twardycukierek 17.06.10, 18:00 Na pierwszy rzut szpili byłam pewna, że to Matthew Williamson zaprojektował sukienki, a tu coś dla ciała, ale doustnie ;)))) Dry Martini Wódka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voker Re: Wódka pod mikroskopem, wspaniała galeria fot 17.06.10, 18:07 chyba ktoś tam nałykał się za dużo, eeekkk, środków dopingowych... :) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Wódka pod mikroskopem, wspaniała galeria fot 17.06.10, 18:23 Nie, to jest molekularny obraz wódki! Serio :D Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: Wódka pod mikroskopem, wspaniała galeria fot 17.06.10, 23:32 twardycukierek napisała: > Nie, to jest molekularny obraz wódki! Serio :D Suszona wódka w mikroskopijnych ilościach? Dziękuję. Poproszę kawę tiny.pl/ht8zf . :P Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Wódka pod mikroskopem, wspaniała galeria fot 18.06.10, 08:13 Popatrz jak wszystko zależy od dobrej prezentacji: > Suszona wódka w mikroskopijnych ilościach? To ja też dziękuję, brzmi jak coś co można zabrać na K2 ;F ... a myślałam, że ten wybierzesz ;) ... a tu inny Schnabel, kiedy o Schnablu mowa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Wódka pod mikroskopem, wspaniała galeria fot 17.06.10, 23:43 Piękne! bardzo moje. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Wódka pod mikroskopem, wspaniała galeria fot 18.06.10, 08:15 Top albo sukienkę z takiego materiału, ech! A nie o chlaniu tylko myśleć! :D Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:03 Zawsze wiedzialem ze ludziom od marketingu et. trzeba mature odebrac. Jezeli ja maja. Ale co sie dziwic, Daily Telegraph. Fragment z dyskusji w Izbie Lordow o nadanie tytulu szlacheckiego Harryemu Kroto. Co je za odkrycie c60 dostal, alias buckyballu. Buckyball [img]https://www.revistadyna.com/dyna/documentos/NoticiasWeb%5C20080514%20buckyball-3.gif[/img] Dyskusja: [img]https://img36.imageshack.us/img36/6017/buckyball.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:09 Konserwatysci w UK sa niedouczeni. Szwagier w ataku dawno minionej nauczycielskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:23 Uhmmm, Knopfler... ale za co mi maturę chcesz odbierać? :) Water Molecule Photo Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:29 wiedzialem :-((( masz majla od 30 minut :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:32 Nieee! Ja tylko pytam, nie dąsam się, na Ciebie nie ;))) Wytłumacz mi o co chodzi z tymi zdjęciami :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:43 Jak dowolne cos co jest ciecza, co nie jest w 100,00000% czysta, w postaci kropli na cos rzucisz i dasz odparowac, to powstanie ci supercienka warstwa pozostalosci co bedzie na kolorowo swiatlo rozpraszac. Jak olej na kaluzy. To mozesz pod mikroskopem zobaczyc i sfotografowac. Pod normalnym mikroskopem nie zobaczysz molekuly bo za mala. Duzo za mala.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:52 OK, a widziałeś foto wody w moim poście trochę wyżej? Jak ono jest w takim razie zrobione? :) AFM potrafi zrobić takie powiększenie, jeśli dobrze pamiętam, a takiego mikroskopu używali do fotografowania tych płynów. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 11:55 AFM w sensie ze co skrot oznacza? Atomic force microscopy? Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 12:23 Ano, atomic force microscope, tak :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 14:01 Ale to nie jest to. Tam pisza: as seen here when magnified up to 1,000 times under a high tech laboratory microscope. 1000 to za malo! Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Molekuly pod mikroskopem 18.06.10, 15:37 Napisałam do DT :))) mam powody :D Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Molekuly pod mikroskopem 19.06.10, 11:44 Sir, spieszę zawiadomić, że możesz spalić moje świadectwo maturalne! :D Dostałam odpowiedź z firmy wykonującej te fotografie i miałeś rację, tam nie widać żadnych molekuł. :)) Dzięki Tobie czegoś się nauczyłam. :* Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Molekuly pod mikroskopem 19.06.10, 12:40 Dear Lady, Tobie to moge najwyzej podac Ballantine zamiast Laphroiga. Za bezkrytyczna wiare w to co Daily Telegraph pisze :-) Odpowiedz Link Zgłoś