Dodaj do ulubionych

Lapowkarstwo kwitnie

14.09.10, 16:53
GW informuje, ze "Sąd Okręgowy w Opolu nakazał dziś, by b. SLD-owski prezydent Opola Leszek Pogan , prawomocnie skazany za korupcję, oddał 114, 5 tys. zł , które przyjął jako korzyść majątkową".

Dlaczego wiekszosc afer finansowych jest udzialem przedstawicieli lewicy? Mentalnosc? Ideolgia? Pogarda dla zasad moralnych?
Obserwuj wątek
    • piwi77 Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 16:59
      rata.sofisticada napisała:

> Dlaczego wiekszosc afer finansowych jest udzialem przedstawicieli lewicy?

Nie ma żadnych materiałów pozwalających na takie stwierdzenia.
      • swarozyc Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 22:39
        a wlasnie ze sa: wystarczy sprawdzic statystyki z calej Europy, a okaze sie ze czlonkowie lewicy(ale nie wierzacy komunisci) zdecydowanie sa nadreprezentowani w roznego rodzaju aferach finansowo.obyczajowych
        (czesto wodka i pi... na koszt podatnika)
    • Gość: Jojo Re: Lapowkarstwo kwitnie IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.10, 17:01
      Dziecino,ten ziec to tez lewica czy juz prawica?
      wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/ogolocony-palac,1,3625908,wiadomosc.html
      • billy.the.kid Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 17:24
        rata ma tak smiesznie pod czapeczka ułożone ze wszystko kojarzy mu sie z lewą ręka. mańkut jaki czy co???
        • yoma Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 17:47
          Poszedł Oszołek, przyszła rata...
        • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 17:53
          rata ma tak smiesznie pod czapeczka ułożone ze wszystko kojarzy mu sie z lewą ręka. mańkut jaki czy co???

Oceniasz mnie niesprawiedliwie. Czy to moja wina, ze z calego swiata spywaja malo budujace wiesci odnosnie lewicy? Jesli natrafie na cos pozytywnego, to chetnie sie podziele.
          • krzy-czy Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 17:55
            stary-jakoś tak smiesznie bardzo ograniczony ten twój świat.
            • yoma Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 18:06
              Może jest po wylewie. Widzi świat tylko jedną półkulą.
              • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 18:20
                Północną, czy południową?
                • Gość: Jojo Re: Lapowkarstwo kwitnie IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.10, 19:00
                  raczej lewa czy prawa
                  • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 19:03
                    A która jest lepsza?
                    • yoma Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 19:20
                      Nasi górą :)
                      • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 19:22
                        Tradycyjnie wybieram tą drugą. :)
                        • yoma Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 19:35
                          I słusznie, różnorodność ma być :)
    • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 17:21
      > Dlaczego wiekszosc afer finansowych jest udzialem przedstawicieli lewicy?

Bo tylko takie sa w Polsce ujawniane?
      BTW Bagsik, ani Schetyna, ani Drzewiecki, ani Kaczyńscy, ani nawet ci goście od białostockiej oczyszczalni ścieków, o właścicielu Stella Maris nawet nie wspominam, chyba lewicowcami nie byli?
      • easz Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 20:40
        Jak nie, przecież Kaczor i PiS to ostatnio była najlewsza lewica. A prawdziwej lewicy w Pl nie ma jak wiemy. To teraz proszę podsumować...
        • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 21:19
          > Jak nie, przecież Kaczor i PiS to ostatnio była najlewsza lewica.

Tylko przed drugą turą.

> A prawdziwej
          > lewicy w Pl nie ma jak wiemy.

To zdanie jest w 100% słuszne. "Lewica" Napieralskiego też jest przejawem "luzu w granicach rozsądku", czyli coś tam na konferencji lewicowego powiedzą i nic z tego nie wynika.
          • easz Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 23:23

Osobiście i z tego co pamiętam, to mi się wydaję, że najbezczelniej kradła tzw. lewica i tzw. prawica (poszczególni ludzie, oczywiście, jednostki), a najmniej, czy najmniej bezczelnie nakradł tzw. środek. A z tego jakie by były wnioski i czy tak rzeczywiście było..?
    • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 21:16
      Pytanie zasadnicze: dlaczego ten lobuz-lapowkarz jest na wolnosci? Mam wrazenie, ze w Polsce jest przyzwolenie na lapowkarstwo jak w krajach trzeciego swiata.
      • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 21:22
        Drzewieckiego ani Zawiszy też jakoś nie zamknęli, Ziobrę manipulującego dowodami w, podobno kluczowej sprawie też możemy oglądać bez gustownych kratek na twarzy, goście od oczyszczalni ścieków w Białymstoku ponieśli, co prawda karę śmierci na miejscu, ale nie z rąk wymiaru sprawiedliwości.
        • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 21:37
          Drzewieckiego ani Zawiszy też jakoś nie zamknęli, Ziobrę manipulującego dowodam
          > i w, podobno kluczowej sprawie też możemy oglądać bez gustownych kratek na twar
          > zy, goście od oczyszczalni ścieków w Białymstoku ponieśli, co prawda karę śmier
          > ci na miejscu, ale nie z rąk wymiaru sprawiedliwości.

Rozumiem, ze wychodzisz z zalozenia, ze niewazne, czy ktos jest zlodziejem albo lapowkarzem. Byle mial poglady takie jak Ty. Gratuluje wizji na lepsza Polske.
          • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 21:45
            > Rozumiem, ze wychodzisz z zalozenia, ze niewazne, czy ktos jest zlodziejem albo
            > lapowkarzem. Byle mial poglady takie jak Ty. Gratuluje wizji na lepsza Polske

AJk zwykle, nic nie rozumiesz. Najpierw znajdź mi polityka, który deklaruje takie poglądy, jak ja, to na ten temat pogadamy.
            Poza tym, dlaczego nie chcesz reagować na nazwiska prawicowych aferzystów, których , jak widać w Polsce nie brakuje?
            • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 14.09.10, 22:02
              Poza tym, dlaczego nie chcesz reagować na nazwiska prawicowych aferzystów, któr
              > ych , jak widać w Polsce nie brakuje?

Bo mnie interesuja aktualne wydarzenia.
              • billy.the.kid Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 09:42
                no widzisz człowieczku-to opisane to wtdarzenie sprzed ładnych paru lat.
                • strikemaster Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 15:28
                  > no widzisz człowieczku-to opisane to wtdarzenie sprzed ładnych paru lat.

Daltego to wydarzenie też go nie interesuje. Wkleił, żeby sobie popieprzyć 3/3.
                  • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 16:34
                    Daltego to wydarzenie też go nie interesuje. Wkleił, żeby sobie popieprzyć 3/3.

Nie, chce Was oduczyc glupawego nawyku. Dyskutujemy o X., a tu nagle o Y sprzed ilus tam lat. I durnawa linia obrony, ze skoro Y wywinal numer, to czemu X ma byc teraz gorszy i postepowac uczciwie? I w ten sposob konczy sie konstruktywna dyskusja, a zaczyna sie tepawa partyjna propaganda. Do Was nalezy wybor: albo bedziecie intelektualnymi leszczami, albo intelektualnymi orlami. Ja jestem tutaj po to, aby Wam pomoc w dokonaniu wlasciwego wyboru.
                    • yoma Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 16:48
                      Chroń mnie, Boże, przed przyjaciółmi... :)
                      • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 16:58
                        Chroń mnie, Boże, przed przyjaciółmi... :)

Jestem tutaj nie tyle przyjacielem, co wychowaca. Zarowno lewackiej mlodziezy, jak i matuzalowej lewicy ( wiek 50+)
                        • yoma Re: Lapowkarstwo kwitnie 16.09.10, 09:47
                          Powiem tak: kompulsywna chęć zbawiania świata jest niewątpliwą oznaką dziecięcej choroby lewicowości.
                          • krzy-czy Re: Lapowkarstwo kwitnie 16.09.10, 09:56
                            un to tak DLA DOBRA LUDZKOŚCI.
                    • lernakow Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 17:11

> Nie, chce Was oduczyc glupawego nawyku.
                      >
                      No to zobaczmy jak Ci idzie.

> Dyskutujemy o X., a tu nagle o Y sprzed ilus tam lat.
                      >
                      I dlatego podajesz sprawę sprzed siedmiu lat? Jako przykład zajmowania się sprawami bieżącymi?

> I durnawa linia obrony, ze skoro Y wywinal numer, to czemu X ma
                      > byc teraz gorszy i postepowac uczciwie?
                      >
                      Nikt tu nie broni polityka SLD. Ale próbujesz forsować tezę, że łapówkarstwo to cecha lewicy, więc nie dziw się, że w odpowiedzi dostajesz przykłady dowodzące, że występuje ono na całej scenie politycznej.

> I w ten sposob konczy sie konstruktywna dyskusja, a zaczyna sie tepawa partyjna
                      > propaganda.
                      >
                      Tępawa partyjna propaganda zaczęła się, gdy siadłeś do klawiatury. Konstruktywne są sprostowania, które niczym wiadro zimnej wody na głowę dostajesz.

Chcesz kogoś oduczyć głupawych nawyków? Zacznij od siebie, bo nie dość, że masz ich aż nadto, to jeszcze wyjątkowo prymitywnie z Ciebie wychodzą, czego dowodem chociażby niniejszy wątek i powyższe jego podsumowanie.
                      • billy.the.kid Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 17:48
                        cóż KArTOfLE tacy juz są-głupawi.
                      • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 17:57
                        Chcesz kogoś oduczyć głupawych nawyków? Zacznij od siebie, bo nie dość, że masz ich aż nadto, to jeszcze wyjątkowo prymitywnie z Ciebie wychodzą, czego dowodem chociażby niniejszy wątek i powyższe jego podsumowanie.

Rozczarowales mnie, Lernakow. Myslalem, ze dokonales pozytywnego zwrotu i ze juz nie jestes lewackim kmiotkiem, tylko lewackim myslicielem. Widze, ze czeka mnie jeszcze mnostwo pracy.
                        • billy.the.kid Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 18:29
                          wygłupiasz sie prawiczku.
                          • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 18:35
                            wygłupiasz sie prawiczku.

Z czym sie wyglupiam? Ze Lernakow sie wyrobi? Na jakiej podstawie mialbym go przekreslic? Przeciez taki Chruszczow niegdys pasl swinie, a pozniej zostal I Sekretarzem. Wiec pozory moga mylic.
                            • billy.the.kid Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 20:17
                              nadal się wygłupiasz.nie pytaj z czym-może pomyśl chwilkę.
                        • lernakow Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 20:42

> Rozczarowales mnie, Lernakow. Myslalem, ze dokonales pozytywnego zwrotu i ze ju
                          > z nie jestes lewackim kmiotkiem, tylko lewackim myslicielem.
                          >
                          Gdybyś tak jeszcze umiał uzasadniać swoje śmiałe tezy...

> Widze, ze czeka mnie jeszcze mnostwo pracy.
                          >
                          W tym jednym się zgadzamy. Nawet już Ci pisałem, od czego zacząć. Nie sądzę, byś zrozumiał, ale przynajmniej wiem, że próbowałem.
                          • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 23:29
                            W tym jednym się zgadzamy. Nawet już Ci pisałem, od czego zacząć. Nie sądzę, byś zrozumiał, ale przynajmniej wiem, że próbowałem.

Lernakow, Lernakow...
                            • billy.the.kid Re: Lapowkarstwo kwitnie 16.09.10, 08:08
                              faktycznie- NIE ZROZUMIAŁEŚ..
                              • rata.sofisticada Re: Lapowkarstwo kwitnie 16.09.10, 16:39
                                faktycznie- NIE ZROZUMIAŁEŚ..

Dziadku, zamiast mi tu fanzolic, powiedz lepiej, jak tam jesienne porzadki w ogrodku? Zeby tylko nie bylo tak, ze iles tam prac zalega, bo grandpa sie dorwal do klawiatury.
    • 33qq Re: Lapowkarstwo kwitnie 15.09.10, 10:28
      Kolega, osoba mająca gdzieś nauki kościoła, został zaproszony przez brata do ojcowania chrzestnego. Pochodził po kilku parafiach, w których mu odmawiano wydania zaświadczeń potrzebnych. W końcu dotarł do odpowiedniego proboszcza , a ten za odpowiednią opłatą wystawił mu odpowiedni kwit.

Oczywiście to nie jest żadne łapówkarstwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka