goldenwomen01 05.11.08, 18:18 "W Polsce jest sytuacja, jakby rządzili jej najgorsi wrogowie" Zgadzacie się?Czy zaprzeczycie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goldenwomen01 Karły reakcji tak rzadziły , że.......... 05.11.08, 18:24 ...cyt."skutki dziesięciu lat przestępczej "transformacji" Polski w masę upadłościową? Już w 1996 roku: - poniżej minimum socjalnego żyło 46,7 proc. ludności - czyli 18 mln; - w warunkach tzw. minimum egzystencji żyło 4,3 proc. ludności Polski, co daje 1,7 mln osób; - na granicy ubóstwa żyło 14 proc. ludności, co stanowi 5,4 mln osób. Nie znamy skali tego holokaustu na dystansie całego dziesięciolecia 1990-2000. Z całą pewnością pogłębił się on, czego pośrednim dowodem jest dalszy wzrost bezrobocia, straszliwe zubożenie wsi. W niezależnej prasie można było znaleźć łączne liczby tej "bezczuciowej" eksterminacji u progu nowego wieku: - 6,5 mln Polaków żyło w niedostatku; - 5,5 mln Polaków żyło w ubóstwie; - ponad 4 mln osób było bezrobotnych; - 88 procent Polaków w rodzinach trzyosobowych i 92 proc. w rodzinach pięcioosobowych żyje poniżej minimum socjalnego ustalonego na 610 złotych. I właśnie w sierpniu 2001 r. pełniący funkcję "bezczuciowego" prezydenta Polaków Stolzman-Kwaśniewski zawetował projekt ustawy o wypłacaniu po 115 zł na każde trzecie i następne dziecko! Natomiast Senat głosami komunistów nic przyjął (23 VIII 2001) poprawki tegoż Senatu zapewniającej dzieciom rodzin ubogich dożywianie w szkołach; - na około 6 mln dzieci w wieku 7-16 lat, co trzecie idzie do szkoły bez drugiego śniadania, co piąte rano nie dostaje nic do jedzenia, a w ciągu dnia musi się obyć bez gorącego posiłku, bo likwidacja szkół podstawowych wydłużyła dojazdy do szkół i czas przebywania dziecka poza domem. Co w zakresie bezrobocia "zawdzięczamy" Unii Germano- Europejskiej? Oto wiarygodne źródło, raport Biura Studiów i Ekspertyz, oficjalnego organu Sejmu z zimy 2001. Według niego, Polska straciła miejsc pracy na rzecz Unii: 1997 - 350 500 1998 - 402 700 1999 - 357 400 Tak więc tylko niszczycielskim, przestępczym akcjom Unii zawdzięczamy w ciągu tych trzech lat jeden milion, sto piętnaście tysięcy bezrobotnych. Dane z początku 2001 mówią iż w styczniu 2001 było już 2 800 000 (dwa miliony osiemset tysięcy) bezrobotnych a kiedy niniejsza książka ukaże się w druku, ta liczba będzie tragicznie nieaktualna bo znacznie większa. Rozrost bezrobocia wykazuje tu ponuro imponującą równię pochyłą: rocznie stale po około 300-400 tysięcy bezrobotnych więcej. Dywersyjne sitwy zwane "Sejmem" i kolejnymi "rządami", wpadły w prawdziwy popłoch na początku 2001 roku, kiedy czas definitywnego, formalnego piątego rozbioru Polski - czas jej "wejścia" do Unii Euro- germańskiej, pierwotnie obiecywany im przez gaulajterów UE na 2003 rok, został przesunięty przez tychże brukselskich euro-faszystów na lata 2005-2007. Lawinowo rosnące bezrobocie stało się cykającą bombą społeczną, a kryzys finansów państwa - zapowiedzią krachu na miarę Malezji czy Meksyku. Na koniec pierwszego kwartału 2001 roku, bez pracy było już - oficjalnie - 3,16 milionów dorosłych Polek i Polaków, co oznaczało 18,2 proc. bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Myślę,że dobowe racje żywnościowe w Oświęcimiu 05.11.08, 18:32 były jakieś 10 x mniejsze od zupki w przytulisku. Proszę, nie pieprz głodnych kawałków o holokauście. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen01 Re: Myślę,że dobowe racje żywnościowe w Oświęcim 05.11.08, 18:43 malaszaramysz napisała: > były jakieś 10 x mniejsze od zupki w przytulisku. Proszę, nie pieprz > głodnych kawałków o holokauście. No tak holokaust zarezerwowany dla wybranego narodu. nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Co to takiego naród???? 05.11.08, 18:59 Sprecyzuj! "Coś Irasiad dzisiaj zdenerwowany" Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Co to takiego naród???? 05.11.08, 19:03 malaszaramysz napisała: > Sprecyzuj! Ja też BARDZO proszę ! I przy okazji : czym się NARÓD różni od LUDU. Pytanie to dręczy mnie od czasu niezupełnie świętej pamięci Ruchu Ludowo-Narodowego. Spać mi wprost nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: Karły reakcji tak rzadziły , że.......... 05.11.08, 18:47 goldenwomen01 napisała: Na koniec pierwszego kwartału 2001 roku, bez pracy było już - oficjalnie - 3,16 milionów dorosłych Polek i Polaków, co oznaczało 18,2 proc. bezrobocia. Jak już musisz wypisywać pierdoły, to staraj się przynajmniej w miarę aktualne. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69866,5887095,Fedak__W_pazdzierniku_bezrobocie_spadlo_ponizej_9.html Bezrobocie we wrześniu 2008 roku wyniosło 8,9 proc. wobec 9,1 proc. w sierpniu 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen01 ja o gruszkach ty o wierzbie 05.11.08, 18:54 ja cytuje dane z..................2001 roku :) czytaj ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen01 zrozumiesz jak napisze dlaczego? 05.11.08, 19:19 nie! wiec nie pytaj po raz drugi skoro nie kumasz kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: ja o gruszkach ty o wierzbie 05.11.08, 19:00 goldenwomen01 napisała: > ja cytuje dane z..................2001 roku :) czytaj ze zrozumieniem Ale pytasz w wątku "Kto RZĄDZI Polską". Czas teraźniejszy. Jak byk. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Karły reakcji tak rzadziły , że.......... 05.11.08, 18:55 goldenwomen01 napisała: > Już w 1996 roku: > > - poniżej minimum socjalnego żyło 46,7 proc. ludności - czyli 18 mln; Czyli na 100 moich znajomych 46,7 znajomego powinno żyć poniżej minimum socjalnego. Twierdzę, że nie było takiego ani jednego. Ani nawet 0,7. Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Ja też nie znam ani jednego. n/t 05.11.08, 19:08 malaszaramysz napisała: > to przyjedź do polski rok 68 był 40 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja też nie znam ani jednego. n/t 05.11.08, 19:09 No był, i co z tego wynika? Na pytanie, kto dziś rządzi, gołdzia podaje wyssane z palca dane sprzed 12 lat, a ehehe rzuca się na lat temu 40. Pisięta, oprzytomnijcie wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Ja też nie znam ani jednego. n/t 05.11.08, 19:11 yoma napisała: > No był, i co z tego wynika? > > Na pytanie, kto dziś rządzi, gołdzia podaje wyssane z palca dane sprzed 12 lat, > a ehehe rzuca się na lat temu 40. Pisięta, oprzytomnijcie wreszcie! bo ja wiem jak było to łatwiej mi porównać , niż innym Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja też nie znam ani jednego. n/t 05.11.08, 19:28 Rozumiem, trauma z dzieciństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Dokładnie! 05.11.08, 18:28 goldenwomen01 napisała: > "W Polsce jest sytuacja, jakby rządzili jej najgorsi wrogowie" > > > Zgadzacie się?Czy zaprzeczycie? > Największy wróg Polski ( a nie tzw wirtualnej IVRP)tzw.Paskud vel idiota zesłuchawkOM, vel "genialny strateg " vel "normalny obywatel" w Klarysewie usiłuje rządzić za pomocę brata nie brata, czyli drugiej połowy tzw.zjawiska biologicznego img473.imageshack.us/img473/1515/deklaracjabracika4dd0oj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 18:44 goldenwomen01 napisała: > "W Polsce jest sytuacja, jakby rządzili jej najgorsi wrogowie" > > > Zgadzacie się?Czy zaprzeczycie? Konus rządzi, pierwszy, najwyższy i najważniejszy. Wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 W Polsce mozna eksperymentowac. W takim ... 05.11.08, 18:44 .. sensie wypowiadaja sie publicznie w niemieckiej TV dzialacze organizacji ekologicznych. A Polacy w dodatku zgadzaja sie na te eksperymenty. Ta zasada dotyczy nie tylko ekologii, ale i innych dziedzin zycia. Mamy podzial administracyjny kraju oparty o reforme Hitlera ze stycznia 1935 roku, w dodatku w momencie, gdy sami Niemcy chca uefektywnic swoja administracje. Trojstopniowe szkoly tez sprowadzono z Niemiec wraz z tamtejszymi problemami. I tak dalej. Tuskowi doradcy sciagaja z Niemiec rozwiazania dotyczace szpitali, chociaz tam opieka zdrowotna nie jest zbyt efektywna (moze byc tansza). Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 18:50 Kancelarię Prezydenta i opozycję masz zapewne na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen01 niekoniecznie zapewne :)))))))))) 05.11.08, 18:55 masuma napisał: > Kancelarię Prezydenta i opozycję masz zapewne na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 18:56 masuma napisał: > Kancelarię Prezydenta i opozycję masz zapewne na mysli? tak cie myśli czyjeś zajmują ? swoich ci brak? czy rozumu ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 18:56 Kto rządzi Polską? Żydzi zapewne, masoni, cykliści, komuchy, ubecy... Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 18:57 yoma napisała: > Kto rządzi Polską? > > Żydzi zapewne, masoni, cykliści, komuchy, ubecy... wszystkie znaki ci znane to pewnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 18:59 > wszystkie znaki ci znane to pewnie tak Prośba do reszty obecnych w tym wątku: przetłumaczcie mi to... Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Proszę uprzejmie : 05.11.08, 19:01 yoma napisała: > > wszystkie znaki ci znane to pewnie tak > > Prośba do reszty obecnych w tym wątku: przetłumaczcie mi to... To znaczy, że on wie, jak wygląda rower. Ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Proszę uprzejmie : 05.11.08, 19:08 Nie wiem, czy rower nie jest zbyt skomplikowany... Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Proszę uprzejmie : 05.11.08, 19:09 yoma napisała: > Nie wiem, czy rower nie jest zbyt skomplikowany... możesz to udowodnić sobie Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Przecież nie mówię, że rozumie rower. Tylko że wie 05.11.08, 19:17 yoma napisała: > Nie wiem, czy rower nie jest zbyt skomplikowany... jak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Przecież nie mówię, że rozumie rower. Tylko ż 05.11.08, 19:18 No nie wiem, czy percepcja mu obejmuje aż dwa kólka, a jeszcze lańcuch do tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 19:05 yoma napisała: > > wszystkie znaki ci znane to pewnie tak > > Prośba do reszty obecnych w tym wątku: przetłumaczcie mi to... kombinyjesz jak szpicel boni.m chowając się za kordonem policyjnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 I dziadkowie z Wehrmachtu ! I dziady, które nie 05.11.08, 18:59 yoma napisała: > Kto rządzi Polską? > > Żydzi zapewne, masoni, cykliści, komuchy, ubecy... chcą spieprzać, choć ich się grzecznie prosi ! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: I dziadkowie z Wehrmachtu ! I dziady, które n 05.11.08, 19:10 A tyle razy prosiłam: zrzucić się po dychu i kupić im jakie tereny pogórnicze w udzielne władanie... Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_pan_na_berdyczow Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 19:11 goldenwomen01 napisała: > "W Polsce jest sytuacja, jakby rządzili jej najgorsi wrogowie" > > > Zgadzacie się?Czy zaprzeczycie? Tak. Wygląda to dokładnie tak. www.geocities.com/klaudiuszwesolek/ Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kto rzadzi Polską? 05.11.08, 19:13 goldenwomen01 napisała: > "W Polsce jest sytuacja, jakby rządzili jej najgorsi wrogowie" > > > Zgadzacie się?Czy zaprzeczycie? > Moim zdaniem Polską rządzą Polacy, a opozycja to sługusy obcych mocarstw, jeśli pręzydent za zdjęcie sprzedaje interes narodowy to jest sprzedawczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Guzik mnie to obchodzi! 05.11.08, 19:16 Mam wszystko,co mi jest potrzebne do życia:-)))) Chablis,Chivasa i Chanel.Moje drogie pisiorki,cierpcie sobie za miliony :-))))) Ja mam to gdzieś!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen01 my tez mamy wszystko tylko dlaczego............... 05.11.08, 19:18 malaszaramysz napisała: > Mam wszystko,co mi jest potrzebne do życia:-)))) Chablis,Chivasa i > Chanel.Moje drogie pisiorki,cierpcie sobie za miliony :-))))) Ja mam > to gdzieś!!!!!! skoro jest tak dobrze to dlaczego jest az tak zle? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Źle mi jest tylko jak patrzę na Lesia K. i jego 05.11.08, 19:21 małżonkę. Odruch wtymiotny.Nijak się mają do Chablis,Chivasa i Chanel.To "Być może" popite "Czarem Sołtysa".Ryga prosta. Wstyd i hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Źle mi jest tylko jak patrzę na Lesia K. i je 05.11.08, 19:29 A małżonkę zostaw, kobita jest porządna, to nie jej wina, że brzydka jak gradowa listopadowa noc. Marysia na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz W zyciu nie zostawię babska,które mężowi 05.11.08, 19:34 publicznie rozporek zapina.Właściwie nie, babsko zostawię, Pierwszą Damę nigdy!!!! Dama :-))))))))))))))))))) Jasna cholera !!!!!!!!! Pierwszy Kocmołuch!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: W zyciu nie zostawię babska,które mężowi 05.11.08, 19:36 Zapina, nie odpina... Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Cholera jasna ją wie:-))))) 05.11.08, 19:37 Chyba masz rację:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: W zyciu nie zostawię babska,które mężowi 05.11.08, 19:41 Oj bo ona opiekuńcza jest i matkować lubi, to tylko dobrze o niej świadczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ehehehe Re: Guzik mnie to obchodzi! 05.11.08, 19:19 malaszaramysz napisała: > Mam wszystko,co mi jest potrzebne do życia:-)))) Chablis,Chivasa i > Chanel.Moje drogie pisiorki,cierpcie sobie za miliony :-))))) Ja mam > to gdzieś!!!!!! żadna praca nie hańbi pokojowe są potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Przecinki też są potrzebne:-))) 05.11.08, 19:26 ehehehe napisał: > malaszaramysz napisała: > > > Mam wszystko,co mi jest potrzebne do życia:-)))) Chablis,Chivasa i > > Chanel.Moje drogie pisiorki,cierpcie sobie za miliony :-))))) Ja mam > > to gdzieś!!!!!! > > żadna praca nie hańbi pokojowe są potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
gruby Gmła ;-))) 05.11.08, 19:17 A przynajmniej rano w całym kraju panowała gmła ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Zgadzam się na 100% 05.11.08, 19:24 W Polsce jest sytuacja, jakby rządzili jej najgorsi wrogowie Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Zgadzam się na 100% 05.11.08, 19:28 melisa-bb napisała: > W Polsce jest sytuacja, jakby rządzili jej najgorsi wrogowie Rozumiem ,że to ty wyznaczasz standardy obowiązujące Polskę i prawdziwego polaka? Odpowiedz Link Zgłoś