Dodaj do ulubionych

Dlaczego Hall braża belfrów?

10.02.08, 13:19

Ciekawa wypowiedz z forum-szkoda ,iż nie moja

Fakt, obraża nieustannie. Dlaczego np. mówi, że "dobrzy" nauczyciele powinni
zarabiać więcej, a "źli" tyle samo, co teraz, a może jeszcze mniej? Nie
słyszałam, aby pojawiały się podobne wypowiedzi w odniesieniu np. do celników,
lekarzy, czy pielęgniarek. Czy to znaczy, że tylko nauczyciel może być "zły"?
Naprawdę przykre jest, że takie słowa padają właśnie z ust ministra edukacji.
A dlaczego to robi? To proste, nauczyciele są bardzo liczną grupą, więc trzeba
przygotować grunt przed ewentualnym strajkiem, tzn. wmówić społeczeństwu, że
nauczyciele dużo zarabiają, a może nawet za dużo, a poza tym ministerstwo
"obiecało" podwyżki dla "dobrych" nauczycieli, więc kto strajkuje? To proste -
strajkują właśnie ci "źli"!
Obserwuj wątek
    • marouder.eu Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 14:09
      Znaczy boisz sie?
      No, ty akurat masz sie czego bac:)
      Dobrzy nauczyciele sa raczej spokojni.

Przez cale dziesieciolecia do zawodu trafiali mocno przypadkowi ludzie.
      Juz u progu wyboru, czyli przy wyborze kierunku studiow nastepowala selekcja
      negatywna, tj. na studia pedagogiczne szly czesto osoby, ktore z racji braku
      zainteresowan, niesprecyzowanych planow zawodowych i slabych ocen w szkole
      sredniej decydowaly sie na pewniaka w postaci WSP.
      • kecawa Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 17:57
        Szanowny? maruderze mnie to już nie dotyczy.Belfrowanie to już niestety
        przeszłość.Jakim bylem belfrem nie mnie to oceniać!Lecz z przyjemnością czytuję
        wypowiedzi o sobie na forum mojej szkoły.
        Selekcja do zawodu o której piszesz jest.Czy w połowie lat 70-tych też była taka
        nie wiem bo trudno byś sędzią w swojej własnej sprawie.

To jednak jest przeszłość a tu wałkujemy teraźniejszość a w niej pewna pani
        minister zachowuje się wysoce niestosownie obrażając wielu zbyt wielu

z miłym kwa kwa kecaw kaczysta
    • wariant_b Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 14:14
      Wacek, Ty przypadkiem jesteś nauczycielem?
      • marouder.eu Wacek uczy Prac Recznych. Naprawde:)/nt 10.02.08, 14:23

• wariant_b Re: Wacek uczy Prac Recznych. Naprawde:)/nt 10.02.08, 15:43
          To by wyjaśniało jego zamiłowanie do historii
          i sposób jej pojmowania.

---
          [...] - Bułat Okudżawa.
    • woda.woda Czujesz się obrazony tym, 10.02.08, 14:31
      że pani Hall mówi, iż są również źli nauczyciele?
    • sierzant_nowak znaczy wszyscy są dobzi? :D 10.02.08, 14:40

• rosario_t Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 15:18
      Otóż Kecawku , dokładnie dwa lata temu pewien radny z PiS , mający
      kilkunasto czy kilkudziesięcioletnie doświadczenie z nauczycielami i
      rodzicami powiedział , że w Polsce niestety na wszystkich
      nauczycieli jedynie 30% to dobrzy i kompetentni nauczyciele.
      Czy uważasz że było to stwierdzenie faktu czy tez obraza?
      • wariant_b Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 15:23
        Komplement. Jest to wskaźnik lepszy, niż dla innych grup zawodowych.
        W szczególności dla radnych i posłów również.
      • kecawa Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:00
        Bycie członkiem PiSu nie jest jednoznaczne z byciem człowiekiem mądrym

kecaw kaczysta -zapewne przynależność do PO lub do SLD to czyni?
        • venus99 Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:15
          kecawa napisał:

> Bycie członkiem PiSu nie jest jednoznaczne z byciem człowiekiem
          mądrym
          >
          tym razem musze ci przyznać rację!powiem więcej:dotyczy to zarówno
          mądrości jak i przyzwoitości.jednoznaczność członkostwa z szambem
          jest natomiast oczywistą oczywistoscią.
          • kecawa Re:Uważaj 10.02.08, 18:22
            Uważaj jestem członkiem PiSu( prawie od lat 6ciu) a wiec stykając sie ze mną
            możesz się ubrudzić

pozdrawiam kecaw
            • venus99 Re:Uważaj 10.02.08, 18:42
              nikt nie może mnie podejrzewac o kontakty z tobą.różne rzeczy w
              zyciu robiłem ale kontakty z pisuarowym nauczycielem? NIE!!
    • republika.republika zamrozić płace nauczycieli 10.02.08, 15:48

podwyżki tylko dla tych, którzy będą pracować na pełny etat tj. 45h godz
      tygodniowo(45 bo maja dużo wolnego). 18-to godzinni absolutnie nie powinni
      więcej zarabiać.
    • polobolo1 ll nie moze oceniac celnikow, lekarzy 10.02.08, 15:59
      pojal te logike polski typek? Ale praze nauczycieli moze i powin
      ien oceniac
    • danuta49 Zajmij się swoimi idolami z PiSss/LPR!;-)))))))))) 10.02.08, 17:48
      Hall owszem obraża, ale oni(Giertych, Orzechowski,Zieliński,
      Klosiński..)też to robili i to w wersji hard:-((((
      Wtedy taki wrażliwy nie byleś;-)))))
      Wtedy ci to nie przeszkadzalo!!!
      Przyganial kociol garnkowi!!!!

• kecawa Re: Zajmij się swoimi idolami z PiSss/LPR!;-))))) 10.02.08, 18:02
        Mył POytywnie czyli o teraźniejszości i przyszłości a nie o przeszłości

z miłym kwa kwa kecaw kaczysta
    • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:21
      Chyba żadna grupa zawodowa nie jest tak obrażalska jak nauczyciele. Ciekawe czym
      to jest spowodowane.
      Daleko mi do popierania minister Hall, ale jej wypowiedź jest moim zdaniem
      rozsądna i zawiera trochę realizmu. W normalnych warunkach źli nauczyciele
      powinni być oczywiście wywaleni z roboty. Ale u nas nie ma normalnych warunków i
      karta nauczyciela w praktyce uniemożliwia zwolnienie złego belfra. Nic mu w
      zasadzie nie można zrobić. No prawie nic, bo można mu np. nie dać podwyżki. Moim
      zdaniem to niezły pomysł, choć znając życie pewnie nic z tego nie będzie.
      • kecawa Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:24
        Tych warunków nie ma w Niemczech ani we Francji!Przypadek czy może jednak
        mądrość tamtych spoleczeństw .

pozdrawiam kecaw
        • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:35
          Nie wiem jak jest w Niemczech czy we Francji. Wiem, że w Polsce nie jest dobrze
          i jednym ze słabych punktów systemu oświaty jest spora ilość złych nauczycieli.
          A minister edukacji jest wobec tego problemu praktycznie bezradny.
          • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:37
            Ale dyrektorzy szkół nie są i korzystaja z prawa,że są pracodawcami.
            • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:50
              Korzystają, ale w znacznie bardziej ograniczonym zakresie niż inni pracodawcy.
              • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:52
                Nieprawda. Chyba,że mówimy o dyrekcji, która jest do niczego, ale to
                też jest analogiczne w każdej innej profesji.
                • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:27
                  Nauczyciela mianowanego nie można zwolnić z pracy tak jak innego pracownika, bo
                  nie jest zatrudniony wyłącznie na podstawie kodeksu pracy, chroni go także karta
                  nauczyciela. To jest jedno z tych ograniczeń. Nie może też dowolnie (oczywiście
                  w granicach możliwości finansowych firmy) ustalać płac, kolejne ograniczenie.
                  Robienie analogii to innych profesji jest trafne ale pod warunkiem, że porównamy
                  dzisiejszą szkołę do innych przedsiębiorstw z lat PRL-u.
                  • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:30
                    I co ja na to poradzę,że Ty nie masz po prostu racji????
                    Nauczyciela jakiegokolwiek można zwolnic z pracy. Po pierwsze gdy
                    coś przeskrobie, że tak powiem, a po drugie gdy nie ma dlań etatu. I
                    to tyle.
                    Co do plac teżjest furtka w postaci dodatkow motywacyjnych,o których
                    decydują samorządny i dyrekcja danej szkoły.
                    • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:53
                      No cóż, rozdział 4 KN daje większą ochronę zatrudnienia niż kodeks pracy.
                      Twierdzisz, że nie?
                      Dodatki motywacyjne to często kilkadziesiąt złotych brutto, rzeczywiście potężny
                      instrument w rękach dyrektora. Nie chodziło mi zresztą o dodatki tylko o płacę
                      podstawową.
                      • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:04
                        Napisałam,że nauczyciela można zwolnic, jeżeli są do tego podstawy i
                        nie ma znaczenia, czy jest mianowanym, badź dyplomowany. A tu Ci
                        wkleję link:e-
                        prawnik.pl/prawo/data.php/dHlwZT00MTYwJmlkPTE4MTk5JnY9MTIwMg
                        Co do dodatkow,owszem to jest jakiś instrument, bo w sytuacji gdy
                        zarabia się na rękę 1200 złotych 50 złotych też się przyda.
                        Jeszcze inaczej ma się sytuacja w stolicy, gdzie dodatki motywacyjne
                        stanowią znaczny zastrzyk gotówki.
                        • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:12
                          Nawet pierwszego sekretarza KC PZPR można było zwolnić. Chodzi o to, że zwolnić
                          nauczyciela jest trudniej niż innego pracownika, co ogranicza dyrektora jako
                          pracodawcę (przynajmniej w porównaniu z innymi pracodawcami). Twierdzisz, że tak
                          nie jest?
                          • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:16
                            Tak właśnie twierdzę:)
                            • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:19
                              No to sama nie znasz (co uparcie zarzucasz innym) karty nauczyciela.
                              • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:22
                                Teraz się będziemy sprzeczac, kto zna, a kto nie.
                                Twierdzę,że nauczyciela można zwolnic i karta go przed tym nie
                                chroni. Istnieje coś takiego jak hierarchizacja aktów prawnych i
                                Kodeks pracy jest tu nadrzędny w stosunku do Karty.
                                Link poczytaleś?
                                • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:25
                                  A teraz muszę się pozegnac, bo jutro mam do pracy na wczesną godzinę
                                  a jeszcze to i owo trzeba przygotowac.
                                • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:37
                                  Linku nie czytałem bo się nie otwiera. A hierarchia aktów prawnych polega na
                                  tym, że jeden jest bardziej szczegółowy od drugiego, KN reguluje w przypadku
                                  nauczycieli to, czego nie reguluje KP. Konstytucja jest nadrzędna w stosunku do
                                  wszystkich ustaw, ale to nie znaczy, że stosuje się ją bezpośrednio do
                                  wszystkiego z pominięciem innych ustaw. Pardon, ale to są podstawy.
                          • wariant_b Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:20
                            Ma to już tak długą tradycję, bo pewnie donosy rodziców i uczniów
                            na nauczycieli istnieją, odkąd istnieje obowiązek szkolny.
          • kecawa Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:38
            Jak wielu jest złych lekarzy, przedników sędziów prokuratorów, woźnych
            pielęgniarek ministrów posłów taryfiarzy, policjantów cieci itd itd populizm
            populizm i nic więcej

z pozdrowieniami kecaw
      • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:34
        W normalnych warunkach w każdym zawodzie zły pracownik powinien byc
        wyrzucony.
        • kecawa Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:36
          To dlaczego jest tylu złych pracowników ?
          Francja, Rosja ,USA, Anglia

piszesz i śnisz o bycie idealnym a sama wiesz iż to nierealne

obrażać nie wolno POnoć za to krytykowano PiS
          • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:39
            Wacku, nie wiem, ale prawdopodobnie dlatego, że tak to juz po prostu
            jest. Są źli i dobrzy. Po prostu. Nie zależy to od kraju.
            • kecawa Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:41
              I tu się z Tobą zgadzam.Hall nie powinna tego czynić ona jest pierwszym belfrem
              w RP od niej jako od pierwszego belfra wymagam ciut więcej! Robić a nie mówić-
              tylko tyle i aż tyle

kecaw
        • hrabia.m.c Re: Hall obraża darmozjadów ,to fakt. 10.02.08, 18:36
          nauczycieli prawdziwych nic a nic nie obraża,
          • kecawa Re: Hall obraża darmozjadów ,to fakt. 10.02.08, 18:40
            Gdy ktoś pisze ,iż hrabia to .... to i pośrednio i ciebie dotyczy!

kecaw
        • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:37
          No właśnie, ale pani minister Hall nie działa w normalnych warunkach i nie ma na
          to praktycznie żadnego wpływu.
          • kecawa Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:39
            Jeśli nie ma wpływu to niech odejdzie

kecaw
            • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:42
              Żaden minister nie będzie miał na to wpływu, ustawy w Polsce uchwala sejm a nie
              ministrowie.
            • x2468 Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:56
              Bardzo zli nauczyciele sa potrzebni aby taki twor jak PiS mogl istniec(to
              rowniez odpowiedz na pytanie jakim nauczycielem jest Kecawa).
              I powiem Wam jak jest w Niemczech.nauczyciele rowniez sa pod ochrona.Trudno
              obiboka wywalic z pracy(choc od paru lat zmienia sie to gwaltownie).
              I jeszcze jedno.Pojecie korepetycji jest tam praktycznie nie znane.Nauczyciele
              biora pieniadze za nauczanie w pelnym slowa tego znaczeniu.I zadnemu nie
              przyjdzie do glowy prponowac korepetytora dla ucznia.Znam wiele osob ktore
              konczyly szkoly w Niemczech,i zadne nigdy nie potrzebowalo korepetycji.I to nie
              dlatego ze sa wyjatkowo zdolne.Szkola ma obowiazek wykonywac swoja prace uczciwie.
              Polscy nauczyciele pracuja wedlug systemu przejetego jeszcze z carskiej
              Rosji,takiego jak go opisal Zeromski.
              • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:58
                Biorąc pod uwagę zarobki w Niemczech potrafię tamtejszych
                nauczycieli zrozumiec.
                • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:13
                  Niedouczony i nieutalentowany belfer (a takich niestety w Polsce jest sporo) nie
                  będzie lepiej uczył choćby zarabiał więcej niż jego kolega z Niemiec. Podwyżki
                  są oczywiście bardzo potrzebne, bo nauczyciele zarabiają za mało, ale to nie
                  rozwiąże praktycznie żadnego problemu, oprócz oczywiście problemów finansowych
                  nauczycieli.
                  • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:18
                    I dlatego lepiej jest byc niedouczonym nauczycielem w Niemczech:))
                    A najlepiej w Szwajcarii:)))
                    • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:57
                      Wszędzie na świecie lepiej być douczonym nauczycielem.
                      • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:05
                        Tylko nie w Polsce:( I w paru innych krajach,a by oddac im
                        sparwiedliwośc:(
                        dziwny_gosc napisał:

> Wszędzie na świecie lepiej być douczonym nauczycielem.
                        • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:06
                          'aby', rzecz jasna łącznie:)
                        • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:18
                          A to czemu w Polsce nie?
                          • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:20
                            I znowu robisz za naiwnego:(
                            • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:25
                              Sama kilka postów wyżej że kilkadziesiąt złociszy dodatku motywacyjnego, to
                              poważny zastrzyk finansowy, więc chyba warto. Choć ja akurat miałem na myśli
                              pozamaterialne korzyści z bycia douczonym. Rzeczywiście naiwny ze mnie gość.
                              • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:27
                                Wybacz, wątek długi więc nie złapałam tego, co masz na myśli:) Co do
                                sensu bycia douczoną nie będę dyskutowac:)
                • x2468 Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:07
                  Wysokosc zarobkow nie jest tu najwazniejsza.Nauczyciele sa rowniez produktami
                  kiepskich polskich szkol.Podobnie jak i rodzice uczacej sie mlodziezy.W
                  niemczech nauczyciel ktory by zaproponowal korepetycje swojemu
                  uczniowi,wykazalby swoja nieprzydatnosc zawodowa i musialby szukac innej pracy.
                  Nie dotyczy to wylacznie nauczycieli,lecz oni sa tu najwazniejsi.Albowiem ich
                  uczniowie beda w przyszlosci np celnikami,lekarzami,czy policjantami.Z szkoly
                  wyniosa nie tylko umiejetnosc pisania i leczenia,lecz rowniez wiedze ze mozna
                  kiepsko pracowac i zadac za to podwyzek,ze za dobra nauke nalezy zaplacic"na
                  lewo".Nie nauczonych ze na sukces nalezy zapracowac,ze nie "uklady" lecz wlasna
                  praca jest jego podstawa itd.
                  • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 20:17
                    Tu się z Tobą zgodzę:)
                    x2468 napisał:

W
                    > niemczech nauczyciel ktory by zaproponowal korepetycje swojemu
                    > uczniowi,wykazalby swoja nieprzydatnosc zawodowa
          • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:40
            Nieprawda. Działa w takich samych warunkach jak każdy inny minister
            w tym kraju.
            • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:47
              Żadnej grupy zawodowej (przynajmniej żadnej tak licznej) nie chroni ustawa
              działająca analogicznie do karty nauczyciela. To stwarza bardzo specyficzne warunki.
              • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:49
                Ja ci proponuję,abyś poczytał ową chroniącą nauczycieli ustawę, a
                potem możemy porozmawiac.
                • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:55
                  Już poczytałem i z całą odpowiedzialnością twierdzę, że ustawa ta jest jednym z
                  głównych źródeł patologi w naszej oświacie.
                  • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 18:58
                    Z całą odpowiedzialnością twierdzę, że nie jest:)
                    • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:06
                      Skoro karta nauczyciela nie chroni w szczególny sposób zatrudnienia nauczycieli,
                      to możesz mi wyjaśnić dlaczego związki nauczycielskie tak bardzo jej bronią?
                      • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:08
                        Karta nie dotyczy tylko zatrudnienia jakbyś nie zauważył.
                        Ostatnie dyskusje rzad - związki dotyczą głównie płac.
                        • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:18
                          Najbardziej broniony jest właśnie rozdział dotyczący zatrudnienia. Nic dziwnego,
                          bo po to właśnie karta nauczyciela kiedyś tam, jeszcze za głębokiej komuny
                          powstała. Zamiast godziwych zarobków, państwo dało nauczycielom przywileje.
                          Czasy się zmieniły ale ta sytuacja pozostała, choć przyznaję, że przywileje już
                          nie takie jak kiedyś.
                          Ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie: skoro KN nie chroni nauczycieli, to
                          dlaczego każdy pomysł jej likwidacji czy nowelizacji spotyka się ostrą reakcją
                          środowiska?
                          • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:20
                            Nie masz racji. W moim nauczycielskim srodowisku nikt nad kartą nie
                            płacze, bo wiemy, że nas nie chroni.
                            • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:30
                              Ty bronisz
                              • jdbad Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:30
                                Ja???? Nie bądź dzieckiem.
                                • dziwny_gosc Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:58
                                  jdbad napisała:

> Ja???? Nie bądź dzieckiem.

Chciałbym nim być, nawet przy tym systemie edukacji:)
                          • danuta49 KN powstala z żądań i negocjacji "S" w 1981, a 10.02.08, 23:54
                            uchwalono ją w 1982(stan wojenny), żeby pokazazać "dobre oblicze"
                            wladzy(ówczesny PR);-))))))))))))))))))))))))))))))
                            • danuta49 c.d.To na twoje: 10.02.08, 23:55
                              > Nic dziwnego,
                              bo po to właśnie karta nauczyciela kiedyś tam, jeszcze za głębokiej
                              komuny powstała.<
                • 440417mz Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:28
                  A ja proponuję by gość zaczął najpierw od elementarza M Falskiego!
              • danuta49 Owszem-urzędasów rządowych i samorządowych jest 10.02.08, 23:59
                więcej, a zobacz jak są chronione ich stolki!!!;-)
    • polobolo1 On nie moze oceniac celnikow ani lekarzy. 10.02.08, 19:05
      pojal te logike polski typek? Ale prace nauczycieli moze i powinien
      oceniac

• bogda35 Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:23
      poprostu - pani Hall pracowała w prywatnej szkole z dziecmi inteligenckimi w
      dużym mieście - o problemach szkoly wiejskiej lub z malego miasta nie ma
      pojecia-także o problemach z dziecmi "trudnymi" -i nie wie co własciwie
      chciałaby zrobic.Cos musi - bo przecież u nas nie może byc jakiejs sensownej
      ciąglosci dzialania -co rząd to nowe pomysly.Totez skonczy się na wykoszeniu
      mundurkow- akurat w miare sensownego pomysłu. bo to najprostsze .Reszta - to
      będzie rzucenie ochłapów przydzielanych przez samorządy -nie majace pojecia o
      "jakosci " nauczycieli - natomiast mające pupilkow.Niech sie gryzą -ale ona
      bedzie wielką demokratką a co złego to inni winni.
    • 440417mz Re: Dlaczego Hall braża belfrów? 10.02.08, 19:25
      Donek ma kota, Kasia ma męża Olka,a Olek-liberał ma katza.
      • hrabia.m.c Re:Jeślim już,to panim Hall obraża 10.02.08, 19:36
        nieuków,leni i pseudo nauczycieli.
        • jdbad Re:Jeślim już,to panim Hall obraża 10.02.08, 19:38
          Więc może by tak darowała sobie generalizowanie? Oczywiście wiem, że
          powiedziała , że tylko niektórzy, ale tacy niektórzy są w każdym
          zawodzie i tyle.
          • hrabia.m.c Re:Jeślim już,to panim Hall obraża 10.02.08, 19:41
            Problem
            że w tym zawodzie tacy to większość
            • jdbad Re:Jeślim już,to panim Hall obraża 10.02.08, 19:44
              Problemem jest, gdy ktoś to tak autorytatywnie stwierdza:(
              To ja sobie stwierdzę, że wszyscy lekarze to idioci:))) To nic, że
              znam tylko kilnunastu, ale co mi tam.
              • kecawa Re:Jeślim już,to panim Hall obraża 10.02.08, 19:53
                I tym sposobem opisałaś dyskutantów . Stawiają tezy i nic i nikt nie jest w
                możności ich przekonać- dlatego tak lubię nasze forum

pozdrawiam kecaw kaczysta z miłym kwa kwa

kecaw
                • wos9 A Ciebie ktokolwiek o czymkolwiek przekonał??? 11.02.08, 09:16
                  kecawa napisał:

> I tym sposobem opisałaś dyskutantów . Stawiają tezy i nic i nikt
                  nie jest w
                  > możności ich przekonać- dlatego tak lubię nasze forum
                  >
                  > pozdrawiam kecaw kaczysta z miłym kwa kwa
                  >
                  > kecaw

Przecież to Ty rzucasz najrozmaitsze tezy, z którymi TRZEBA
                  się zgodzić. Nawet jeśli są absurdalne.
              • hrabia.m.c Re:Jeślim już,to panim Hall obraża 10.02.08, 19:56
                jdbad napisała:

> Problemem jest, gdy ktoś to tak autorytatywnie stwierdza:(
                > To ja sobie stwierdzę, że wszyscy lekarze to idioci:))) To nic, że
                > znam tylko kilnunastu, ale co mi tam.

I jestem skłonny się z tobą zgodzić.
    • euro.pa Dlaczego Hall chce zniszczyc POlske? 11.02.08, 00:25
      dlaczego POlacy jej pozwalaja jak barany?
    • goldenwomen3 prostaczka? 11.02.08, 09:22
      ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka