szwagier_z_niemodlina 30.12.09, 18:41 Pojawia sie i znika (wojskowa panika) No:-) Czastka elementarna, hadronka jedna:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 30.12.09, 19:24 ;))) kogo oko moje widzi zamglone od oparów kuchennych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 30.12.09, 19:56 Ano, z wolna, czesc TC, sie wynurzam. Troche jeszcze oglupialy od swiat ojczyznianych i kontaktow z tamonejszymi mediami. Dodatkowo w okolicznosciach warunkow rodzinnych zmuszony zostalem do obejrzenia filmu popularnego produkcji USA, ktoren zawieral w tle przeslanie rzadow Busha i jego poglad na Europe. Mialem potem problemy z zasnieciem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 08:37 O rany, nie jakiś kolejny gniot braci Bruckenheimer? ;FF Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 09:07 Shit nastepujacy: film.wp.pl/id,27167,rid,62940,title,Ciemna-strona-Jamesa-Bonda,type,editor,film_recenzja.html?ticaid=1960a Ulozyla mi sie we lbie recenzja tego, ktora mozna by przypisac do hipotetycznego nurtu krytycznoliterackiego pod nazwa "wenomalistyka". Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:16 Oj, aż tak zły? ;/ Bo Liam dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:34 Phi.. Trudno mi cos powiedziec o gosciu, bo go pierwszy raz chyba widzialem. Co zwraca uwage w filmie to: 1. Obraz Francji i Europy przypomina nieco obraz Polski w niemieckich kryminalach z polowy lat 90'. To jest totalnie skryminalizowane panstwo korpucji, bez funckjonujacej policji. Mafia porywa turystki z cywilizowanych krajow, bo wychodzi to taniej niz wiezienie zywego towaru z Europy Wschodniej, ale nie wiac aby ktokolwiek poza CIA sie tym przejmowal. Zreszta tajne sluzby francuskie funcjonuja w symbiozie miedzy albanska mafia a kupujacymi dziewice szejkami. 2. Uzyskujemy interesujacy wglad w uwarunkowania pracy CIA. Nasz bohater podlaczajac Duzego Zlego Albanczyka do pradu opowiada mu ze na Bliskim Wschodzie ten typ tortur mial problem z przerwami w dostawie energii. We Francji nasz DZA pozostanie pod pradem tak dlugo az ktos nie przyjdzie odciac dostawe energii za nieplacone rachunki. 2a. Jedna z metod stosowanych przez CIA wobec nielojalnego Francuza, ktory nie chce ujawnic powiazan jest prestrzeliwanie jego zonie kolan. Po uzyskaniu informacji nastepuje "przepros zone w moim imieniu". 3. Analogia z obrazem Polski w niemieckich kryminalach przejawia sie takze w nedzy infrastruktury. Co prawda prad jest zawsze, ale bohater po przykuciu go przez Zlych Francuzow do rury (z intencja zastrzelenia go) daje rade wyrwac te rure kajdankami z obsady i zalatwic nia wrogow. 4. Stosunek do Francji ujawnia sie w dialogu nastepujacym po pewnym poscigu (ktorego nijaka policja drogowa nie przerywa, bo pewnie jej i nie ma w tej dziczy): -Kurde, rozwaliles cala dzielnice -Rozwale i Wieze Eiffela jezeli bede musial 5. Powrot z uratowana w stanie dziewiczym corka lat 17 do USA jest powrotem do ciepla domu i prawdziwej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:37 O merde! ;DDD co za kicha! > 3. Analogia z obrazem Polski w niemieckich kryminalach przejawia sie takze w nedzy infrastruktury. Co prawda prad jest zawsze, ale bohater po przykuciu go przez Zlych Francuzow do rury (z intencja zastrzelenia go) daje rade wyrwac te rure kajdankami z obsady i zalatwic nia wrogow. Dobre! ;DDDD W sumie jako komedię można obejrzeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:59 Mnie raczej, mowiac po budowlanemu - wkurwialo, pardon my French. To jest mentalnosc usprawiedliwiajaca waterboarding, co za tym stoi. Szczerze mowiac - czekalem na to. Zwroc uwage na rok produkcji filmu. PS. Aha, a bohater odradzal corce wyjazd do Francji. Bo "wiedzial co sie dzieje na swiecie". Proponowal ze bedzie jej niepostrzezenie towarzyszyl. Imaginuj se wacpani przeslanie tego filmu w czasie gdy "French fries" w NY przemianowywano na "patriotic fries". To jest, de facto, czesc propagandy wojennej - szwagier wszedl na wysokie C :-) Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 10:43 :))))))))))) Czołem Szwagrze!!! Troszkę się ze mnie zrobiło widmo, ale zamierzam tu trochę dłużej postraszyć ;) Jak Cię miło widzieć! :))) Co tam słychać w Niemodlinie? ;))) Uściskawszy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:35 Czesc, Siostrzyczko Wirtualizujaca sie. Zanim sie upewnie ze nie jestes halucynacja powiem tylko ze jest w miare OK. Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:44 Se mła! Gdybyś miał wątpliwości jakieś 12 godzin później, to rozumiem :DD OK to już coś, oby jednak wyszło poza 'w miarę'! Cmok!:) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:49 Znaczy, nie mam powodu do narzekania. Daj jakos, kiedys, na @ jakis resum (no co? :-), bo cos mi tu w innym miejscu jakos nienajweselej zabrzmialas. Smoook:-) Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 12:31 Obiecuję, że skrobnę :) Nie no, jakoś daję radę, poza tym Nowy Rok mnie optymistycznie nastraja, fajnie mieć przed sobą znowu czystą (w miarę ;) kartkę! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 13:21 Tez zawsze mialas bardzo ladne dwie pierwsze strony w zeszycie? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:00 Aaaaaa!!! :DDD No weź, nie odbieraj mi szansy na nowe życie! :DDD W dodatku ja poprzestawałam zwykle na tylko jednej stronie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:35 razzmatazzy napisała: > No weź, nie odbieraj mi szansy na nowe życie! :DDD Ja bym ci w zyciu nic nie odebral, no co ty, Sisser :-) > > W dodatku ja poprzestawałam zwykle na tylko jednej stronie ;)) Potem to ja juz mialem jeden zeszyt do Wszystkiego. A w ogole to: www.youtube.com/watch?v=5bNE-5TVAmg Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 02.01.10, 13:06 :))) Dziękuję! Listonosz z @ był ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 02.01.10, 14:08 Witoj w niujerze, sissar. Dziomx za malpe, odniosem sie. To dobrze ze dobrze, bo mialem w rezerwie to: www.youtube.com/watch?v=ndwEOIaeuGo&feature=fvst A tak to zacytuje Klasyka: dobrze jak nie za dobrze a nawet dobrze nie za mądrze nie zaszkodzi niepolepszenie jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 02.01.10, 15:02 Witaj Brother! :) No ba, hymn nigdy nie traci na ważności, choćby nie wiem co! ;) A Klasyk niegłupio prawi, na swój mądry sposób ;) Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś