ogolebiewska 30.01.07, 07:59 poszukuję ludzi, którzy kupili mieszkania w bloku budowanym przez kamkar (ul. piłsudskiego). jestem właścicielką jednego z mieszkań i chciałabym poznać sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilif Re: blok budowany przez kamkar 30.01.07, 09:32 witam serdecznie przyszłą sąsiadkę, trzecie pięterko od strony podwórka się kłania hihi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 30.01.07, 20:34 Również witam przyszłych sąsiadów, też trzecie piętro od strony podwórka :] pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 30.01.07, 22:28 no no, jeżeli mieszkanie graniczące z klatką schodową to będziemy sąsiadami przez kawałek ściany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 07:27 więc w takim razie z kimś z Was będę mieszkać "drzwi w drzwi". my mamy mieszkanie na trzecim piętrze, ale od strony ulicy (niestety). jak tam budowa idzie? przyznam szczerze, że nie mieszkamy w chwili obecnej w Legionowie, więc nie jestem na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 08:17 a jakie masz mieszkanko i licząc od ratusza które to będzie? już mówię co na budowie - często tam wstępujemy więc myślę, że w miarę rzetelnie przekażę co i jak :-) zamówione są już okna i plany są takie, że jak tylko pogoda na to pozwoli to za ok miesiąc/półtora będą szklić piętra. połowa bloku ma już zalany strop trzeciego piętra, a czy druga już została zalana to dziś zerknę bo będę w okolicy. a tak ogólnie to ładnie to wygląda :-) jakbyś miała jakieś pytania to mogę się dowiedzieć więc pisz śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 13:02 od strony ratusza to będzie drugie mieszkanie (III piętro, okna na ulicę, 2 pokoje). myślisz, że oddanie będzie wcześniej niż na koniec roku? szczerze mówiąc, miałam pewne obawy (firma bliżej mi nie znana, brak strony internetowej itp)... w końcu nie codzień kupuje się mieszkanie ;) i pewnie dopiero jak zamieszkam, to mi ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:12 przejeżdżałam dziś obok budowy i jest tak jak kilka dni temu kiedy spadł śnig - połowa bloku ma strop zalany do trzeciego piętra, nasza połowa jeszcze nie, ale okna są pozastawiane jakimiś foliami także nam się do mieszkanek nie sypie ;) z tego co napisałaś będziemy sąsiadkami po przekątnej, naszej mieszkanie, również 2 pokojowe, jest w zasadzie po środku bloku. czy będzie oddane wcześniej trudno jest powiedzieć, sama firma nadal nic o tym nie może powiedzieć bo nie wiadomo na co pozwoli pogoda i czy wszystko pójdzie dalej z planem. póki co jest dobrze i nie musimy się niczym martwić. wielokrotnie rozmawiałam z właścicielem firmy i mam o nim bardzo dobre zdanie bo człowiek jest naprawdę ludzki :) i pomimo braku strony internetowej czy faktu, że firma nie jest bardzo znana, myślę, że dobrze trafiliśmy. na pewno lepiej niż niektórzy których blok (nie wymieniając który, choć łatwo to dostrzec przechadzając się w centrum Legionowa..) buduje się czy wykańcza na mrozie.. jak coś będzie trzeba służę informacją :) i cieszę się, że już teraz poznałam naszą przyszłą sąsiadkę :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:34 hmm...masz na myśli trzecie piętro, czy kondygnację? bo jak dla mnie to trzecie piętro będzie się dopiero robiło... Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:21 witam, Wobec tego witam sąsiadkę z naprzeciwka :), moje mieszkanie również jest drugie od ratusza. Ilif - też masz mieszkanie w tej części? Jeżeli chodzi o tempo prac, to w tej chwili mam rzut beretem do budynku i co najmniej dwa razy w tygodniu sprawdzam postęp, ale na samą budowę nie zaglądam. Z tego co dzisiaj zauważyłem, to nic się nie zmieniło od zeszłego tygodnia, przynajmniej od strony ulicy (strop 2 piętra na połowie budynku od Ateny oraz ściany na wysokość 80 cm w tej części, reszta czeka na strop). Jeżeli chodzi o terminowość, to też czuję pewien dreszczyk emocji i będzie on do czasu odebrania kluczy, ale dla mnie pewnym zabezpieczeniem jest to, że z tego co wiem, w budynku będzie również miał mieszkanie wykonawca, któremu też powinno zależeć na czasie. Sama strona internetowa - to niekoniecznie świadczy o rzetelności developera... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.01.07, 23:47 grracjan, nasze mieszkanie jest od strony podwórka czyli jak twoje, i ściana naszego mniejszego pokoju będzie graniczyła z klatką schodową, ale czy ono jest trzecie czy czwarte od ratusza to ci nie powiem bo nie pamiętam a nie mam przed sobą planów :( Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 00:01 czy trzecie, czy czwarte mieszkanie; drugie czy trzecie piętro - zawsze dobrze poznać pierwszych przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 00:06 póki co całą piszącą tu trójką jesteśmy z trzeciego piętra, fajnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 07:03 dzięki za informacje o budowie muszę się kiedyś zmobilizować i osobiście obejrzeć stan naszych "apartamentów" - przy okazji zrobić kilka fotek do rodzinnego albumu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 08:10 foteczki dobra rzecz - jak czasem zasiadamy do ich oglądania - a robiliśmy zdjęcia niemal od etapu fundamentów - widać jak bloczek pnie się do góry :) na stare lata pamiątka jak nic :P Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 09:04 Witam przyszłych sąsiadów. Będę mieszkała na drugim piętrze, drugie mieszkanie od ratusza od strony ulicy. Cieszę się, że mogę poczytać o postępach na budowie, bo nie mieszkam w Legionowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 09:24 witam przyszłą sąsiadkę, coraz nas tu więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 09:43 czyli będę Tobie tupać nad głową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 21:48 Również miło poznać przyszłą sąsiadkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.02.07, 21:59 no to jest nas czwórka, a gdzie reszta towarzystwa?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 08.02.07, 22:15 witajcie sąsiedzi, przejeżdżałam dziś obok naszych mieszkanek i... coś mi sie tak widzi, że robota na naszej części bloku stanęła w martwym punkcie :( część od strony alberta ma już ścianki trzeciego piętra, a u nas jeszcze wiatr hula po drugim :( Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 10.02.07, 14:56 ilif napisała: > witajcie sąsiedzi, przejeżdżałam dziś obok naszych mieszkanek i... coś mi sie > tak widzi, że robota na naszej części bloku stanęła w martwym punkcie :( część > od strony alberta ma już ścianki trzeciego piętra, a u nas jeszcze wiatr hula p > o > drugim :( W tym tygodniu chyba nic się nie działo, natomiast w poprzednim tak. Od strony podwórka podłoga na trzecim piętrze jest poprowadzona prawie do ściany z ratuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.02.07, 07:06 wczoraj miałam przyjemność wypatrzeć z daleka tę podłogę, czyli ja już mam po czym chodzić ;) pozdrawiam Was wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 13.02.07, 08:14 A czy ja mam już sufit a moja przyszła sąsiadka podłogę? Czas najwyższy pojechać na oględziny;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.02.07, 08:37 narazie ani ty nie masz sufitu ani twoja sąsiadka nie ma podłogi, ta część bloku od ulicy jeszcze wczoraj nie miała zalanego stropu, ale pewnie na dniach się to stanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 11:59 Witam Szanownych Sąsiadów!!!! Ja będę mieszkac na 2 piętrze, okna na podwórko, klatka I mieszkanie 2 od lewej strony. Ja juz mam sufit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 14:54 Sufit dobra rzecz;-) też się niedługo doczekam (mam nadzieję). Miło powitać nową sąsiadkę. Nasze grono powoli się powiększa. Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 15:48 Gosiu, dobra wiadomość - Twój sufit właśnie się robi, natomiast u mnie i u ilif pojawił się już pierwszy rząd cegieł :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 19.02.07, 07:54 jeżeli Gosia ma sufit, to oznacza, że ja mam już po czym chodzić ;) przy okazji: witam kolejną sąsiadkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 18.02.07, 15:46 Również witam sąsiadkę, w takim razie jest nas już piątka :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 19.02.07, 06:48 Witam nową sąsiadkę :-) gracjan jak to fajnie że mamy już po czym chodzić i oprzeć się na kawałeczku ściany :D tyle tylko że białej nie czerwonej - swoją drogą ciekawe czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 21.02.07, 00:43 kochani sąsiedzi, jakież było moje zdziwienie kiedy, pamiętając sobotni jeden rząd cegieł od strony podwórka, dziś mym oczom ukazały się ściany :D a i strop drugiego piętra od strony ulicy jest zalany do ratusza. gracjan - tylko patrzeć jak i my będziemy mieli sufit :D Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 21.02.07, 11:24 Wiem, wiem, widziałem - wychodzi na to, że w dobrym tygodniu wziąłem urlop :) Dzisiaj też coś się dzieje na budowie, więc może dzisiaj pojawią się wewnętrzne ściany :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 03.03.07, 22:59 jeśli dziś nikt nie odpowie to ja odpowiem ci jutro bo jutro będę na budowie :-) jakiś mniej więcej tydzień temu stały już ściany 3 piętra a co się działo przez ten tydzień nie wiem bo nie miałam kiedy tam zajrzeć. zatem do jutra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 04.03.07, 16:08 oto co na naszej budowie: trzecie piętro od strony podwórka ma prawie na całej długości postawione ścianki zewnętrzne, tylko pierwsze mieszkanie od strony ratusza nie ma ścian. widać, że część ścian wewnętrznych też jest postawiona ale ile i gdzie dokładnie nie powiem bo mam za krótkie nóżki żeby dojrzeć ;) w każdym razie są z cegły a nie z pustaka jak ściany zewnętrzne. a od strony ulicy ścianki też już stoją ale tak na pół wysokości. jak chcecie to zobaczyć to dysponuję zdjęciami i mogę przesłać, tylko się odezwijcie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 05.03.07, 07:28 ja mam dluzsze nozki, jak chcecie moge Wam cyknac cyfrakiem fotki z wysokosci 8 pietra z pierwszego wieżowca za liceum :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 05.03.07, 09:01 jak ci się będzie chciało to cyknij co nam szkodzi - bedziemy mieli pokaźniejszą kronikę budowy :) wielkie dzięki za zaangażowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 05.03.07, 09:35 jakie tam zaangażowanie :)) wychodze na balkon i pstrykam fotki :)) ale nie o tej godzinie, bo wlasnie mam upragnione sloneczko prosto w obiektyw, a nie mozna na nie narzekac bo gdy swieci od razu inaczej czlowiekowi sie zyje :) --- Przedstawiciel Forweb s.c. Dostawca Usług Telekomunikacyjnych --- Sklep Serwis CB-Radio Warszawska 35 --- Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: blok budowany przez kamkar 06.03.07, 11:43 Dziękuję za dobre wieści!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 06.03.07, 13:53 tak jak pisałam wcześniej - nie mieszkam teraz w legionowie, więc nie za często oglądam budowę. dlatego będę wdzięczna za zdjątka. mój mail: ogolebiewska@gazeta.pl czekam z utęsknieniem na fotki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 08.03.07, 12:57 no to jak z tymi zdjęciami będzie ;)) coraz bardziej ciekawość mnie zżera... Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 08.03.07, 13:24 dzisiaj będą zdjątka, wieczorem w domu prześlę, nie miałam ostatnio czasu się tym zająć także bardzo przepraszam za opóźnienie. zdjęcia mają być takie od fundamentów czy tylko na obecnym etapie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 08.03.07, 14:15 będę bardzo wdzięczna za wszelkie zdjęcia. zbieram się i zbieram żeby tam pojechać specjalnie, żeby porobić zdjęcia, ale nic z tego nie wychodzi. a jak już tam jestem przy okazji, to nie mam ze sobą aparatu... Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 11.03.07, 22:20 jeżeli masz jakieś zdjęcia zrobione wewnątrz budynku/na naszym piętrze to też jestem zainteresowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: blok budowany przez kamkar 11.03.07, 20:24 Odwiedziłam dziś budowę i okazało się że mam już okna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 11.03.07, 22:28 Zgadza się, na pierwszym i drugim piętrze od strony podwórka są już prawie wszędzie wstawione okna. Poza tym na trzecim piętrze brakuje jeszcze ścian od strony podwórka przy samym ratuszu, a na drugim końcu budynku zaczynają wylewać już strop. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 12.03.07, 09:12 zdjęć ze środka nie mamy, kilka razy byliśmy w środku ale nie robiliśmy zdjęć, a na nasze piętro jeszcze nie wchodziliśmy, ale jak wejdzimy to zrobimy kilka fotek :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 15.03.07, 21:27 drodzy sąsiedzi z pierwszego i drugiego piętra - macie drzwi balkonowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 17.03.07, 09:58 spóźnione obiecane zdjęcia budynków budowanych przy Piłsduskiego i Dietricha dostepne na fotoforum - Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 17.03.07, 20:32 hmmm, bardzo dziękujemy za zdjęcia ale to nie nasz blok :-) nasz jest pomiędzy budynkiem, w którym jest sklep Albert a budowanym nowym ratuszem - dwa piętra z czerwonej cegły, piętro trzecie białe. Mógłbyś jeszcze pstryknąć kilka fotek naszym mieszkankom? :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 17.03.07, 21:34 ilif napisała: > hmmm, bardzo dziękujemy za zdjęcia ale to nie nasz blok :-) nasz jest pomiędzy > budynkiem, w którym jest sklep Albert a budowanym nowym ratuszem - dwa piętra z > czerwonej cegły, piętro trzecie białe. Mógłbyś jeszcze pstryknąć kilka fotek > naszym mieszkankom? :-) pozdrawiam ale fotki tego bloku tez sa cykniete widoczne w kolejnych postach Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 18.03.07, 09:48 ups, racja są - skupiłam się tylko na jednym poście. przepraszam za mój błąd :) i dziękuję za zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
e-legionowo Re: blok budowany przez kamkar 18.03.07, 18:23 nie masz za co przepraszac, sa srednio wyrazne wiec moglas przeoczyc, dzis postaram sie dodac zdjecia w porze bezdeszczowej i jak sie uda w nocy w oswietleniu :) --- Przedstawiciel Forweb s.c. Dostawca Usług Telekomunikacyjnych --- Sklep Serwis CB-Radio Warszawska 35 --- Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 19.03.07, 07:12 dzięki za zdjęcia! o ile dobrze widzę, to już połowa trzeciego piętra ma sufit!!! kiedy nasza kolej...? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 19.03.07, 21:02 tak naprawdę, to na razie tyko 1/4 piętra ma sufit, ale pewnie bardzo szybko się to zmieni :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 19.03.07, 22:02 drodzy sąsiedzi na dniach dostaniemy powiastki z kamkaru - kolejna transza się szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Re: blok budowany przez kamkar 28.03.07, 21:01 Aktualne zdjęcia w znośnej jakości fotoforum.gazeta.pl/72,2,880,55621757,59877835.html Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 29.03.07, 23:22 już niedługo sufit... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 30.03.07, 10:27 na części bloku (coż, nie naszej jeszcze części) stawiają już ścianki czwartego piętra :-) PS. Olga chyba będziesz miała sufit wcześniej niż gracjan i ja ;-) od strony Piłsudskiego szukują się do zalania stropu. Odpowiedz Link Zgłoś
kwitkows Re: blok budowany przez kamkar 30.03.07, 22:37 Z ciekawości zapytam - kiedy podpisywaliście umowę na zakup mieszkania i jakie były ceny? Nie wiecie czy wszystko się już sprzedało (pewnie pytanie retoryczne)? Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 01.04.07, 10:49 najnowsze wieści z budowy: na całej długości pierwszego piętra od strony Piłsudskiego są wstawione okna i kilka na drugim od strony Alberta (okna od zewnątrz są srebrno szare); na pierwszym i na drugim piętrze w dużej części bloku stoją już ścianki działowe; nad trzecim piętrem od strony Piłsudskiego zalewać już zaraz będą strop, a od strony podwórka szykują zbrojenia na suficie pod zalanie. Super !! Odpowiedz Link Zgłoś
diskojsky Re: blok budowany przez kamkar 10.04.07, 11:18 Witam, Czy ktos zna adres strony internetowej tej firmy, badz jakiegos maila lub numer telefonu? Z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 10.04.07, 11:50 firma Kamkar współpracuje z agencją nieruchomości ANL Legionowo, ich strona to www.anl.pl Na stronie jest kilka numerow telefonow, stacjonarne i komórkowe, ja proponuje ci skontaktować się z p. Aliną, ona głównie zajmowała się sprzedażą mieszkań w Kamkarze. Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 12.04.07, 22:47 Witam sąsiadów, Przede wszystkim - ilif - chyba wczoraj wylali nam strop :) Poza tym, ze jest już strop na całym trzecim piętrze, to pierwsze i drugie piętro od strony Piłsudskiego oraz chyba część na trzecim od podwórka, mają już wstawione okna. Na czwartym piętrze jest już część ścian. Tylko tyle udało mi się zauważyć wieczorem i rano przejazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.04.07, 09:04 Witam, gracjan - widziałam, mamy sufit :) okna są wstawione na połowie bloku na trzecim piętrze od podwórka, i tylko patrzec jak i u nas wstawia :) suuuuuper :D gracjan tylko przejeżdzasz przez Legionowo czy mieszkasz tu (pochodzisz stąd)? Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 13.04.07, 09:07 Witam, gracjan - widziałam, mamy sufit :) okna są wstawione na połowie bloku na trzecim piętrze, i tylko patrzec jak i u nas wstawia :) suuuuuper :D gracjan tylko przejeżdżasz przez Legionowo czy mieszkasz tu (pochodzisz stąd)? Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 13.04.07, 23:38 Dokładnie, natomiast czwarte piętro od strony podwórka też już się wysoko pobudowało. Mieszkam w Legionowie i to jakieś 150 metrów przyszłego lokum i gdyby nie ratusz widziałbym wszystko jak na dłoni Swoją droga, dzisiaj przyszedł kolejny polecony... Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 14.04.07, 07:25 Polecony również wczoraj odebrałam ;) a dziś koło południa wybieram się na budowę, cóż mam trochę dalej niż ty bo z osiedla Sobieskiego, ot taki tam mały spacerek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 14.04.07, 16:54 no cóż... to w takim razie ja też będę oczekiwac listonosza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 18.04.07, 09:52 nowinki z budowy: wszystkie trzy piętra od Piłsudskiego mają wstawione okna :) a czwarte piętro szybko pnie się do góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 18.04.07, 20:46 nowinka sprzed 1,5h - na budowie praca wre, robotnicy krzątają się po czwartym piętrze i wylewają betonowe ściany nośne :), a na podwórku czeka już styropian do ocieplenia budynku Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 18.04.07, 21:44 oj gracjan ten styropian to juz od sprzed świąt lezy na podworku :) wczoraj staliśmy na Piłsudskiego przed budynkiem i widząc stan obecny a pamiętając jak w tym samym miejscu jeszcze nie tak dawno mieliśmy przed sobą same fundamenty, nie mogłam uwierzyć że to się dzieje naprawdę, a jednak się dzieje i wkrótce zamieszkamy we własnym M... Będzie nam się fajnie mieszkało drodzy sąsiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 24.04.07, 23:29 gracjan - mamy już nie tylko sufit nad głową ale i okna, i całkiem niezły z nich widok :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 17.05.07, 22:21 witajcie drodzy sąsiedzi :) co u Was słychać? coś ostatnio zamilkliśmy wszyscy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 19.05.07, 12:03 Zgłaszam się :) W poprzedni weekend postanowiłem zobaczyć swoje mieszkanie i...widok z okna jest super :). Na naszym piętrze w przyszłym tygodniu mają być stawiane ścianki działowe. W tym samym tygodniu ma być rozpoczęte ocieplanie budynku. Jeszcze z informacji ze środka - na pierwszym piętrze widać już efekty pracy hydraulika. Ponadto windy podobno już są kupione i będą całkiem całkiem :) Tyle z frontu robót... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 19.05.07, 23:01 My byliśmy dziś w środku - na naszym piętrze są już pociągnięte linie ścian wewnętrznych :) A kiedy wybierasz się na budowę w najbliższym czasie? może byśmy się spotkali sąsiedzie :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 20.05.07, 01:24 to tydzień temu były u mnie tylko dwie palety pustaków :] Budowę zamierzam ponownie odwiedzić 2 lub 23 czerwca, więc może wtedy...? :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 20.05.07, 11:29 23 czerwca odpada bo tego dnia jest nasz ślub ale 2 czerwca czemu nie, wstępnie powinniśmy być :) będziemy w kontakcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 21.05.07, 06:40 witam, rzeczywiście cisza u nas zapadła ;) ja byłam w legionowie jakiś tydzień temu, ale niestety tylko przejazdem i na dodatek wieczorem. jedynie mogłam popatrzeć sobie z zewnątrz. ale powoli zaczynam Wam zazdrościć tego zwiedzania wnętrz, więc i ja się muszę pożądnie zastanowić nad terminem odwiedziń na budowie i się wybrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 24.05.07, 23:24 juuuupi !!! w naszym mieszkanku dziś stanęły wszystkie ścianki wewnętrzne :))) niesamowite wrażenie wejść do mieszkania w którym są ściany - niby takie to oczywiste a jednak super odczucie gdy jednego dnia widzi się tylko zarys ścian a drugiego już "prawdziwie" wyglądające wnętrza :) Olga - musisz to wreszcie zobaczyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 25.05.07, 15:16 Widzę, że nie ma na co czekać. Muszę się w końcu wybrać na to zwiedzanie wnętrz i przestać myśleć o moim przyszłym mieszkanku z perspektywy planów na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: blok budowany przez kamkar 25.05.07, 15:39 Tak, czas odwiedzić budowę!!!! Chętnie się spotkam z nowymi sąsiadami 2 czerwca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 31.05.07, 09:44 witajcie sąsiedzi, kto z Was wybiera się w sobotę na budowę? i mniej więcej o której godzinie? :) a co do samej budowy: z tego co wczoraj przyuważyliśmy wczoraj własnie osadzano windy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 31.05.07, 14:37 napisz o której będziesz. postaram się być. aczkolwiek na chwilę obecną nie jestem w stanie powiedzieć czy dam radę. Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 31.05.07, 21:22 witam, najprawdopodobniej będę się wybierał w sobotę, ale jeszcze nie dzwoniłem i nie umawiałem się. Będę celował jakoś na 10. A windy widziałem tylko w folderze :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 01.06.07, 10:35 Byłam wczoraj na budowie:) Wrażenie niesamowite. Co prawda w moim mieszkaniu nie ma jeszcze ścianek działowych ale mam już przynajmniej wyobrażenie jak to wszystko będzie wyglądało. Pozdrawiam sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
grracjan Re: blok budowany przez kamkar 02.06.07, 09:52 Jednak musiałem przełożyć dzisiejsze oglądanie na późniejszy termin... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agata9979 Re: blok budowany przez kamkar 02.07.07, 18:39 witajcie :-) a powiedzcie mi,może wiecie-czy tam są jeszcze jakies mieszkania na sprzedaż..? jesli tak to w jakiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 03.07.07, 07:48 jak już było pisane wyżej: najlepiej zorientowana jest agencja ANL ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 15.08.07, 13:38 halo!!! jest tam kto? jak postępy na budowie? coś się dzieje? czy sezon urlopowy? Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 18.08.07, 12:53 czy ktoś z Was podpisał już aneks...? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 18.08.07, 21:48 Ja dziś podpisałam. Mam nadzieję, że będziemy wszyscy zadowoleni z jakości wykończenia naszych mieszkań i całego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 06.11.07, 19:30 witajcie Sąsiedzi, oooj coś zamarł nasz blokowy wątek ;) co u Was słychać?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 07.11.07, 13:21 no coś tak cichutko się zrobiło ;) my się w sobotę (najprawdopodobniej)wybieramy na zwiedzanie. a jak u Was? ekipy remontowo-wykończeniowe już umówione? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 07.11.07, 21:51 my zwyczajowo w sobotę będziemy na budowie więc kto wie, może się spotkamy :) nie wiem kiedy byliście ostatnio ale nasze piętro wygląda już całkiem sensownie - tynki na ścianach, wylewki na podłogach i wstawione drzwi wejściowe, fajnie to wygląda, ale... oj niestety były i są zastrzeżenia, przynajmniej w naszym mieszkanku :( ale tego chyba nie da się nigdzie uniknąć.. trzeba byłoby być non stop na budowie i wszystko kontrolować. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jacek Re: blok budowany przez kamkar 09.11.07, 09:28 mili państwo jeżeli to nie tajemnica to ile płaciliście za metr mieszkanka i kiedy podpisywaliście umowy ? jestem teraz dopiero zainteresowany kupnem własnego M i chciałem sie zorientować jak to wygląda w Legionowie .z tego co wstępnie już mniej więcej wiem to jak na razie nic nowego sie nie buduje i chyba można sobie z głowy wybić mieszkanko 3 pokoje ok.60 m. ????? Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: blok budowany przez kamkar 11.11.07, 20:16 u nas też już tynki na ścianach, wylewka i drzwi. Faktycznie jakość tynków wewnątrz mieszkania pozostawia dużo do życzenia... Czy u Was jest podobnie? Jakie macie jeszcze jakieś zastrzeżenia? Czy znacie realny termin oddania budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 12.11.07, 08:02 greta78 sprawdź pocztę, tylko się zanadto nie denerwuj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: blok budowany przez kamkar 17.11.07, 14:03 ilif, czy doszła odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 17.11.07, 16:50 greta78 odebrałam Twoją wiadomość :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 01.12.07, 22:42 Witam sąsiadów i mam pytanie czy wiadomo coś na temat terminu odbioru mieszkań. Parę dni temu jeden z panów pracujących na budowie powiedział, że termin kwietniowy będzie dotrzymany. Przyznam, że myślałam, że mieszkania odbierzemy wcześniej. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 02.12.07, 00:07 kwietniowy???? nie chce mi się szperać we wcześniejszych postach więc napisz proszę w której części bloku masz mieszkanie. my słyszeliśmy najpierw o terminie przełom listopada grudnia, potem o końcu grudnia, ostatnio o początku albo połowie stycznie a dziś Ty mówisz o kwietniu... przeraża mnie to z dnia na dzień coraz bardziej i bardziej.. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 02.12.07, 00:26 gosia.79 już Cię zlokalizowałam ;) jesteśmy sąsiadkami z jednej klatki a z różnych pięter Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.79 Re: blok budowany przez kamkar 03.12.07, 08:39 Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Z tego co wiem wnętrza mieszkań są właściwie gotowe a problem stanowi wykończenie klatek schodowych. Myślę, że ten kwiecień nam nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 15.02.08, 10:15 mam raczej nie najlepsze dla nas wszystkich wieści.. optymistyczny termin odbiorów naszych mieszkań to połowa marca a oddania całego budynku do użytkowania to... moooooże maj !!! :(( takich świetnych informacji udzielono mi w ostatnich dniach w biurze :( Odpowiedz Link Zgłoś
greta78 Re: blok budowany przez kamkar 22.02.08, 12:55 Mam 2 pytania: 1. Czy ktoś z Was już odebrał mieszkanie? Podobno są juz takie szczęśliwe osoby... 2. Czy ktos poza ilif zagląda jeszcze na to forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
ogolebiewska Re: blok budowany przez kamkar 22.02.08, 14:58 my jeszcze nie odebraliśmy. ale z tego co wiem, to już w jednym z mieszkań jest montowana glazura... czekam na oficjalne pismo informujące o terminie odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
ilif Re: blok budowany przez kamkar 08.03.08, 15:57 czy będzie między nami sąsiadami jakiś prawnik?? :) Odpowiedz Link Zgłoś