Dodaj do ulubionych

GIEREK WRACA !!!

IP: 172.24.1.* / *.chello.pl 28.05.01, 11:15
Jak się dowiadujemy na tajnej konwencji SLD w Jabłonnej zadecydowano o
przyjęciu Edwarda Gierka, byłego I sekretarza KC PZPR, w poczet władz partii.
Leszek Miller miał się podobno wyrazić o nim jako o "geniuszu ekonomicznym na
którego powrót czeka cała Polska".
Gierek propozycję przyjął i zasugerował, aby sprawami socjalnymi w państwie, po
objęciu władzy przez SLD, zajął się jego dawny przyjaciel, wybitny ekonmista
Edward Babiuch.
W nowym rządzie ministrem finansów ma być Jan Szydlak, zaś spraw spożywczych
Stanisław Kania.
Miller zgodził się (po wielogodzinnych błaganiach aktywu) na objęcie funkcji
szefa KGB, która natychmiast zostanie przywrócona.
Aktyw podjął też uchwałę o możliwie szybkim wybudowaniu Pomnika Pamięci
Generałów - stanie on na Placu Defilad w Warszawie i przedstawiać będzie 35-
metrowej wysokości sylwetki tańczących generałów Jaruzelskiego i Kiszczaka.
(PAP)
Obserwuj wątek
    • Gość: Wierny Genialne posunięcie !!! IP: 172.24.1.* / *.chello.pl 28.05.01, 11:23
      O rety !!!
      I będzie prawdziwa "Trybuna Ludu"???
      BRAWO MILLER !!!
      Głosuję na Ciebie !!!
      (Tylko mnie nie zawiedź...)
    • Gość: NieŻart Polska potrzebuje mocnych ludzi. IP: 172.24.1.* / *.chello.pl 28.05.01, 11:29
      To wcale nie jest takie śmieszne. Polska potrzebuje takich moznych ludzi, jak
      Gierek. Dzisiejsi politycy nie mają takiej klasy. Może tamten system był
      nienajlepszy, ale wyzej wspomniany sprawdził się w nim doskonale. Polska lat 70-
      tych była bogatym krajem, a teraz jest krajem umierających z głodu emerytów.
      Dla mnie Gierek może wrócić - gorzej niż jest na pewno nie będzie.
      • Gość: jet Re: Polska potrzebuje mocnych ludzi. IP: 207.89.163.* 29.05.01, 18:29
        Gość portalu: NieŻart napisał(a):

> To wcale nie jest takie śmieszne. Polska potrzebuje takich moznych ludzi, jak
        > Gierek. Dzisiejsi politycy nie mają takiej klasy. Może tamten system był
        > nienajlepszy, ale wyzej wspomniany sprawdził się w nim doskonale. Polska lat 70
        > -
        > tych była bogatym krajem,

--co za bzdura, komuna wciskala ludziom ze jestesmy 10 potega...chyba ziemniaczana

a teraz jest krajem umierających z głodu emerytów.

--dzieki takim jak Gierek wlasnie, bo to oni przejadali miliony i topili w
        ksiezycowych inwestrycjach (Huta Kat.) dzis nie ma wiec owocow.
        Niestety, wielu w naszym kraju wydaje sie ze mozna zyc na kredyt przyszlych
        pokolen, ja jednak nie mam sumienia, by moje dlugi zrzucac na barki mych dzieci.
        Tu w Stanach, jesli ktos naprawde chce pracowac, prace znajdzie, dzieki czemu ?
        dzieki Kapitalizmowi wlasnie, moze to nie ustroj doskonaly, ale przeciez taki nie
        istnieje na tym swiecie.
        > Dla mnie Gierek może wrócić - gorzej niż jest na pewno nie będzie.

• Gość: nikciak ...DO KOPALNI, BO MA TAK NISKĄ EMERYTURĘ... IP: *.ipartners.pl 28.05.01, 12:58
      Wraca do kopalni, najlepiej "Wujek". A jeszcze lepiej, jak weźmie ze sobą jako
      sztygra Milera właśnie. Nie mam też nic przeciwko zaanagażowaniu ws prawę Olka
      Kwaśniewskiego, pseudonim "Tłusty", bo w razie zawału ma dużo tkanki na
      przetrwanie.
      • Gość: Emeryt Re: ...DO KOPALNI, BO MA TAK NISKĄ EMERYTURĘ... IP: *.chello.pl 28.05.01, 23:20
        Gość portalu: nikciak napisał(a):

> Wraca do kopalni, najlepiej "Wujek". A jeszcze lepiej, jak weźmie ze sobą jako
        > sztygra Milera właśnie. Nie mam też nic przeciwko zaanagażowaniu ws prawę Olka
        > Kwaśniewskiego, pseudonim "Tłusty", bo w razie zawału ma dużo tkanki na
        > przetrwanie.

Miłej zabawy, dupki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka