Dodaj do ulubionych

Prokurator Olejnik w Radiozet

04.11.03, 19:09
Prokuratorzyna Olejnik daleko zajdzie, może go nawet Kurczuk nieusuwalnym
prokuratorem krajowym zrobi za to zgrabne śledztwo (jeśli oczywiście uda się
Kurczukowi przepchnąć pomysł tej wieloletniej polisy ubezpieczeniowej):

www.radiozet.pl/rozmowy_gosc.html?wid=1645094
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Re: Prokurator Olejnik w Radiozet 05.11.03, 18:54
      kataryna.kataryna napisała:

> Prokuratorzyna Olejnik daleko zajdzie, może go nawet Kurczuk nieusuwalnym
      > prokuratorem krajowym zrobi za to zgrabne śledztwo (jeśli oczywiście uda się
      > Kurczukowi przepchnąć pomysł tej wieloletniej polisy ubezpieczeniowej):
      >
      > <a
      href="http://www.radiozet.pl/rozmowy_gosc.html?wid=1645094"target="_blank">www.radiozet.pl/rozmowy_gosc.html?wid=1645094</a>

Monika Olejnik: Prokurator Kazimierz Olejnik wczoraj był gościem Radia Zet i
      mówił, że jest zaciekawiony pracą komisji śledczej i jdnocześnie stwierdził, że
      nie ma dowodów na to, że Lew Rywin nie działał sam. Czy komisja znajdzie takie
      dowody?

Jan Rokita: Moim zdanie już znalazła, tylko jest kwestia ich definitywnego
      uporządkowania. W postaci raportu końcowego. Ja powiem tak: rzadko się zdarza,
      że mogę powiedzieć o czym mam przekonanie, że jest podzielane przez wszystkich
      członków komisji. W moim przekonaniu tak dzisiaj właśnie jest. Nie ma dzisiaj
      ani jednego członka komisji, łącznie z koleżankami i kolegami z SLD, jestem tego
      niemal pewnie , kto by przypuszczał, że Rywin oszalał i sam poszedł do Michnika,
      że nikt go tam nie wysłał , że nie ma grupy trzymającej władzę, że nie było
      spisku. Nie ma takich ludzi w komisji. Co więcej, wydaje mi się, że nie ma już
      takich ludzi w Polsce. Może ostatnim został prokurator Olejnik, który w to
      wierzy, to jest jakiś dziwoląg.

Olejnik powinien wziąc korepetycje z zakresu logicznego myślenia u
      Rapaczyńskiej. Może wtedy zadałby sobie pytanie jakim cudem Rywin znał szczegóły
      ustawy.
      • Gość: Marian Re: Prokurator Olejnik w Radiozet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 19:02

"Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i
        tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
        wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"

Włodzimierz Lenin

Przeczytałem ten wywiad i obejrzałem zdjęcie.
        Lenin miał rację
        • kataryna.kataryna Re: Prokurator Olejnik w Radiozet 05.11.03, 19:07
          Gość portalu: Marian napisał(a):

>
          > "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i
          > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
          > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
          >
          > Włodzimierz Lenin
          >
          > Przeczytałem ten wywiad i obejrzałem zdjęcie.
          > Lenin miał rację

A mi Olejnik zaimponował. Niewielu potrafi się tak otwarcie przyznać do
          niekompetencji. Albo kurestwa.
          • Gość: Marian Re: Prokurator Olejnik w Radiozet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 19:14

> Gość portalu: Marian napisał(a):
            >
            > >
            > > "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy
            > i
            > > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
            > > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
            > >
            > > Włodzimierz Lenin
            > >
            > > Przeczytałem ten wywiad i obejrzałem zdjęcie.
            > > Lenin miał rację
            >
            >
            >
            >
            > A mi Olejnik zaimponował. Niewielu potrafi się tak otwarcie przyznać do
            > niekompetencji. Albo kurestwa.

Ale jednak zero i nie tylko polityczne . Oczywiscie po za kurewstwem.
            Myśl Lenina twórczo rozwinął
            Marian
          • Gość: ich1 To może wyjaśnię o co chodzi IP: *.ists.pl / *.ists.pl 05.11.03, 19:30
            Niestety wyrok na Lwa Rywina będzie wydawał sąd, a nie widzowie TVN w drodze
            głosowania SMS-ami. Gdyby przyjąć - jak chce Ziobro - kwalifikację z art. o
            korupcji, Rywin mógłby odpowiadać jedynie za pomocnictwo. Należałoby zatem
            wskazać osobę pełniącą funkcję publiczną, która miałaby przyjąć korzyść
            majątkową za korzystny przepis w ustawie. I tutaj zaczęłyby się schody.
            Publika dobrze wie o kogo chodzi, więc zajmijmy się tym trio po kolei:
            Jakubowska nie dzwoniła do Rywina, Czarzasty w ogóle nie zna Rywina, a
            Kwiatkowski nie miał (formalnie) wpływu na ustawę. Przy takich dowodach każdy
            adwokat wziąłby sprawę za czapkę gruszek, bo specjalnie by się przy niej nie
            narobił. To co wystarcza Rokicie, żadną miarą nie będzie wystarczać sędziemu.
            A póki co, na więzienie w naszym kraju może skazać tylko
            sąd. "Nieprawidłowości" przy tworzeniu ustawy to trochę za mało na wyrok
            skazujący. Dlatego kwalifikacja za poplecznicwto jest bezpieczniejsza.
            Co oczywiście nie zmienia faktu, że prokuratura przy całej sprawie dała dupy
            niemiłosiernie.
            • douglasmclloyd Re: To może wyjaśnię o co chodzi 05.11.03, 19:40
              Gość portalu: ich1 napisał(a):

> Należałoby zatem
              > wskazać osobę pełniącą funkcję publiczną, która miałaby przyjąć korzyść
              > majątkową za korzystny przepis w ustawie. I tutaj zaczęłyby się schody.
              > Publika dobrze wie o kogo chodzi, więc zajmijmy się tym trio po kolei:
              > Jakubowska nie dzwoniła do Rywina, Czarzasty w ogóle nie zna Rywina, a
              > Kwiatkowski nie miał (formalnie) wpływu na ustawę.

Świetny wywód. Pozostaje Miller.
            • Gość: Marian Re: To może wyjaśnię o co chodzi IP: *.gdynia.mm.pl 05.11.03, 21:52
              To co wystarcza Rokicie, żadną miarą nie będzie wystarczać sędziemu.
              > A póki co, na więzienie w naszym kraju może skazać tylko
              > sąd. "Nieprawidłowości" przy tworzeniu ustawy to trochę za mało na wyrok
              > skazujący. Dlatego kwalifikacja za poplecznicwto jest bezpieczniejsza.
              > Co oczywiście nie zmienia faktu, że prokuratura przy całej sprawie dała dupy
              > niemiłosiernie.

Vin
              Zapomniałeś dodać, że w naszym Kraju sądy są niezawisłe to po pierwsze.
              Prokuratura nie dała dupy i w dodatku niemiłosiernie, prokuratura słucha GTW
              bo musi.Trzeba pomocy z zewnatrz żeby grupę unieszkodliwić. I własnie
              pomaleńku to się dzieje.
              • kataryna.kataryna Re: To może wyjaśnię o co chodzi 05.11.03, 21:54
                Gość portalu: Marian napisał(a):

> To co wystarcza Rokicie, żadną miarą nie będzie wystarczać sędziemu.
                > > A póki co, na więzienie w naszym kraju może skazać tylko
                > > sąd. "Nieprawidłowości" przy tworzeniu ustawy to trochę za mało na wyrok
                > > skazujący. Dlatego kwalifikacja za poplecznicwto jest bezpieczniejsza.
                > > Co oczywiście nie zmienia faktu, że prokuratura przy całej sprawie dała du
                > py
                > > niemiłosiernie.
                >
                > Vin
                > Zapomniałeś dodać, że w naszym Kraju sądy są niezawisłe to po pierwsze.
                > Prokuratura nie dała dupy i w dodatku niemiłosiernie, prokuratura słucha GTW
                > bo musi.Trzeba pomocy z zewnatrz żeby grupę unieszkodliwić. I własnie
                > pomaleńku to się dzieje.

Vin?
                • Gość: Marian Re: To może wyjaśnię o co chodzi IP: *.gdynia.mm.pl 05.11.03, 22:06

Kataryna do mariana
                  Vin?

marian
                  Jak w "noweli szachowej" Zweiga.
                  Grałem juz inna pertię.Sorry. Miało być "ich" albo cos podobnego. Okropne
                  nicki maja niektórzy madrale.
          • douglasmclloyd Re: Prokurator Olejnik w Radiozet 05.11.03, 19:32

> Gość portalu: Marian napisał(a):
            >
            > >
            > > "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy
            > i
            > > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
            > > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
            > >
            > > Włodzimierz Lenin
            > >
            > > Przeczytałem ten wywiad i obejrzałem zdjęcie.
            > > Lenin miał rację
            >
            >
            >
            >
            > A mi Olejnik zaimponował. Niewielu potrafi się tak otwarcie przyznać do
            > niekompetencji. Albo kurestwa.

Co ma chłopina robić? Miller dostał od Rywina gryps, że jak on padnie to padną
            wszyscy i Olejnik robi co mu Miller każe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka