Dodaj do ulubionych

blok budowany przez kamkar

30.01.07, 07:59
poszukuję ludzi, którzy kupili mieszkania w bloku budowanym przez kamkar (ul.
piłsudskiego). jestem właścicielką jednego z mieszkań i chciałabym poznać
sąsiadów.

Obserwuj wątek
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 30.01.07, 09:32
      witam serdecznie przyszłą sąsiadkę, trzecie pięterko od strony podwórka się
      kłania hihi ;-)
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 30.01.07, 20:34
        Również witam przyszłych sąsiadów,
        też trzecie piętro od strony podwórka :]

pzdr
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 30.01.07, 22:28
          no no, jeżeli mieszkanie graniczące z klatką schodową to będziemy sąsiadami
          przez kawałek ściany ;-)
          • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 07:27
            więc w takim razie z kimś z Was będę mieszkać "drzwi w drzwi". my mamy
            mieszkanie na trzecim piętrze, ale od strony ulicy (niestety).

jak tam budowa idzie?
            przyznam szczerze, że nie mieszkamy w chwili obecnej w Legionowie, więc nie
            jestem na bieżąco.
            • ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 08:17
              a jakie masz mieszkanko i licząc od ratusza które to będzie?
              już mówię co na budowie - często tam wstępujemy więc myślę, że w miarę rzetelnie
              przekażę co i jak :-) zamówione są już okna i plany są takie, że jak tylko
              pogoda na to pozwoli to za ok miesiąc/półtora będą szklić piętra. połowa bloku
              ma już zalany strop trzeciego piętra, a czy druga już została zalana to dziś
              zerknę bo będę w okolicy. a tak ogólnie to ładnie to wygląda :-)
              jakbyś miała jakieś pytania to mogę się dowiedzieć więc pisz śmiało.
              • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 13:02
                od strony ratusza to będzie drugie mieszkanie (III piętro, okna na ulicę, 2
                pokoje).
                myślisz, że oddanie będzie wcześniej niż na koniec roku?

szczerze mówiąc, miałam pewne obawy (firma bliżej mi nie znana, brak strony
                internetowej itp)... w końcu nie codzień kupuje się mieszkanie ;) i pewnie
                dopiero jak zamieszkam, to mi ulży.

• ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:12
                  przejeżdżałam dziś obok budowy i jest tak jak kilka dni temu kiedy spadł śnig -
                  połowa bloku ma strop zalany do trzeciego piętra, nasza połowa jeszcze nie, ale
                  okna są pozastawiane jakimiś foliami także nam się do mieszkanek nie sypie ;)
                  z tego co napisałaś będziemy sąsiadkami po przekątnej, naszej mieszkanie,
                  również 2 pokojowe, jest w zasadzie po środku bloku.
                  czy będzie oddane wcześniej trudno jest powiedzieć, sama firma nadal nic o tym
                  nie może powiedzieć bo nie wiadomo na co pozwoli pogoda i czy wszystko pójdzie
                  dalej z planem. póki co jest dobrze i nie musimy się niczym martwić.
                  wielokrotnie rozmawiałam z właścicielem firmy i mam o nim bardzo dobre zdanie bo
                  człowiek jest naprawdę ludzki :) i pomimo braku strony internetowej czy faktu,
                  że firma nie jest bardzo znana, myślę, że dobrze trafiliśmy. na pewno lepiej niż
                  niektórzy których blok (nie wymieniając który, choć łatwo to dostrzec
                  przechadzając się w centrum Legionowa..) buduje się czy wykańcza na mrozie..

jak coś będzie trzeba służę informacją :) i cieszę się, że już teraz poznałam
                  naszą przyszłą sąsiadkę :) pozdrawiam
                  • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:34
                    hmm...masz na myśli trzecie piętro, czy kondygnację? bo jak dla mnie to trzecie
                    piętro będzie się dopiero robiło...
                • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:21
                  witam,

Wobec tego witam sąsiadkę z naprzeciwka :), moje mieszkanie również jest drugie
                  od ratusza. Ilif - też masz mieszkanie w tej części?

Jeżeli chodzi o tempo prac, to w tej chwili mam rzut beretem do budynku i co
                  najmniej dwa razy w tygodniu sprawdzam postęp, ale na samą budowę nie zaglądam.
                  Z tego co dzisiaj zauważyłem, to nic się nie zmieniło od zeszłego tygodnia,
                  przynajmniej od strony ulicy (strop 2 piętra na połowie budynku od Ateny oraz
                  ściany na wysokość 80 cm w tej części, reszta czeka na strop).

Jeżeli chodzi o terminowość, to też czuję pewien dreszczyk emocji i będzie on do
                  czasu odebrania kluczy, ale dla mnie pewnym zabezpieczeniem jest to, że z tego
                  co wiem, w budynku będzie również miał mieszkanie wykonawca, któremu też powinno
                  zależeć na czasie.
                  Sama strona internetowa - to niekoniecznie świadczy o rzetelności developera...

pzdr
                  • ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:47
                    grracjan, nasze mieszkanie jest od strony podwórka czyli jak twoje, i ściana
                    naszego mniejszego pokoju będzie graniczyła z klatką schodową, ale czy ono jest
                    trzecie czy czwarte od ratusza to ci nie powiem bo nie pamiętam a nie mam przed
                    sobą planów :(
                    • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 00:01
                      czy trzecie, czy czwarte mieszkanie; drugie czy trzecie piętro - zawsze dobrze
                      poznać pierwszych przyszłych sąsiadów :)
                      • ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 00:06
                        póki co całą piszącą tu trójką jesteśmy z trzeciego piętra, fajnie :-)
                        • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 07:03
                          dzięki za informacje o budowie
                          muszę się kiedyś zmobilizować i osobiście obejrzeć stan
                          naszych "apartamentów" - przy okazji zrobić kilka fotek do rodzinnego albumu ;)
                          • ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 08:10
                            foteczki dobra rzecz - jak czasem zasiadamy do ich oglądania - a robiliśmy
                            zdjęcia niemal od etapu fundamentów - widać jak bloczek pnie się do góry :) na
                            stare lata pamiątka jak nic :P
    • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 09:04
      Witam przyszłych sąsiadów. Będę mieszkała na drugim piętrze, drugie mieszkanie
      od ratusza od strony ulicy. Cieszę się, że mogę poczytać o postępach na
      budowie, bo nie mieszkam w Legionowie.
      Pozdrawiam
      • ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 09:24
        witam przyszłą sąsiadkę, coraz nas tu więcej :-)
      • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 09:43
        czyli będę Tobie tupać nad głową ;)
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 21:48
        Również miło poznać przyszłą sąsiadkę :)
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 21:59
          no to jest nas czwórka, a gdzie reszta towarzystwa?? :D
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 08.02.07, 22:15
      witajcie sąsiedzi, przejeżdżałam dziś obok naszych mieszkanek i... coś mi sie
      tak widzi, że robota na naszej części bloku stanęła w martwym punkcie :( część
      od strony alberta ma już ścianki trzeciego piętra, a u nas jeszcze wiatr hula po
      drugim :(
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 10.02.07, 14:56
        ilif napisała:

> witajcie sąsiedzi, przejeżdżałam dziś obok naszych mieszkanek i... coś mi sie
        > tak widzi, że robota na naszej części bloku stanęła w martwym punkcie :( część
        > od strony alberta ma już ścianki trzeciego piętra, a u nas jeszcze wiatr hula p
        > o
        > drugim :(

W tym tygodniu chyba nic się nie działo, natomiast w poprzednim tak. Od strony
        podwórka podłoga na trzecim piętrze jest poprowadzona prawie do ściany z ratuszem.
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.02.07, 07:06
          wczoraj miałam przyjemność wypatrzeć z daleka tę podłogę, czyli ja już mam po
          czym chodzić ;) pozdrawiam Was wszystkich
          • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 13.02.07, 08:14
            A czy ja mam już sufit a moja przyszła sąsiadka podłogę? Czas najwyższy
            pojechać na oględziny;-)
            • ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.02.07, 08:37
              narazie ani ty nie masz sufitu ani twoja sąsiadka nie ma podłogi, ta część bloku
              od ulicy jeszcze wczoraj nie miała zalanego stropu, ale pewnie na dniach się to
              stanie :)
    • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 11:59
      Witam Szanownych Sąsiadów!!!!
      Ja będę mieszkac na 2 piętrze, okna na podwórko, klatka I mieszkanie 2 od lewej
      strony. Ja juz mam sufit!!!
      • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 14:54
        Sufit dobra rzecz;-) też się niedługo doczekam (mam nadzieję). Miło powitać
        nową sąsiadkę. Nasze grono powoli się powiększa.
        • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 15:48
          Gosiu, dobra wiadomość - Twój sufit właśnie się robi, natomiast u mnie i u ilif
          pojawił się już pierwszy rząd cegieł :)
          • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 19.02.07, 07:54
            jeżeli Gosia ma sufit, to oznacza, że ja mam już po czym chodzić ;)
            przy okazji: witam kolejną sąsiadkę!!
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 15:46
        Również witam sąsiadkę, w takim razie jest nas już piątka :)
      • ilif Re: blok budowany przez kamkar 19.02.07, 06:48
        Witam nową sąsiadkę :-)
        gracjan jak to fajnie że mamy już po czym chodzić i oprzeć się na kawałeczku
        ściany :D tyle tylko że białej nie czerwonej - swoją drogą ciekawe czemu?
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 21.02.07, 00:43
      kochani sąsiedzi, jakież było moje zdziwienie kiedy, pamiętając sobotni jeden
      rząd cegieł od strony podwórka, dziś mym oczom ukazały się ściany :D a i strop
      drugiego piętra od strony ulicy jest zalany do ratusza. gracjan - tylko patrzeć
      jak i my będziemy mieli sufit :D
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 21.02.07, 11:24
        Wiem, wiem, widziałem - wychodzi na to, że w dobrym tygodniu wziąłem urlop :)
        Dzisiaj też coś się dzieje na budowie, więc może dzisiaj pojawią się wewnętrzne
        ściany :)
    • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 03.03.07, 22:11
      co słychac na budowie?
      • ilif Re: blok budowany przez kamkar 03.03.07, 22:59
        jeśli dziś nikt nie odpowie to ja odpowiem ci jutro bo jutro będę na budowie :-)
        jakiś mniej więcej tydzień temu stały już ściany 3 piętra a co się działo przez
        ten tydzień nie wiem bo nie miałam kiedy tam zajrzeć. zatem do jutra :-)
      • ilif Re: blok budowany przez kamkar 04.03.07, 16:08
        oto co na naszej budowie: trzecie piętro od strony podwórka ma prawie na całej
        długości postawione ścianki zewnętrzne, tylko pierwsze mieszkanie od strony
        ratusza nie ma ścian. widać, że część ścian wewnętrznych też jest postawiona ale
        ile i gdzie dokładnie nie powiem bo mam za krótkie nóżki żeby dojrzeć ;) w
        każdym razie są z cegły a nie z pustaka jak ściany zewnętrzne. a od strony ulicy
        ścianki też już stoją ale tak na pół wysokości. jak chcecie to zobaczyć to
        dysponuję zdjęciami i mogę przesłać, tylko się odezwijcie :) pozdrawiam
        • e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 05.03.07, 07:28
          ja mam dluzsze nozki, jak chcecie moge Wam cyknac cyfrakiem fotki z wysokosci 8 pietra z pierwszego wieżowca za liceum :)
          • ilif Re: blok budowany przez kamkar 05.03.07, 09:01
            jak ci się będzie chciało to cyknij co nam szkodzi - bedziemy mieli pokaźniejszą
            kronikę budowy :) wielkie dzięki za zaangażowanie :)
            • e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 05.03.07, 09:35
              jakie tam zaangażowanie :)) wychodze na balkon i pstrykam fotki :))
              ale nie o tej godzinie, bo wlasnie mam upragnione sloneczko prosto w obiektyw,
              a nie mozna na nie narzekac bo gdy swieci od razu inaczej czlowiekowi sie
              zyje :)

---
              Przedstawiciel Forweb s.c.
              Dostawca Usług Telekomunikacyjnych
              ---
              Sklep Serwis CB-Radio Warszawska 35
              ---
        • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 06.03.07, 11:43
          Dziękuję za dobre wieści!!!!
        • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 06.03.07, 13:53
          tak jak pisałam wcześniej - nie mieszkam teraz w legionowie, więc nie za często
          oglądam budowę. dlatego będę wdzięczna za zdjątka. mój mail:
          ogolebiewska@gazeta.pl
          czekam z utęsknieniem na fotki ;)
          • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 08.03.07, 12:57
            no to jak z tymi zdjęciami będzie ;)) coraz bardziej ciekawość mnie zżera...
            • ilif Re: blok budowany przez kamkar 08.03.07, 13:24
              dzisiaj będą zdjątka, wieczorem w domu prześlę, nie miałam ostatnio czasu się
              tym zająć także bardzo przepraszam za opóźnienie. zdjęcia mają być takie od
              fundamentów czy tylko na obecnym etapie? :)
              • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 08.03.07, 14:15
                będę bardzo wdzięczna za wszelkie zdjęcia. zbieram się i zbieram żeby tam
                pojechać specjalnie, żeby porobić zdjęcia, ale nic z tego nie wychodzi. a jak
                już tam jestem przy okazji, to nie mam ze sobą aparatu...
        • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 11.03.07, 22:20
          jeżeli masz jakieś zdjęcia zrobione wewnątrz budynku/na naszym piętrze to też
          jestem zainteresowany :)
    • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 11.03.07, 20:24
      Odwiedziłam dziś budowę i okazało się że mam już okna!!!
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 11.03.07, 22:28
        Zgadza się, na pierwszym i drugim piętrze od strony podwórka są już prawie
        wszędzie wstawione okna. Poza tym na trzecim piętrze brakuje jeszcze ścian od
        strony podwórka przy samym ratuszu, a na drugim końcu budynku zaczynają wylewać
        już strop.

pozdrawiam
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 12.03.07, 09:12
          zdjęć ze środka nie mamy, kilka razy byliśmy w środku ale nie robiliśmy zdjęć, a
          na nasze piętro jeszcze nie wchodziliśmy, ale jak wejdzimy to zrobimy kilka
          fotek :) pozdrawiam
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 15.03.07, 21:27
      drodzy sąsiedzi z pierwszego i drugiego piętra - macie drzwi balkonowe :-)
      • e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 17.03.07, 09:58
        spóźnione obiecane zdjęcia budynków budowanych przy Piłsduskiego i Dietricha
        dostepne na fotoforum

-
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 17.03.07, 20:32
          hmmm, bardzo dziękujemy za zdjęcia ale to nie nasz blok :-) nasz jest pomiędzy
          budynkiem, w którym jest sklep Albert a budowanym nowym ratuszem - dwa piętra z
          czerwonej cegły, piętro trzecie białe. Mógłbyś jeszcze pstryknąć kilka fotek
          naszym mieszkankom? :-) pozdrawiam
          • e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 17.03.07, 21:34
            ilif napisała:

> hmmm, bardzo dziękujemy za zdjęcia ale to nie nasz blok :-) nasz jest pomiędzy
            > budynkiem, w którym jest sklep Albert a budowanym nowym ratuszem - dwa piętra
            z
            > czerwonej cegły, piętro trzecie białe. Mógłbyś jeszcze pstryknąć kilka fotek
            > naszym mieszkankom? :-) pozdrawiam

ale fotki tego bloku tez sa cykniete widoczne w kolejnych postach
            • ilif Re: blok budowany przez kamkar 18.03.07, 09:48
              ups, racja są - skupiłam się tylko na jednym poście. przepraszam za mój błąd :)
              i dziękuję za zdjęcia
              • e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 18.03.07, 18:23
                nie masz za co przepraszac, sa srednio wyrazne wiec moglas przeoczyc, dzis
                postaram sie dodac zdjecia w porze bezdeszczowej i jak sie uda w nocy w
                oswietleniu :)

---
                Przedstawiciel Forweb s.c.
                Dostawca Usług Telekomunikacyjnych
                ---
                Sklep Serwis CB-Radio Warszawska 35
                ---
                • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 19.03.07, 07:12
                  dzięki za zdjęcia! o ile dobrze widzę, to już połowa trzeciego piętra ma
                  sufit!!! kiedy nasza kolej...? ;)
                  • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 19.03.07, 21:02
                    tak naprawdę, to na razie tyko 1/4 piętra ma sufit, ale pewnie bardzo szybko się
                    to zmieni :)
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 19.03.07, 22:02
      drodzy sąsiedzi na dniach dostaniemy powiastki z kamkaru - kolejna transza się
      szykuje.
    • psychomaszyna Re: blok budowany przez kamkar 28.03.07, 21:01
      Aktualne zdjęcia w znośnej jakości
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,55621757,59877835.html
      • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 29.03.07, 06:41
        wielkie dzięki!!!
        • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 29.03.07, 23:22
          już niedługo sufit... :)
          • ilif Re: blok budowany przez kamkar 30.03.07, 10:27
            na części bloku (coż, nie naszej jeszcze części) stawiają już ścianki czwartego
            piętra :-)
            PS. Olga chyba będziesz miała sufit wcześniej niż gracjan i ja ;-) od strony
            Piłsudskiego szukują się do zalania stropu.
            • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 30.03.07, 13:03
              :)))
    • kwitkows Re: blok budowany przez kamkar 30.03.07, 22:37
      Z ciekawości zapytam - kiedy podpisywaliście umowę na zakup mieszkania i jakie były ceny? Nie wiecie czy wszystko się już sprzedało (pewnie pytanie retoryczne)?
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.04.07, 10:49
      najnowsze wieści z budowy: na całej długości pierwszego piętra od strony
      Piłsudskiego są wstawione okna i kilka na drugim od strony Alberta (okna od
      zewnątrz są srebrno szare); na pierwszym i na drugim piętrze w dużej części
      bloku stoją już ścianki działowe; nad trzecim piętrem od strony Piłsudskiego
      zalewać już zaraz będą strop, a od strony podwórka szykują zbrojenia na suficie
      pod zalanie. Super !!
    • diskojsky Re: blok budowany przez kamkar 10.04.07, 11:18
      Witam,

Czy ktos zna adres strony internetowej tej firmy, badz jakiegos maila lub numer
      telefonu?

Z gory dziekuje i pozdrawiam
      • ilif Re: blok budowany przez kamkar 10.04.07, 11:50
        firma Kamkar współpracuje z agencją nieruchomości ANL Legionowo, ich strona to
        www.anl.pl Na stronie jest kilka numerow telefonow, stacjonarne i komórkowe, ja
        proponuje ci skontaktować się z p. Aliną, ona głównie zajmowała się sprzedażą
        mieszkań w Kamkarze.
    • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 12.04.07, 22:47
      Witam sąsiadów,

Przede wszystkim - ilif - chyba wczoraj wylali nam strop :)
      Poza tym, ze jest już strop na całym trzecim piętrze, to pierwsze i drugie
      piętro od strony Piłsudskiego oraz chyba część na trzecim od podwórka, mają już
      wstawione okna. Na czwartym piętrze jest już część ścian.

Tylko tyle udało mi się zauważyć wieczorem i rano przejazdem.

• ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.04.07, 09:04
        Witam,
        gracjan - widziałam, mamy sufit :)
        okna są wstawione na połowie bloku na trzecim piętrze od podwórka, i tylko
        patrzec jak i u nas wstawia :) suuuuuper :D
        gracjan tylko przejeżdzasz przez Legionowo czy mieszkasz tu (pochodzisz stąd)?
      • ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.04.07, 09:07
        Witam,
        gracjan - widziałam, mamy sufit :)
        okna są wstawione na połowie bloku na trzecim piętrze, i tylko patrzec jak i u
        nas wstawia :) suuuuuper :D
        gracjan tylko przejeżdżasz przez Legionowo czy mieszkasz tu (pochodzisz stąd)?
        • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 13.04.07, 23:38
          Dokładnie, natomiast czwarte piętro od strony podwórka też już się wysoko
          pobudowało.
          Mieszkam w Legionowie i to jakieś 150 metrów przyszłego lokum i gdyby nie ratusz
          widziałbym wszystko jak na dłoni

Swoją droga, dzisiaj przyszedł kolejny polecony...
          • ilif Re: blok budowany przez kamkar 14.04.07, 07:25
            Polecony również wczoraj odebrałam ;) a dziś koło południa wybieram się na
            budowę, cóż mam trochę dalej niż ty bo z osiedla Sobieskiego, ot taki tam mały
            spacerek ;)
            • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 14.04.07, 16:54
              no cóż... to w takim razie ja też będę oczekiwac listonosza ;)
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 18.04.07, 09:52
      nowinki z budowy: wszystkie trzy piętra od Piłsudskiego mają wstawione okna :) a
      czwarte piętro szybko pnie się do góry :)
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 18.04.07, 20:46
        nowinka sprzed 1,5h - na budowie praca wre, robotnicy krzątają się po czwartym
        piętrze i wylewają betonowe ściany nośne :), a na podwórku czeka już styropian
        do ocieplenia budynku
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 18.04.07, 21:44
          oj gracjan ten styropian to juz od sprzed świąt lezy na podworku :) wczoraj
          staliśmy na Piłsudskiego przed budynkiem i widząc stan obecny a pamiętając jak w
          tym samym miejscu jeszcze nie tak dawno mieliśmy przed sobą same fundamenty, nie
          mogłam uwierzyć że to się dzieje naprawdę, a jednak się dzieje i wkrótce
          zamieszkamy we własnym M... Będzie nam się fajnie mieszkało drodzy sąsiedzi :)
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 24.04.07, 23:29
      gracjan - mamy już nie tylko sufit nad głową ale i okna, i całkiem niezły z nich
      widok :)
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 17.05.07, 22:21
      witajcie drodzy sąsiedzi :) co u Was słychać? coś ostatnio zamilkliśmy wszyscy ;)
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 19.05.07, 12:03
        Zgłaszam się :)

W poprzedni weekend postanowiłem zobaczyć swoje mieszkanie i...widok z okna jest
        super :). Na naszym piętrze w przyszłym tygodniu mają być stawiane ścianki
        działowe. W tym samym tygodniu ma być rozpoczęte ocieplanie budynku. Jeszcze z
        informacji ze środka - na pierwszym piętrze widać już efekty pracy hydraulika.
        Ponadto windy podobno już są kupione i będą całkiem całkiem :)

Tyle z frontu robót...

pzdr
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 19.05.07, 23:01
          My byliśmy dziś w środku - na naszym piętrze są już pociągnięte linie ścian
          wewnętrznych :)
          A kiedy wybierasz się na budowę w najbliższym czasie? może byśmy się spotkali
          sąsiedzie :)
          Pozdrawiam :)
          • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 20.05.07, 01:24
            to tydzień temu były u mnie tylko dwie palety pustaków :]

Budowę zamierzam ponownie odwiedzić 2 lub 23 czerwca, więc może wtedy...? :)

pzdr
            • ilif Re: blok budowany przez kamkar 20.05.07, 11:29
              23 czerwca odpada bo tego dnia jest nasz ślub ale 2 czerwca czemu nie, wstępnie
              powinniśmy być :) będziemy w kontakcie :)
      • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 21.05.07, 06:40
        witam,
        rzeczywiście cisza u nas zapadła ;)
        ja byłam w legionowie jakiś tydzień temu, ale niestety tylko przejazdem i na
        dodatek wieczorem. jedynie mogłam popatrzeć sobie z zewnątrz. ale powoli
        zaczynam Wam zazdrościć tego zwiedzania wnętrz, więc i ja się muszę pożądnie
        zastanowić nad terminem odwiedziń na budowie i się wybrać :)
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 24.05.07, 23:24
      juuuupi !!! w naszym mieszkanku dziś stanęły wszystkie ścianki wewnętrzne :)))
      niesamowite wrażenie wejść do mieszkania w którym są ściany - niby takie to
      oczywiste a jednak super odczucie gdy jednego dnia widzi się tylko zarys ścian a
      drugiego już "prawdziwie" wyglądające wnętrza :)

Olga - musisz to wreszcie zobaczyć ;-)
      • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 25.05.07, 15:16
        Widzę, że nie ma na co czekać. Muszę się w końcu wybrać na to zwiedzanie wnętrz
        i przestać myśleć o moim przyszłym mieszkanku z perspektywy planów na papierze.
        • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 25.05.07, 15:39
          Tak, czas odwiedzić budowę!!!!
          Chętnie się spotkam z nowymi sąsiadami 2 czerwca!!!!
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.05.07, 09:44
      witajcie sąsiedzi, kto z Was wybiera się w sobotę na budowę? i mniej więcej o
      której godzinie? :) a co do samej budowy: z tego co wczoraj przyuważyliśmy
      wczoraj własnie osadzano windy :)
      • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 31.05.07, 14:37
        napisz o której będziesz. postaram się być. aczkolwiek na chwilę obecną nie
        jestem w stanie powiedzieć czy dam radę.
      • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 31.05.07, 21:22
        witam, najprawdopodobniej będę się wybierał w sobotę, ale jeszcze nie dzwoniłem
        i nie umawiałem się. Będę celował jakoś na 10.

A windy widziałem tylko w folderze :)
        • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 01.06.07, 10:35
          Byłam wczoraj na budowie:) Wrażenie niesamowite. Co prawda w moim mieszkaniu
          nie ma jeszcze ścianek działowych ale mam już przynajmniej wyobrażenie jak to
          wszystko będzie wyglądało. Pozdrawiam sąsiadów:)
        • grracjan Re: blok budowany przez kamkar 02.06.07, 09:52
          Jednak musiałem przełożyć dzisiejsze oglądanie na późniejszy termin...

pzdr
          • agata9979 Re: blok budowany przez kamkar 02.07.07, 18:39
            witajcie :-)
            a powiedzcie mi,może wiecie-czy tam są jeszcze jakies mieszkania na sprzedaż..?
            jesli tak to w jakiej cenie?
            • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 03.07.07, 07:48
              jak już było pisane wyżej: najlepiej zorientowana jest agencja ANL ;)
    • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 15.08.07, 13:38
      halo!!! jest tam kto?
      jak postępy na budowie? coś się dzieje? czy sezon urlopowy?
    • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 18.08.07, 12:53
      czy ktoś z Was podpisał już aneks...?
      • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 18.08.07, 21:48
        Ja dziś podpisałam. Mam nadzieję, że będziemy wszyscy zadowoleni z
        jakości wykończenia naszych mieszkań i całego bloku.
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 06.11.07, 19:30
      witajcie Sąsiedzi, oooj coś zamarł nasz blokowy wątek ;) co u Was słychać?? :)
      • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 07.11.07, 13:21
        no coś tak cichutko się zrobiło ;)
        my się w sobotę (najprawdopodobniej)wybieramy na zwiedzanie.
        a jak u Was? ekipy remontowo-wykończeniowe już umówione? ;))))
        • ilif Re: blok budowany przez kamkar 07.11.07, 21:51
          my zwyczajowo w sobotę będziemy na budowie więc kto wie, może się spotkamy :)
          nie wiem kiedy byliście ostatnio ale nasze piętro wygląda już całkiem sensownie
          - tynki na ścianach, wylewki na podłogach i wstawione drzwi wejściowe, fajnie to
          wygląda, ale... oj niestety były i są zastrzeżenia, przynajmniej w naszym
          mieszkanku :( ale tego chyba nie da się nigdzie uniknąć.. trzeba byłoby być non
          stop na budowie i wszystko kontrolować.
          • prawdziwy.jacek Re: blok budowany przez kamkar 09.11.07, 09:28
            mili państwo jeżeli to nie tajemnica to ile płaciliście za metr mieszkanka i
            kiedy podpisywaliście umowy ? jestem teraz dopiero zainteresowany kupnem
            własnego M i chciałem sie zorientować jak to wygląda w Legionowie .z tego co
            wstępnie już mniej więcej wiem to jak na razie nic nowego sie nie buduje i chyba
            można sobie z głowy wybić mieszkanko 3 pokoje ok.60 m. ?????
          • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 11.11.07, 20:16
            u nas też już tynki na ścianach, wylewka i drzwi. Faktycznie jakość
            tynków wewnątrz mieszkania pozostawia dużo do życzenia... Czy u Was
            jest podobnie?
            Jakie macie jeszcze jakieś zastrzeżenia?
            Czy znacie realny termin oddania budynku?
            • ilif Re: blok budowany przez kamkar 12.11.07, 08:02
              greta78 sprawdź pocztę, tylko się zanadto nie denerwuj ;)
              • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 17.11.07, 14:03
                ilif, czy doszła odpowiedź?
                • ilif Re: blok budowany przez kamkar 17.11.07, 16:50
                  greta78 odebrałam Twoją wiadomość :)
              • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 01.12.07, 22:42
                Witam sąsiadów i mam pytanie czy wiadomo coś na temat terminu odbioru mieszkań.
                Parę dni temu jeden z panów pracujących na budowie powiedział, że termin
                kwietniowy będzie dotrzymany. Przyznam, że myślałam, że mieszkania odbierzemy
                wcześniej. Pozdrawiam serdecznie.
                • ilif Re: blok budowany przez kamkar 02.12.07, 00:07
                  kwietniowy???? nie chce mi się szperać we wcześniejszych postach więc napisz
                  proszę w której części bloku masz mieszkanie. my słyszeliśmy najpierw o terminie
                  przełom listopada grudnia, potem o końcu grudnia, ostatnio o początku albo
                  połowie stycznie a dziś Ty mówisz o kwietniu... przeraża mnie to z dnia na dzień
                  coraz bardziej i bardziej..
                • ilif Re: blok budowany przez kamkar 02.12.07, 00:26
                  gosia.79 już Cię zlokalizowałam ;) jesteśmy sąsiadkami z jednej klatki a z
                  różnych pięter
                  • gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 03.12.07, 08:39
                    Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Z tego co wiem wnętrza mieszkań są
                    właściwie gotowe a problem stanowi wykończenie klatek schodowych. Myślę, że ten
                    kwiecień nam nie grozi.
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 15.02.08, 10:15
      mam raczej nie najlepsze dla nas wszystkich wieści.. optymistyczny
      termin odbiorów naszych mieszkań to połowa marca a oddania całego
      budynku do użytkowania to... moooooże maj !!! :(( takich świetnych
      informacji udzielono mi w ostatnich dniach w biurze :(
      • greta78 Re: blok budowany przez kamkar 22.02.08, 12:55
        Mam 2 pytania:
        1. Czy ktoś z Was już odebrał mieszkanie? Podobno są juz takie
        szczęśliwe osoby...
        2. Czy ktos poza ilif zagląda jeszcze na to forum???
        • ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 22.02.08, 14:58
          my jeszcze nie odebraliśmy. ale z tego co wiem, to już w jednym z
          mieszkań jest montowana glazura...
          czekam na oficjalne pismo informujące o terminie odbioru.
    • ilif Re: blok budowany przez kamkar 08.03.08, 15:57
      czy będzie między nami sąsiadami jakiś prawnik?? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka