ewakeller 05.02.15, 12:54 Poszukuje osób, które zostały wprowadzone w błąd przy przedłużaniu umowy na usługi nc plus w autoryzowanym punkcie "C-PLUS CEZARY GIERCZYŃSKI" w Serocku na ul. Pułtuskiej 50! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewakeller Re: punkt nc plus Serock 06.02.15, 19:06 Szanowni Państwo, chciałabym przestrzec wszystkich użytkowników platformy nc+, którym kończy się umowa. Nie przedłużajcie umowy w punkcie nc+ na ul. Pułtuskiej. Oto moja historia: W dniu 26.01.2015 r. wybrałam się do firmy C-PLUS CEZARY GIERCZYŃSKI, ponieważ 18 miesięcy wcześniej przedłużałam tam umowę i było wszystko w porządku. Właściciel roztoczył nade mną cudowną wizję, twierdząc że przedłużając u niego umowę tylko skorzystam. Po pierwsze właściciel tego punktu stwierdził, że kwota abonamentu będzie wynosiła: przez 5 miesięcy 59 zł, kolejne 5 miesięcy 69 zł a po 10 miesiącach 79 zł do końca 24 miesięcznej umowy (pułapka polega na tym, że w umowie nie ma podanych kwot abonamentu!), Po drugie miałam mieć więcej kanałów niż dotychczas i canal +. Umowa miała wejść w życie od lutego. Po podpisaniu umowy i przyjściu do domu na dzień dobry straciłam ponad 20 kanałów. Po telefonie na infolinię okazało się, że nowa umowa już obowiązuje i kwota abonamentu będzie przez 24 miesiące wynosiła 79,90 zł. Po próbach wyjaśnienia sytuacji z tym Panem, stwierdził on, że się pomylił i nie zaznaczył w systemie pakietu extra+. Co do kwoty abonamentu to winę przeniósł na koordynatora nc+, który mu telefonicznie podpowiadał (zapewne jak wyrolować naiwną klientkę ). Oczywiście reklamację złożyłam na infolinii ale na pozytywne załatwienie nie liczę, ponieważ wbrew obietnicom ww. Pan nie złożył pisemnych wyjaśnień do nc+, w związku z czym jestem na straconej pozycji. Szanowni mieszkańcy gminy Serock uważajcie, lepiej przedłużyć umowę u konsultanta telefonicznie, bo jest nagranie rozmowy jako dowód będący podstawą do złożenia skutecznej reklamacji oraz jest 14 dni na odstąpienie od umowy bez podania przyczyny. Odpowiedz Link
robmazdw2 Re: punkt nc plus Serock 06.02.15, 22:32 abstrahując od twojej historii która powinna ostrzec innych nie rozumiem po co przedłużać umowę w punkcie u pośrednika. To się robi telefonicznie gdzie rozmowy są nagrywane i jak coś jest nie tak to można zweryfikować. Jestem z nimi od czasów Wizja TV i tylko raz miałem problem ale nagrywanie rozmów pomogło. PS. Nie radze umów z Polstatem bo tam to już jest totalne oszustwo i naciąganie. Rozwiązanie umowy zgodnie z umową trwało 6 miesięcy gdzie próbowano mnie szantażować i zastraszać ale się nie dałem i udowodniłem swoją racje. Odpowiedz Link