Dodaj do ulubionych

Skandaliczne projekty zmiany uprawnień

04.03.08, 10:51
pracowniczych, m.in. dla kobiet w ciaży i dla osób w wieku
przedemerytalnym chce wprowadzić platfoma. Kto bedąc pracownikiem
najemnym głosował na tych ..... wreszcie może przejrzy na oczy.
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe komuno wróć! załkała melisa 04.03.08, 10:52
      bądźmy uczciwi. kobiety w ciąży to zaszczyt państwa, a nie przedsiębiorcy.
      • melisa-bb Jeśli ktoś by załkał to nie ja 04.03.08, 10:54
        Czy w krajach skandynawskich, w Niemczech, Austrii , UKi innych jest
        komuna?
      • wlodzimierz.ilicz Kto otwiera biznes niech nie zamyka oczu 04.03.08, 14:44
        na fakt, że kobiety w ciąży istnieją w społeczeństwie, tym samym w
        zakładach pracy.
        To dziwny, wybiórczy sposób patrzenia.
        • snajper55 Ależ nie zamykają. 04.03.08, 14:58
          Dlatego tak niechętnie przyjmują do pracy młode kobiety. Bo a nuż taka zajdzie...

S.
    • piort Re: Skandaliczne projekty zmiany uprawnień 04.03.08, 11:52
      Czas aby w końcu każdy żył na własny koszt, a socjalizm przyzwyczaił
      ludzi do tego, że o ich losie decydują władze. Chcę mieć dziecko, to
      muszę na nie zarobić, a nie liczyć na innych, bo przy robieniu
      dziecka jakoś na innych nie chcemy liczyć. Nie ważne czy jest się
      pracownikiem najemnym czy pracodawcą, należy myśleć o swojej
      przyszłości, a nie zdawać się los, bo ten bywa niepewny. Czemu
      pracodawca ma płacić komuś, kto nie pracuje i nie przynosi mu zysku?
      Mój ojciec miał sekretarkę, która przez cztery lata nie pracowała
      blokując etat, bo albo była w ciąży, albo chorowało na zmianę
      dziecko albo ona, a gdy już wydobrzeli,to znów była w ciąży. A jej
      robotę wykonywała moja mama za darmo wieczorami.
      • melisa-bb Re: Skandaliczne projekty zmiany uprawnień 04.03.08, 12:00
        Dlatego PO to twoja partia, zabezpiecza twoje interesy. Tylko ja sie
        pytam dlaczego głosowały na nia durnie nie mający pojęcia o
        programie PO.Nie ma to jak sobie krzywdę zrobić .
        • piort Re: Skandaliczne projekty zmiany uprawnień 04.03.08, 14:36
          O czym Ty piszesz? Jakie interesy? Czy uważasz że nieuczciwe życie
          na cudzy koszt może być uczciwym interesem? Czas się w końcu obudzić
          i uprzytomnić sobie, że każdy kto żyje na koszt społeczeństwa jest w
          pewnej mierze złodziejem i że takim ludziom można, w porywie
          humanitaryzmu, zabezpieczyć minimum biologiczne, ale napewno nie
          wymyślone z sufitu minimum socjalne. Dość wydrwigroszy którzy
          domagają się "godnego" życia podczas gdy sami nie mają za grosz
          godności.
      • wlodzimierz.ilicz To wynocha do jaskini i żyj tam na własny koszt 04.03.08, 14:47
        polując na mamuty.
        A jak opadniesz z sił to zdychaj bo twoja horda dzikusów stwierdzi,
        że musisz dalej sam się utrzymać.
        Co to za prymitywni, aspołeczni degeneraci.
        • wujaszek_joe Re: To wynocha do jaskini i żyj tam na własny kos 04.03.08, 14:51
          chodzi o to, że za politykę prorodzinną powinno płacić państwo, nie przedsiębiorcy.
          może jestem nieobiektywny ale miałem do czynienia z taką pannicą co przyniosła
          zaświadczenie od ginekologa i uznała że już nie musi pracować bo jest nietykalna
          • ciekawe_czy Re: To wynocha do jaskini i żyj tam na własny kos 04.03.08, 14:55
            dokładnie, mam taką sytuację u siebie w pracy, muszę odwalać robotę
            za dziewczynę w ciązy, nikt się nie pytał czy się na to zgadzam,
            nikt się nie pytał, czy zgadzam się na odwalanie większej roboty
            tygodniowo. Ona ma płacone 100% pensji, ja też, ale swojej, nie
            dostaję ani grosza więcej za to zrobię
            • wlodzimierz.ilicz A co będzie jak zajdzie w ciążę Twoja żona? 04.03.08, 15:00
              Kto odwali za nią robotę w jej firmie?
              A jak Ty zachorujesz, kto będzie robił za ciebie?
              Co za prymitywy, ani w ząb nie rozumieją co to jest społeczeństwo.
              Każdego takiego powinno się zsyłać na bezludną wyspę i niech
              zadowolony zapieprza na własny rachunek.
              A jak będzie kiedyś sam potrzebował pomocy - niech zdycha.
              Bo woli żyć bez społeczeństwa.

• ciekawe_czy Re: A co będzie jak zajdzie w ciążę Twoja żona? 04.03.08, 15:05
                lecz się, prymitywie. Przez taką jak ona gorzej będą mieli inni.
                Firma ledwo co zaczęła dawać umowy na czas nieokreślony, a ta już z
                brzuchem. Osoby, które teraz ciężko pracują, takiej umowy już nie
                dostaną, bo pracodawca się wystraszy, że znowu zaraz będzie miał
                cholerny problem + skandalicznie wysokie koszty pracy.
                • wlodzimierz.ilicz A co myślał, że ciąż nie wlicza się do kosztów 04.03.08, 15:07
                  pracy?
                  Przygłup czy co?
                  Jeżeli tak myślał to sam sobie winien.
                  Taki typ wcale nie powinien otwierac firmy jak nie wie co robi.
                  • ciekawe_czy Re: A co myślał, że ciąż nie wlicza się do kosztó 04.03.08, 15:09
                    czy ty w ogóle rozumiesz, co sie do ciebie mówi? przez nią nie
                    dostanę umowy na czas nieokreślony, a teraz za darmo muszę odwalać
                    za nią robotę - dotarło??????????
                    • wlodzimierz.ilicz Nie przez nią. To pracodawca plecie ci bzdury. 04.03.08, 15:24
                      To przez niego, to są wykręty by cię wykorzystać i okraść zwalając
                      winę na ciężarną.
                      A ty mu wierzysz jak zwykły debil.
                      • ciekawe_czy Re: Nie przez nią. To pracodawca plecie ci bzdury 04.03.08, 15:28
                        sam jesteś zwykłym debilem, wiem, przez kogo mam więcej roboty. Nie
                        rozumiem, dlaczego mam cierpieć z powodu tego, ze komuś zachciało
                        się dziecka. i jeszcze jedno ta dziewczyna wiedziala już 6 tygodni
                        temu, ze teraz bedzie na zwolnieniu, cholernie ciekawe
                        • wlodzimierz.ilicz No to liż dalej odwłok swego szefa i nie zawracaj 04.03.08, 15:34
                          mi głowy.
                          Masz kompleks przydupasa i to frajerskiego skoro dajesz się okradać.
                          Nic na to nie poradzę.
                          • ciekawe_czy Re: No to liż dalej odwłok swego szefa i nie zawr 04.03.08, 15:36
                            ROTLF, ale argument. odpowiedz na pytanie dlaczego cierpię z powodu
                            nie swojej ciązy? dlaczego dokładnie nie są sprawdzane L-4
                            ciężarnych?
          • wlodzimierz.ilicz To przedsiębiorcy zatrudniają kobiety, które są 04.03.08, 14:55
            per saldo bardzo cennymi pracownikami. Często lepszymi od mężczyzn
            bo np. nie piją i nie chodzą na kacu.
            I to przedsiębiorcy zatrzymują z tego zyski.
            A że te zyski są nieco mniejsze bo kobiety rodzą dzieci?
            Trudno, takie jest życie.
            Proszę zgłaszać apelację do Sądu Ostatecznego.
            • snajper55 Re: To przedsiębiorcy zatrudniają kobiety, które 04.03.08, 15:02
              wlodzimierz.ilicz napisał:

> per saldo bardzo cennymi pracownikami. Często lepszymi od mężczyzn
              > bo np. nie piją i nie chodzą na kacu.
              > I to przedsiębiorcy zatrzymują z tego zyski.
              > A że te zyski są nieco mniejsze bo kobiety rodzą dzieci?
              > Trudno, takie jest życie.

Takie jest życie, dlatego przedsiębiorcy nie chcą zatrudniać młodych kobiet. A
              one, zamiast się z tym pogodzić stwierdzając, że takie jest życie, coś tam
              krzyczą o braku równouprawnienia.

S.
              • wlodzimierz.ilicz Ależ chcą zatrudniać. Ale tylko wtedy gdy nie 04.03.08, 15:06
                są akurat w ciąży.
                W ten sposób dobrze zarabiają gdy kobieta intensywnie na nich
                pracuje.
                Jednak jeżeli musi zająć się dzieckiem to chcieliby mieć prawo ją
                wyrzucić.
                To się nazywa łajdactwo.
                • snajper55 Nie chcą. 04.03.08, 15:24
                  "Wielu pracodawców boi się zatrudniania młodych kobiet, a możliwość podjęcia
                  decyzji o macierzyństwie przez nie jest takim samym lub większym straszakiem,
                  jak nieuregulowany stosunek do służby wojskowej w przypadku mężczyzn."
                  www.gig.katowice.pl/gig/projety_euro/zporr.php

Czy wiesz, że jeśli pracodawca wymówi kobiecie umowę o pracę a ta w okresie
                  wypowiedzenia zajdzie w ciążę, to musi być przywrócona do pracy ?

S.
                  • wlodzimierz.ilicz Wasze zdziczenie jest tak wielkie, że nie rozu- 04.03.08, 15:31
                    miesz, że to normalne i uczciwe?
                    Chyba potrzebny byłby Mao Tse Tung ze swoimi obozami reedukacyjnymi
                    aby wpoić wam do mózgownic nieco uczciwości i porządności wobec
                    pracowników.
                    Wy po prostu nie widzicie w swoich podwładnych ludzi tylko bydło
                    prowadzone na rzeź.
                    • ciekawe_czy Re: Wasze zdziczenie jest tak wielkie, że nie roz 04.03.08, 15:33
                      ciezarna koleżanka z pracy nie jest moją podwladna

wytłumaczy mi z łaski swojej dlaczego ja jako pracownik a jej
                      wspólpracownik mam zbierac ciegi za to że ONA ZASZŁA W CIĄŻE
                      • wlodzimierz.ilicz Jak nie rozumiesz to znaczy, że powinieneś 04.03.08, 15:36
                        urodzić sie w neolicie a nie w XX wieku.
                        • ciekawe_czy Re: Jak nie rozumiesz to znaczy, że powinieneś 04.03.08, 15:38
                          podniosleś argument, że pracodawca powinien ponosić koszty ciązy
                          kobiety, wytłumacz zatem, dlaczego współodpowiedzialność za czyjąś
                          ciąze powinieni ponosic wspólpracownik
                          • wlodzimierz.ilicz Chyba i co to jest neolit też nie rozumiesz. 04.03.08, 15:40
                            Do szkoły.
                            • ciekawe_czy Re: Chyba i co to jest neolit też nie rozumiesz. 04.03.08, 15:41
                              czy oprócz wyzwisk potrafisz podać jakis kontrargument?
                            • piort Drogi Iliczu! 04.03.08, 18:00
                              Drogi Iliczu, chyba jesteś nieuleczalnie skażony socjalizmem i
                              używasz nieprawdziwych argumentów w dyskusji aby obalić logiczną
                              argumentację interlokutora. To, że czasy się zmieniły nie zmieniło
                              matematyki ani ekonomii. Jeżeli jeden musi pracować na drugiego to
                              jest wyzysk! Taka sytuacja może być uświadomioną koniecznością i być
                              akceptowana n.p. w łonie rodziny czy innej grupy społecznej, ale nie
                              powinna być narzucana przez prawo. Ta pani, która zachodzi w ciążę
                              ma to dziecko z kimś płci przeciwnej (chyba) i powinien to być jej i
                              ojca dziecka problem z czego będą żyć przez okres gdy ona nie może
                              pracować. Takie postępowanie że ja zachodzę w ciążę, a wy się
                              martwcie o mnie i o moje dziecko jest zwyczajnym wyłudzeniem
                              świadczeń mimo iż jest to zgodne z aktualnie obowiązującym prawem.
                              Ty uważasz, że społeczeństwo jest tak liczne, że nie poczuje
                              obciążenia jedną ciężarną, ale podobnie rozumowali w swoim czasie
                              ci, którzy uważali że spuszczanie ścieków komunalnych do rzek nie
                              pogorszy ich stanu. Po czasie okazało się że ścieki zatruwają rzeki,
                              a liczba osób będących na utrzymaniu jednego zatrudnionego
                              skutecznie go zniechęca do uczciwej pracy i płacenia podatków. Takie
                              jak Twoje rozumowanie doprowadziło do upadku kraje demokracji
                              ludowej, bo już nikomu nie opłacało się uczciwie pracować. Przemyśl
                              to sobie, przenieś swoje modelowe społeczeństwo na niedużą wyspę i
                              ustal zasady dzięki którym zapewnisz mu stabilność i szczęscie.
                • melisa-bb Re: Ależ chcą zatrudniać. Ale tylko wtedy gdy nie 04.03.08, 15:27
                  KObieta która rodzi dziecko winna być pod ochroną, to ona będzie
                  kiedyś konsumentem , który będzie przysparzał kasy wielu producentom
                  i państwu przez podatki kupując miliony artykułów potrzebnych do
                  wychowania dzieci.np. pieluch, soczków, mleka , ubranka dla dzieci
                  i innych.
                  • ciekawe_czy Re: Ależ chcą zatrudniać. Ale tylko wtedy gdy nie 04.03.08, 15:29
                    ROTFL
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka