Dodaj do ulubionych

Co za "bździągwa" z tej Gretkowskiej ...

• pozarski Re: Marouder to typ pospolity.Ordynarny i snobuja 03.08.08, 09:03
      Nie znosze patosu (na pewno pamietasz jak nazywano poete: Nadmandalian Patosu).
      Co mi,ze Maruder snob? Ale pozgrywac sie z nim mozna z takich jak ty. Jak sie
      chce czegos dowiedziec,to w zasadzie nie wchodze na forum.
      • homosovieticus A dleczego nie znosisz patosu? 03.08.08, 09:11
        Możesz coś bliższego na ten temat powiedzieć, jakoś uzasadnić
        swoje "nieznoszenie"
        • pozarski Re: A dleczego nie znosisz patosu? 03.08.08, 09:13
          Patos sie zaczyna,kiedy rozum przestaje dzialac. Dlatego.
          • homosovieticus Patos to przecież inaczej nastrój wniosłości, 03.08.08, 09:18
            właściwy rzeczom wielkim majacym historyczne znaczenie.
            Uważasz,że rozum przestaje działac kiedy zaczyna się rozmawiać o
            tych sprawach?
            • pozarski Re: Patos to przecież inaczej nastrój wniosłości 03.08.08, 09:19
              Dokladnie tak uwazam. Nastroj wZnioslosci,porywanie serc. Patos.
              • homosovieticus No to jak o rzeczach WAŻNych można rozmawiać 03.08.08, 09:22
                wtedy kiedy wg. Twoich słów rozum nie działa.
                • pozarski Re: No to jak o rzeczach WAŻNych można rozmawiać 03.08.08, 09:24
                  O rzeczach WAZNych (boj sie boga!) rozmawia sie na powaznie. Moze mnie
                  poinstruujesz,jak sie mowi o rzeczach WAZNych? Chetnie sie tu czegos naucze.;)))
                  • homosovieticus Mówiąc o rzeczach ważnych konieczne jest używanie 03.08.08, 09:31
                    rozumu poniewaz to on decyduje o tym co jest ważne a co takim nie
                    jest.
                    Rozmowy z "wyłączonym rozumem" to bełkot.Część i to poważna jest na
                    forum Kraj bełkotem. W tym wątku również.
                    Dlatego napisałem,że świetnie oddaje on mentalności romawiających
                    osób pomimo,że żadna z tych osób nie zapytała jak rozumieć
                    określenie "bżdiągwa".
                    Ludzie ci z podobnym zaangazowaniem intelektu komentują medialne
                    wydarzenia i samą politykę.
                    • pozarski Re: Mówiąc o rzeczach ważnych konieczne jest używ 03.08.08, 09:34
                      Cos krecisz,homosiu. Wole Marudera.;)
                      • homosovieticus Bo rzadko używasz rozumu. Zauważyłem to dawniej :( 03.08.08, 09:44
                        pozarski napisał:

> Cos krecisz,homosiu. Wole Marudera.;)
                        • pozarski Re: Bo rzadko używasz rozumu. Zauważyłem to dawni 03.08.08, 09:47
                          To po co angazujesz swoja drogocenna szara mase do wymiany zdan ze mna? Dbaj o
                          zdrowie nalezycie, stracisz zdrowie,stracisz zycie. To tyczy i ciebie,homosiu.;)
                          • homosovieticus Myślałem,że obaj rozumiemy o czym mówimy. 03.08.08, 09:54
                            Czasami i ja się mylę.Jak każdy, który wie i rozumie więcej od swego
                            rozmówcy.Wynika to z czasu i uporu przy zdobywaniu wiedzy.Czasami
                            też predyspozycji.
                            • pozarski Re: Myślałem,że obaj rozumiemy o czym mówimy. 03.08.08, 09:55
                              Za duzo myslisz. To sie moze zle skonczyc,homosiu.;)
                              • homosovieticus Myślisz? 03.08.08, 09:58
                                • pozarski A jak tam maturzystki po Collegium Civitas? 03.08.08, 10:00
                                  homos napisal:

Jeszcze nie przyszly?
                                  • homosovieticus Siedzą mi na kolanach i o Gretkowskiej plotkujemy! 03.08.08, 10:18
                                    Jest przecież o czym romawiać. To też "piekny umysł". I taki
                                    proletariacki!
    • homosovieticus Gretkowska pozazdrościła sławy partnerce 03.08.08, 10:54
      życiowej Sartre'a -Simone Lucie Ernestine Marie Bertrand de Beauvoir.
      Polskim Sartrem lat osiemdziesiatych i ..póżniejszych miał być
      Cezary Michalski.
      Niestety nie został i już nie zostanie. Umysł i dociekliwość w
      opisywaniu rzeczywistości i losu ludzkiego znacznie uboższa
      filozoficznie niż u Sartre'a.
      Gretkowska także była parnerką Michalskiego.Nie znała co prawda Mao
      ani Gevary ale znała Michnika i nie tylko.
      Nie wiem czy liczy,że On zostanie pochowany obok Niej.
      Byłoby wtedy odwrotnie jak stało się z francuzką parą.
    • homosovieticus Posłuchajcie wszyscy! 03.08.08, 11:48
      www.youtube.com/watch?v=SHaVCPu9P2g&feature=related
      • pozarski Teraz rozumiem,co cie kreci, 03.08.08, 11:52
        homosiu.;)))
    • homosovieticus Mauredowi_eu i pozarkiemu do zastanowienia się 03.08.08, 11:54
      www.youtube.com/watch?v=yFTXDvoHf70&feature=related
      • pozarski Rzucasz te jutjuby jak absztyfikant. 03.08.08, 11:59
        A tu,jaka glebie odkrywa piesniarka przed rozmodlonym homosiem: ONI mi
        radza,zebym spiewala piosenki o niczym,ale ja spiewam piosenki o wszystkim i o
        niczym,wbrew ich woli. A kiedy ide na koncert,to w oczach moich sluchaczy widze
        milosc. I to jest dla mnie (i homosia,nawiasem mowiac) najwazniejsze.;))))
        • ariadna-enta Re: Rzucasz te jutjuby jak absztyfikant. 03.08.08, 14:37
          zaczyna się nawracanie .))
          • pozarski Re: Rzucasz te jutjuby jak absztyfikant. 03.08.08, 16:26
            Jakie znow nawracanie? Cos ci sie pomylilo. To jest obrona "wartosci
            chrzescijanskich"(ale nie katoendeckich;to,w zadnym wypadku!).
    • pozarski Rownouprawnienie. 03.08.08, 19:40
      Four female suicide bombers target Iraqi Shiites and Kurds Monday

28 July: They killed at least 57 people, wounded nearly 300 in Baghdad and the
      northern oil city of Kirkuk.
      • marouder.eu Oraz przypomnialbym zrownane w prawach Czeczenki.. 03.08.08, 23:27
        ...z suicydalnych akcji terrorystycznych, lub tez te starszawa tzw. Palestynke,
        ktora rozerwala sie po szachidzku na polecenie 30 letniego syna, ktoremu
        zabraklo kasiorki...taa..rownouprawnie ma niebagatelna przyszlosc..przypominam
        tez, ze nasza ulubienica Schyman ze swiatlej Szwecji probowala przeforsowac
        ustawe o obowiazku sluzby wojskowej kobiet, w tym w jednostkach bojowych:)
        • jola_iza Re: Oraz przypomnialbym zrownane w prawach Czecze 03.08.08, 23:29
          marouder.eu napisał:

> ...z suicydalnych akcji terrorystycznych, lub tez te starszawa tzw. Palestynke,
          > ktora rozerwala sie po szachidzku na polecenie 30 letniego syna, ktoremu
          > zabraklo kasiorki...taa..rownouprawnie ma niebagatelna przyszlosc..przypominam
          > tez, ze nasza ulubienica Schyman ze swiatlej Szwecji probowala przeforsowac
          > ustawe o obowiazku sluzby wojskowej kobiet, w tym w jednostkach bojowy
          Ale bździągwy..
          • marouder.eu Umierajcie za kraj kobiety!! 03.08.08, 23:40
            ...za te fantasmagorie, idejke nadwartosciowa facetow, ktorzy niestowarzyszeni w
            jakies meskie zwiazki o charakterze agresywnym i ekspansywnym cale zycie by
            glupi chodzili az by zdechli!
            • jola_iza Re: Umierajcie za kraj kobiety!! 03.08.08, 23:46
              A gdzieś napisałam, że chcę za Kraj ?? Eech Andrzej :))
              • marouder.eu Zastanawia mnie jak latwo Gretkowska w tym.. 04.08.08, 00:02
                ..watku stala sie wasza reprezentantka..z jakiej przyczyny, w czym jej los i jej
                postulaty sa podobne waszym?

Wyobrazasz sobie Jolu watek, w ktorym ja, camille, czy pozarski bronimy
                kretynskiego wystapienia, ktoregos z panow publicznych, tylko dlatego, ze ktos
                mu w nim pojechal po jego pogladach,wygladzie, plci?
                • jola_iza Re: Zastanawia mnie jak latwo Gretkowska w tym.. 04.08.08, 01:08
                  marouder.eu napisał:

> ..watku stala sie wasza reprezentantka..z jakiej przyczyny, w czym jej los i je
                  > j
                  > postulaty sa podobne waszym?
                  >
                  > Wyobrazasz sobie Jolu watek, w ktorym ja, camille, czy pozarski bronimy
                  > kretynskiego wystapienia, ktoregos z panow publicznych, tylko dlatego, ze ktos
                  > mu w nim pojechal po jego pogladach,wygladzie, plci?
                  Wyobrażasz sobie Andrzeju, że ja, Paczula, Agata, Woda ,Jolanta i inne w jednym
                  wątku w ramach wymiany poglądów opowiadamy o męskim organie rozrodczym,
                  oceniamy stan umięśnienia i owłosienia?
                  Nie o Gretkowską poszło, raczej o to, że skwaśniałe poglądy mam :)
                  • marouder.eu Och, od dwu lat ma na nia alergie.. 04.08.08, 01:15
                    ..jak na wszystkich kretynow, ktorzy w widoczny sposob zajmuja miejsce nalezne
                    innym, madrym osobom.
                    Poza tym rzeczywiscie nie czuje w niej kobiety, przykro mi...raczej kogos, kto
                    sobie wyobraza jak to jest byc kobieta i podlug tresci tych wyobrazen produkuje
                    sie w mediach i gremiach.

Najpierw bylo to dla mnie smieszne, pozniej zaczelo mnie razic, bowiem nie
                    sposob jej odmowic umiejetnosci wchodzenia w role reprezentantki, wzbudzania
                    zaufania wsrod roznych srodowisk a wszystko po to tylko, by potem plesc w
                    mediach komunaly albo zupelne duby smalone.

Mocno urazilem?
                    • pozarski Re: Och, od dwu lat ma na nia alergie.. 04.08.08, 03:41
                      marouder.eu napisał:
                      >
                      > Mocno urazilem?

Jole porazilo, Maruderze.;)))
                      • marouder.eu Insomnia? 04.08.08, 03:43
                        Tez cierpie, choc wbrew sobie, bo trudnie sie aktualnie zbieractwem materialow:)
                        • pozarski Re: Insomnia? 04.08.08, 03:47
                          Nie,raczej odwrotnie. Wlasnie sie obudzilem. Z radoscia sledze peczniejacy
                          wontek.;) Materialy do czego? Powiesc o...kobicie rownoprawnej?
                          • marouder.eu Re: Insomnia? 04.08.08, 03:50
                            Do artykulu.
                            Radzi pan, zeby napisac cos przeciwnego "Obywatelce" Gretkowskiej (pamietniczek
                            pensjonarki z zakladania i prowadzenia partii politycznej?
                            • pozarski Re: Insomnia? 04.08.08, 03:55
                              Z duma stwierdzam,ze zaczalem czytac kiedys cos i po paru stronach odlozylem. To
                              samo z Tokarczuk. Ale tez mam jakis problem z czytaniem po polsku.;)Pani G.
                              napisala ksiazeczke pt Obywatelka? Nie musze chyba przypominac,ze stalinowski
                              bestseller K.Brandysa mial tytul "Obywatele" (nic nie pamietam, poza tytulem). Hm.;)
                              • marouder.eu No wie Pan, niby wszystko powtarza sie.. 04.08.08, 04:04
                                ..jako farsa:) To a'propos Brandysa i "Obywateli"...choc dzuma wie co gorsze.?
                                inna rzecz..ja np. czytam Tokarczuk, wiem, wtorna, jakas taka za bardzo
                                "folkowa" alisci czasem podoba mi sie jej jezyk, zwroty (nawet nie zwroty akcji,
                                co zwroty atmosfery), magia wkomponowana we wlasciwy tekst..to to po pisarzach
                                iberoamerykanskich..
                                • pozarski Re: No wie Pan, niby wszystko powtarza sie.. 04.08.08, 04:09
                                  Do tego, by to docenic, widac potrzebny jest umysl analityczny. Czytalem jakas
                                  jej(OlTok) ksiazke opisujaca zycie na wsi,czy jakims malym miasteczku,w czasie
                                  okupacji. Czysty socrealizm raczej,niz magiczny realizm,panie Maruderze. A
                                  wywozka Zydow,wiadomo dokad, majstersztyk lukru i klamstwa. No,ale,co sie
                                  bedziemy oszukiwac.Pisze tak,jak jej czytelnicy chca.;))
                                  • marouder.eu Alez ja lubie bajki po prostu! 04.08.08, 04:23
                                    Wcale sie tego nie wstydze.
                                    Inna rzecz, ze od czasu do czasu. Znam miare Tokarczuk w stosunku do Cortazara,
                                    Borgesa czy drugich..kiedy ich czytamy, prosze o wybaczenie ale uswiadamiam to
                                    panu, tez nie wiemy, co jest lukrem w stosunku do tej, czy innej grupy
                                    etnicznej, religijnej, czy spolecznej:)
                                    • pozarski Re: Alez ja lubie bajki po prostu! 04.08.08, 04:31
                                      Dla mnie Borges jest kims innym. Troche tak,jak ateista czyta biblie,a troche
                                      jak etnolog o czarnym ludzie. Nie ma drugiego jak Borges. Lukier u Borgesa jest
                                      elementem krajobrazu sztuki, nie efektem manipulacji sentymentami czytelnika. To
                                      jest dla mnie zasadnicza roznica.Nie,Maruderze,jakas mialkosc,
                                      nieprawdziwosc,ale nie w sensie fantazji;raczej klamstwa. Tak jak ja
                                      odbieram,ale znam ludzi,ktorzy przepadaja(zwlaszcza kobietki,oczywista). Czytam
                                      teraz Czastki elementarne Houellbecqa. Znasz? Dobrze sie czyta.;)
                                      • marouder.eu Nie, nie czytalem> Odstreczyly mnie recenzje.. 04.08.08, 04:41
                                        ..mowice, ze traktuje o dwu rownoleglych sposobach zycia..dla mnie wydawalo sie
                                        zbyt prymitywne, choc jezyk pewnie bardzo dobry..
                                        • pozarski Re: Nie, nie czytalem> Odstreczyly mnie recen 04.08.08, 04:47
                                          Bardzo ciekawa historia wokol ksiazki tez. Skandale nie tylko towarzyskie, ale i
                                          prawnicze/polityczne. Jednym slowem: sensacja zarowno miedzy okladkami,jak i
                                          poza nimi.;)
                                      • jola_iza Re: Alez ja lubie bajki po prostu! 04.08.08, 04:50
                                        pozarski napisał:
                                        ..znam ludzi,ktorzy przepadaja(zwlaszcza kobietki,oczywista)...
                                        wątpię
                  • silesiusmonachijski111 [...] 04.08.08, 01:32
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • marouder.eu [...] 04.08.08, 01:39
                      • ejsy2 Re: Zamknj jape sznaucer, bo wiesz, ze nie.. 04.08.08, 02:39
                        marouder.eu napisał:

> srodowisko kobiece rzeczywiscie mogLIby z dobrym skutkiem reprezentowac.
                        • marouder.eu Re: Zamknj jape sznaucer, bo wiesz, ze nie.. 04.08.08, 02:45
                          LUDZIE, wiec "mogliby"...nie uwazam genderowych ingerencji w warstwe jezykowa za
                          najwazniejsza, ba nawet za szczegolnie wazna.
                          • ejsy2 Re: Zamknj jape sznaucer, bo wiesz, ze nie.. 04.08.08, 02:50
                            ba, nawet za błachą...

Dowcipna jesteś maroudera. Trzymaj tak dalej.
                            • marouder.eu Re: Zamknj jape sznaucer, bo wiesz, ze nie.. 04.08.08, 02:56
                              Za blacha nie. Uwazam, ze nie nalezy stawiac wozu przed koniem:)
                              A ty?

ejsy2 napisał:

> ba, nawet za błachą...
                              >
                              > Dowcipna jesteś maroudera. Trzymaj tak dalej
                              • ejsy2 Re: Zamknj jape sznaucer, bo wiesz, ze nie.. 04.08.08, 03:09
                                A ja?
                                wozu nawet obok konia.
                                Ale w kwestii komunikacji werbalnej, to nie zależy Ci, by Cię rozumiano? Można
                                ignorować, pisać "nurz w bżóh" ale zawsze jest coś za coś.
                                Ale w kwestii, w której się wtrąciłem, nie zaistniała nonszalancja a zwyczajna
                                pomyłka Freudowska i stać Cię na to by mi odpowiedzieć:
                                tak jest. W głębi duszy tak myślę. O sprawach kobiet decydować winni:
                                po pierwsze, mężczyźni a dopiero później, też mężczyźni.
                                • marouder.eu Bzdura! 04.08.08, 03:12
                                  W przeciwienstwie do ciebie uwazam kobiety w pierwszym rzedzie za ludzi. Nic nadto.
                                  • ejsy2 Re: Bzdura! 04.08.08, 03:17
                                    Nie musisz się specjalnie wysilać za ludzi je uważając, wszak są nimi.
                                    Jednakże męska rzecz ustawiać je w kącie.
                                    • marouder.eu Nastepna bzdura:) 04.08.08, 03:20
                                      Nie ja, lecz Gretkowskie i Schymany ze Szwecji uwazaja je za przedmiot, ktorym
                                      dowolnie mozna dysponowac dla wlasnych celow ze wzgledu na ich dotychczasowa
                                      poslednia w odbiorze spolecznym w stosunku do meskiej role:)
                                      • ejsy2 Re: Nastepna bzdura:) 04.08.08, 03:25
                                        Otóż to.
                                        Że retorycznie o pozwolenie zacytowania Cię poproszę, bo pięknie to ująłeś:
                                        >ze wzgledu na ich dotychczasowa poslednia w odbiorze spolecznym w stosunku do
                                        meskiej role<
                                        • marouder.eu Re: Nastepna bzdura:) 04.08.08, 03:31
                                          ..no wlasnie, ze tak:)
                                          P.p. Gretkowskie und Schyman wcale nie gwarantuja im "nieposledniej" roli. Nie
                                          wiem, czy same o tym wiedza?
                                          Watpie w to.

Wezmy przyklad Manki...zgadzam sie ze Sroda, ze glownym oponentem procesow
                                          emancypacyjnych kobiet w Polsce jest KK..slowem rozwiazaniem optymalnym byloby
                                          zawiazanie sojuszu z roznymi formacjami na rzecz oslabienia jego roli w polskim
                                          spoleczenstwie..taki poczatek drogi..co na to pani Mania? Pani Mania deklaruje
                                          sie jako corka Kosciola:/
                  • paczula8 Re: Zastanawia mnie jak latwo Gretkowska w tym.. 04.08.08, 11:43
                    jola_iza napisała:

> Wyobrażasz sobie Andrzeju, że ja, Paczula, Agata, Woda ,Jolanta i
                    inne w jednym
                    > wątku w ramach wymiany poglądów opowiadamy o męskim organie
                    rozrodczym,
                    > oceniamy stan umięśnienia i owłosienia?
                    > Nie o Gretkowską poszło, raczej o to, że skwaśniałe poglądy mam :)

Jolu, ja nie tylko sobie wyobrażam, ale wielokrotnie czytałam
                    obrzydliwe teksty wychodzące spod palców jednej z wymienionych przez
                    Ciebie pań ...
                    niejednokrotnie tez czytałam wulgarne komentarze miłego Tobie
                    Henryka ...

wtedy nie reagowałaś, bo ... ?
                    • jola_iza Re: Zastanawia mnie jak latwo Gretkowska w tym.. 04.08.08, 12:32
                      paczula8 napisała:
                      Jolu, ja nie tylko sobie wyobrażam, ale wielokrotnie czytałam
                      > obrzydliwe teksty wychodzące spod palców jednej z wymienionych przez
                      > Ciebie pań ...
                      > niejednokrotnie tez czytałam wulgarne komentarze miłego Tobie
                      > Henryka ...
                      >
                      > wtedy nie reagowałaś, bo ... ?
                      >
                      Jesteś pewna? Zatem pokaż mi wpis jednej z pań, albo jak nazywasz miłego mi
                      Henryka, w którym: ktoś mówi o biuście staruszki. O żelu,bo w tym wieku to każda
                      pozycja boli. O perwersji seksualnej tego , który patrzy na Gretkowską, i tak
                      dalej. Serio nie widzisz różnicy między bżdziągwą a PiSdziewką?? Ale nie
                      przeżywaj , pożarski też nie widzi :))
                      • pozarski Re: Zastanawia mnie jak latwo Gretkowska w tym.. 04.08.08, 14:27
                        Ale nie
                        > przeżywaj , pożarski też nie widzi :))

Ja nigdy nie pisze o seksulaizmie kobiet. Moglbym co prawda to i owo
                        powiedziec,ale przeciez nie bede was tu uczyl,co i tak kazdy wie.
                        Znajdz sobie innego chlopca do bicia,bo pozalujesz; zrobie cie
                        slawna na innych forach tez.;)))
                      • paczula8 Re: Zastanawia mnie jak latwo Gretkowska w tym.. 04.08.08, 15:55
                        jola_iza napisała:

> paczula8 napisała:
                        > Jolu, ja nie tylko sobie wyobrażam, ale wielokrotnie czytałam
                        > > obrzydliwe teksty wychodzące spod palców jednej z wymienionych
                        przez
                        > > Ciebie pań ...
                        > > niejednokrotnie tez czytałam wulgarne komentarze miłego Tobie
                        > > Henryka ...
                        > >
                        > > wtedy nie reagowałaś, bo ... ?
                        > >
                        > Jesteś pewna? Zatem pokaż mi wpis jednej z pań, albo jak nazywasz
                        miłego mi
                        > Henryka, w którym: ktoś mówi o biuście staruszki. O żelu,bo w tym
                        wieku to każda
                        > pozycja boli. O perwersji seksualnej tego , który patrzy na
                        Gretkowską, i tak
                        > dalej. Serio nie widzisz różnicy między bżdziągwą a PiSdziewką??

Z pokazaniem wpisów z FK będzie trudno, Giwi usuwa je na bieżąco,
                        ale było tego pełno, o np. tu ...
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=77458953&a=77458953
                        najciekawsze jest to, ze ta wielonickowa feministka w sposób
                        wulgarny odnosi sie do kobiety!

a co do biustów, tez były komentowane, choćby biust Pati-koti ...

i na koniec - Henryk, wytłumacz mi Jolu czy widzisz różnicę miedzy
                        określeniem niedorżnięta (tu) i niedopchnięta (by Heniek)?

BTW ostatnio, kiedy tu zaglądałam, było ok 380 wpisów, teraz jest
                        trochę ponad 300 ... szkoda ... :)
    • anathesis dajcie juz jej spokoj, palnela glupstwo 04.08.08, 03:31
      pewnie bedac w niewlasciwej fazie nastroju, ale nie mozna jej
      krzyzowac za to bez konca.
      • marouder.eu A czy ja ja krzyzuje Aurorko? 04.08.08, 03:35
        ...po lapach troszke daje, bo sie obwolala kims w rodzaju "Prymasa" polskich kobiet.
        • anathesis Re: A czy ja ja krzyzuje Aurorko? 04.08.08, 03:40
          ona po lapach juz dostala od wioe4lu osob wlaczajac mnie, i
          slusznie, ale pora skonczyc z tym ciaglym wypominaniem. Pokazala
          dobitnie, ze nie jest materialem na polityczke ani polityka:-)
          • camille_pissarro Re: A czy ja ja krzyzuje Aurorko? 04.08.08, 09:11
            Absolutna zgoda, udowodniła, że Polacy słusznie zareagowali na jej
            start w ostatnich wyborach parlamentarnych.
            • pisubek [...] 04.08.08, 09:21
    • camille_pissarro Widać, że kobieta ma problemy , które są 04.08.08, 16:45
      związane generalnie z okresem przekwitania, najwyraźniej nie radzi
      sobie.
      Droga polska "Emanuelle", a którzy mężczyźni pani zabraniają,nie
      pozwalają pani, pani koleżankom ścigac się na torach żuzlowych ?
      Pani mi wskaże , którzy to są a zaraz te sprawy uregulujemy.W
      międzyczasie pani i pani koleżanki, niech zakładają i rejestrują
      zespół w Polskiej Lidze Żużla, ropoczynają treningi i od przyszłego
      sezonu mogą się panie ścigać, nie widzę najmniejszych problemów,
      poza jednym, że na torze zwycięstwa nie można sobie zapewnić
      wyeksponowanymi wdziękami ze wzgledu na obowiązujacy strój ;-))))
      • camille_pissarro Będzie ten "kobiecy żużel", czy też" Emanuelle" 05.08.08, 20:44
        ma racje, że w RP kobiety nie maja na to co liczyć by staną w
        szranki z mężczyznamimi na żuzlowych torach.
        Ja na miejscu M.Gretkowskiej poszedłbym o krok dalej , i zadał
        pytanie w wymiarze globalnym, kiedy kobiety zostana dopusczone by
        współzawodniczyć z facetami na torach Formuły I ? ;-))
        • ariadna-enta Re: Będzie ten "kobiecy żużel", czy też" Emanuel 05.08.08, 23:16
          kobiety w formuleI?
          piekna sprawa czekam na to.))
          • hercule_poirot no to do dzieła, bo w tej branzy trzeba zaczynać 06.08.08, 11:02
            wcześnie ;-))
          • pozarski Re: Będzie ten "kobiecy żużel", czy też" Emanuel 06.08.08, 11:07
            ariadna-enta napisała:

> kobiety w formuleI?
            > piekna sprawa czekam na to.))

Budowlancami juz sa,wiec to juz tylko maly kroczek.;))
    • pozarski Pornospecjalisto, co mi Rilke,ktory, jak 05.08.08, 09:00
      twierdzisz, chcial sie dostac do wnetrza rozy? Czytac kretynie nie potrafisz?
    • pisubek Homo! Nie udawaj, że umiesz czytać. U "nasz w PiS 05.08.08, 09:22
      tylko Jarek Mały potrafi coś tam przesylabizować.
    • paczula8 cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 11:28
      "Pani Cynthia Good, redaktorka pewnego magazynu dla kobiet (PINK
      Magazine) poczuła się strasznie dyskryminowana znakami 'men at work'
      i 'men working ahead' (tłumacząc dosłownie 'mężczyźni w pracy'
      i 'mężczyźni pracują na drodze' czyli po prostu 'roboty drogowe').
      Otóż wg. pani Good to, że 'mężczyźni pracują' obraża kobiety.
      Wystąpiła więc do władz Atlanty o zmianę znaków na 'workers ahead'
      (czyli 'robotnicy/robotnice na drodze'). Oczywiście władze Atlanty
      ze zrozumeniem pochyliły się nad niedolą kobiet i postanowiły
      zmienić znaki na niedyskryminujące."
      freedom-fighter.blog.onet.pl/2,ID332847642,index.html

a ja mam pytanie do pań feministek: czy kiedy męzczyzna otwiera Wam
      drzwi samochodu, uważacie, że Was obraża?
      • pozarski Re: cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 11:35
        Paczulo. Tak bedzie pewnie w niedalekiej przyszlosci. Kiedys w Szwecji zostalem
        zbesztany za to przewinienie i za kilka innych w tym stylu. Jedyny pozytyw
        feminizmu(przynajmniej w Polsce)to koniec z calowaniem raczek,zwlaszcza,ze
        prezydent wszystkich Wolakow chcialby wprowadzic ustawe nakazujaca calowanie
        takze meskich dloni.;)))
        • paczula8 Re: cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 11:37
          całowanie w raczki, to kwestia obyczajowości, państwu (plityCZKOM)
          nic do tego :)
          • paczula8 jeszcze jedno ... 05.08.08, 11:42
            paczula8 napisała:

> całowanie w raczki, to kwestia obyczajowości, państwu (plityCZKOM)
            > nic do tego :)
            >

mój syn mnie całuje ... powinnam mu zakazać? bo przyzwyczai się i
            nie daj Boże pocałuje jakąs inną kobietę ... ;)
            • pozarski Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 11:46
              Syn caluje w reke? Bo ja wiem? Kiedys,przed wojna(2 wojna swiatowa;nie mylic z
              wojna w Iraku),synowie calowali ojcow.
              • paczula8 Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 11:56
                pozarski napisał:

> Syn caluje w reke? Bo ja wiem? Kiedys,przed wojna(2 wojna
                swiatowa;nie mylic z
                > wojna w Iraku),synowie calowali ojcow.

wiesz , on ma głowe trochę powyżej mojej reki, robi to
                spontanicznie :) ale co co bedzie jak sie przyzwyczai?
                a jak bylismy w górach dzielnie nosił moje narty, uważał że kobieta
                nie powinna ... wychowuję męska szowinistyczna świnię ... mam
                nadzieję ;)))
                • pozarski Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:05
                  I dobrze. Jaskolka co prawda nie czyni wiosny,ale moze za twoim przykladem pojda
                  inni? Wlasciwie powinienem napisac inne,ale jakos mi to nie lezy.;)
                  • paczula8 Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:11
                    pozarski napisał:

> I dobrze. Jaskolka co prawda nie czyni wiosny,ale moze za twoim
                    przykladem pojda
                    > inni? Wlasciwie powinienem napisac inne,ale jakos mi to nie lezy.;)

wiesz, z kobietami jest tak, że niezaleznie od tego jakie głupstwa
                    mówią (powtarzają) tak naprawdę marzą o prawdziwym samcu, tfu
                    mężczyźnie chciałam powedzieć ... ;)

a tak w ogóle co Ci nie leży, Pożarski?:)
                    • pozarski Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:12
                      Paczulo,Paczulo. Badzmy dyskretni.;)
                      • paczula8 Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:15
                        pozarski napisał:

> Paczulo,Paczulo. Badzmy dyskretni.;)

acha:) i na pewno nie ma w tym sprzeczności?:)
                        • pozarski Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:21
                          Jest sprzecznosc? W tym? A w czym?;)
                          • paczula8 Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:22
                            jeśli odpowiem, przestanę być dyskretna:)
                            • pozarski Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:24
                              TA sprzecznosc. Chyle czola.;)
                              • paczula8 Re: jeszcze jedno ... 05.08.08, 12:26
                                bystry jesteś:) na tym forum to rzadkość:)
          • pozarski Re: cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 11:44
            Tylko zartowalem z preziem,ale pochwalam decyzje glawfeministek. Bardzo sluszna.
            • paczula8 Re: cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 11:53
              powiedziałam, kwestia obyczajowości, mnie to rybka, ale ręki nie
              wyrywam ;) ... gorzej, jeśli feministki uznaja , ze podawanie
              kobiecie płaszcza, otwieranie drzwi, puszczanie przodem itp. to
              dyskryminacja... :(
              • pozarski Re: cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 12:03
                Z tym puszczaniem przodem jest pewien problem. W Anglii np facet wchodzi
                pierwszy; to samo w Czechach. Motywacja jest,ze dawniej w knajpach lataly stolki
                i takie tam,wiec facet wchodzil i sprawdzal,czy bezpiecznie. Kwestia tradycji.
                Ale reszta, faktycznie, bedzie jak przewidujesz.;)))
                • paczula8 Re: cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 12:06
                  pozarski napisał:

> Z tym puszczaniem przodem jest pewien problem. W Anglii np facet
                  wchodzi
                  > pierwszy; to samo w Czechach. Motywacja jest,ze dawniej w knajpach
                  lataly stolk
                  > i
                  > i takie tam,wiec facet wchodzil i sprawdzal,czy bezpiecznie.
                  Kwestia tradycji.
                  > Ale reszta, faktycznie, bedzie jak przewidujesz.;)))

W Polsce, do restauracji, mężczyzna też wchodzi pierwszy ... Mój
                  Drogi :)
                  • pozarski Re: cha cha ... póki co jeszcze smieszne ... 05.08.08, 12:11
                    Taaaak? Ojojojojoj(szwedzkie zmieszanie). Ale za moich czasow (dawno,dawno
                    temu)tak nie bylo! Slowo!;)
                    • ejsy2 mam ja zwidy? 06.08.08, 15:46
                      nocą zajrzałem do tego wątku i przeczytałem wymianę zdań pomiędzy Paczulą a
                      chamem-prezydentem?
                      Widzę, wątek posiekany.
                      Widzę, kogo zrecenzowano.
                      Gdzie jednak podział się interlokutor Paczuli?
                      • camille_pissarro Re: mam ja zwidy? 06.08.08, 16:31
                        Nie masz zwidów, z wątku wycdieto już kilkadziesiat postów ;-\
                        • ejsy2 Re: mam ja zwidy? 06.08.08, 19:58
                          coś takiego, no.
                          • camille_pissarro Re: mam ja zwidy? 06.08.08, 20:55
                            To normalne na tym forum, wiele wątków ląduje na osle, lub
                            przenoszone sa na inne fora tematyczne, wszystko praktycznie zależy
                            od "widziemisię" administratora niniejszego forum ;-)
    • adam228 To nie kobieta 06.08.08, 22:18
      to babochłop.Przyjrzyj się jej skórze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka