Gość: piotrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 12:35 BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: proxy:* / *.gazeta.pl 25.10.03, 12:35 dlaczego w nogi???? nie umieja strzelac celniej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: 195.116.70.* 25.10.03, 12:38 Gość portalu: jacek napisał(a): > dlaczego w nogi???? nie umieja strzelac celniej??? po co zeby miec inspektorat na glowie i media ze zamiast strzelac w nogi zabili czlowieka. Zastanowcie sie czego oczekujecie a nie obrazacie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 12:46 Racja. w przypadku zabicia ofiarą stają się przestępcy. Wszyscy zaczynają dochodzić winy Policji. przestępca nie powinien mieć żadnych praw, a z chwilą popełnienia przestępstwa staje się "świętą krową". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz A moze policjanci celowali gdzie indziej, tylko IP: *.solnet.ch 25.10.03, 13:21 ze im nie wyszlo i trafili w nogi? Ale tak naprawde: nie rozumiem opisu przebiegu wydarzen: czyzby bandziory wiedzialy, ze to sa policjanci i chcili ich rozbroic? Czy tez obecnosc policjantow zaskoczyla ich? W kazdym badz razie b. dobrze, ze ich postrzelili. Mam nadzieje, ze policja otrzyma jasne zlecenie strzelania do s..synow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berniukas Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.euv 25.10.03, 15:54 Jak poczyta sie pare przypadkowych opinii pod jakimkolwiek artykulem dotyczacym przestepstw to zawsze spotkac mozna to samo: zastrzelic gnoji, zabic, smierc to jedyna kara. Mam pytanie czy znacie jakies inne kary niz smierc? Czy moze Kodeks karny jak i Kodeks wykroczen jest niepotrzebny i wystarczy go zastapic kara smierci - najlepiej jak najbrutalniejsza, wykonywana na Placu Zamkowym w Warszawie i transmitowana na zywo w TV w porze najwyzszej ogladalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapek Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.zubekova.sk 25.10.03, 16:02 jakie kary jaki kodeks ? po co ? kto mieczem wojuje od miecza ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eol Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: 212.69.76.* 25.10.03, 16:06 Jakie znowu kary? Co ja jestem, jego ojciec, zeby go karac? Do piachu z bandytami, ktorzy zagrazaja normalnym ludziom! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Bezsilnosc "sprawiedliwosci" - straszne!!! 25.10.03, 16:11 Gość portalu: berniukas napisał(a): ....Czy moze > Kodeks karny jak i Kodeks wykroczen jest niepotrzebny.... ---------------------------- Gdy Kodeksy nie spelniaja swych zadan nie maja znaczenia dla spoleczenstwa i pojawia sie frustracja. Ludzie wtedy szukaja (i slusznie) lepszych rozwiazan. Zaden Kodeks karny nie spelni swej roli jesli glownym jego zadaniem bedzie zapewnienie praw bandytow na koszt niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 16:23 Gość portalu: berniukas napisał(a): > Jak poczyta sie pare przypadkowych opinii pod jakimkolwiek > artykulem dotyczacym przestepstw to zawsze spotkac mozna to > samo: zastrzelic gnoji, zabic, smierc to jedyna kara. Coz, jak ktos jest zbednym spoleczenstwu, szkodzacym mu smieciem, to nie widze przeciwwskazan, zeby go z tego spoleczenstwa wyeliminowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Na sile trzeba odpowiadac sila. Brawo Policja!!! IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 25.10.03, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nieskaplikowany Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 25.10.03, 17:02 a jak myslisz? co by sie stalo gdyby policjantom odebrali bron? strzelali by w nogi? Gość portalu: berniukas napisał(a): > Jak poczyta sie pare przypadkowych opinii pod jakimkolwiek > artykulem dotyczacym przestepstw to zawsze spotkac mozna to > samo: zastrzelic gnoji, zabic, smierc to jedyna kara. > Mam pytanie czy znacie jakies inne kary niz smierc? Czy moze > Kodeks karny jak i Kodeks wykroczen jest niepotrzebny i > wystarczy go zastapic kara smierci - najlepiej jak > najbrutalniejsza, wykonywana na Placu Zamkowym w Warszawie i > transmitowana na zywo w TV w porze najwyzszej ogladalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 17:08 Przez takich "obroncow praw czlowieka i obywatela" jak Ty w Polsce jest tak jak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial [...] IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 17:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berniukas Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.euv 25.10.03, 21:25 Nie ma to jak kultura wypowiedzi. Kaktus w dupe jak to okresliles za poglady- pomysl niezwykle ciekawy - pozdrow ode mnie Stalina i Pol-Pota. Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze musza byc Twoimi ojcami duchowymi. NIECH ZYJA TWOJE JEDYNE SLUSZNE POGLADY!!! PRECZ Z ODMIENNOSCIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Napadnieto Cie kiedys berniukas IP: *.toya.net.pl 26.10.03, 01:10 A mnie zastanawia co innego. Czy kiedykolwiek zostales napdniety w ktoryms z naszych miast. Ja juz zostalem zaczepiony kilkascie razy co kilka razy skonczylo sie bojkami. Ostatnia dobrze pamietam bo zostalem napadniety przez 4 gosci i oberwalem 3 razy szklana butelka w leb. Butelka pekla a mnie karetka odwiozla do szpitala. A co na to policja?? Nie mozemy nic zrobic. Jek widac jednka moaga. BRAWO DLA TYCH POLICJANTOW. WIECEJ TAKICH A WYPRZATNIEMY NASZ KRAJ Z TAKICH BANDZIOROW!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krowa bandyta i ofiara IP: *.net.autocom.pl 26.10.03, 07:28 Bandyta w przeciwieństwie do jego ofiary ma wybór. Może napadać lub nie. Jeśli napadnie z bronią w ręku i zostanie postrzelony lub zastrzelony, jest to tylko konsekwencja wyboru, o którym można było z góry powiedzieć, że był zły. Oczywiście, policja nie jest od tego, aby przestępców karać/eliminować (a co, gdyby to zdarzenie było naprawdę policyjną prowokacją ?), lecz aby przestępców łapać i oddawać pod sąd. Możliwość upozorowania przestępstwa przez policję istnieje, dlatego o takich rzeczach jak życie przestępcy powinien zadecydować sąd. Jednak u nas instytucja ta (i jej otoczka, np. więzienia) jest raczej zaniedbana, i między innymi stąd (a nie tylko przez nieskuteczność policji) przestępcy czują się bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.mpowercom.net 25.10.03, 17:32 Czy byles kiedykolwiek okradziony? Ja bylem, az dwa razy. I uwierz mi, gdybym s...now zlapal gdy okradali mi mieszkanie, to napewno nie strzelal bym w nogi. A moze jednak strzelil bym (?), po to tylko chyba, aby sie troszke nad nimi wypascic, a potem strzal w glowke, aby sie juz wiecej nie meczyli. Szkoda ze nie czules tego co ja gdy nawet po kilku miesiacach szukasz jeszcze rzeczy ktore byly skradzione a nadal myslisz ze sa one jeszcze w domu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berniukas Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.euv 25.10.03, 20:13 Nie, nie bylem okradziony i mam nadzieje, ze nie bede. Jesli dla Ciebie za kradziez najbardziej odpowiednia kara jest smierc z uprzednim pastwieniem sie nad sprawca to chyba czas zastanowic sie nad istota czlowieczenstwa i nad tym co Ci jeszcze z niego zostalo. Wasze rozwiazania to drastyczne zaostrzenie kar dla przykladu. Prawda jest taka, ze nie surowosc kary jest tym co odstrasza od jej popelniania ale jej nieuchronnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Pojecie kary nie ma sensu w wielu przypadkach 25.10.03, 20:40 Gość portalu: berniukas napisał(a): > .... Wasze rozwiazania to drastyczne > zaostrzenie kar dla przykladu. Prawda jest taka, ze nie surowosc > kary jest tym co odstrasza od jej popelniania ale jej > nieuchronnosc. -------------------------- Wekszosc "karanych" za przestepstwa kryminalne popelnia je ponownie po zakonczeniu "kary". Niuchronnosc kary nie ma tu znaczenia. Ja mam pytanie dlaczego ciagle uzywa sie pojecia kary w takich wypadkach? Osobnicy tacy, a szczegolnie popelniajacy brutalne i okrutne przestepstwa, powinni byc izolowani (w sposob taki czy inny) na stale od spoleczenstwa bo dlaczego ryzykowac los niewinnej przeszlej ofiary? Mysle ze to przewija sie w wypowiedzach wiekszosci usczestnikow spotegowane frustracja na nieskutecznosc wymiary sprawiedliwosci w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Pojecie kary nie ma sensu w wielu przypadkach IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.10.03, 21:02 adam.xx napisał: > Gość portalu: berniukas napisał(a): > > > .... Wasze rozwiazania to drastyczne > > zaostrzenie kar dla przykladu. Prawda jest taka, ze nie surowosc > > kary jest tym co odstrasza od jej popelniania ale jej > > nieuchronnosc. > -------------------------- > Wekszosc "karanych" za przestepstwa kryminalne popelnia je ponownie po > zakonczeniu "kary". Skąd masz takie sensacyjne wiadmości? I czemu służy ten cudzysłów? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.xx Re: Pojecie kary nie ma sensu w wielu przypadkach 26.10.03, 00:17 Gość portalu: lolo napisał(a): > Skąd masz takie sensacyjne wiadmości? I czemu służy ten cudzysłów? ------------------- Dane sa amerykanskie. Prosze czytaj uwaznie konkluzje. Jesli masz polskie dane ktore pokazuja ze w Polsce jest inaczej to je podaj. www.rainn.org/stats/recidivism2002.pdf Co do cudzyslowow to wyjasnia je tytul postu. Z uszanowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcos Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 21:47 Opanuj się i pomyśl - jak dotkniesz pieca o temperaturze 50 stopni C to nie wiesz co to znaczy sparzyć się, jak dotkniesz o temperaturze np. 250 stopni to będziesz wiedział co to jest sparzyć się, a więc nie nieuchronność tylko odpowiednie nasilenie spowoduje że więcej nie dotkniesz rozpalonego pieca. Tak samo jest z karą za przestępstwo. A teorii które głosisz wypierają się już nawet ci co je kiedyś wymyślili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.echostar.pl 25.10.03, 21:53 A czy zastanowiłeś się co jest przyczyną takiej frustracji ? Nie, przypadkiem bezkarność i arogancja władzy ? Za "lewą" legitymację i wyłudzenie nawet nie 10zł idzie do więzienia a za 300 mln ukradzionych nam wszystkim z budżetu np.FOZ,ZUS lub inna "wygodna" ustawa karą jest przeniesienie na inne, mniej eksponowane ale równie lukratywne stanowisko. Te opinie to przykład bezradności społeczeństwa i chorego prawa,gdzie sprawca ma większe prawa niż ofiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci ma odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 22:00 no coz na drugi raz dadza ci szanse bycia zastrzelonym w czasie wlamania przemoc rodzi przemoc spirala sie nakreca mogles tluku ubezpieczyc mieszkanie i zaplacic podatki ktorych nie zaplaciles byc moze oszukujac reszte obywateli mowiac ze oszukales urzedasow z ktorymi sadzac po wypowiedzi skrecasz publiczny pieniadz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar43 Każdy bandzior powinien liczyć się ze śmiercią!! IP: *.toya.net.pl 25.10.03, 18:19 A jakże!! Odstrzelić łeb w miejscu dokonania zbrodni!! Ostrzegawczy strzał w tył głowy i mamy po przęstępczości!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.ipt.aol.com 25.10.03, 19:36 Swietny pomysl, jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamurabi Moje poczucie sprawiedliwosci IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 21:07 Kto idzie na wojne ginie. Jezeli idziesz kogos zabic to masz wolny wybor tego nierobic humanisto z bozej laski. Bandzior zabijajacy dwudziestoletnie kasjerki strzalem w potylice siedzi w pierdlu i zajada obiady za moja kase, a ty dupku pierdolisz mi tu o jakiejs moralnosci. Nie wiem kogo sie bardziej boje mordercow czy takich jak ty. Po tamtych wiem czego sie spodziewac, ty kolego jestes nieprzewidywalny. Zupelnie jak Malachowski, czym starszy tym glupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berniukas Re: Moje poczucie sprawiedliwosci IP: *.euv 25.10.03, 21:28 Nie ma to jak nieskomplikowne pojmowanie swiata z podzialem na dwie barwy czarna i biala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eol Re: Moje poczucie sprawiedliwosci IP: 212.69.76.* 25.10.03, 22:26 Gość portalu: berniukas napisał(a): > Nie ma to jak nieskomplikowne pojmowanie swiata z podzialem na > dwie barwy czarna i biala. Sluchaj! Jak tak kochasz bandziorow to prosze zaplac i moja skladke na nich, ok? A najlepiej trzymaj ich u siebie w domu i zagwarantuj mi, ze nie beda dla mnie zagrozeniem. A nie, to za przeproszeniem wsadz sobie w dupe swoje nadete komentarze i swoje poczucie wyzszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: W pierdlu tez jest internet? 26.10.03, 01:06 berniukas to jakas ksywa z pierdla? gdzie sa klawisze, ze cie do internetu dopuscili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Moje poczucie sprawiedliwosci IP: *.echostar.pl 25.10.03, 21:59 Masz napewno rację, ale trochę kultury języka też by się przydało,bo to obniża siłę argumentacji. Pozdrawiam. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oban Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 21:29 Gość portalu: berniukas napisał(a): > Jak poczyta sie pare przypadkowych opinii pod jakimkolwiek > artykulem dotyczacym przestepstw to zawsze spotkac mozna to > samo: zastrzelic gnoji, zabic, smierc to jedyna kara. > Mam pytanie czy znacie jakies inne kary niz smierc? Czy moze > Kodeks karny jak i Kodeks wykroczen jest niepotrzebny i > wystarczy go zastapic kara smierci - najlepiej jak > najbrutalniejsza, wykonywana na Placu Zamkowym w Warszawie i > transmitowana na zywo w TV w porze najwyzszej ogladalnosci? Ależ oczywiście, że znamy. Tyle że te inne kary powinny byc dla przestępców nieuchronne. Tymczasem, założę się że w najgorszym razie wyjdą po dwóch latach (jeżeli w ogle pójdą siedzieć. Być może dlatego tak dużo Polaków jest za karą śmierci. Poza tym jeżeli w trakcie napadu przestępca zginie z rąk policjanta, który bronił siebie lub napadniętych przed uzbrojonym w broń palną napastnikiem, policjantowi nie powinien za to spaść włos z głowy. Owszem sytuacja nie jest najprzyjemniejsza, bo chyba nikt normalny nie chiałby zabic człowieka, ale nie może być tak że policjant w sytucjach ekstremalnych musi strzelać w nogi. Nie jestm fanem "Brudnego Harrego" itp ale uważam że przestępca powinien się bać bardziej niż policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.student.uni-kassel.de 25.10.03, 22:31 Gość portalu: berniukas napisał(a): > Jak poczyta sie pare przypadkowych opinii pod jakimkolwiek > artykulem dotyczacym przestepstw to zawsze spotkac mozna to > samo: zastrzelic gnoji, zabic, smierc to jedyna kara. > Mam pytanie czy znacie jakies inne kary niz smierc? Czy moze > Kodeks karny jak i Kodeks wykroczen jest niepotrzebny i > wystarczy go zastapic kara smierci - najlepiej jak > najbrutalniejsza, wykonywana na Placu Zamkowym w Warszawie i > transmitowana na zywo w TV w porze najwyzszej ogladalnosci? NIECH CI ZASTRZELĄ SYNA ALBO ŻONĘ TO POGADAMY O INNYCH KARACH JAK KARA ŚMIERCI, WTEDY BĘDĘ SAM POSTULOWAŁ ZA KARĄ PIENIĘŻNĄ W WYSOKOŚCI 50 ZŁ OD GŁOWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! POZDRAWIAM ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEDIK Re: Wasze poczucie sprawiedliwosci - straszne IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.22.* 26.10.03, 08:28 Gość portalu: berniukas napisał(a): A po co takich bandziorów karmić w więzieniu i płacić jeszcze na ich utrzymanie. Taki sukinsyn nawet jak wyjdzie to gotów jest zabić przykładowo Twoją matkę , więc nie broń tych chwastów. > Jak poczyta sie pare przypadkowych opinii pod jakimkolwiek > artykulem dotyczacym przestepstw to zawsze spotkac mozna to > samo: zastrzelic gnoji, zabic, smierc to jedyna kara. > Mam pytanie czy znacie jakies inne kary niz smierc? Czy moze > Kodeks karny jak i Kodeks wykroczen jest niepotrzebny i > wystarczy go zastapic kara smierci - najlepiej jak > najbrutalniejsza, wykonywana na Placu Zamkowym w Warszawie i > transmitowana na zywo w TV w porze najwyzszej ogladalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantsp Czy , kiedy i komu - kodeks jest potrzebny IP: *.ibch.poznan.pl 26.10.03, 10:09 Gość portalu: berniukas napisał(a): > Jak poczyta sie pare przypadkowych opinii pod jakimkolwiek > artykulem dotyczacym przestepstw to zawsze spotkac mozna to > samo: zastrzelic gnoji, zabic, smierc to jedyna kara. > Mam pytanie czy znacie jakies inne kary niz smierc? Czy moze > Kodeks karny jak i Kodeks wykroczen jest niepotrzebny i > wystarczy go zastapic kara smierci - najlepiej jak > najbrutalniejsza, wykonywana na Placu Zamkowym w Warszawie i > transmitowana na zywo w TV w porze najwyzszej ogladalnosci? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx pomysl co piszesz - jak na ciebie kiedys napadna ,nawet bez broni a tylko w trzy osoby - to wyciagnij kodeks karny i sprawdz na jaka obrone ci pozwala prawo i przedyskutuj z napastnikami ich zdanie na temat kary smierci i niskiego poziomu tolerancji w spoleczenstwie. Zycze powodzenia w pracy misyjnej oraz milego dnia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: A moze policjanci celowali gdzie indziej, tyl IP: *.chello.pl 26.10.03, 09:01 Policjanci maja prawo strzelac tylko w wypadku zagrozenia zycia, a jak zastrzela, to i tak zazwyczaj nie uchodzi im to na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marki Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.nat.ino.tvknet.pl 25.10.03, 16:47 Naprawdę szkoda, że nie zabił. Bo dopiero teraz będzie miał problemy - przecież oni na pewno przyszli po zapałki i tak w ogóle to żartowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NMB Re: Jakiego człowieka IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 19:03 to nie ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumtarara Re: Jakiego człowieka IP: *.chello.pl 25.10.03, 22:51 Gość portalu: NMB napisał(a): > to nie ludzie? nie, nie ludzie, jedyną ich ludzką cechą jest wolny wybór, ale niestety źle z niej korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr| Tak trzymać IP: 217.173.196.* 25.10.03, 12:38 Więcej filmów sensacyjnych dla policjantów na posterunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Tak trzymać IP: 195.116.70.* 25.10.03, 13:05 Gość portalu: fr| napisał(a): > Więcej filmów sensacyjnych dla policjantów na posterunku! A co maja filmy do tego ? MOze tak wieksze wyplaty i docenianie ich trudu a nie tylko wieszanie psow itp ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.03, 12:40 Gość portalu: jacek napisał(a): > dlaczego w nogi???? nie umieja strzelac celniej??? też tak myślę - co nie ukradli teraz przejedzą w więzieniu - jestem za powrotem czapy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 12:50 To już przesada. Prawo poprzez karę stara się przywrócić przestępcę do normalnego życia w społeczeństwie. Tylko nikt nie wie jak to zrobić. Są na ten temat bardzo mądre opracowania, wprowadza się je nawet w życie, ale jaki efekt każdy widzi. Za darmo nie ma niczego. W obecnych warunkach też nic się nie da zrobić. Więc mamy to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: 195.116.70.* 25.10.03, 13:08 Gość portalu: Antek napisał(a): > To już przesada. Prawo poprzez karę stara się przywrócić przestępcę do > normalnego życia w społeczeństwie. Tylko nikt nie wie jak to zrobić. Są na ten > temat bardzo mądre opracowania, wprowadza się je nawet w życie, ale jaki efekt > każdy widzi. Za darmo nie ma niczego. W obecnych warunkach też nic się nie da > zrobić. Więc mamy to co mamy. A moze wlasnie nalezy za pewne przestepstwa zaostrzyc kary a w innych zastosowac inne formy represjonownaia ale u nas wszystko jest do ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.acn.waw.pl 25.10.03, 15:10 A czy ktoś mogłby podać choć JEDEN autentyczny przykład prawdziwego przestępcy który pod wpływem wychowawczym porzucił świat przestępczy i powrócił do społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 17:17 Tak juz podaje: syn Walesy (jazda po pijanemu i ciezkie kalectwo ofiary) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.acn.waw.pl 25.10.03, 15:04 teraz posiedzą w szpitalu na koszt społeczeństwa a potem jeszcze okradną sąsiadów czy naprawdę policja nie potrafi strzelac celnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.. / 192.168.10.* 25.10.03, 15:26 Bardzo dobrze!Wiecej takich udanych akcji i więcej pieszych patroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.parkowe.pol 25.10.03, 18:06 Ale ściema, coś tu niegra.Czyżby bandyci byli tacy zuchwali i napadli na mundurowych policjantów.Jeżeli tak to dlaczego trzeci nie został zabity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Rejak widac, dopiero teraz rozsadna refleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 22:07 informacja jest podejrzana wyglada na porachunki w swiatku mafijnych powiazan albo kiepski warsztat dzienikarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 12:37 Super! Wreszcie jakis sukces :) Gratulacje dla policjantow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: 217.153.102.* 25.10.03, 12:37 wyrwać chwasty....brawoooooo Odpowiedz Link Zgłoś
metastasis MEDAL DLA POLICJANTÓW 25.10.03, 12:39 Brawo, brawo, brawo... Nie dali odebrać sobie broni, obronili siebie i cywili. Postrzelili w nogi - można drani sądzić Wzorowo przeprowadzona akcja - GRATULACJE, PANOWIE!!! Może jakaś premia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 25.10.03, 12:39 zuch glina wiecej takich mniej bylo by bandziorow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.nll.se 25.10.03, 12:39 Pewnie sie powtorze, ale trudno: Brawo policja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom gratuluję Policjantom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 12:40 o takich Policjantach należy pisać przez wielkie "P". sqrviele dostały to na co zasłuzyły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukhaas Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.tele2.pl 25.10.03, 12:41 i bardzo dobrze, moze jesli parę razy się to powtórzy to ci debile dwa razy się zastanowią (o ile to możliwe) zanim napadną na coś / kogoś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prewencja Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.chello.pl 25.10.03, 12:41 Szkoda że tylko postrzelił.Broń w trakcie szamotaniny powinna wypalić przypadkiem najlepiej w serce napastników.O ile mniej miały by sądy i tak zawalone "poważniejszymi" sprawami roboty.I trochę pieniędzy podatników by się zaoszczędziło.No i juz mniej by było napadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igsy Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 12:43 Pewnie nie zapłacili i stąd taka skuteczna akcja policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dirty Harry Pewnie będą musieli przeprosić ???? IP: 195.116.198.* 25.10.03, 12:49 Zapewne policjanci zostaną zwolnieni za użycie broni w czasie służby, a nastepnie bandyci zostaną przeproszeni przez pana Jamnika - pewnie lepiej by było gdyby zginieli ale cóż...... tak trzymać na drugi raz celować w łeb !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAWO Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.lublin.mm.pl 25.10.03, 12:49 tak trzymac, nie bac sie strzelac do szmatlawcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAO PREMIA ZA SKUTECZNOŚĆ I ODWAGĘ!!! IP: *.intermedia.com.pl 25.10.03, 12:55 Mam nadzieję,że odpowiedni komendant nie będzie miał żadnych wątpliwości! Życzę sobie,żeby z moich podatków wypłacić tym POLICJANTOM premię!!! Teoretycznie spełnili tylko swój obowiązek,ale jest to chyba raczej rzadki przypadek skuteczności naszej policji. Brawo Panowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: PREMIA ZA SKUTECZNOŚĆ I ODWAGĘ!!! IP: *.neonet.gliwice.pl / 192.168.13.* 25.10.03, 13:01 i ja też z moich podatków oddaję odpowiednią sumę dla dzielnych panów. Na pewno im sie to należy - za 1500pln zaryzykowali życie. Są dla mnie bohaterami.....BRAVO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: PREMIA ZA SKUTECZNOŚĆ I ODWAGĘ!!! IP: *.acn.waw.pl 25.10.03, 15:16 Ale kto ma ich nagradzać? Szef policji czeka na degradację za zdradę a Jamnik ma wotum nieufności za całokształt tego oszołomstwa które panuje w jego ministerstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.lodz.mm.pl 25.10.03, 13:00 Czemu tylko postrzelili w nogi???? Powinni wyżej - może by nie przeżyli A tak wypuszczą ich za 2 miesiace i znów na kogos napadną Zmarnowli okazję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli A mogli ich postrzelić w plecy podczas próby ucieczki. IP: *.waw.cdp.pl / 192.168.8.* 25.10.03, 13:08 I wtedy wszyscy zaoszczędzilibyśmy trochę pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.eyrkonaeac03.dialup.ca.telus.com 25.10.03, 20:12 Gość portalu: daro napisał(a): > Czemu tylko postrzelili w nogi???? > Powinni wyżej - może by nie przeżyli > A tak wypuszczą ich za 2 miesiace i znów na kogos napadną > Zmarnowli okazję. Co myslisz, aby Policja strzelajac w nogi celowala np. w kolana. Taki jegomosc mialby okazje o czym rozmyslac do konca zycia bedac kaleka. Chyba by juz nikogo nie byl w stanie okrasc lub napasc. A i na innych bandytow moze by to dzialalo odstraszajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: Gratulacje IP: *.comnet.krakow.pl 25.10.03, 13:12 Teraz w mediach wystąpią ich przełożeni,odbiorą nagrodę za nadzór, a policjanci szczegółowo będą pisać wyjaśnienia co robili na tej stacji i dlaczego dopuścili do napadu.w Krakowie taka sytuacja by sie nie zdarzyła, z uwagi na fakt,że Komendant Miejski wydał zakaz przebywania policjantów na terenie stacji benzynowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinn Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:20 Brawo! Brawo! Trzeciemu też by sie należało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm Re: Policjant postrzelił napadających na stację b IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 13:21 Jeszcze jeden,jeszcze jeden. Bardzo dobrze .Policjanci-nie przejmujcie się tymi dupkami z Komendy Głównej i MSWiA(Janik,Sobotka,Kowalczyk) tylko róbcie swoje,a społeczeństwo wymusi na swoich posłach zwiększenie nakładów na prawdziwą policję(może naiwne,ale pomarzyć wolno) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jvk celujcie w korpus i głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:22 Trafienie w nogi to pewnie z rozpaczy pewniejsze są w korpus. Z informacjami jest tak że można je interpretować dowolnie tj.: ja czytam że w szamotaninie postrzelono w nogi a komendant wojewodzki policji odczyta ze wykazali sie niesamowita celnoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: celujcie w korpus i głowę 25.10.03, 13:43 Gość portalu: jvk napisał(a): > Trafienie w nogi to pewnie z rozpaczy pewniejsze są w korpus. Ale policjant musi strzelać tak, aby zadać przestępcy jak najmniej obrażeń. Poza tym, łatwiej w szarpaninie, zwłaszcza jak ktoś próbuje złapać cię lub trzyma za rękę, w której trzymasz broń, strzelić w nogi. Nie tracisz cennych sekund na podnoszenie broni, a z bliskiej odległości prawie w 100% w coś trafisz. A tak na marginesie - dlaczego w cywilizowanych krajach policjant ma prawo zabić przestępcę, jeśli jest w sytuacji zagrożenia siebie lub osób postronnych i wszystko kończy się na raporcie analizowanym przez WSW, a w Polsce jest olbrzymie dochodzenie, wielka sensacja, a funkcjonariusz jest narażony na szykany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: celujcie w korpus i głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 19:16 Polskie prawo chroni bardziej bandziorów niż normalnych ludzi. Ot, i cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Tak trzymać!! Dać gliniarzom podwyżki i medale!! 25.10.03, 13:37 Brawo smerfy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek_memphis Super, Super i oto chodzi! IP: *.tnt11.memphis3.tn.da.uu.net 25.10.03, 13:58 Taaaaka mam byc wlasnie policja... Odpowiedz Link Zgłoś
inaww Policjant postrzelił napadających 25.10.03, 14:08 Większość komentarzy to głosy krwiożerczych zwierząt... Nigdzie na świecie policjanci nie są zadowoleni ze swoich wynagrodzeń, co nie przeszkadza im rzetelnie wykonywać swojej pracy, a nie są oni jedyną grupą zawodową która byż może powinna więcej zarabiać. A - na marginesie - jeśli ktoś przytomnie reaguje, tak jak ci policjanci, na niespodziewane zagrożenie, to znaczy, że wybór przez niego zawodu nie był pomyłką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Policjant postrzelił napadających IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 22:16 pisza nie zwierzeta tylko policjanci i wyznawcy koryta wszak maja czas na posterunkach i sie nudza mentalnosc starej bolszewi widocznaw procesie zomowcow z wujku tam gornicy nie zabili tych gnojkow z bolszewickiej zarazy i niestety wg tych panow i ich mentalnosci byli mieczakami ktorych mozna w odwecie bezkarnie zabic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr swoja droga to trzeba byc niezlym idiota zeby robic IP: 141.2.200.* 25.10.03, 14:09 napad kiedy w poblizu jest policja... nagroda darwina im sie nalezy Odpowiedz Link Zgłoś