Dodaj do ulubionych

Kulturalny Radny

20.09.12, 14:45
Wczoraj tj. 19 września odbyło się w Jadwisinie zebranie wiejskie zwołane przez sołtysa. Tematem było przeznaczenie funduszu sołeckiego na 2013 rok oraz sprawy inne (tych akurat nie za wiele). Sołtys niestety nie miał wiele do powiedzenia, albo nie chciał. Dał się zagłuszyć radnemu R. Tyka, który był numerem jeden. To jeszcze nic, ale radny Tyka dał ogromny popis swojej kultury osobistej. W trakcie wymiany poglądów zwrócił się do jednej z Pań: "największym debilizmem z Pani strony było nie złożenie wniosku.....". Ludzie! Debilizmem!?! Jak tak można! Czy to jest zachowanie godne osoby reprezentującej nas mieszkańców. Przecież to wstyd za takiego reprezentanta. Radny powinien wykazać się chociaż odrobiną kultury. Ja w każdym razie się wstydzę i nie chcę mieć nic wspólnego z takim radnym!
Obserwuj wątek
    • bhojczyzna Re: Kulturalny Radny 20.09.12, 21:21
      jadwisin7 napisała:

> Wczoraj tj. 19 września odbyło się w Jadwisinie zebranie wiejskie zwołane przez
      > sołtysa. Tematem było przeznaczenie funduszu sołeckiego na 2013 rok oraz spraw
      > y inne (tych akurat nie za wiele). Sołtys niestety nie miał wiele do powiedzeni
      > a, albo nie chciał. Dał się zagłuszyć radnemu R. Tyka, który był numerem jeden.
      > To jeszcze nic, ale radny Tyka dał ogromny popis swojej kultury osobistej. W t
      > rakcie wymiany poglądów zwrócił się do jednej z Pań: "największym debilizmem
      > z Pani strony było nie złożenie wniosku...
      ..". Ludzie! Debilizmem!?! Jak t
      > ak można! Czy to jest zachowanie godne osoby reprezentującej nas mieszkańców. P
      > rzecież to wstyd za takiego reprezentanta. Radny powinien wykazać się chociaż o
      > drobiną kultury. Ja w każdym razie się wstydzę i nie chcę mieć nic wspólnego z
      > takim radnym!

Też byłem na tym zebraniu i nie widziałem ani nie słyszałem aby radny Tyka, przerywał wypowiedzi panu Sołtysowi , przeciwnie obaj panowie w wypowiedziach się uzupełniali , a z tego co usłyszałem na temat ich dotychczasowej współpracy , widać , że się starają i robią wiele dla mieszkańców Jadwisina.
      Co do ,,debilizmu,, to proszę przedmówce o obiektywność , to znaczy proszę opisywać na przyszłość fakty dosadnie a nie wyciągać słowa z kontekstu , i przedstawiać sytuacje takimi , jakimi były faktycznie.
      Mianowicie dziwnym się wydało to i nie tylko mi , że była sołtys pani pani Ewa, tak mało robiąc , znaczy nie robiąc nic i to nie za darmo , poza ściąganiem podatków za swojej kadencyji miała tak wiele na wczorajszym zebraniu , czytaj , torpedując wnioski i propozycje radnego Tyki , które de facto oprócz jednego wniosku , zostały poparte przez mieszkańców w 95% lub w 100%.
      Radny określił jako ,,debilizm,, brak działań ze strony byłej pani sołtys , mających na celu pozyskanie funduszy sołeckich ,to znaczy jakieś 28 tyś zł W ROKU 2011 , ba pani sołtys nawet nie zwołała zebrania mającego na celu , dyskusję nad wykorzystaniem tych funduszy przez NAS MIESZKAŃCÓW JADWISINA! i złożeniem odpowiedniego wniosku.

Jeszcze jedno w 2010 r pani sołtys też miała opory , które dotyczyły pozyskania środków w ramach funduszu sołeckiego na 2011 r i tylko dzięki uporowi paru osób na czele z panią Małgosią Łaszcz -Pakieła , udało się pozyskać kwotę 12 tyś złotych , która i tu uwaga ! gdyby nie pan Tyka , po prostu by przepadła , a dlaczego ? a dlatego bo pani sołtys nie chciała jej wykorzystać.
      W ostatnim momencie pan radny po zebraniu i konsultacjach z mieszkańcami Jadwisina zorganizował za te pieniądze , trzeci dzień Świąt Narodzenia! , na których Swiety Mikołaj wręczył dzieciom paczki ze słodyczami a było ich 150, a potem przybyli goście czyli mieszkańcy Jadwisina usiedli do posiłku przy stołach które uginały się od różnorodnych potraw!.

Na koniec taka moja uwaga
      Tą nieuczciwą i brzydzącą nagonką na radnego Tykę , sami wystawiacie sobie świadectwo!
      • jadwisin7 Re: Kulturalny Radny 20.09.12, 21:55
        "Też byłem na tym zebraniu i nie widziałem ani nie słyszałem aby radny Tyka, przerywał wypowiedzi panu Sołtysowi , przeciwnie obaj panowie w wypowiedziach się uzupełniali , a z tego co usłyszałem na temat ich dotychczasowej współpracy , widać , że się starają i robią wiele dla mieszkańców Jadwisina......"
        "bhojczyzna" oczywiście, że byłeś na wczorajszym zebraniu, bo właśnie się ujawniłeś, podając w Swoim poście szczegóły, o których nikt nie wie/wiedział oprócz Ciebie. Ciekawe!
        Tak też można - bronić samego siebiewink. Ale cóż każda metoda jest dobra!
    • arbuz332 Re: Kulturalny Radny 20.09.12, 21:40
      No nie,to niemożliwe .Pan Przewodniczący Komisji Kultury ,Oświaty i Sportu Rady Miejskiej w Serocku(z-ca przewodniczącego) nie posługuje się takim językiem.Toż to przykład prawdziwego gentelmena,do kobiet tylko z szacunkiem.Musiałeś się "jadwisin7" przesłyszeć.A, tak poważnie to mam nadzieję ,że co raz więcej osób z Jadwisina będzie myślało podobnie i da temu wyraz w następnych wyborach.
      • white.kornelka100.1 Re: Kulturalny Radny 08.10.12, 14:09
        Dżentelmen ? Chyba się przesłyszałem.
        Panie Tyka nie wypada samemu o sobie pisać pod różnymi nickami pozytywnych opinii.
        Też się wsydzę takiego Radnego !
        Pani Zając to zupełnie inny poziom kultury osobistej (czytaj dużo wyższy) i nie poniżajmy jej porównując z P. Tyka.
        Panie Tyka wziąłby się Pan wreszcie do roboty zamiast tracić czas na wypisywanie głupot.

• wilkizajac10 Re: Kulturalny Radny 20.09.12, 22:04
      Pani Zając, Pani czas na działanie minął wraz z odrzuceniem przez nas Pani osoby w wyborach na sołtysa Naszej wsi. Teraz ukrywa się Pani na forum, obsmarowywując radnego, którego sami wybraliśmy. Życzymy odwagi, by swoje zastrzeżenia zgłaszać na forum zebranych wczoraj w szkole, a nie tu - w internecie.
      • jadwisin7 Re: Kulturalny Radny 21.09.12, 10:40
        Zamiarem moim było zwrócić uwagę na słownictwo pana radnego. Jako osoba publiczna powinien uważać na to co mówi. W poście nie ma mowy do kogo było to mówione a rozpoczął się atak na byłą sołtys. Jest mi teraz głupio. Z tego co pamiętam to pani Z. była na zebraniu i zabierała głos. "wilkizajac10 lub bhojczyzna" Rozmijasz się z prawdą! Zanim się coś napisze trzeba się zastanowić i sprawdzić czy to prawda. Dla przypomnienia: www.gazetapowiatowa.pl/artykuly/Rezygnacja-po-3-kadencjach-Zadecydowa%C5%82y-wzgl%C4%99dy-rodzinne,%201087.html

I to byłoby na tyle!
        • w.iwo Re: Kulturalny Radny 21.09.12, 20:54
          och, kochani... warto przyjść na niektóre sesje i usłyszeć wypowiedzi władz serockich, bo tego w protokołach się nie przeczyta ;] to by się niektórzy dopiero oburzyli...
    • white.kornelka100.1 Re: Kulturalny Radny 08.10.12, 14:23
      www.gazetapowiatowa.pl/index.php?id=data&ido=1094
      Na tak naprawdę poszły te pieniądze wsi czyli 12.000 pln ?
      Gdzie są tajemnicze faktury ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka