czarky 08.04.05, 23:27 Jutro mija tydzień, jak odszedł od nas Największy Anioł...O 21:37 zapal światła w całym domu, by wysłać do nieba jak najwięcej światła. Wiadomość podaj dalej, by rozświetlić całą Ojczyznę Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biala24 Re: ŚWIATEŁKO DO NIEBA 09.04.05, 00:04 Ludzie, z tymi apelami wszystkim juz odobilo! Dzisiaj mielismy GASIĆ swiatła o 21.37! Odpowiedz Link Zgłoś
franczessa Re: ŚWIATEŁKO DO NIEBA 09.04.05, 00:54 Otóż to. Wczoraj zgaś światło, dzisiaj zapal, wyślij maile kolejnym 10 osobom... Przecież generalnie to nie o to chodzi. To tylko gesty. Czy uważacie, że JP II zależałoby na gestach, czy bardziej na zmianach w nas samych? Ciekawa jestem, ile z tych osób gaszących/zapalających światło zmieni coś w sobie, czy też za pół roku będziemy tacy sami jak pół roku temu?... Gwoli wyjaśnienia - wczoraj o 21.37 nie zgasiłam światła, tak samo jak dzisiaj nie mam zamiaru zapalać. Nie przesyłam łańcuszków, bez względu, czy dotyczą św. Mikołaja, walentynek, czy Ojca Świetego. Wybaczcie. Ale wczoraj w okolicach godziny 22 podjęłam bardzo ważne postanowienie i aby je wypełnić, uwierzcie mi, będę potrzebowała dużo więcej siły niż żeby pstryknąć światło. Bo znacznie więcej siły trzeba, żeby przebaczyć swojemu największemu wrogowi. I wydaje mi się, że tak będzie lepiej. Howgh! franczessa Odpowiedz Link Zgłoś