Dodaj do ulubionych

Gora urodzila mysz - program rzadu Millera

IP: *.pl 29.01.02, 18:22
Czytam raz i drugi ten ogloszony"program" i staram sie znalezc jakies konkrety.
Mimo woli powraca w pamieci epoka "manewrow gospodarczych", "bodzcow
ekonomicznych" i wszystkich koncertow zyczen z ostatnich 30-tu lat.Co szanowni
Panstwo zrozumieliscie z tego programu, wytlumaczcie mi, prosze....
Obserwuj wątek
    • Gość: waw Re: Również będę zobowiazany za objaśnienie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 19:16
      • Gość: oko Re: Również będę zobowiazany za objaśnienie IP: *.chello.pl 29.01.02, 19:39
        No co wy, nie rozumiecie? Likwidacja ulgi budowlanej musi przeciez spowodowac
        dynamiczny rozwoj budownictwa. Podatek od oszczednosci da przyplyw pieniedzy do
        bankow, ktore beda kredytowac przedsiebiorstwa. Inwestycje centralne sfinansuje
        sie z funduszy emerytalnych (czy Rakowski pomagal w tworzeniu tego planu?).
        Poza tym - rzad SLD przejdzie do historii jako ten, ktory nas wprowadzil do UE.
        I po co sie martwic o reszte?
        • Gość: Jola Re: Również będę zobowiazany za objaśnienie IP: *.pl 29.01.02, 20:22
          Zaraz, zaraz....Teraz państwo nie buduje mieszkań - to ten plan jest dla kogoś
          innego do realizacji?A przecież od kwacha kazdy mlody dostanie mieszkanie - to
          po co tyle mieszkań? Drogi rozumiem:wywłaszczenia, agencja budowy autostrad,
          jest gdzie zasilić się w gotówkę na lewo-resztę weżmie się z funduszy
          emerytalnych.A co na to przyszli emeryci którzy tam forsę odłożyli?Oj kończ pan
          panie miller, wstydu oszczędzisz!
          • Gość: waw Re: Chyba mi IQ opadło, to było takie proste IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 20:25
            • Gość: oko Re: Kazdemu opada... IP: *.chello.pl 29.01.02, 20:47
              Nie dziwie sie. Jak slysze Millera, to czuje ze lysieje, dostaje lupiezu,
              egzemy i ruptury, a mozg mi sie w przerazajacym tempie wygladza.
              • Gość: waw Re: Kazdemu opada... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 21:03
                To straszne, ja przynajmniej nie wyłysieję, mam to za sobą
                • Gość: Andy Re: Kazdemu opada... IP: *.pl 29.01.02, 21:17
                  Moze opasc kazdemu, ale facet mial pieknie skonczyc...No to widze ze go nie
                  poznamy jako mezczyzne - chyba ze juz skonczyl.
                  • douglasmclloyd Re: Kazdemu opada... 29.01.02, 23:22
                    Miller jak Marian duzo gada i mysli, ze to wystarczy. Podobnie jak Marian sie
                    myli. Skonczy tak samo. Tylko, jak go w takim razie poznamy? Jedyna nadzieja w
                    tym, ze skonczy jeszcze gorzej ( o ile to mozliwe ).

• Gość: brzytwa Re: Kazdemu opada... IP: *.pcz.czest.pl 30.01.02, 10:41
                    Gość portalu: Andy napisał(a):

> Moze opasc kazdemu, ale facet mial pieknie skonczyc...No to widze ze go nie
                    > poznamy jako mezczyzne - chyba ze juz skonczyl.

Owszem. Skonczyl przedwczesnie.

• Gość: waw Re: Kazdemu opada... przedwcześnie IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 20:14
                      To się podobno daje leczyć u seksuologa.
                      • Gość: oko Re: Kazdemu opada... przedwcześnie IP: *.chello.pl 30.01.02, 20:19
                        Gość portalu: waw napisał(a):

> To się podobno daje leczyć u seksuologa.

A to juz jest na watek "Przychodzi Miller do lekarza..."
          • cozanostra Re: Również będę zobowiazany za objaśnienie 30.01.02, 00:49
            Gość portalu: Jola napisał(a):

> Zaraz, zaraz....Teraz państwo nie buduje mieszkań - to ten plan jest dla kogoś
            > innego do realizacji?A przecież od kwacha kazdy mlody dostanie mieszkanie - to
            > po co tyle mieszkań?

Jacy kur.a mlodzi ?! Mnie juz siwe wlosy sie pokazuja a za jakis czas same dziady
            beda na te mieszkania czekac. Mlodzi juz stad spier.olili!!
            • Gość: Andy Re: Również będę zobowiazany za objaśnienie IP: *.pl 30.01.02, 20:05
              Ty "cosanostra" to jednak masz dobrze, -dopiero siwiec zaczynasz....
              Ja pierwsze mieszkanie mialem od Gierka dostac, dzis jestem lysy!!!!!!!
              Oczywiscie ze mieszkania nie dostalem i musialem za granice pojechac po cash.
              Ale i tak zazdroszcze nawet siwym....
    • Gość: GMR Re: Gora urodzila mysz - program rzadu Millera IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 10:58
      Motorem napędzającym gospodarkę polską mają być dotacje z Unii ... absurd!
      Darowizna demoralizuje! Panowie liberałowie ! wy to widziecie się nie
      buntujecie? Jak mają wyglądać te dotacje? Tak jak dla rolników ;1/4 tego co
      dostaje rolnik na zachodzie.. oto wolna konkurencja w wydaniu UE w TVP jeden z
      angieskich chyba rolników powiedział że gdyby nie dotacje z UE już dawno by
      zrezygnował z hodowli krów. Nasz rolnik dotacji nie ma żadnych a mimo to jakoś
      jeszcze zipie. Wniosek? Gdyby miał takie same warunki rozwoju jak jego
      zachodni kolego to nasz chłop puścił by z torbami całą eurobrać chłopską!
    • Gość: waw Re: program rzadu Millera = klapa IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 20:20
      Poczytałem o tym cudzie gospodarczym co nas czeka i zrozumiałem z niego jedno,
      że znowóż wydoją mnie z kasy.
      Ten rpogram nie ma żadnego sensu bo nie wskazuje źródeł finansowania.
      Jest w nim millerowski prostacki spryt
      9% kredyty mieszkaniowe - super! Tylko co to za osiągnięcie skoro dzisiaj stopa
      wynosi ca 15%, a w założeniach rządu RPP musi obiżyć w tym roku i to skokowo
      stopy o 500pp czyli cóż tak rewelacyjnego ten kurdupel nam proponuje?
      Cholera znowóż nic nie rozumiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka