silesiusmonachijski10bis 12.07.09, 22:18 Wypowiedz Czempinskiego nie pozostawia cienia watpliwosci: POlszewia jest dzieckiem bylych sbekow, potem pracujacych w UOP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 22:27 :) tiaaaa.... a jak to się kupy trzyma. SBecy topią własne dziecko. Siur. Pomyśl nad przyczyną;) Poza tym weź pod uwagę czym się sam Czempiński zajmował. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Trzyma się!CiPO prostu zawiedli-szukają nowych(SD? 13.07.09, 00:00 humbak napisał: a jak to się kupy trzyma. SBecy topią własne dziecko. Siur. ---> Mieli już rok temu zniszczyć publiczne media i szpitale ... a tu guzik z tego ... NiePOradność Tuska spowodowała, że przestał być ulubieńcem wsiesbeków i innych nocnozmianowców. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Trzyma się!CiPO prostu zawiedli-szukają nowyc 13.07.09, 00:04 Nieporadność? Mój bosz... jakie te nasze wywiadowce nieporadne. Wybrali Tuska, a on nie wykonał żadnego ze spodziewanych zadań. Porażające... A poważniej (ciut ciut): co im po szpitalach? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Znasz jakieś,które wykonał??? :))) 13.07.09, 00:24 humbak napisał: Wybrali Tuska, a on nie wykonał żadnego ze spodziewanych zadań. Porażające... > A poważniej (ciut ciut): co im po szpitalach? ---> Najpierw niepoważnie: A co im po stoczniach? A co im po bankach? A co im po PZU? A teraz POważnie: Wiesz jaki obrót (finansowy) ma szpital? Czy wiesz ile można na tym zarobić? Czy wiesz ile wydają koncerny farmaceutyczne tylko na "szkolenia" lekarzy? Czy wiesz o ile się różni "wartość" leku spoza koszyka od tego, który został zakwalifikowany do refundacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek [...] 13.07.09, 02:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Znasz jakieś,które wykonał??? :))) 13.07.09, 09:54 Myślisz że takich kolesi interesuje każdy biznes co dobry dochód może przynosić?:) A co do tego w co wykonał- no chyba dobrze że nie wykonuje zadań byłych wywiadowców... co? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski10bis POlszewia - partia agentow 13.07.09, 07:14 Pare (chyba juz z 10 lat) lat temu bylem na imprezie, na ktorej byli i Thuske i Czempinski. Przypominam sobie,ze rozmawiali o polityce: Thuske mowil: "Partia tak, ale skad kasa?"; A teraz Czempibski powiedzial o co szlo . Skandal; w Niemczech i we francji - po takich rewelacjach - PO przestaloby istniec; a w Polsce??? Glupi Polacy i tak odddza glos na POlszewie; to wlasnie ronie Polakow od Niemcow, Francuzow czy Wlochow Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Nie wiem wprawdzie, co znaczy "ronie", ale wiem, 13.07.09, 08:05 że przydajesz sobie ważności. Ty byłeś na imprezie z Tuskiem i Czempińskim (jaja jak moherowe berety), a W JAKIM CHARAKTERZE? silesiusmonachijski10bis napisał: > Pare (chyba juz z 10 lat) lat temu bylem na imprezie, na ktorej byli i Thuske i > Czempinski. Przypominam sobie,ze rozmawiali o polityce: Thuske mowil: "Partia > tak, ale skad kasa?"; A teraz Czempibski powiedzial o co szlo > . > Skandal; w Niemczech i we francji - po takich rewelacjach - PO przestaloby > istniec; a w Polsce??? Glupi Polacy i tak odddza glos na POlszewie; to wlasnie > ronie Polakow od Niemcow, Francuzow czy Wlochow Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek [...] 13.07.09, 09:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 23:34 Jasne, UOP to wrogi nad wrogami. WSI to też wrogi. Bo powstały w wolnej Polsce, obcej kaczkom z ciągotkami do PZPR, SB i przyległościami SB. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 23:43 To, że specsłużby ingerują (lub usiłują ingerować) w polską politykę, jest zupełnie możliwe. Ta wypowiedź Czempińskiego jest najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 23:50 vargtimmen napisał: > > To, że specsłużby ingerują (lub usiłują ingerować) w polską politykę, jest > zupełnie możliwe. Ta wypowiedź Czempińskiego jest najlepszym przykładem. I według Ciebie jest to zjawisko normalne w demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 23:51 remez2 napisał: > vargtimmen napisał: > > > > > To, że specsłużby ingerują (lub usiłują ingerować) w polską politykę, jes > t > > zupełnie możliwe. Ta wypowiedź Czempińskiego jest najlepszym przykładem. > I według Ciebie jest to zjawisko normalne w demokracji? To, że Czempiński usiłuje teraz ingerować? Absolutnie, to nie jest normalne! Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:01 Jak to nie? To jest w 100% normalne. Inna sprawa że nie jest to ani dobre, ani pożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:04 humbak napisał: > Jak to nie? To jest w 100% normalne. Że tak publicznie i wprost? No nie... > Inna sprawa że nie jest to ani dobre, ani pożądane. Też uważam, że powinni to robić po cichu i dyskretnie, żeby nie demoralizować obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:06 > > Że tak publicznie W szczególnych przypadkach. i wprost? No nie... A czemu zaraz wprost? Do czego konkretnie zmierza możemy się jedynie domyślać. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:10 humbak napisał: > > > > Że tak publicznie > > W szczególnych przypadkach. > > i wprost? No nie... > No, dla mnie całkiem wprost. Specsłużbista snuje opowieści, jak to rozłam UW sugerował i PO zakładał. > > A czemu zaraz wprost? Do czego konkretnie zmierza możemy się > jedynie domyślać. Czy ja wiem? Cele mogą być dwa: zdyscyplinowanie lub zdyskredytowanie, w zależności od reakcji na ten niewinny wstęp. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:17 Czemu niewinny? Ja myślę że niewinnie to by było na między znajomymi. Nie publicznie. To już jest deklaracja. Schrzaniliście. Nie wiem jak daleko pójdzie to dalej- czy chłopaki chcą tworzyć coś nowego (jeśli akcja Piskorski- Olechowski to to, to się nie popisali), czy po będą działać nieco inaczej, ale taka deklaracja do zbyt wielu osób trafia by to był straszak raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:25 humbak napisał: > Czemu niewinny? Bo to takie gadanie, które nie wpływa jeszcze na rozkład sił, a nie afery i kwity. > Ja myślę że niewinnie to by było na między znajomymi. Nie > publicznie. To już jest deklaracja. Schrzaniliście. Tak, "niewinny" jest tylko w porównaniu do tego, co ich czeka, gdy się nie będą słuchać. > Nie wiem jak daleko pójdzie to dalej- czy chłopaki chcą tworzyć coś nowego (jeśli akcja Piskorski- > Olechowski to to, to się nie popisali), czy po będą działać nieco inaczej, ale > taka deklaracja do zbyt wielu osób trafia by to był straszak raczej. IMHO, ta część polityczna to jest też tylko demonstracja woli. Prawdziwą bronią jest to co zawsze: afery i kwity. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:28 Zawsze można grać na nowe rozdanie... przy ich możliwościach i sprzyjajacych okolicznościach. Ale teraz odpływam. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
ajron1960 Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 23:50 Esbecja i służby nadal kontrolują Polską politykę i gospodarkę ( to już 20 lat w wolnej Polsce). W zanadrzu mają wiele figur jrszcze nie zgranych, przewiduję dużą karierę pani Bochniarz, klientów z BCC i KPP Lewiatan, "niezależnych ekspertów" np. Furgalski od transportu. No i oczywiście Piskorski, Olechowski i może Jolka. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 23:52 ajron1960 napisał: > Esbecja i służby nadal kontrolują Polską politykę i gospodarkę ( to > już 20 lat w wolnej Polsce). > W zanadrzu mają wiele figur jrszcze nie zgranych, przewiduję dużą > karierę pani Bochniarz, klientów z BCC i KPP Lewiatan, "niezależnych > ekspertów" np. Furgalski od transportu. No i oczywiście Piskorski, > Olechowski i może Jolka No, jeśli oni grają teraz przeciw PO, to niezły powód, żeby PO popierać! Odpowiedz Link Zgłoś
ajron1960 Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 12.07.09, 23:59 vargtimmen napisał: No, jeśli oni grają teraz przeciw PO, to niezły powód, żeby PO popierać! Służby nie są przeciwko PO one chcą kierować Platfusami, sterować Tuskiem, ale tylko po to żeby kręcić lody. Stąd wybudzanie "śpiochów" , w których zainwestowano tak, że dzisiaj są ekspertami i prezydentami kanapowych stowarzyszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:05 ajron1960 napisał: > vargtimmen napisał: > No, jeśli oni grają teraz przeciw PO, to niezły powód, żeby PO > popierać! > > Służby nie są przeciwko PO one chcą kierować Platfusami, sterować > Tuskiem, ale tylko po to żeby kręcić lody. Stąd > wybudzanie "śpiochów" , w których zainwestowano tak, że dzisiaj są > ekspertami i prezydentami kanapowych stowarzyszeń. $ Aż dziw bierze, ale ma podobne odczucia. Prywatyzacja PKO BP, czy coś większego? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:11 Myślisz że idą bezpośrednio na cel gospodarczy? Mnie się jednak widzi że to jeszcze polityczna gra. Odpowiedz Link Zgłoś
ajron1960 Re: POlszewia zalozona prze UOP?? 13.07.09, 00:12 vargtimmen napisał: Aż dziw bierze, ale ma podobne odczucia. Prywatyzacja PKO BP, czy coś większego ? Stocznie i przekręt z pośrednikiem z Mosadu na gaz to pierwszy większy dil Peło. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski10bis Czempinski = ojciec zalozyciel POlszewii 13.07.09, 18:43 Odpowiedz Link Zgłoś