Dodaj do ulubionych

oscypkowe ABC...........

31.01.02, 07:58
goral, goralowi za dudki,
kazdy numerek wykreci!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Quba Re: oscypkowe ABC........... IP: 193.59.130.* 31.01.02, 10:41
      wiele hałasu o nic... pan Bachleda może sobie poskakać a prawa ochronnego na
      oscypek i tak nie dostanie. Tak się śmiesznie składa że znaki, które on zgłosił
      do wielce szanownej instytucji Urzędu Patentowego RP są nazwami rodzajowymi, a
      nazwy rodzajowe nie mogą być zarejestrowane jako znak towarowy. Urząd Patentowy
      RP nie jest może najsprawniej działającą jednostką administracji publicznej,
      ale takiego „numeru” nie przepuści!
      Apropos, ciekaw jestem czy rzecznik prasowy UP RP (tudzież osoba, która
      wypowiadała się w imieniu Urzędu) przeczytał kiedyś ustawę o znakach
      towarowych... chyba jeszcze mu się to nie udało, skoro publicznie mówi iż
      rejestracja oscypka „...nie jest wykluczona..”. Ja wiem że magia telewizji i
      inne takie tam Big Brothery robią swoje i każdy chce błysnąć w TV, ale chyba
      powinien się najpierw zapoznać z obowiązującymi przepisami, zanim wyskoczy jak
      Filip z konopi i wkurzy pół podhala!
      Tak na przyszłość proponuję zapoznać się z art. 7.2 ustawy z 85r. w związku z
      art.315 ustawy z 2000r.

Q.
      • Gość: AndrzejG Re: oscypkowe ABC........... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 11:03
        Brawo Quba .

Rzeczywiście co niektórzy myślą ,że jak cos palną bezmyślnie to zabłysną,
        a tu tylko iskrzy.
    • Gość: walter Re: oscypkowe ABC........... IP: 212.244.185.* 31.01.02, 11:35
    • Gość: walter Re: oscypkowe ABC........... IP: 212.244.185.* 31.01.02, 11:36
      Proponuję aby Pan Bachleda-Curuś zmienił nazwisko na Bachleda-Sk...synuś.
      • Gość: FAJANS Re: oscypkowe ABC........... IP: *.*.*.* 31.01.02, 11:50
        Bachleda-Corus aktorka - to jego corka???????? To oznaczaloby ze ma
        koneksje..gdzie trzeba
        • kitek1 Re: oscypkowe ABC........... 31.01.02, 14:02
          bratanica,
          • palesz Re: oscypkowe ABC........... 31.01.02, 14:09
            złożył wniosek o znak "słowno-graficzny" słowno graficzny co komplikuje
            sprawę. Nie wiadomo jak będzie wyglądał element graficzny co ma duże znaczeni.
            cytat z GW
            • Gość: Quba Re: oscypkowe ABC........... IP: 193.59.130.* 01.02.02, 08:56
              Cóż... z cytatami jest troche jak z piłką nożną; jak ktoś nie umie grać to i
              najwspanialszy sprzęt mu nie pomoże, a jak ktoś ma dar od boga to i szmacianką
              pokona najlepszego bramkarza. No dobra, w porównaniach to ja może i najlepszy
              nie jestem, ale wiem za to że cytowana przez GW pani rzecznik patentowana albo
              średnio zna się na swojej robocie, albo nie chciało się jej sprawdzić dokładnie
              w Urzędzie Patentowym... TO ŻE ZNAK ZOSTAŁ ZGŁOSZONY JAKO SŁOWNO GRAFICZNY NIC
              NIE ZNACZY! ...i pani rzecznik powinna to doskonale wiedzieć (no chyba że jest
              następną osobą, która się nie zna i tylko górali chce wkurzyć)
              Swego czasu w Urzędzie było (i chyba nadal jest ale wszyscy je olewają:))
              takie "śmieszne" zarządzenie, mówiące że jeśli klient zgłaszający znak towarowy
              napisze go w wniosku zgłoszeniowym WIELKIMI literami, to wtedy znak jest niby
              słowno-graficzny, bo wielkie litery to niby forma graficzna (któryś z panów
              prezesów Urzędu obudził się chyba kiedyś rano i stwierdził że nasz kraj musi
              zawsze być w czymś "najlepszy" i wymyślił to kuriozum na skalę
              światową:)) ...cóż, a podobno nie wielkość się liczy, tylko "siła przebicia";))
              oscypek, oszczypek, bunc i bundż... hmmmm, zastanawia mnie jedno; cztery znaki
              towarowe, zgłoszenie każdego kosztowało 420 zeta, czyli razem wielki syn
              podhala, pan Bachleda, dofinansował Urząd Patentowy kwotą 1680 złotych...
              ciekawe z czyjej kieszeni?:))
    • Gość: komodor Re: oscypkowe ABC........... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 14:27
      Co chcecie?
      1.góral na dutki pazerny.
      2.solidaruch - wiadomo krętacz.
      3.kościelny - za forsą lata.
      4.wybitny przedstawiciel nowych elit moralnych.
      Wzorowy Syn Podhala!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka