Dodaj do ulubionych

Szerokopasmowy Internet w Serocku

01.03.13, 23:52
Czy My Mieszkańcy Gminy i Miasta Serock Będziemy skazani na pseudo dostarczycieli internetu ?
Czy dostęp do szerokopasmowego internetu po kablu to rarytas?.
TP-Orange potentat ma nas w $ .
Czy Gmina wystąpiła o dotację na rozbudowę infrastruktury teleinformatycznej [Projekty przepusty kablowe infrastruktura pod ziemią ] Tak by kabel dotarł do każdego mieszkańca w gminie i miasto pobierało opłaty za dzierżawę infrastruktury. Dofinansowane z UE z Programu Operacyjnego Inowacyjna Gospodarka.
poczytajcie:
Dla mnie to popieranie [pseudo dostarczycieli internetu]
www.miasto.serock.pl/1001,odpowiedzi-na-pytania-do-burmistrza-miasta-i-gminy-serock.html
Obserwuj wątek
    • neothor Re: Szerokopasmowy Internet w Serocku 02.03.13, 00:31
      neothor napisał: nie kandyduje.Nie aspiruje.i nie dla możliwości .{Ja ich nie mam}

> Czy My Mieszkańcy Gminy i Miasta Serock Będziemy skazani na pseudo dostarczycie
      > li internetu ?
      > Czy dostęp do szerokopasmowego internetu po kablu to rarytas?.
      > TP-Orange potentat ma nas w $ .
      > Czy Gmina wystąpiła o dotację na rozbudowę infrastruktury teleinformatycznej [
      > Projekty przepusty kablowe infrastruktura pod ziemią ] Tak by kabel dotarł do k
      > ażdego mieszkańca w gminie i miasto pobierało opłaty za dzierżawę infrastruktur
      > y. Dofinansowane z UE z Programu Operacyjnego Inowacyjna Gospodarka.
      > poczytajcie:
      > Dla mnie to popieranie [pseudo dostarczycieli internetu]
      > www.miasto.serock.pl/1001,odpowiedzi-na-pytania-do-burmistrza-miasta-i-gminy-serock.html
    • psychomaszyna Re: Szerokopasmowy Internet w Serocku 02.03.13, 05:24
      Faktem jest to, że samorząd jest od spełniania wspólnych potrzeb mieszkańców, ale patrząc na opis, wystarczy spojrzeć, kto może być beneficjentem - przedsiębiorcy i organizacje non profit (ale nie jednostki samorządu terytorialnego wprost).
      Pytanie, czy nie było warto się samemu zorganizować między sąsiadami i uskutecznić wniosek o dofinansowanie?
      Internet jako zdobycz cywilizacji jest jedną z największych potrzeb i ułatwień życiowych, ale patrząc jak gmina się "szczypie" ze wszystkim, znalazłoby się parę ważniejszych w kolejce.
    • neothor Re: Szerokopasmowy Internet w Serocku 02.03.13, 09:30
      Zapraszam do lektury:
      brzesko.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3079:borzcin-najlepiej-zinformatyzowana-gmina-w-polsce-&catid=116:borzcin&Itemid=146
      A jednak można.
      Trzeba trochę chęci ze strony włodarzy tej gminy i każdemu będzie żyło się lepiej .
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka