Dodaj do ulubionych

gazeta do dupy

IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.02, 22:57
Wyborcza uwielbia pławić się w tych wszystkich smrodach, syfach, aferach.
Dla mnie normalną reakcją na coś takiego są nudności i wymioty, a dla
redaktorów tej gazety to źródło pieniędzy. Chore, prawda?
Ale w tym zacofanym kraju to przecież norma zachowania.
To tak jakby człowiek oczyszczający szamba właśnie po ciężkiej pracy założył
świeży garniturek, skopiłby się perfumami Diora i poszedł na bitą śmietanę,
którą poprawiłby parówkami.
Obserwuj wątek
    • Gość: GMR Re: gazeta do dupy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 15:54
      Traci czytelników więc chce czymś przy sobie zatrzymać a najłatwiej to osiągnąć
      po przez nagłośnienie jakiejś afery sensacji itp czyli zaczyna się staczać do
      poziomu NIE Poznaniaka i Super Ekspresu....
      • Gość: samanta Re: gazeta do dupy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 16:21
        a ja tam lubie NIE!:))))))))
        • Gość: XXL Re: gazeta do dupy IP: *.echostar.pl 28.01.02, 17:14
          Gratuluje "wyboru" :-((((
          • Gość: samanta do XX IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 17:36
            dzieki! Samanta Czerwona :)
    • kamila27 Re: gazeta do dupy 28.01.02, 16:30
      Kwestja gustu co sięlubi..... jest wolność (hmmm bardzo bym chciała by było to
      tak do końca wolne) słowa. Gazeta też ma prawo pisać co chce. Pracuję jako
      handlowiec i wiem jak ciężko jest zdobyć klienta, odbiorcę. Sama niekiedy mówię
      wiele róznych rzeczy by pozyskać firmę do współpracy. Taki jest rynek. A skoro
      isnieje prasa, to my przynajmniej mamy co czytać. Sądzę, że dzieki
      różnorodności artykułów mamy możliwość zobaczenia jak inni patrzą na to co my
      widzimy, poznać inne punkty widzenia. A krytyka..... ona zawsze jest i dobrze,
      że jest. Bez niej nie możnaby było podyskutować. A tak przy okazji to ja też
      lubie NIE. Całe to bagno w naszym kraju.... tam przynajmniej się z tego śmieją
      a nie użalają się na biedą i tragedią.....
    • Gość: waw Re: gazeta do dupy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 18:45
      po przeczytaniu i dobrym zgnieceniu!

Dlaczego ją czytasz, przecież czego jak czego , ale gazet codziennych jest
      mnóstwo i nie musisz sie katować, a do tego innych swoimi problemami z gazetą i
      tyłkiem.
      Proponuję zakup papieru toaletowego, on jest bardzo demokratyczny i całkowicie
      uniwersalny, dla wszystkich.
    • Gość: yoko Re: gazeta do dupy IP: *.talnet.pl 29.01.02, 15:07
      Gość portalu: normalny napisał(a):

> Wyborcza uwielbia pławić się w tych wszystkich smrodach, syfach, aferach.
      > Dla mnie normalną reakcją na coś takiego są nudności i wymioty, a dla
      > redaktorów tej gazety to źródło pieniędzy. Chore, prawda?
      > Ale w tym zacofanym kraju to przecież norma zachowania.
      > To tak jakby człowiek oczyszczający szamba właśnie po ciężkiej pracy założył
      > świeży garniturek, skopiłby się perfumami Diora i poszedł na bitą śmietanę,
      > którą poprawiłby parówkami.

Nie wiem, o co ci chodzi Normalny? A do czego kiedyś służyła przeczytana gazeta -
      właśnie do podcierania. Sama pamiętam z dzieciństwa, jak mama cięła ją w
      kwadraciki i wieszała na gwoździku w kibelku. Ale się wzruszyłam...

• Gość: Leszek S UDAWAJMY, ZE NIE MA GOWNA IP: *.jajones.com 29.01.02, 16:04
      Tak, tak. Gazeta to robi wylacznie z perwersyjnego zamilowania do plawienia sie w
      smrodach, syfach i aferach, i jeszcze po to zapewne, zeby "zdolowac" dobre
      samopoczucie Polakow dotad przekonanych o nieskazitelnie szlachetnym charakterze
      wszystkich czlonkow tego NARODU, no i naturalnie dla forsy.

Zgodnie z logika rozumowania "Normalnego", skoro naturalna reakcja na smrody i
      syfy sa nudnosci i wymioty (z czym akurat calkowicie sie zgadzam) - nie nalezy o
      tym pisac. Najlepiej wiec pominmy ten "nieprzyjemny" temat, i jak ten czlowiek
      czyszczacy szamba, zalozmy "swiezy" garniturek, pokropmy sie kolonska i...
      UDAWAJMY, ZE NIE MA GOWNA.

Gość portalu: normalny napisał(a):

> Wyborcza uwielbia pławić się w tych wszystkich smrodach, syfach, aferach.
      > Dla mnie normalną reakcją na coś takiego są nudności i wymioty, a dla
      > redaktorów tej gazety to źródło pieniędzy. Chore, prawda?
      > Ale w tym zacofanym kraju to przecież norma zachowania.
      > To tak jakby człowiek oczyszczający szamba właśnie po ciężkiej pracy założył
      > świeży garniturek, skopiłby się perfumami Diora i poszedł na bitą śmietanę,
      > którą poprawiłby parówkami.

• Gość: Michał Re: UDAWAJMY, ZE NIE MA GOWNA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 17:01
        Informowanie to jedno, sadomasochizm w podawaniu wiadoości to drugie .
        Wyborcza sprawia wrażenie gazety, dla której grzebanie się w gó..e jest
        przyjemnością ! Styl niektórych dziennikarzy budzi obrzydzenie .Nie każdy
        gustuje w histerycznym tonie i pełnym nawiedzeniu.
        W porównaniu z Reczpospolitą jest to zwykły brukowiec !
        • Gość: Leszek S Re: UDAWAJMY, ZE NIE MA GOWNA IP: *.jajones.com 29.01.02, 18:38
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Informowanie to jedno, sadomasochizm w podawaniu wiadoości to drugie .
          > Wyborcza sprawia wrażenie gazety, dla której grzebanie się w gó..e jest
          > przyjemnością ! Styl niektórych dziennikarzy budzi obrzydzenie .Nie każdy
          > gustuje w histerycznym tonie i pełnym nawiedzeniu.
          > W porównaniu z Reczpospolitą jest to zwykły brukowiec !

Wrazenie to subiektywny odbior czytelnika.

Ja, subiektywnie, nie odnosze wrazenia jakoby Gazeta lubowala sie w grzebaniu w
          go..e. Ani nie odczytuje tonu jako "histerycznego". Natomiast, jezeli doniesienia
          Gazety sa prawdziwe (czego pelnej weryfikacji nie doczekamy sie az do zakonczenia
          nie tylko sledztwa ale calej sprawy karnej co moze potrwac kilka lat) to
          faktycznie mozna popasc w histerie.

Innymi slowy, zasadnicze pytanie polega na tym, czy doniesienia Gazety sa
          MERYTORYCZNIE prawdziwe, albo - UZASADNIONE, a nie czy przybieraja one taka albo
          inna FORME.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka