Dodaj do ulubionych

Wgrywanie Windowsa na nowo np.XP.

20.07.06, 20:36
Jak usunac tego dziada XP i zainstalowac nowego XP?
Jak sie formatuje dysk,tak aby zachowac potrzebne dane??Wszystko chce
wiedziec na ten tematbig_grin
Jak macie jakies doswiadczenia w tej materii,czytaliscie a moze jakies strony
sa w tym temacie,to prosze sie wpisac,tylko powazne odpowiedzi,bo nie wiem
czy mnie z kompem nie trafi.

PS.Informatyka sie klania,zobaczymy kto lepsza ma wiedze w tej materiibig_grin
Obserwuj wątek
    • jozek_cork aniele 20.07.06, 22:55
      nie jestem informatykiem, ale jak robilem format to wiem ze stracilem wszystko,
      dlatego wszystko zgrywalem na pamiec zewnetrzna, a wgranie nowego zaden
      problem, pozdrawiam
    • cuski Aniol 21.07.06, 02:23
      Moja rada:
      - Jezeli nigdy nie bawilas sie tymi klockami, to lepiej zawolaj do kompa
      jakiegos kolege, ktory ma jakies informatyczne pojecie.
      • tadeuszx Re: Aniol - ile masz partycji? 21.07.06, 07:57
        ??
      • zbuntowany8aniol Prosilam o... 21.07.06, 08:03
        ...a zreszta.
        Dzieki wielkie za informacje w tym temacie.
        • zbuntowany8aniol Acha to mialo byc pod postem Tadzia. 21.07.06, 08:05
          Nie wiem czemu tak sie napisalo,siettttttttttttttttttt.
          • tadeuszx Aniol, partycja to jest część dysku twardego 21.07.06, 09:31
            traktowana przez system jako oddzielny dysk. Można mieć np. 1 dysk twardy 80 GB
            i podzielić go na 3 cześci: 30+30+20GB. Wtedy jest tak, jakbyś miała 3 dyski
            twarde. I one odpowiednio mają w systemie literki: C, D, E. A CD-ROM jest wtedy
            F. Więc jak? Masz podzielone na partycje, czy nie? Czy dysk twardy figuruje pod
            "Mój komputer" tylko pod jedną literką C.?
            • cuski Aniol 21.07.06, 12:20
              Tadeusz zadal bardzo dobre pytanie.
            • zbuntowany8aniol Tadzio,az tak glupio blondynka nie jestes:D 21.07.06, 13:31
              Oczywiscie,ze mam dwa dyski...chcialam sie dowiedziec jak to wyglada z Waszego
              doswiadczenia,a Wy mi tu o jakis partycjach wyskakujeciewinkNom mysle,ze juz nie
              bedzie wiecej pytan,tylko konkretne odpowiedzi.Podziekowalwink
              • tadeuszx To sprobuj nalozyc. 21.07.06, 13:44
                Nowy system na stary. Czyszczenie zbednych wpisow wykonaj jv16PowerTools -
                wersja free 30-to dniowa. Odkurzacz tez pomoze oczyscic dysk ze smieci. Format
                to ostatecznosc. Wtedy wszystko leci.
                • zbuntowany8aniol Dziekuje,wreszcie jakas konkretna odpowiedz:) 21.07.06, 13:47
                  Pytam w razie czego,moze na tym jednym silniku,jakos wyladujewink

Oby tylko mojej pracy diabli nie wzielo:]Wszystko na dyskietkach mam...trza
                  dmuchac na zimnosmile
                  • himera24 Re: Dziekuje,wreszcie jakas konkretna odpowiedz:) 21.07.06, 15:57
                    zbuntowany8aniol napisała:

> Pytam w razie czego,moze na tym jednym silniku,jakos wyladujewink
                    >
                    > Oby tylko mojej pracy diabli nie wzielo:]Wszystko na dyskietkach mam...trza
                    > dmuchac na zimnosmile

na jakich dyskietkach? floppy? jak tak to ja raczej radze na e-maila
                    poprzesylac czesc, albo kupic jeden z tzw. flash drives co sie go podlacza do
                    USB portu a jego pojemnosc to moze nawet byc 1GB.

Floppy sa bardzo zawodne.
                    • zbuntowany8aniol No Kasia na jakich dyskietkach? 21.07.06, 16:03
                      No na 3,5(:A) mam prace magisterska zapisana na takich dwoch dyskietkach.Reszte
                      moze nawet diabli wziasc,bylem jeszcze zdarzyla wykresy odpowiednio obrobic.Z
                      wnioskami se poradze juz nawet w cafe-net lub pousmiecham sie do zakonnicy
                      ciotkibig_grin

PS.Dzieki za radesmile
                      • himera24 Re: No Kasia na jakich dyskietkach? 21.07.06, 20:52
                        no wlasnie masz swoja prace zgrana na bardzo zawodnych tzw. floppy dyskach.

a co do informatykow, to ja skonczylam bachelora w informatyce i wiem o kompach
                        duzo wiecej niz wiekszosc facetow ktorych znam, dzwonia oni do mnie proszac o
                        rade.
                        • tadeuszx Ha, no i widzisz Bogusia, znasz Kaske dosyc 21.07.06, 21:03
                          dlugo i nie wiedzialas, ze to spec od komputerow!? Mowilem, dziewczyny (w roznym
                          wieku) cholernie duzo o tym wiedza!wink)
                          • zbuntowany8aniol Re: Ha, no i widzisz Bogusia, znasz Kaske dosyc 21.07.06, 21:06
                            Tak masz racje.
                    • cuski Himera 22.07.06, 02:48
                      Ile kosztuja takie flash drivers ?
      • himera24 Re: Aniol 21.07.06, 15:45
        cuski napisał:

> Moja rada:
        > - Jezeli nigdy nie bawilas sie tymi klockami, to lepiej zawolaj do kompa
        > jakiegos kolege, ktory ma jakies informatyczne pojecie.

a dlaczego nie kolezanke, tylko kolege?
        • zbuntowany8aniol Kasia,ja mam "kolege",ale jego juz nie poprosze 21.07.06, 16:01
          w razie czego,bo bym slono zabulilabig_grin

PS.Tomek tu mial na mysli zapewne,ze koledzy maja wiecej obeznania w te klocki
          i ja sie z tym calkowicie zgadzam,bo nie zdarzylo mi sie natrafic na
          specjaliste informatyczkesmile)
          • tadeuszx Oj Aniolku, to widocznie mialas solidnego 21.07.06, 17:04
            pecha. Bo ja co znajde znajoma, to sie okazuje, ze albo jest z wyksztalcenia
            informatykiem, albo tak zna sie na tym wszystkim, ze ja jestem zero! Totalne
            zero! Nie masz stacji dyskow? Zeby to zgrac na plytke? Bo fakt, jak mowi Kaska,
            dyskietki sa zawodne.
            • zbuntowany8aniol No kuzwa straszcie mnie jeszcze tym... 21.07.06, 21:00
              ...jacie,juz koniec w tym temacie,bo mi nerw bierzebig_grin
              • tadeuszx No i czego sie rzuca? Wiesz ile ja sie pytam?? 21.07.06, 21:07
                I to dziewczat, czesto mailami. Tlumacza, w dodatku tak... detalicznie, krok po
                kroku, wlasciwie klick po klickuwink)
          • cuski Ja tez jak zyje... 22.07.06, 02:51
            Ja tez jak zyje, nie spotkalem jeszcze jakiejs oszalamiajacej informatyczki smile
        • cuski Kaska 22.07.06, 02:50
          Bo wiekszosc facetow, to informatycy i tak mi sie napisalo wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka