Dodaj do ulubionych

Gąsiorowo, Łacha i okolice

01.10.12, 12:07
Za jakiś czas ruszamy z budową domu w Gąsiorowie (w zasadzie to w okolicy), do tej pory jeździliśmy tam tylko rekreacyjnie ("działkowicze"). Jak wygląda tutaj życie codzienne? Wiem, że w Gąsiorowie w remizie są msze św., że jest jakiś przystanek autobusowy (ale skąd, dokąd i jak często coś odjeżdza) i czy jest w okolicy jakieś koło gospodyń czy coś w tym stylu? Do tej pory mieliśmy problemy z włamaniami na działkę, ale wiem że to kwestia "mafii ochroniarskiej". Czy jak się mieszka tam na stałe to jest się o co bać? Zdarzają się napady itp czy raczej jest spokojnie?
Obserwuj wątek
    • serock123 Re: Gąsiorowo, Łacha i okolice 01.10.12, 15:49
      koła gospodyń nie ma smile chyba, ...ja mieszkam na Łasze i szczerze mówiąc to nudy..znalazłam sobie koleżanki z okolic Serocka , ale tu na wiosce nie znam nikogo z kim mogłabym się spotkać na kawę....to też pewnie kwestia wieku bo większość osób jakie tu znam są w wieku mojej mamy..smile o żadnych włamaniach natomiast nie słyszałam, spokój, cisza i tylko samoloty z modlina nad głową fruwająsmile
    • dorotammc Re: Gąsiorowo, Łacha i okolice 01.10.12, 22:47
      Co rozumiesz przez mafię ochroniarską? Jaką firme dokładnie masz na myśli?
      • linka.83 Re: Gąsiorowo, Łacha i okolice 03.10.12, 08:51
        No nie wiem które dokładnie, ale tam chyba są dwie w okolicy co działają, jakieś security coś tam i jakaś jeszcze. I oni się włamują do działek, niszczą siatki, zamki w drzwiach itd a potem jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności na furtkach pojawiają się wizytówki firm ochroniarskich właśnie. Wszystko po to żeby wykupić ochronę. A jak już się wykupi to jakoś włamań nie ma. Mafia i tyle wink
        • lukasz_znadzalewu Re: Gąsiorowo, Łacha i okolice 03.10.12, 19:31
          Mowa tu prawdopodobnie o firmach Solid Security i Juventus ^^
          Znajomy działkowicz co zimę/wiosną ma przecinaną siatkę od strony lasu..nic nie ginie , nic innego nie jest niszczone ...
          Znajomy nie ma umowy z żadną z firm ochroniarskich.
          • linka.83 Re: Gąsiorowo, Łacha i okolice 04.10.12, 06:45
            no właśnie, u nas to samo z tym że jeszcze psują zamki w drzwiach i przewracają wszystko w środku w domku (ale nie zawsze) i oczywiście nic nie ginie, no bo co ma niby ginąć jak tam są tylko stare graty działkowe smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka