melisa-bb 04.03.08, 10:51 pracowniczych, m.in. dla kobiet w ciaży i dla osób w wieku przedemerytalnym chce wprowadzić platfoma. Kto bedąc pracownikiem najemnym głosował na tych ..... wreszcie może przejrzy na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujaszek_joe komuno wróć! załkała melisa 04.03.08, 10:52 bądźmy uczciwi. kobiety w ciąży to zaszczyt państwa, a nie przedsiębiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Jeśli ktoś by załkał to nie ja 04.03.08, 10:54 Czy w krajach skandynawskich, w Niemczech, Austrii , UKi innych jest komuna? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Kto otwiera biznes niech nie zamyka oczu 04.03.08, 14:44 na fakt, że kobiety w ciąży istnieją w społeczeństwie, tym samym w zakładach pracy. To dziwny, wybiórczy sposób patrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Ależ nie zamykają. 04.03.08, 14:58 Dlatego tak niechętnie przyjmują do pracy młode kobiety. Bo a nuż taka zajdzie... S. Odpowiedz Link Zgłoś
piort Re: Skandaliczne projekty zmiany uprawnień 04.03.08, 11:52 Czas aby w końcu każdy żył na własny koszt, a socjalizm przyzwyczaił ludzi do tego, że o ich losie decydują władze. Chcę mieć dziecko, to muszę na nie zarobić, a nie liczyć na innych, bo przy robieniu dziecka jakoś na innych nie chcemy liczyć. Nie ważne czy jest się pracownikiem najemnym czy pracodawcą, należy myśleć o swojej przyszłości, a nie zdawać się los, bo ten bywa niepewny. Czemu pracodawca ma płacić komuś, kto nie pracuje i nie przynosi mu zysku? Mój ojciec miał sekretarkę, która przez cztery lata nie pracowała blokując etat, bo albo była w ciąży, albo chorowało na zmianę dziecko albo ona, a gdy już wydobrzeli,to znów była w ciąży. A jej robotę wykonywała moja mama za darmo wieczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Skandaliczne projekty zmiany uprawnień 04.03.08, 12:00 Dlatego PO to twoja partia, zabezpiecza twoje interesy. Tylko ja sie pytam dlaczego głosowały na nia durnie nie mający pojęcia o programie PO.Nie ma to jak sobie krzywdę zrobić . Odpowiedz Link Zgłoś
piort Re: Skandaliczne projekty zmiany uprawnień 04.03.08, 14:36 O czym Ty piszesz? Jakie interesy? Czy uważasz że nieuczciwe życie na cudzy koszt może być uczciwym interesem? Czas się w końcu obudzić i uprzytomnić sobie, że każdy kto żyje na koszt społeczeństwa jest w pewnej mierze złodziejem i że takim ludziom można, w porywie humanitaryzmu, zabezpieczyć minimum biologiczne, ale napewno nie wymyślone z sufitu minimum socjalne. Dość wydrwigroszy którzy domagają się "godnego" życia podczas gdy sami nie mają za grosz godności. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To wynocha do jaskini i żyj tam na własny koszt 04.03.08, 14:47 polując na mamuty. A jak opadniesz z sił to zdychaj bo twoja horda dzikusów stwierdzi, że musisz dalej sam się utrzymać. Co to za prymitywni, aspołeczni degeneraci. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: To wynocha do jaskini i żyj tam na własny kos 04.03.08, 14:51 chodzi o to, że za politykę prorodzinną powinno płacić państwo, nie przedsiębiorcy. może jestem nieobiektywny ale miałem do czynienia z taką pannicą co przyniosła zaświadczenie od ginekologa i uznała że już nie musi pracować bo jest nietykalna Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: To wynocha do jaskini i żyj tam na własny kos 04.03.08, 14:55 dokładnie, mam taką sytuację u siebie w pracy, muszę odwalać robotę za dziewczynę w ciązy, nikt się nie pytał czy się na to zgadzam, nikt się nie pytał, czy zgadzam się na odwalanie większej roboty tygodniowo. Ona ma płacone 100% pensji, ja też, ale swojej, nie dostaję ani grosza więcej za to zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz A co będzie jak zajdzie w ciążę Twoja żona? 04.03.08, 15:00 Kto odwali za nią robotę w jej firmie? A jak Ty zachorujesz, kto będzie robił za ciebie? Co za prymitywy, ani w ząb nie rozumieją co to jest społeczeństwo. Każdego takiego powinno się zsyłać na bezludną wyspę i niech zadowolony zapieprza na własny rachunek. A jak będzie kiedyś sam potrzebował pomocy - niech zdycha. Bo woli żyć bez społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: A co będzie jak zajdzie w ciążę Twoja żona? 04.03.08, 15:05 lecz się, prymitywie. Przez taką jak ona gorzej będą mieli inni. Firma ledwo co zaczęła dawać umowy na czas nieokreślony, a ta już z brzuchem. Osoby, które teraz ciężko pracują, takiej umowy już nie dostaną, bo pracodawca się wystraszy, że znowu zaraz będzie miał cholerny problem + skandalicznie wysokie koszty pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz A co myślał, że ciąż nie wlicza się do kosztów 04.03.08, 15:07 pracy? Przygłup czy co? Jeżeli tak myślał to sam sobie winien. Taki typ wcale nie powinien otwierac firmy jak nie wie co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: A co myślał, że ciąż nie wlicza się do kosztó 04.03.08, 15:09 czy ty w ogóle rozumiesz, co sie do ciebie mówi? przez nią nie dostanę umowy na czas nieokreślony, a teraz za darmo muszę odwalać za nią robotę - dotarło?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Nie przez nią. To pracodawca plecie ci bzdury. 04.03.08, 15:24 To przez niego, to są wykręty by cię wykorzystać i okraść zwalając winę na ciężarną. A ty mu wierzysz jak zwykły debil. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: Nie przez nią. To pracodawca plecie ci bzdury 04.03.08, 15:28 sam jesteś zwykłym debilem, wiem, przez kogo mam więcej roboty. Nie rozumiem, dlaczego mam cierpieć z powodu tego, ze komuś zachciało się dziecka. i jeszcze jedno ta dziewczyna wiedziala już 6 tygodni temu, ze teraz bedzie na zwolnieniu, cholernie ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz No to liż dalej odwłok swego szefa i nie zawracaj 04.03.08, 15:34 mi głowy. Masz kompleks przydupasa i to frajerskiego skoro dajesz się okradać. Nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: No to liż dalej odwłok swego szefa i nie zawr 04.03.08, 15:36 ROTLF, ale argument. odpowiedz na pytanie dlaczego cierpię z powodu nie swojej ciązy? dlaczego dokładnie nie są sprawdzane L-4 ciężarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To przedsiębiorcy zatrudniają kobiety, które są 04.03.08, 14:55 per saldo bardzo cennymi pracownikami. Często lepszymi od mężczyzn bo np. nie piją i nie chodzą na kacu. I to przedsiębiorcy zatrzymują z tego zyski. A że te zyski są nieco mniejsze bo kobiety rodzą dzieci? Trudno, takie jest życie. Proszę zgłaszać apelację do Sądu Ostatecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: To przedsiębiorcy zatrudniają kobiety, które 04.03.08, 15:02 wlodzimierz.ilicz napisał: > per saldo bardzo cennymi pracownikami. Często lepszymi od mężczyzn > bo np. nie piją i nie chodzą na kacu. > I to przedsiębiorcy zatrzymują z tego zyski. > A że te zyski są nieco mniejsze bo kobiety rodzą dzieci? > Trudno, takie jest życie. Takie jest życie, dlatego przedsiębiorcy nie chcą zatrudniać młodych kobiet. A one, zamiast się z tym pogodzić stwierdzając, że takie jest życie, coś tam krzyczą o braku równouprawnienia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Ależ chcą zatrudniać. Ale tylko wtedy gdy nie 04.03.08, 15:06 są akurat w ciąży. W ten sposób dobrze zarabiają gdy kobieta intensywnie na nich pracuje. Jednak jeżeli musi zająć się dzieckiem to chcieliby mieć prawo ją wyrzucić. To się nazywa łajdactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nie chcą. 04.03.08, 15:24 "Wielu pracodawców boi się zatrudniania młodych kobiet, a możliwość podjęcia decyzji o macierzyństwie przez nie jest takim samym lub większym straszakiem, jak nieuregulowany stosunek do służby wojskowej w przypadku mężczyzn." www.gig.katowice.pl/gig/projety_euro/zporr.php Czy wiesz, że jeśli pracodawca wymówi kobiecie umowę o pracę a ta w okresie wypowiedzenia zajdzie w ciążę, to musi być przywrócona do pracy ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Wasze zdziczenie jest tak wielkie, że nie rozu- 04.03.08, 15:31 miesz, że to normalne i uczciwe? Chyba potrzebny byłby Mao Tse Tung ze swoimi obozami reedukacyjnymi aby wpoić wam do mózgownic nieco uczciwości i porządności wobec pracowników. Wy po prostu nie widzicie w swoich podwładnych ludzi tylko bydło prowadzone na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: Wasze zdziczenie jest tak wielkie, że nie roz 04.03.08, 15:33 ciezarna koleżanka z pracy nie jest moją podwladna wytłumaczy mi z łaski swojej dlaczego ja jako pracownik a jej wspólpracownik mam zbierac ciegi za to że ONA ZASZŁA W CIĄŻE Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jak nie rozumiesz to znaczy, że powinieneś 04.03.08, 15:36 urodzić sie w neolicie a nie w XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: Jak nie rozumiesz to znaczy, że powinieneś 04.03.08, 15:38 podniosleś argument, że pracodawca powinien ponosić koszty ciązy kobiety, wytłumacz zatem, dlaczego współodpowiedzialność za czyjąś ciąze powinieni ponosic wspólpracownik Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Chyba i co to jest neolit też nie rozumiesz. 04.03.08, 15:40 Do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: Chyba i co to jest neolit też nie rozumiesz. 04.03.08, 15:41 czy oprócz wyzwisk potrafisz podać jakis kontrargument? Odpowiedz Link Zgłoś
piort Drogi Iliczu! 04.03.08, 18:00 Drogi Iliczu, chyba jesteś nieuleczalnie skażony socjalizmem i używasz nieprawdziwych argumentów w dyskusji aby obalić logiczną argumentację interlokutora. To, że czasy się zmieniły nie zmieniło matematyki ani ekonomii. Jeżeli jeden musi pracować na drugiego to jest wyzysk! Taka sytuacja może być uświadomioną koniecznością i być akceptowana n.p. w łonie rodziny czy innej grupy społecznej, ale nie powinna być narzucana przez prawo. Ta pani, która zachodzi w ciążę ma to dziecko z kimś płci przeciwnej (chyba) i powinien to być jej i ojca dziecka problem z czego będą żyć przez okres gdy ona nie może pracować. Takie postępowanie że ja zachodzę w ciążę, a wy się martwcie o mnie i o moje dziecko jest zwyczajnym wyłudzeniem świadczeń mimo iż jest to zgodne z aktualnie obowiązującym prawem. Ty uważasz, że społeczeństwo jest tak liczne, że nie poczuje obciążenia jedną ciężarną, ale podobnie rozumowali w swoim czasie ci, którzy uważali że spuszczanie ścieków komunalnych do rzek nie pogorszy ich stanu. Po czasie okazało się że ścieki zatruwają rzeki, a liczba osób będących na utrzymaniu jednego zatrudnionego skutecznie go zniechęca do uczciwej pracy i płacenia podatków. Takie jak Twoje rozumowanie doprowadziło do upadku kraje demokracji ludowej, bo już nikomu nie opłacało się uczciwie pracować. Przemyśl to sobie, przenieś swoje modelowe społeczeństwo na niedużą wyspę i ustal zasady dzięki którym zapewnisz mu stabilność i szczęscie. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Ależ chcą zatrudniać. Ale tylko wtedy gdy nie 04.03.08, 15:27 KObieta która rodzi dziecko winna być pod ochroną, to ona będzie kiedyś konsumentem , który będzie przysparzał kasy wielu producentom i państwu przez podatki kupując miliony artykułów potrzebnych do wychowania dzieci.np. pieluch, soczków, mleka , ubranka dla dzieci i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe_czy Re: Ależ chcą zatrudniać. Ale tylko wtedy gdy nie 04.03.08, 15:29 ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś