e-skin 28.05.08, 20:07 wiadomosci.onet.pl/1757484,11,item.html -sam oskarża innych o przewały a sam ich dokonuje hipokryta jeden. złodziej krzyczy łapaj złodzieja.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elwer-pancerfaust44 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:10 Czyli krzyk łapaj złodzieja,określony w polskim powiedzeniu jako robienie siwego dymu(sztucznego tłoku)kolejny raz potwierdza jego słuszność. "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:11 No bo to tak własnie działa. Oskarża innych żeby odwrócić uwagę od swojej osoby. I jeszcze dobrze przysłuża się swojej ojczyźnie- PO w nadziei, ze go w razie czego wybroni. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:13 dokładnie! atakuje Rydzyka by odsunąć od siebie podejrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:18 A ilu obrońców Palikota znalazło się na FK gdy podałem jak to jego kolesie kupili za bezcen zielone tereny w Lublinie a teraz Palikot zabiega i naciska na zmianę przeznaczenia tych terenów pod budownictwo apartamentowców.Zmiana planu zagospodarowania i kumple ryzyka(?)biznesowego zarobią miliony. "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:23 No a po co oni myślisz w polityki idą jak nie po to? Ale to jeszcze nic. Dla mnie największą zbrodnią okazałoby się, gdyby faktycznie jeden z drugim "dobrodziej" wyprowadzał pieniądze inwestując za granicą a nie w kraju. Dla mnie to jest kompletna dyskwalifikacja do pełnienia jakiejkolwiek funkcji publicznej. Tylko spraw, zeby ci inteligentni to zrozumieli, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:27 elena4 napisała: > No a po co oni myślisz w polityki idą jak nie po to? > Ale to jeszcze nic. Dla mnie największą zbrodnią okazałoby się, > gdyby faktycznie jeden z drugim "dobrodziej" wyprowadzał pieniądze > inwestując za granicą a nie w kraju. Dla mnie to jest kompletna > dyskwalifikacja do pełnienia jakiejkolwiek funkcji publicznej. > Tylko spraw, zeby ci inteligentni to zrozumieli, ha. Idiotka/samookreslenie autorki/o inteligencji!!Siusiu,paciorek,leki i lulu. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Ty też możesz 29.05.08, 01:23 elwer-pancerfaust44 napisał: > Zmiana planu zagospodarowania i kumple ryzyka(?)biznesowego > zarobią miliony. Ty też możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Ty też możesz 29.05.08, 01:58 Ja nie jestem z Biłgoraja i nie jestem w platfusiej mafii. "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 A jednak Ty też możesz 29.05.08, 07:29 elwer-pancerfaust44 napisał: > Ja nie jestem z Biłgoraja i nie jestem w platfusiej mafii. Kupić grunt w Polsce może każdy (choć na niektóre grunty gmina lub Agencja Nieruchomości Rolnych ma prawo pierwokupu - co nie musi znaczyć, że na pewno z nich skorzysta. Jak gmina nie ma swoich planów i zamiarów wobec danego gruntu (np. budowa drogi, cmentarza, szkoły, urzędu gminy czy innych ważnych nwestycji gminnych, to pewnie nie skorzysta, bo minęły czasy, gdy państwo i jego oddziały miały robić ineteresy. Obecnie administrują. Jeżeli Agencja Nieruchomości Rolnych dostanie umowę warunkową na duży obszar atrakcyjnego gruntu, który się może nadać pod sensowne uprawy, to może się skusi. Ale nie skusi się raczej na ziemię położoną w mieście, bo za dużo na niej nie pouprawia. Choć prawo ma.). Wnioskować o wydanie Decyzji o warunkach zabudowy w Polsce może każdy (nie musi być nawet właścicielem działki - można to zatem zrobić jeszcze przed kupnem - w celu ograniczenia ryzyka). Gminy zamieszczają na swoich stronach internetowych instrukcję, w jaki sposób złożyć wniosek. www.um.lublin.pl/um/index.php?t=200&id=50479 Na dodatek Lublin - jak każda gmina zresztą - głosi, że jest przyjazny inwestorom. www.um.lublin.pl/um/index.php?t=200&fid=3397 Przeznaczenie wybranego gruntu w planie możesz sobie sprawdzić sam na stronie ientenetowej: www.um.lublin.pl/um/index.php?t=200&fid=3915 Dzięki temu, że gminy się godzą na zmianę sposobu przeznaczenia ugorów porośniętych trawskami na coś innego, gminy się rozwijają, ludzie mają pracę i mają gdzie mieszkać. Wzywaj dalej mieszkańców Lublina, którzy przepłacają za mieszkania (z powodu braku mieszkań), by protestowali przeciw temu, że im w obrębie maista, a nie gdzieś daleko poza miastem, ktoś chce mieszkania wybudować. Nie wiem, czy się zgodzą na protestowanie przeciw samym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ty też możesz 29.05.08, 09:02 To dolacz sie do Belzeuba lub Gajowego.Oni rowniez dobrze kupuja. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Elwer stara się jak może 29.05.08, 11:36 x2468 napisał: > To dolacz sie do Belzeuba lub Gajowego.Oni rowniez dobrze kupuja. Elwer stara się jak może, żeby niejasne podejrzenia "przylepiy się" do Palikota. Ale jak na razie nie wskazał, który przepis miałby być przy tym naruszony, ani w jaki sposób interes społeczny czy interes gminy miałby być narażony na szwank. Jego opis transakcji - gdy się odrzuci inwektywy - ukazuje normalną procedurę, zgodną z prawem, interesem społecznym i interesem gminy. Czyste, jasne i przejrzyste. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:30 elena4 napisała: > No bo to tak własnie działa. > Oskarża innych żeby odwrócić uwagę od swojej osoby. > I jeszcze dobrze przysłuża się swojej ojczyźnie- PO w nadziei, ze go > w razie czego wybroni. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Tak jak to robi KK w stosunku do Zydow ? Lapaj zlodzieja ???? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:33 Jakich Żydów? Żydzi ci wyskoczyli jak z jasełek hehehe. Jak na zawołanie. Jak nie rozumiesz w czym rzecz to się nie wtrącaj zamiast coś na odwiecznym antysemityźmie starac się ugrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
kafar.pl Re: Interesy Palikota pod ochroną Tuska 28.05.08, 20:15 wiadomosci.onet.pl/3548765,relacjetv.html Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Interesy Palikota pod ochroną Tuska 28.05.08, 20:24 Byla polowica zada kasy,tylko tyle.To typowa sprawa o kase. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 28.05.08, 20:21 Tusk broni Palikota gdyż firma Palikota zasponsorowała wydanie książki wybitnego literata Downalda T.Po tym zasponsorowaniu Palikot został członkoem PO i posłem.Piknie,pra? "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 29.05.08, 09:06 Widziales ta ksiazke i pewnie czytales i dlatego zabierasz glos w sprawie jej wydania.Mam racje? Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 29.05.08, 14:59 Nie czytam płodów pracy(agitek) takich literatów jak Tusk. "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 29.05.08, 17:39 elwer-pancerfaust44 napisał: > Nie czytam płodów pracy(agitek) takich literatów jak Tusk. > "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się > wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie > czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Bylem pewny.Nie czytales,lecz wiesz.To takie typowo pisie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: "informuje serwis wprost.pl." 29.05.08, 07:58 I to jest najważniejsze, reszta między bajki:) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: "informuje serwis wprost.pl." 29.05.08, 09:08 W sprawie Palikota sam metropolita gdanski,trojga imion Slawoj Flacha Glodz dal glos. forum2.dziennik.pl/read.php?2,187988 Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: "informuje serwis wprost.pl." 29.05.08, 09:22 Otóż TO! Szmatławiec sięga już pod łóżko, by coś znaleźć. A tymczasem... wiadomosci.onet.pl/1757907,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Palikot ukradl Polakom Polmos 29.05.08, 14:51 dokłądnie! trzeba zbadać spr prywatyzacji lubelskiego polmosu. I skąd oraz za ile Palikot to kupił Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Palikot ukradl Polakom Polmos 29.05.08, 14:56 e-skin napisał: > dokłądnie! trzeba zbadać spr prywatyzacji lubelskiego polmosu. > I skąd Pewnie od właściciela > oraz za ile Palikot to kupił Jeżeli był prywatne: tajemnica handlowa. Jeżeli było państwowe: informacja publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Palikot ukradl Polakom Polmos 29.05.08, 15:51 tylko gdzie do tej informacji można dotrzec? gdzie jej szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Palikot ukradl Polakom Polmos 29.05.08, 17:42 Nas sie pytasz? Przeciez to ciebie interesuje.Mogl nie kupowac.Kupiliby Francuzi lub Rosjanie.Wtedy by bylo OK. Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Tutaj: 29.05.08, 18:22 e-skin napisał: > tylko gdzie do tej informacji można dotrzec? gdzie jej szukać? www.msp.gov.pl/index_bip.php?dzial=20&id=46 www.msp.gov.pl/index_bip.php?dzial=46 Pisz, dzwoń, pytaj, jeśliś ciekaw Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 29.05.08, 18:03 Jeżeli tam są kombinacje, to nie dotyczą one skarbu państwa ani obcych ludzi. Jest wykłócanie się o forsę porzuconej kobiety i hiena Giertych na procencie. Sam mówi i ta jego podopieczna o tym, że pracuje za friko. Sprawy są ambicjonalne i guzik komu do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Interesy Palikota pod lupą sądu 29.05.08, 19:39 lepiej bronic pokrzywdzonej kobiety niż błazeńskiego aferała Odpowiedz Link Zgłoś