Dodaj do ulubionych

Żarówki - czyli Polak potrafi

01.10.10, 13:39
finanse.wp.pl/kat,104124,title,Wykiwalismy-Unie-Da-sie-kupic-normalne-zarowki,wid,12717395,wiadomosc.html?ticaid=1afbd&_ticrsn=3
Też kupiłam kilka takich siermiężnych żarówek z cyrylicowymi napisami i świecą. Jeśli przyjdzie kontrola to zgodnie z napisem oświadczę,że nie mieszkam w domu tylko w warsztacie.... wszak Marysię tu dało się zrobić......
A tak swoją drogą to wszystko powinno odbywać się w sposób naturalny. Gdy Edison wynalazł żarówkę nikt nie zakazywał oświecać się lampą naftową.
Czy wibratory też będą energoszczędne?
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 14:20
      Zdaje mi się, że zakaz dotyczy sprzedaży żarówek, a używać możesz ich do ich technicznej śmierci albo do... kiedy chcesz, a żadna komisja - jak na razie - nie ma prawnej możliwości sprawdzenia, czy oświetlasz sobie dom świetlówką, żarówką czy lampą naftową.
      I całe szczęście.
      • migreniasta Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:07
        Skoro byle listonosz może sprawdzić czy mam telewizor w domu to wszystko jest możliwe.
        • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:15
          Bo jak zobaczy ten telewizor, to już się nigdy nie wytłumaczysz, że to warsztat.
          • migreniasta Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:21
            Zawsze można powiedzieć ,że to warsztat RTV...
            • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:25
              Ale wtedy powinien stać rozkrochmalony, a nie w całości gdzieś pod ścianą, a na nim koronkowa serweta z kryształem.
              • migreniasta Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:31
                Podglądasz mnie?
                • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:34
                  Nie da rady, bo klucz cały czas w zamku.
        • yoma Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 16:52
          A nie może

to znaczy może, ale nie "byle", bo to nie jest dla niego takie proste :)
    • kuk_krakauer Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 14:41
      Czy wibratory też będą energoszczędne?
      NIE
      Ponieważ są produkowane wyłącznie w Chinach ,a Unia Europejska może Chiny "pocałować tam gdzie pan może pana majstra w doope pocałowć" - jak mawiał klasyk. Chinczycy spokojnie nakleja znaczek CE, a wibrator bedzie ciągnął 500 W z sieci. Miłego wibrowania...

• piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 14:48
        Ty myślisz chyba o takim wibratorze (te 500W), do którego trzeba wejść, aby sobie powibrować.
        • migreniasta Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:06
          Toć 500 W to prawie jeden koń mechaniczny. Nawet Caryca Katarzyna nie odważyłaby się skorzystać z takiego mustanga.
          • snajper55 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:11
            migreniasta napisała:

> Toć 500 W to prawie jeden koń mechaniczny. Nawet Caryca Katarzyna nie odważyłab
            > y się skorzystać z takiego mustanga.

Widocznie on jest żądny silnych, bardzo silnych wrażeń. ;)

S.
            • hummer Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 16:59
              snajper55 napisał:

> migreniasta napisała:
              >
              > > Toć 500 W to prawie jeden koń mechaniczny. Nawet Caryca Katarzyna nie odw
              > ażyłab
              > > y się skorzystać z takiego mustanga.
              >
              > Widocznie on jest żądny silnych, bardzo silnych wrażeń. ;)

Od tego są wiertarki udarowe :)
          • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:21
            migreniasta napisała:

> Toć 500 W to prawie jeden koń mechaniczny. Nawet Caryca Katarzyna nie odważyłaby się
            > skorzystać z takiego mustanga.

Nie wiemy do czego jeszcze była zdolna caryca poza rozbiorami. Wiemy, że wtedy nie było technicznych możliwości, bo nie było benzyny, a konie mechaniczne są tylko na benzynę.
        • kuk_krakauer Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:12
          Nie wiem co przodujaca chińska mysl techniczna w zakresie wibratorów jest w stanie wymyślić. Testuja najszybszy pociąg, to może i najszybszy wibrator wymyslą, a wtedy 500 W może byc za mało ;)... Tak czy inaczej znaczek CE nakleją i niczym nie beda sie przejmować.
          • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:18
            Obawiam się, że na najszybsze wibratory nie bedzie wystarczającej niszy rynkowej. No chyba, że się mylę.
    • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 14:44
      migreniasta napisała:

> Czy wibratory też będą energoszczędne?

Chyba nie, bo w nich energia zamienia się w ciężką pracę, a nie, jak w żarówkach, w światło, które nic nie waży, nic nie robi i w ogóle.
      • migreniasta Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:02
        Nie tyle mi chodzi o energooszczędność wibratorów co o unijne błogosławieństwo dla stosownych certyfikatów które nota bene kosztują prostego zjadacza chleba takiego jak Ty czy ja...
        • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:33
          migreniasta napisała:

> prostego zjadacza chleba takiego jak Ty czy ja...

Pół godziny mi zajęło i nadal nie wiem czy to komplement, czy nie.
          • migreniasta Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 15:38
            Spoko Piwi.
            Nie komplement tylko suplement( diety) - chodzi o chleb,albowiem człowiek nie tylko chlebem i wodą żyje a po drugie o sobie mam wysokie mniemanie ,a skoro porównałam Cię do siebie to nie musisz spędzać kolejnych minut na dywagacjach dotyczących mojego postrzegania Twojej zacnej osoby.....
      • strikemaster Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 18:56
        > Chyba nie, bo w nich energia zamienia się w ciężką pracę,

Nie w pracę, a we współpracę. Pracują tylko istoty boskie. :)
        • piwi77 Re: Żarówki - czyli Polak potrafi 01.10.10, 19:08
          strikemaster napisał:

> Pracują tylko istoty boskie. :)

Większość nic nie robi. Z całej Trójcy tylko Bóg Ojciec coś robił, bo wziął się za stwarzanie i częściowo coś mu tam nawet wyszło, o Duchu Świętym i Synu nic nie wiadomo aby cokolwiek zdziałali.
        • kuk_krakauer Polemizuję 01.10.10, 19:08
          Pracują tylko istoty boskie. :)

Istoty boskie obdarzają.... Pracują zwykli śmiertelnicy (żeby nie powiedzieć frajerzy)...:)
    • Gość: rossdarty Re: Żarówki - czyli Polak potrafi IP: *.chello.pl 01.10.10, 19:59
      Napisz, gdzie kupiłaś:) Mój zapas się skończył, a w pracy poniżej 100W goowno widzę...
      Wspieram się jakimiś halogenami, ale to nie to samo.

P.S.
      A wibratory mają być na energię wiatrową. Wymóg UE.

• Gość: Talmud UE to biurokratyczna skleroza... IP: *.chomiczowka.waw.pl 02.10.10, 10:11
      Na utrzymanie tej bandy urzędników idzie 100. miliardów $ rocznie....
      • strikemaster Re: UE to biurokratyczna skleroza... 02.10.10, 10:20
        Dlatego trzebaby było ją zreformować i stworzyc cos na kształt Stanów Zjednoczonych Europy, bez konieczności reprezentowania każdego państwa narodowego w każdym ministerstwie. To znacznie ograniczyłoby biurokrację. Teraz państwa, społeczeństwa i media w każdym kraju domagają się reprezentacji w myśl "Polska musi być silnie reprezentowana w rolnictwie, przemyśle i w urzędzie d/s żarówek też".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka