Dodaj do ulubionych

grillowanie na plaży

11.07.10, 21:14
Oglądałam dzisiaj zajawkę takiego tygodniowego podsumowania
wiadomości ale nie o wiadomości mi chodzi ale o pewnien problem,
pokazany przy okazji. Mianowicie grillowanie na takiej publicznej
plaży nad Bałtykiem. Jak wiadomo, w większości są one dosyć ciasne i
wszyscy leżą dosłownie jeden na drugim. A tu nagle sąsiad z za
parawanu obok rozpala sobie grila... Co o tym myślicie? Ja co prawda
nad Bałtykiem ostatnio byłam kilka lat temu i wówczas nie było
takich numerów, A jak jest teraz? To tylko taki ewenemet czy raczej
powinnam się już przyzwyczaić?
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: grillowanie na plaży IP: *.range86-145.btcentralplus.com 11.07.10, 21:26
      zakazac. stworzyc regulamin i karac. Polak potrzebuje zakazow i
      regulowania kazdej, mozliwej dziedziny zycia, bez tego ani rusz.
      regulamin korzystania z autobusu, chodnika, plazy, basenu, poczty,
      metra, sciezki rowerowej, parkingu, poczekalni dworcowej, balkonu,
      parku, toalety, szlaku gorskiego, restauracji, kina, teatru, przychodni
      rejonowej i tak dalej. Regulaminy wprowadzic do szkol jako przedmiot
      obowiazkowy w wymiarze pieciu godzin tygodniowo. A i powolac komisje
      zajmujace sie wynajdowaniem coraz to i nowych obszarow zycia, ktore
      mozna by objac jakims regulaminem. Swiat bedzie piekny.
      • billy.the.kid Re: grillowanie na plaży 11.07.10, 21:30
        rozpalił grilla-no i co z tego.

przy takiej gorączce grillownie-toż niespełna rozumu facio.
        ale to tylko jego brocha.
        • jutrzenka.3 Re: grillowanie na plaży 11.07.10, 21:52
          Billy, czy Ty wiesz co piszesz?

Brocha Jego, plaża publiczna. Chciałbyś leżeć obok?
          • Gość: lolek Re: grillowanie na plaży IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 11.07.10, 21:58
            Jakby mi przyszlo lezec obok, to bym zagadal czy sie mozna przylaczyc. Jakbym
            byl w nastroju nieprzysiadalnym, to nie epatowalbym nim innych, tylko poszedl
            polezec na parkingu w carfurze, ktory przy tej temperaturze pewnie swieci pustkami.
            • strikemaster Re: grillowanie na plaży 11.07.10, 22:02
              W carfurze można sobie też poleżeć na czerwonej kropce. Jutrzenka ma trochę racji, plaża publiczna to nie ogródek działkowy, ma służyć wszystkim, także tym w nastroju nieprzysiadalnym.
              • Gość: lolek Re: grillowanie na plaży IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 11.07.10, 22:21
                Jasne ze ma troche racji. Ale co chcesz z tym zrobic? Ja nie twierdze, ze ludzie
                sa generalnie wrazliwi i kulturalni, tylko ze napinanie sie co chwila jest
                bezproduktywne i czesto bardziej agresywne niz jego przyczyna.
                • strikemaster Re: grillowanie na plaży 11.07.10, 22:32
                  > Jasne ze ma troche racji. Ale co chcesz z tym zrobic?

Nic, w ormowca bawić się nie lubię.
            • billy.the.kid Re: grillowanie na plaży 11.07.10, 22:03
              oprócz grilla tysiąc innych rzeczy może mi przeszkadzać.
              i jakoś nie podniecam się nimi do tego stopnia coby zawracać innym gitarę poo
              różnych forumach.
    • ten_co_ma_racje każdy ma prawo grillować gdzie chce 11.07.10, 23:08
      Na plaży jak na razie na szczęście jeszcze nie ma socjal-faszystowskiego prawa i
      każdy ma prawo rozpalać sobie grilla kiedy chce, każdy ma prawo przesunąć się
      gdzieś dalej jeżeli leci na niego dym od sąsiada, każdy ma prawo dymić sąsiadowi
      który też dymi.

Wolność!
      • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 10:21
        O wolności to pomówimy, jak ludzie osiągną jakiś poziom cywilizacyjny, bo na
        razie to jak mają za dużo wolności to robią krzywdę sobie albo innym.
      • krytykantka07 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 10:29
        Zgadzam się z każdym słowem.
        Tylko nie rozumiem dlaczego miejsce, gdzie jeden obok drugiego będą ustawione
        kopcące grille nazywać plażą...
      • lepian4 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 10:39
        Podczas minionego weekendu tez taki palant zadymil mi grilem na plazy.
        W ramach anty-socjal-faszystowskiej teorii wolnosci posylalem tam moje
        dzieciaczki, by sie wysikaly. Po jakims czasie cala plaza posylala tam
        dzieciarnie w tym samym celu. Gnojki nawet kielbasy nie zjedli, tak s.pie...li.
        • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 11:46
          Wspaniale, to się nazywa samosąd albo lincz w cywilizowanym społeczeństwie ale
          co ty możesz o tym wiedzieć.
          • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 11:49
            Jak ty jutro będziesz w mniejszości, to możesz się spodziewać, że twoje dzieci
            dostaną porządny wpierd..l a tobie ludzie o innym poczuciu sprawiedliwości
            nasikają na głowę i zgwałcą żonę. Po co prawo, jak samemu można załatwiać takie
            drobnostki.
            • ten_co_ma_racje Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 11:52
              frankafiranka1 napisała stek bzdur:
              > aż się nie chce cytować <

właśnie takie nieprzystosowane jednostki jak ty zostają zwolennikami
              zbrodniczego systemu socjal-faszystowskiego bo nie radzą sobie sami i ktoś
              (prawo) musi za nich kierować ich życiem.
              • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 12:44
                Drogi ten_co_ma_racje, ja wolę rozwiązywać konflikty drogą cywilizowaną a nie
                poprzez ustawki pod blokiem :)
            • lepian4 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 12:42
              Fantazje masz do pozazdroszczenia.
              Dzwonilem tez po straz miejska, ale ich zdaniem nie byl to wielki wystepek i za
              to im ponoc nie placa. Nie martw sie o mnie. Nim posle dzieci na sikanie,
              zlustruje sytuacje, czy bede pozniej w stanie zareagowac. Od raz wiedzialem, ze
              ten zle wychowany karzel mi nie podskoczy.
              Dupek sie oburzal, ze to nie jest takie apetyczne, ale niewiele mogl wskorac.
              Mial cala plaze przeciwko sobie.
              • Gość: lornetka zabawny wątek IP: 62.22.15.* 12.07.10, 12:55
                Tylko w Polsce są gbury z wącholami i sandałami założonymi na
                skarpety , tylko w Polsce ludzie mają problem na plaży i kłócą się i
                gryzą , tylko w Polsce jest taka chora mentalność ....

Na żadnej plaży a trochę i zwiedziłam nie było takich szopek o
                których piszecie i z którymi się utożsamiacie.
                • megaego Re: zabawny wątek 12.07.10, 14:13
                  też parę plaż na świecie zwiedziłam i NIGDZIE na świecie żaden burak
                  nie rozpalał grilla!
                  uważam to za chamstwo i jestem absolutnie przeciwna!
                  kulturalni ludzie nie muszą mieć nad sobą bata, żeby zachowywać się
                  przyzwoicie i nie szkodzić innym.
                  u nas to nie działa... szkoda gadać
                  • lepian4 Re: zabawny wątek 12.07.10, 14:16
                    Wybierz sie z Turkami na plaze, to zapomisz wlasne doswiadczenia z reszty swiata
                  • Gość: lornetka Re: zabawny wątek IP: 62.22.15.* 12.07.10, 14:32
                    megaego napisała:

też parę plaż na świecie zwiedziłam i NIGDZIE na świecie żaden burak
                    nie rozpalał grilla!

gdzie ?
                  • yoma Re: zabawny wątek 12.07.10, 14:34
                    > też parę plaż na świecie zwiedziłam i NIGDZIE na świecie żaden burak
                    > nie rozpalał grilla!

A Donauinsel w Wiedniu? :)

Ale tylko w wyznaczonych miejscach, fakt.
              • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 13:02
                lepian4 napisał:
                Od raz wiedzialem, ze
                > ten zle wychowany karzel mi nie podskoczy.
                > Mial cala plaze przeciwko sobie.

Oczywiście najlepiej się bije słabszego, oczywiście najlepiej w grupie.
                Gratuluję zasad życiowych oraz odwagi cywilnej (żart)
                • ten_co_ma_racje Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 14:19
                  frankafiranka1 napisała:
                  > Oczywiście najlepiej się bije słabszego, oczywiście najlepiej w grupie.

Oczywiście najlepiej bronić słabszego i napadać na silniejszego tylko dlatego,
                  że jest silniejszy. Gratuluję socjal-faszystowskiego myślenia.
                  • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 14:29
                    Prawo pięści, to dopiero raj.
                    • ten_co_ma_racje Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 14:59
                      frankafiranka1 napisała:

> Prawo pięści, to dopiero raj.

wiem ty wolisz prawo III Rzeszy - system ukarze silniejszego
                      • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 15:05
                        ten_co_ma_racje napisał:

> frankafiranka1 napisała:
                        >
                        > > Prawo pięści, to dopiero raj.
                        >
                        > wiem ty wolisz prawo III Rzeszy - system ukarze silniejszego

To ty chcesz zabijać ludzi, tobie o wiele bliżej do Hitlera, gubisz się w swoich
                        wywodach.
                        Ale się nie dziwię, kto normalny by się pytał, czy zamykać okna w upały, czy nie?
                        • ten_co_ma_racje Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 14.07.10, 10:53
                          frankafiranka1 napisała:
                          > To ty chcesz zabijać ludzi, tobie o wiele bliżej do Hitlera,
                          > gubisz się w swoich wywodach.

Sama się gubisz w swoich wywodach nieudolnie próbując ukryć swoje fascynacje
                          ideologią Hitlera.

Ja chcę dać ludziom wolność, a tobie marzy się niewolniczy system.
              • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 13:03
                > Dzwonilem tez po straz miejska

A straż miejska nie zareagowała, bo prawo jest dziurawe, a ty chcesz żeby było
                jeszcze gorzej.
                • wilma.flintstone Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 12.07.10, 21:42
                  frankafiranka1 napisała:

> A straż miejska nie zareagowała, bo prawo jest dziurawe, a ty
                  >chcesz żeby było jeszcze gorzej.

To co Twoim zdaniem powinno sie zrobic w takiej sytuacji? Bo prawo
                  dziurawe, wysylac dzieci na sikanie tez Ci sie nie podoba, a zatem
                  co? Bo ja, na przyklad, nie chcialabym zeby moj sasiad z koca obok
                  mi nad glowa grillowal. Wieki nie bylam na plazy w Polsce, ale az
                  trudno mi uwierzyc, ze ktos moze w ten sposob...
                  • frankafiranka1 Re: każdy ma prawo grillować gdzie chce 13.07.10, 07:31
                    Jeżeli grillowanie na plaży jest zabronione, to wołać straż lub policję do
                    skutku. Po kolei każdy plażowicz powinien zadzwonić aż ktoś się tym zajmie :)
                    A jeżeli nie jest zabronione, to jest dozwolone i można tylko ładnie prosić.
    • hansfakir Re: grillowanie na plaży 13.07.10, 00:30
      A tu nagle sąsiad z za parawanu obok rozpala sobie grila... Co o tym myślicie?
      Ja co prawda
      > nad Bałtykiem ostatnio byłam kilka lat temu i wówczas nie było
      > takich numerów, A jak jest teraz? To tylko taki ewenemet czy raczej
      > powinnam się już przyzwyczaić?

Polakowi wszystko przeszkadza a najbardziej sąsiad czy to na plaży czy czy w
      bloku. Od razu coś w nas pęka jakby tu mu życie utrudnić. Przeszkadza nam
      grilowanie, muzyka, rozmowy, przeklinanie, golizna Najlepiej przyjechać na plaże
      do Łeby lub Spotu i narzekać ,że pełno ludzi nie ma miejsca, tak już to z nami
      jest...
    • grenzoid Re: grillowanie na plaży 14.07.10, 10:38
      Sam urządzam z przyjaciółmi grillowanie plażowe regularnie, ale zawsze
      wieczorem. Na co dzień mało kto to robi. To ja mówię, sopocianin z krwi i kości! ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka