jola.iza1 17.08.09, 15:38 Pójdzie na zasłużoną emeryturę, ale kij w mrowisku zostanie. I dobrze, może cywilna kontrola zrozumie, że niekoniecznie psychiatra, ekonomista, dziennikarz,jakiś pisowski prawnik po administracji wiedzą?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dupetek Re: Gen. Skrzypczak 17.08.09, 15:40 Typowe, że ludzie odchodzący na emeryturę zaczynają mówić! Co tam się dzieje, że oficerowie na służbie boją się mówić? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Gen. Skrzypczak 17.08.09, 15:42 Zanim pojdzie na emeryture bedzie musial sie wytlumaczyc dlaczego wczesniej nie darl pyska. www.tvn24.pl/12690,1615079,0,1,po-skrzypczak-przed-komisje-obrony-narodowej,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Gen. Skrzypczak 17.08.09, 15:43 wie ile może stracić,pełowiaki to mściwe chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Głupiś! 17.08.09, 15:46 Tu chodzi o wiedzę z czasów zajszczanej Polski! bodo.2 napisał: > wie ile może stracić,pełowiaki to mściwe chłopaki.< Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Głupiś! 17.08.09, 15:54 Sam żeŚ głupi, sprawdź życiorysy generałów, a potem gardłuj?? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.robaczek Re: Głupiś! 17.08.09, 16:05 jola.iza1 napisała: > Sam żeŚ głupi, sprawdź życiorysy generałów, a potem gardłuj?? A czemu Skrzypczak nie gardłował wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Głupiś! 17.08.09, 16:11 jola.iza1 napisała: > Sam żeŚ głupi, sprawdź życiorysy generałów, a potem gardłuj?? Co ma tutaj zyciorys do sprawy? Nie byl w ZOMO i dlatego wiarygodny jest? :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Gen. Skrzypczak 17.08.09, 15:52 pies_na_czarnych.o napisał: > Zanim pojdzie na emeryture bedzie musial sie wytlumaczyc dlaczego > wczesniej nie darl pyska. Jesteś pewien, że nie darł?? Założę się, że z Gongorem nie raz rozmawiali, ale wIsz, rozumIsz?? Polityka, poprawność, pragmatyka. Czy w tej całej awanturze zauważyliście, że żołnierze na misjach, za własne pieniądze kupują oporządzenie?? Mnie to rybka, ważne, żeby pięknie wyszło:( Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Gen. Skrzypczak 17.08.09, 15:55 > Założę się, że z Gongorem nie raz rozmawiali, Kto to slyszal? > Czy w tej całej awanturze zauważyliście, że żołnierze na misjach, za > własne pieniądze kupują oporządzenie?? Nie tylko polscy. Amerykanie, Belgowie, Holendrzy tez kupuja niektore czesci uposazenia za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Gen. Skrzypczak 17.08.09, 15:59 pies_na_czarnych.o napisał: > > Założę się, że z Gongorem nie raz rozmawiali, > > Kto to slyszal? Nikt nie słyszał, wszak żołnierzom nie wolno głośno. > > > Czy w tej całej awanturze zauważyliście, że żołnierze na misjach, > za > > własne pieniądze kupują oporządzenie?? > > Nie tylko polscy. Amerykanie, Belgowie, Holendrzy tez kupuja niektore > czesci uposazenia za swoje. Jaką część?? Wiesz o czym piszesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Gen. Skrzypczak 17.08.09, 16:12 > Jaką część?? Wiesz o czym piszesz?? Oczywiscie, ze doskonale wiem o czym pisze. Czolgow za swoje nie musza kupowac :o) Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Skrzypczak miał rację 17.08.09, 15:57 Banda nieudaczników z MONu nie potrafi zapewnić potrzebnego sprzętu żołnierzom, co wypomina każdy ekspert. Z drugiej strony trzeba Skrzypczaka odesłać na emeryturę. Żołnierz powinien znać swoje miejsce i zajmować się tym do czego zostać powołany, tym bardziej generał powinien o tym wiedzieć. Wojsko ma się trzymać z daleka od intytucji cywilnych Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 16:06 Pełna zgoda,dowódca sił lądowych nie zgadza się z polityką i odchodzi,ale?? Kiedy ma opinii publicznej dać do zrozumienia, że wojsko to nie zabawa?? Ja jestem pełna podziwu dla Skrzypczaka, reszta mi rybką. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 16:15 jola.iza1 napisała: > Pełna zgoda,dowódca sił lądowych nie zgadza się z polityką i odchodzi,ale?? Jeszcze przez wiele lat po przejsciu na emeryture bedzie obowiazywala go tajemnica wojskowa, a on juz pierwdzieli co mu slina na jezyk przynosi. Za pierwdzielenie takie jak w czoraj w wielu krajach moglby juz zostac zamkniety do pudla. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 16:35 > Jeszcze przez wiele lat po przejsciu na emeryture bedzie obowiazywala > go tajemnica wojskowa, a on juz pierwdzieli co mu slina na jezyk > przynosi. Za pierwdzielenie takie jak w czoraj w wielu krajach moglby > juz zostac zamkniety do pudla. A niby co ?? Nie gadaj guuupot, nie zdradził żadnej tajemnicy. Tym na emeryturze ponoć wolno natentychmiast, jak sp{twi}erdzielili zgodnie, Szmajdziński i Klich:( Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 17:01 > Nie gadaj guuupot, nie zdradził żadnej tajemnicy. To co mowil moze dodac Talibom odwagi do atakowania polskich "zle uzbrojonych" oddzialow. >Tym na emeryturze ponoć wolno > natentychmiast, jak sp{twi}erdzielili zgodnie, Szmajdziński i Klich:( Pierwdzielenie kotka za pomoca mlotka. Oni mysle podobnie jak Macierewicz. :o(( Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 17:05 jola.iza1 napisała: > Pełna zgoda,dowódca sił lądowych nie zgadza się z polityką i odchodzi,ale?? > Kiedy ma opinii publicznej dać do zrozumienia, że wojsko to nie zabawa?? > Ja jestem pełna podziwu dla Skrzypczaka, reszta mi rybką. To dlaczego nie zamawiał śmigłowców tylko spinacze? Do kogo ma pretensje? Co miesiąc była odprawa w Ministerstwie Obrony. Wtedy milczał i zadowalał się sprawnymi przydziałami zamówionych spinaczy i długopisów? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 17:13 porannakawa22 napisała: > To dlaczego nie zamawiał śmigłowców tylko spinacze? > Do kogo ma pretensje? > Co miesiąc była odprawa w Ministerstwie Obrony. Wtedy milczał i zadowalał się > sprawnymi przydziałami zamówionych spinaczy i długopisów? Miły panie, porannakawo, Pan słuchasz, czy niekoniecznie?? ZeSpinacze można zamówić natentychmiast, uzbrojenie niekoniecznie:( Bo jak zamówisz rosomaka, albo inne " mi", to najperw Julka, Kamiński i reszta musi sprawdzić. Sąd musi poczekać, rozpatrzyć czy przypadkiem zażalenie nie wpłynęło. A tam dupa w afgańskim piasku mało bezpieczna. Zatem ?? Nie gadajcie guupot przy kompie?? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa22 Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 17:16 jola.iza1 napisała: > porannakawa22 napisała: > > To dlaczego nie zamawiał śmigłowców tylko spinacze? > > Do kogo ma pretensje? > > Co miesiąc była odprawa w Ministerstwie Obrony. Wtedy milczał i zadowalał > się > > sprawnymi przydziałami zamówionych spinaczy i długopisów? > Miły panie, porannakawo, Pan słuchasz, czy niekoniecznie?? > ZeSpinacze można zamówić natentychmiast, uzbrojenie niekoniecznie:( > Bo jak zamówisz rosomaka, albo inne " mi", to najperw Julka, Kamiński i reszta > musi sprawdzić. Sąd musi poczekać, rozpatrzyć czy przypadkiem zażalenie nie wpł > ynęło. A tam dupa w afgańskim piasku mało bezpieczna. Zatem ?? Nie gadajcie gu > upot przy kompie?? Każde jednak zamówienie trzeba zacząć od złożenia zamówienia. Nie złożono. To o co teraz ryja drzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Skrzypczak miał rację 17.08.09, 17:20 porannakawa22 napisała: > Każde jednak zamówienie trzeba zacząć od złożenia zamówienia. > Nie złożono. > To o co teraz ryja drzeć? Jesteś pewien ?? Masz wiarygodne dane?? Może z sympatii do PO, przestaniesz pier.. kotka, za pomocą młotka?? Odpowiedz Link Zgłoś