king.james 02.09.10, 08:12 Kurka węża, jestem pod wrażeniem. Ma ktoś do niego numer? Wysłałbym mu smsa z podziękowaniami. Tchnął we mnie nadzieję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardycukierek Re: Ło cię pieron 02.09.10, 08:29 Niech oddadzą prokuraturze wszystkie nazwiska łamiących prawo księży: pedofili, molestujących dorosłych, prowadzących auta po pijaku, kradnących, szykanujących, szantażujących i innych, dotychczas stojących ponad prawem, wtedy możemy pogadać o moralności. Od polityki, instytucji powołanych do kierowania funkcjonowaniem państwa, szkół, przedszkoli i żłobków: WARA! Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Ło cię pieron 02.09.10, 08:46 Chyba żartujesz, Cukierko? Duża cześć księzy musiałaby odejść...o purpuratach to już nie wspomnę... King-Jamesie - na innym portalu przeczytałem precyzyjniejszą wypowiedź bpa Pieronka, cyt.: Wszyscy powtarzają‚ że krzyż postawili harcerze. Ale mówi się też‚ że zrobili to jacyś trzej harcerze‚ pewnie nie najmłodsi‚ bo są harcmistrzami: dwaj bardzo bliscy władz PiS‚ a trzeci "też z Opus Dei". To wyczytałem w Internecie. I mam wątpliwości. Bo jeżeli rzeczywiście krzyż postawili harcerze powiązani politycznie‚ to nabiera to dla mnie zupełnie innego znaczenia. Byłoby to działanie skażone polityką od samego początku. -- Idę na swoje blogi. Tam mam spokój błogi... Hardy Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Ło cię pieron 02.09.10, 09:33 Nie, nie żartuję :) Niech odejdą. Nie ma niczego bardziej niszczącego moralność w społeczeństwie niż świadomość, że cała grupa ludzi jest bezkarna i de facto postawiona ponad prawem. Państwo w państwie. Klub, w którym toleruje się przestępców jest skorumpowaną, odrażającą bandą, niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Ło cię pieron 02.09.10, 10:25 Otóż to, niech chociaż się ich się postawi na równi z innymi obywatelami wobec prawa. Tylko skąd k... tyle miejsca w więzieniach skombinować???? Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Ło cię pieron 02.09.10, 11:49 +1 Tsoo. Dorzuciłbym parę partykuł wzmacniających, ale i tak jest na 6 Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: Ło cię pieron 02.09.10, 10:03 Oby to był początek ich końca. Wprowadzić podatki na kościół i niech się ich 'cichy elektorat' wypisuje z klubu KK. Odpowiedz Link Zgłoś
tfu.tfu Re: Ło cię pieron 02.09.10, 10:27 jedna jaskółka nie czyni wiosny. tu by trzeba było ekskomuniką potrzaskać na prawo i lewo... Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: Ło cię pieron 02.09.10, 12:01 Niezłe, ale pytam się gdzie był jego świątojebliwość przez ostatnich paręnaście lat, jak krzyżacy robili z tego kraju republikę bananową, molestowali dzieci, kradli nieruchomości i robili wodę z mózgu babciom ?! To teraz, jak poczuł, że młodzi zabierają się do dupy KK chce przeskoczyć przez parkan, cwaniaczek ?! Stanie na czele przemian, jako wodzuś postępowej części czarnej sotni i będzie gwiazdował w mediach ?! Niezbitym dowodem na nieskończoną dobroć Najwyższego jest to, że tak długo pozwala robić sobie czarny PR tym hipokrytom, zamiast całemu temu jebiskopatowi wręczyć dyscyplinarki Sorry, jeśli kogoś uraziłem. Nie miałem takiego zamiaru, ale kichy mi się wywracają jak od lat na to muszę patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś