Dodaj do ulubionych

Razzamatazzefemeryda

30.12.09, 18:41
Pojawia sie i znika (wojskowa panika)

No:-)

Czastka elementarna, hadronka jedna:-)
Obserwuj wątek
    • twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 30.12.09, 19:24
      ;))) kogo oko moje widzi zamglone od oparów kuchennych :)))
      • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 30.12.09, 19:56
        Ano, z wolna, czesc TC, sie wynurzam. Troche jeszcze oglupialy od swiat
        ojczyznianych i kontaktow z tamonejszymi mediami.

Dodatkowo w okolicznosciach warunkow rodzinnych zmuszony zostalem do obejrzenia
        filmu popularnego produkcji USA, ktoren zawieral w tle przeslanie rzadow Busha i
        jego poglad na Europe. Mialem potem problemy z zasnieciem :-(
        • twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 08:37
          O rany, nie jakiś kolejny gniot braci Bruckenheimer? ;FF
          • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 09:07
            Shit nastepujacy:

film.wp.pl/id,27167,rid,62940,title,Ciemna-strona-Jamesa-Bonda,type,editor,film_recenzja.html?ticaid=1960a
            Ulozyla mi sie we lbie recenzja tego, ktora mozna by przypisac do hipotetycznego
            nurtu krytycznoliterackiego pod nazwa "wenomalistyka".
            • twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:16
              Oj, aż tak zły? ;/ Bo Liam dobry...
              • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:34
                Phi.. Trudno mi cos powiedziec o gosciu, bo go pierwszy raz chyba widzialem.

Co zwraca uwage w filmie to:

1. Obraz Francji i Europy przypomina nieco obraz Polski w niemieckich
                kryminalach z polowy lat 90'. To jest totalnie skryminalizowane panstwo
                korpucji, bez funckjonujacej policji. Mafia porywa turystki z cywilizowanych
                krajow, bo wychodzi to taniej niz wiezienie zywego towaru z Europy Wschodniej,
                ale nie wiac aby ktokolwiek poza CIA sie tym przejmowal. Zreszta tajne sluzby
                francuskie funcjonuja w symbiozie miedzy albanska mafia a kupujacymi dziewice
                szejkami.

2. Uzyskujemy interesujacy wglad w uwarunkowania pracy CIA. Nasz bohater
                podlaczajac Duzego Zlego Albanczyka do pradu opowiada mu ze na Bliskim Wschodzie
                ten typ tortur mial problem z przerwami w dostawie energii. We Francji nasz DZA
                pozostanie pod pradem tak dlugo az ktos nie przyjdzie odciac dostawe energii za
                nieplacone rachunki.

2a. Jedna z metod stosowanych przez CIA wobec nielojalnego Francuza, ktory nie
                chce ujawnic powiazan jest prestrzeliwanie jego zonie kolan. Po uzyskaniu
                informacji nastepuje "przepros zone w moim imieniu".

3. Analogia z obrazem Polski w niemieckich kryminalach przejawia sie takze w
                nedzy infrastruktury. Co prawda prad jest zawsze, ale bohater po przykuciu go
                przez Zlych Francuzow do rury (z intencja zastrzelenia go) daje rade wyrwac te
                rure kajdankami z obsady i zalatwic nia wrogow.

4. Stosunek do Francji ujawnia sie w dialogu nastepujacym po pewnym poscigu
                (ktorego nijaka policja drogowa nie przerywa, bo pewnie jej i nie ma w tej dziczy):

-Kurde, rozwaliles cala dzielnice
                -Rozwale i Wieze Eiffela jezeli bede musial

5. Powrot z uratowana w stanie dziewiczym corka lat 17 do USA jest powrotem do
                ciepla domu i prawdziwej cywilizacji.
                • twardycukierek Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:37
                  O merde! ;DDD co za kicha!

> 3. Analogia z obrazem Polski w niemieckich kryminalach przejawia sie takze w nedzy infrastruktury. Co prawda prad jest zawsze, ale bohater po przykuciu go przez Zlych Francuzow do rury (z intencja zastrzelenia go) daje rade wyrwac te rure kajdankami z obsady i zalatwic nia wrogow.

Dobre! ;DDDD W sumie jako komedię można obejrzeć ;)
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:59
                    Mnie raczej, mowiac po budowlanemu - wkurwialo, pardon my French. To jest
                    mentalnosc usprawiedliwiajaca waterboarding, co za tym stoi. Szczerze mowiac -
                    czekalem na to.
                    Zwroc uwage na rok produkcji filmu.

PS. Aha, a bohater odradzal corce wyjazd do Francji. Bo "wiedzial co sie dzieje
                    na swiecie". Proponowal ze bedzie jej niepostrzezenie towarzyszyl. Imaginuj se
                    wacpani przeslanie tego filmu w czasie gdy "French fries" w NY przemianowywano
                    na "patriotic fries".
                    To jest, de facto, czesc propagandy wojennej - szwagier wszedl na wysokie C :-)
    • razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 10:43
      :)))))))))))

Czołem Szwagrze!!!

Troszkę się ze mnie zrobiło widmo, ale zamierzam tu trochę dłużej postraszyć ;)
      Jak Cię miło widzieć! :))) Co tam słychać w Niemodlinie? ;)))

Uściskawszy!

;)
      • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:35
        Czesc, Siostrzyczko Wirtualizujaca sie.

Zanim sie upewnie ze nie jestes halucynacja powiem tylko ze jest w miare OK.
        • razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:44
          Se mła! Gdybyś miał wątpliwości jakieś 12 godzin później, to rozumiem :DD

OK to już coś, oby jednak wyszło poza 'w miarę'!

Cmok!:)
          • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 11:49
            Znaczy, nie mam powodu do narzekania.
            Daj jakos, kiedys, na @ jakis resum (no co? :-), bo cos mi tu w innym miejscu
            jakos nienajweselej zabrzmialas.

Smoook:-)
            • razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 12:31
              Obiecuję, że skrobnę :) Nie no, jakoś daję radę, poza tym Nowy Rok mnie
              optymistycznie nastraja, fajnie mieć przed sobą znowu czystą (w miarę ;) kartkę!

:)))
              • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 13:21
                Tez zawsze mialas bardzo ladne dwie pierwsze strony w zeszycie? :-))
                • razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:00
                  Aaaaaa!!! :DDD

No weź, nie odbieraj mi szansy na nowe życie! :DDD

W dodatku ja poprzestawałam zwykle na tylko jednej stronie ;))
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 31.12.09, 15:35
                    razzmatazzy napisała:

> No weź, nie odbieraj mi szansy na nowe życie! :DDD

Ja bym ci w zyciu nic nie odebral, no co ty, Sisser :-)

>
                    > W dodatku ja poprzestawałam zwykle na tylko jednej stronie ;))

Potem to ja juz mialem jeden zeszyt do Wszystkiego.
                    A w ogole to:

www.youtube.com/watch?v=5bNE-5TVAmg
                    • razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 02.01.10, 13:06
                      :)))

Dziękuję!

Listonosz z @ był ;)
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Razzamatazzefemeryda 02.01.10, 14:08
                        Witoj w niujerze, sissar.
                        Dziomx za malpe, odniosem sie.

To dobrze ze dobrze, bo mialem w rezerwie to:

www.youtube.com/watch?v=ndwEOIaeuGo&feature=fvst
                        A tak to zacytuje Klasyka:

dobrze jak nie za dobrze
                        a nawet dobrze
                        nie za mądrze
                        nie zaszkodzi niepolepszenie
                        jak tylko można wytrzymać
                        na głupi sposób swój

• razzmatazzy Re: Razzamatazzefemeryda 02.01.10, 15:02
                          Witaj Brother! :)

No ba, hymn nigdy nie traci na ważności, choćby nie wiem co! ;)

A Klasyk niegłupio prawi, na swój mądry sposób ;) Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka