowanie tych, którzy mają inne zdanie od prorządowych fanatyków? Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Haen, całkowicie popieram to hasło 14.12.07, 22:54 hrabia.mileyski napisał: > Czas najwyższy przyjrzeć się działaniom rządzących. No to patrzcie, a nie plujecie na rząd bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Ciszej nad tanimi lotami 14.12.07, 19:42 Lata, bo tam dom jego. Zdziwiłbyś się, ile razy Kaczor na weekendy latał tupolewem do Juraty. Plus helikopter. Poza tym Tuskowie czekają aż się kot z mamusią wyniosą z Parkowej. Nie życzy sobie sąsiedztwa z facetem , który pistolecik zabiera na spacery po ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Haen, ja nie o lotach piszę 14.12.07, 19:53 Czekam, podobnie jak świadoma reszta narodu na ten zdecydowany zwrot ku lepszemu. Tacy jak Ty mogliby wiele rzeczy nieobznajmionym az tak z nowa władzą wytłumaczyć i wyświetlic. Rzeczowo i rozumnie. A nie jak cos się wali, to zaraz nam sie to tłumaczy jako genialne posuniecie. Juz pies trącał Irlandię, bo zdaje się nikt w to juz nie uwierzy, ale cała reszta? Na przykład nowa inicjatywa Ćwiąkalskiego? Wytłumaczysz racjonalność takich posunięć forumowym szaraczkom? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Haen, ja nie o lotach piszę 14.12.07, 20:06 Kiedy nie ma się o co jeszcze czepiać. Tylko baby głupio gadatliwe. Widziałem dzisiaj (i słyszalem) dyżurnego pisowskiego przygłupa, Karnowskiego. Strasznie wybrzydzał na niezależność prokuratora wybieranego przez swoich na siedem lat. Z możliwością odwołania przez sejm gdy taki narozrabia. Kretynizm pisowskich publicystów sięga zenitu. Kompletnie się pogubili. Wildsteina, Semki, Ziemkiewicza w ogóle nie daje się czytać. Zaremba zachwyca się maturą z religii. Zęza i dno. Ps. Zęza to najniższa przestrzeń okrętu. Wszystkie świństwa tam spływają. Czyszczenie zęzy to najgorsze, co może spotkać marynarza. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski no to napisze o lotach 14.12.07, 22:28 Nie wybrzydzałem, kiedy którykolwiek z premierów korzystał z udogodnień, jakie mu z tytułu prawa i zajmowanej funkcji przysługiwały. Dotyczy to również floty podniebnej. Uwazam nawet, że rzadzacy wielomilionowym krajem polityk nie powinien tych rzeczy się wyrzekać, a raczej pokazywać, ze stoi na czele narodu, który sroce spod ogona nie wypadł i godnie, jak tylko to mozliwe go reprezentowac i nie robić z siebie dziada (to wolno mu prywatnie, jak lubi, lecz nie na przysługującym mu stanowisku). Jednak nie scierpię tego, że robi z siebie po prostu głupka. Opowiada wpierw o jakimś mitycznym Bizancjum, a gdy sie okazuje, że mu sie nowa rola bardzo podoba, to sam staje sie tego Bizancjum pierwszym uczestnikiem. Ja mu nie licze cen biletów, ale nie życze sobie, by z premierostwa robił dziadostwo, a naród traktował jak durniów i go w konsekwencji poniżał. Bo tam, gdzie wyjeżdża jako premier RP nie reprezentuje siebie. A ma czynić to tak godnie, jak tylko to jest mozliwe. Bo ta godność nie jemu przysługuje, lecz Narodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.holliday Re: Ciszej nad tanimi lotami 14.12.07, 22:52 kcg napisała: > Tusk lata do domu rządowym samolotem > > > Premier obiecywał, że będzie korzystał z samolotów rejsowych, bo rezygnuje z rządowego bizancjum i oszczędza. Ale rejsowym poleciał tylko do Brukseli. W Wilnie, Rzymie, Ostrawie, A sprawdziłe PiSuraku czy śa rejsowy samoloty z Ostrawy do Gdańska? Ja sprawdziełem - NIE MA! Więc ODWAL SIE Pomiocie Bielana! Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Ciszej nad tą partią 14.12.07, 22:52 >czy mu te bon moty podsuwają fachowcy. Oo,dziekuję :). To ja:). Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: Sam wymyśla, czy mu te bon moty podsuwają 15.12.07, 07:57 Myślę, że raczej sam - jest na to wystarczająco inteligentny i (wreszcie) wystarczająco pewny siebie (co oczywiście nie wyklucza - a nawet przeciwnie - korzystania także z usług fachowców od wizerunku) Odpowiedz Link Zgłoś