Dodaj do ulubionych

To cóż, że ze Szwecji

18.11.10, 18:45
Prawda?
Tam chyba wszyscy muzykują. I na pewno każdy szpilownik ma w pamięci jakiegoś wykonawcę, którego lubi, lub go rozbawił.
Wklejajcie więc linki ze szwedzkimi wykonawcami.
Ja na początek wrzucam: ABBA Hymn Szpilek :)
Obserwuj wątek
    • flissy Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 18:50
      Nic nie przebije tego: www.youtube.com/watch?v=9jK-NcRmVcw :D:D:D
    • mi-l-ja Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:00
      z cyklu szwedzki wykonawca, który mnie rozbawił:

www.youtube.com/watch?v=AvDvTnTGjgQ
      • flissy Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:07
        HAHAHAHA Mijka wygrałaś!!! :D
        • mi-l-ja Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:15
          hehe dzięki ;)
          • flissy Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:27
            A nie ma za co,,Lupus funduje nagrody ;)
            • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:52
              Tak. Pierwszą nagrodą jest kolacja z Jarosławem. Chcesz wygrać? :D
              • mi-l-ja Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:57
                powszechnie wiadomo, że we wszelakich konkursach najwięcej zgarnia sam organizator, więc - jak mawiają w Wielkiej Brytfanii - enjoy your meal ;)
                • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 20:01
                  Mi już starczy. W środę miałem niekłamaną przyjemność spotkać się z idolem Milleniusza - Grzesiem N. a dziś dla odmiany zrezygnowałem z Józwy zwanego Olinem :)
      • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:14
        W tej kategorii prym wiodą - w mojej opinii - Ci oto państwo :D
        • flissy Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:16
          Hhahaha,,uwierz,nie miałem sumień ich wrzucać:D
          • flissy A Polska nie lepsza:D 18.11.10, 19:17
            www.youtube.com/watch?v=HzPvbdj-Ips
        • mi-l-ja Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:23
          wprawdzie o gustach podobno się nie dyskutuje, ale ośmielam się zauważyć, że mój wykonawca ma ambitniejsze teksty :-P ;)
          • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:25
            I jest przystojniejszy :D
          • flissy Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 19:26
            Mijka on cały jest ambitniejszy;):D
        • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 08:10
          Eeeeech, nostalgia! ;))) aż misie miło robi. Bym wam napisała coś o tym misiu ryżym z wąsami, ale mi nie uwierzycie ;P

Moim zdaniem Dody i Gagi dziś są jak przedszkolaki w porównaniu z nimi...

Crucified
          • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 09:19
            Tak. Bo oni się tym ewidentnie bawili, a LG i dodaistka traktują to co robią ze śmiertelną powagą :)
            • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 09:24
              Dokadnie TAK :))
              Camilla może nie, ale te dwa misie miały swoje bardzo konkretne kariery, muzyka była dla nich tylko zabawą :))) I to jaką!!!
              • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 09:39
                To tak ałttopikowo zapytam:
                Pamiętasz taki szwajcarski duet Yello?
                Pamiętasz, kim byli z zawodu ci dwaj dżentelmeni?
                • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 10:02
                  Pamiętam ich ale nie, kim byli ;) Producentami czekolady?
                  • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 11:34
                    Właścicielami banku :)
                    • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 15:24
                      No MASH ;) :D

Wrzucam tu coraz więcej muzyki, prawdziwą falę tęsknoty rozpętałeś :) Przypomniał misie ex Camilli z Army of Lovers, odlotowy gość, zaraz go tu rozpracuję ;)
                      • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 17:32
                        Jo łelkom :)
    • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 22:25
      www.youtube.com/watch?v=C-u5WLJ9Yk4
      • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 18.11.10, 22:30
        Tak z ciekawości: co ona ma wspólnego ze Szwecją?
        • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 09:11
          Ona - piosenka - ma szwedzkiego autora. Pomyśleć, że piosenka została napisana dla podupadających już wtedy TLC, ale panienki miały akurat gotowy materiał na całą płytę i olały temat. :D
          A gośció to kolejny przedstawiciel solidnej i niezawodnej szwedzkiej szkoły pisania popowych hitów, od ABBY, przez Roxette, Ace of Base etc.
          Hats off.* :cool: :)

• lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 09:18
            Benny Anderson to skomponował?
            Toś mnie zabił, Brachu.
            • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 09:21
              kolejny przedstawiciel szwedzkiej szkoły zapoczątkowanej przez Anderssona. :>
          • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 09:44
            Hats off to dla Ciebie! ¤.¤ Raaaany, ile Ty wiesz że tak zakrzyknę bez umiaru już :D

Hatten av för Martin Sandberg aka Max Martin :)

Pink, Who Knew
            • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 11:46
              Żarty żartami, ale to jest po prostu doskonale napisany kawałek.
              I jak człowiek ma czynne uszy, to zachodzi w nim ciekawość, któż to wytworzył. A jak już się dowie człowiek, to zauważa, że jakoś nie dziwota. I już. :)
              • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 11:53
                Tak, ale ja wcale nie żartowałam :) Jak to wszystko pamiętasz is beyond me.
                Stikkan Andersson też pewnie wiesz, kto zacz? ;)
                • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 13:26
                  Acz zacz taki De Laurentiis szwedzkiego popu. I co? :)
                  • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 15:21
                    Jeśli powiem 'jajco' to powiesz, że się tego spodziewałeś? ;)

Robyn/Max Martin
                    • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:15
                      Może nie do końca, ale co? Tak będziesz tylko miasto, i miasto robić?
                      • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:25
                        W sęęęęsie że niby co robię? :)
                        • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:28
                          Mówiąc jajco" - co innego. :>
                          • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:37
                            A co mam innego powiedzieć? Jesteś bullet-water-pudding proof :DDD
                            • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:48
                              Mnie pytasz??? Ty jesteś bajerątka! :>

Jakże ja miałbym nie być pudding proof, ale jednocześnie redundant, skoro the proof of life is in the pudding?
                              Oj dobra, połącz to jakoś. :P
                              • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 17:50
                                ... a czasem nie wiem, co powiedzieć :)

Sam połączyłeś, bo o ten proof chodziło ;) Redundant, hmmm. Nie wiem skąd Ci się to wzięło i co jest w tym słowie pasującego do Ciebie? Dla mnie nic.
    • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 07:48
      Heeeej Wolfie! ;D No ładnie, ładnie... ;) Hymn Szpilek :D /ktoś słuchał hymnowego tekstu???/

Hmmm. :)

The Cardigans
      • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 23.11.10, 09:36
        No, ktoś słuchał i pierwsza część się nadawa, druga (o tym zmęczonym facecie) już mniej :D
        • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 23.11.10, 10:01
          Wolfie... :) totalnie mnie porwał ten wątek. I nawet już zapomniałam o tamtej piosence Head over Heels, słuchając jej, ekhmmm, ciekawie było :D

Co do Wielkiego Zmęczonego: miał kiedyś nadzieję, że forum trochę pary i szaleństwa mi odejmie.

:DDD
          • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 23.11.10, 10:11
            Ale ciągle jesteś sparowana? :P
            • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 23.11.10, 10:13
              A kto pyta? :DDD

Serio: tak :)
    • twardycukierek Ze Sztokholmu 19.11.10, 09:58
      Trochę mi tak jakoś...

Ratata i Frida

Thomas i nostalgiczny Sztokholm

Thomas wspaniały

[img]https://www.dortmund-airport.de/uploads/pics/Djurgarden_Stockholm_6_RGB_72DPI.JPG[/img]

[img]https://1.bp.blogspot.com/_c6mhYEdCuis/TKzZ345oF4I/AAAAAAAAAA8/WslUcMHOvRI/s640/IMG_0614.JPG[/img]

[img]https://library.thinkquest.org/07aug/01105/Sweden/stockholm.jpg[/img]
      • redundant Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 11:48
        Patrzy panie człowiek, i widzi... cywilizację. :/

I myśli se człowiek... KURWA!!! >:(
        • twardycukierek Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 15:16
          Tak niedaleki dystans dzieli ich od czasów szarej, lodowatej biedy. I nadal starzy ludzie nie potrafią zostawić resztek na talerzu ani narzekać na jedzenie, tego się nie robi po prostu. :) Max Weber się uśmiecha może?
          • redundant Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 16:17
            Należy mu się jakaś pociecha, bo ta Azja...
          • lupus76 Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 17:31
            Trochę nie nadążam: Co ma Max Weber do szwedzkiej biedy?
            • twardycukierek Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 17:47
              Nie tyle do biedy, co do tego jak z niej wyszli :) etyka pracy, bo manna nie spadnie z nieba, a dalej już wiesz.
              • lupus76 Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 17:56
                Aaaa duch protestantyzmu. Teraz już wiem :)
                Chociaż jak popatrzyć na katolicką Francję sprzed 1 wojny światowej i na to co mają dziś - to jest to wyjątek potwierdzający regułę.
                • redundant Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 18:28
                  Jasna sprawa, to laicyzacja wtrąciła Francję w to szambo, w którym teraz tkwi. :|

Pamiętacie Windą na szafot? A Skrzydełko czy nóżka? :)
                  • lupus76 Re: Ze Sztokholmu 19.11.10, 18:41
                    Windą na szafot nie widziałem, Skrzydełko, czy nóżka - kocham :)
                    i co dalej?
                  • twardycukierek Re: Ze Sztokholmu 20.11.10, 09:52
                    Jasne, że pamiętam! :) I co teraz?
                  • redundant Re: Ze Sztokholmu 21.11.10, 13:20
                    Realia epoki.

Windą na szafot, kilkanaście lat po wojnie - jaki ten Paryż był biedniutki i życie skromniutkie. Miał już obwodnicę, ale wyłożoną kostką brukową.

Skrzydełko czy nóżka, dwadzieścia lat później - czołówka filmu to zdjęcia węzła autostradowego widziane z jadącego samochodu.
                    Oglądane w kinie w Polsce trzydzieści lat temu wyglądało to jak obrazki z jakiegoś futurystycznego raju. Teraz wygląda tak samo.
                    • twardycukierek Re: Ze Sztokholmu 22.11.10, 08:09
                      Teraz wygląda tak samo.

When you're right you're right... :/
    • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 11:20
      Eric the Not So Crazy

A może to Kenneth Branagh? ;)

[img]https://i2.kickasstorrents.com/artists/316285.jpg[/img]
    • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 11:37
      To mnie cały czas wgniata w fotel. Uwielbiam ich
      • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 17:55
        BAH! To też Szwedzi? ;O Ale ze mnie ignormiś...
        • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 18:06
          Oni i Norwegowie tworzyli najmroczniejsze dźwięki w historii muzyki :)
          • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 18:11
            I wiesz, to jest bardzo logiczne...

Spadam na trening ale wrócę, nie postawiłam tu ostatniej nuty ;))
      • i.nes Re: To cóż, że ze Szwecji 20.11.10, 00:36
        A ja uwielbiam to: Come down, slowly...
        • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 20.11.10, 01:16
          Dziki miodek był dużo bardziej liryczny, niż chmurki. Które z kolei były krainą łagodności wobec snu astralnego :)
          To byla jedna z moich najbardziej zgranych kaset i jedna z pierwszych licencjonowanych :)
    • twardycukierek Stakka Bo, ex Camilli... 19.11.10, 16:01
      Hit tu, hit tam, głosu za grosz ale chodziło o to, by się bawić

Johan definitywnie stał po stronie ZOMO, jako paskudny wykształciuch z najlepszym dyplomem zaliczał się do Liżeelity Sztokholmu ;) I

Jego największe sukcesy to jednak clipy dla Madonny i takich tam. No i odpałowe imprezy.

[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/54/Johan_Renck_with_hat.jpg[/img]

[img]https://batzbatz.com/uploads/posts/2009-03/1237323192_sb-1.jpg[/img]

[img]https://www.radio21.ch/sites/onair/playlist/pictures/az_B12174_Supermarket_Stakka%20Bo.jpg[/img]
    • redundant Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:32
      Dobra, jak wszyscy, to i babcia też - lekki lajcik ode mnie:

www.youtube.com/watch?v=gtEztYjk88s
      • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:46
        Luuubię! :) Jan Johansson, może Ci się spodoba? Chwilowo nie mam fonii...

[img]https://forum.nnov.ru/photoplog/images/30559/1_Jazz_Pa_Ryska.jpg[/img]
        • twardycukierek Berjozka, JJ 19.11.10, 16:58
          Stała sobie w polu
          • redundant Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 17:35
            Da radę. :) :cool:

Tym bardziej, że mam na uwadze, jiż mogłaś zapodać Leninrad Cowboys. :P :D
            • lupus76 Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 17:44
              A czy oni nie są przez przypadek z Finlandii?
              • twardycukierek Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 17:54
                Red nie uznaje tej granicy, to Koskenkorvski Rewizjonista ;DD
                • lupus76 Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 17:58
                  Rozumiem, że używa Nokii - najlepszego, szwedzkiego telefonu :)
                  • twardycukierek Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:05
                    Taa! A na deser dogodzi mu tylko szwedzka memma :DDD

[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/M%C3%A4mmi_Kymppi.jpg/389px-M%C3%A4mmi_Kymppi.jpg[/img]
                    • redundant Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy :P 19.11.10, 18:18
                      [img]https://theslate.net/wp-content/uploads/2008/06/20080618-roda-ulven-surstromming.jpg[/img]
                      • twardycukierek Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 18:20
                        Roda Ulven - Red Wolf!

:DDDD

Aaaaaaaaaaaaaaaa!
                        • lupus76 Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 18:22
                          It's me!
                          Czy powinienem się zgłosić z prawnikiem o naruszenie praw autorskich do producentów tych puszek :D
                          • twardycukierek Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 18:25
                            Pomogę Ci! :D

Eeeej, ale niestety bynajmniej będziesz musiał toto zjeść ;O
                            Red Ci poda szczegóły... :DDD

Pa pa! ;)
                            • redundant Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 18:31
                              A zatem... po pierwsze, puszeczka jest kusząco wypuczona... :)
                              • lupus76 Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 18:49
                                Sanepid na nich napuszczę, to będą z rozrzewnieniem Kircholm wspominać :)
                                • redundant Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 19:15
                                  Mogą być problemy z przewożeniem puszek w samolotach rejsowych.

Otwieranie: nie nie tak
                                  Otwieranie i spożywanie nie nie
                                  • redundant Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 19:19
                                    W klipie, w którym gadają po angielsku, jest plansza pokazująca stosowne dodatki do śledzika. Szkoda tylko, że się do niej nie stosują jackassy w dziąsło szarpane. :>
                                    Śledzik przygotowany do spożycia może wyglądać tak:

[img]https://4.bp.blogspot.com/_QKPwHV5iyzY/TNV0jPKplbI/AAAAAAAAADc/rxeQtsUp5XE/s1600/cut.jpg[/img]

Doprowadzony do takiej postaci zdecydowanie jest jadalny. :cool:
                                    • lupus76 Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 19.11.10, 19:39
                                      Tak się zastanawiam: kto by zwariował: Szwedzi, czy pani sanepidka?
                                    • twardycukierek Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 20.11.10, 11:04
                                      Te misie są sooo screwed :DDD Bardzo się śmieję :DDD

Jadalny owszem, tylko po co? Tyle jest smacznego, normalnego śledzia :)
                                      • redundant Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 21.11.10, 13:04
                                        > Jadalny owszem, tylko po co?

Cywilizacja. :P
                                        • twardycukierek Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 21.11.10, 13:47
                                          Nie wiem ococho: ten ferment jest rezultatem niekontrolowanej bumelki przy pracy :P
                                          • redundant Re: Też coś! :> Ta marmelada to dla leszczy : 22.11.10, 15:01
                                            Legenda. :P
                                            Dobra, nie będę taki - miejska. :D

Fermentacja to nie to samo, co gnicie jednakowóż, niestety bynajmniej zasadniczo. :P
                                            • twardycukierek Max von Sydow i śledzie 23.11.10, 07:54
                                              Dobra, nie mieli soli :) bo była wojna. W ogóle mało co mieli.
                                              Nie wiem, czy znasz taki film, świetny moim skromnym, 'Pelle zwycięzca':

[img]https://3.bp.blogspot.com/_2itAWjtiJak/TAQHUyTRC4I/AAAAAAAAI64/iuE4GzkiTDI/s1600/pelle.jpg[/img]

Tam też jest o śledziach i wesołe to nie jest.
              • redundant Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:11
                > A czy oni nie są przez przypadek z Finlandii?

Źle nie żyją razem, szwedzki jest wciąż drugim językiem urzędowym SF.

A rosyjski/niemiecki w Polsce - jakoś nie. :P
            • twardycukierek Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 17:58
              Cieszę się.

I jest jeszcze Jan Garbarek, ale... no ;)))

Nie, NIE mogłam! :D
              • lupus76 Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:05
                Danię też inkorporowaliście pod berło Karola XVI Gustawa?
                • twardycukierek Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:18
                  Duńczycy się nie dadzą, w dodatku nie pasują: za dużo w nich autoironii i sarkazmu ;)
              • redundant Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:08
                Mam dozgonne zobowiązania wobec Eichera - odrockowił mnie jako licealistę. Oregonem, Metheny'm, i właśnie Garbarkiem. :)
                • lupus76 Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:24
                  A nie da się jednocześnie Metheny'ego i dobrego rocka słuchać?
                  • redundant Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:38
                    Doktrynerem nie jestem, Boziunió uchowaj.
                    Ale też faktem jest, że Metheny to był ledwie pierwszy krok w zupełnie innym kierunku. :)
                    • lupus76 Re: Berjozka, JJ 19.11.10, 18:48
                      A potem? Herbie Hancock? Al Jarreau? :)
                      Choć nie ukrywam, że ja łażę po ścieżkach bluesowo-rockowych jednak :)
                      • redundant Re: Berjozka, JJ 21.11.10, 13:37
                        A potem to mnie wywiozło w rejony zgoła odmienne, zasadniczo. Popadłem w klasykę, zwaną również muzyką poważną. A z tej klasyki to najbardziej mi wchodzi szeroko rozumiany wiek XX, mniej więcej od roku 1880 do dzisiaj. :)
                • twardycukierek Re: Berjozka, JJ 20.11.10, 09:46
                  Nie wiem, kto to Eicher. Dla mnie zawsze blisko jest Miles :)
                  I Bird.
                  • redundant Re: Berjozka, JJ 21.11.10, 13:27
                    Ludzie, trzymajta mnie!!! :>
                    Nie wiesz, kto to The Manfred Eicher??? =O klik
                    Nieno, ide stond. :P
                    • twardycukierek Re: Berjozka, JJ 21.11.10, 13:46
                      Już ja Cię potrzymam :D

Za to wiem, kto to Dieter Bohlen, Trolló! :P
    • woda.na.mlyn Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 16:49
      Wybaczcie jeśli już ktos wrzucił:

www.youtube.com/watch?v=7R2KUHLczP0
      :P
      • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 17:46
        Fizia Pończoszanka rulezz :D
      • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 20.11.10, 11:42
        Ten też tylko RUDE lubi! ;FFF
    • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji, skoro 19.11.10, 17:45
      kształtowało moją wrażliwość:D
      • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji, skoro 19.11.10, 17:51
        Baaaah! Rzuca od ściany do ściany :D
      • woda.na.mlyn Re: To cóż, że ze Szwecji, skoro 20.11.10, 18:49
        Do dziś czasem u mnie w aucie leci :)))
    • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 19.11.10, 18:02
      Jedna z popowych szwedzkich grup wykreowała bohatera (co prawda drugoplanowego, ale zawsze) kultowego polskiego komiksu :).

P.S. Jak będziecie klikać w pierwszy link, to lepiej przyciszcie trochę sprzęt grający, bo ten szwedzki pop strasznie hałaśliwy jest :D
    • twardycukierek Nie ufaj nigdy mężczyźnie! 20.11.10, 11:02
      Tak śpiewają te ultra cool misie i ja... im ufam ;)))
    • twardycukierek Jonas Åkerlund 20.11.10, 11:25
      Mr Silent musi być w tym wątku i basta!

[img]https://4.bp.blogspot.com/_38T64sfKt3Y/SwGsGzHtMxI/AAAAAAAAIHI/jBv4Zuqo38w/s1600/jonas_MTVvideoMusicAwards.jpg[/img]
    • twardycukierek Jussi Björling 20.11.10, 14:34
      No :)

[img]https://jingreed.typepad.com/.a/6a00d8341c73fe53ef0120a54fd921970c-800wi[/img]
    • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 21.11.10, 11:57
      Yngwie Malmsteen, Fury
    • twardycukierek Titiyo 22.11.10, 07:52
      Come along

[img]https://www.qx.se/nyheter/bilder/200508/20050819110720.jpg[/img]
    • lupus76 Re: To cóż, że ze Szwecji 23.11.10, 15:06
      Rozmawiają dwa korniki:
      - Zapraszam cię na obiad.
      - A co będzie?
      - Szwedzki stół.

a propos szwedzkiego stołu....
      Przychodzi 2ch pedałów do meczetu w czasie modlitwy muzułmanów.....
      Stary popatrz -szwedzki stół!
      • twardycukierek Re: To cóż, że ze Szwecji 24.11.10, 09:50
        Hłe hłe ;D
    • jarek_408 Nie w pro(s)t: Gene Brewer 24.11.10, 16:24
      Mimo wszystko znaleźliśmy kilka krajów bardziej podobnych do K-PAX niż pozostałe. Jednym z nich była szwecja, gdzie sapiens traktują siebie nawzajem z większym szacunkiem niż w innych miejscach na ZIEMI.

Światy prota, Książnica 2006, str. 260
      • twardycukierek Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 06.12.10, 18:15
        Hmmmm, nie mogę się zgodzić bez rezerwacji...
        • jarek_408 Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 06.12.10, 22:14
          Pamiętaj: amerykański autor głównie do amerykańskiego czytelnika. Głośny film był potem. Tak sobie głośny zresztą.
          • twardycukierek Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 06.12.10, 23:08
            Pamiętam :) Wiem, że zrozumiesz: w Szwecji uśmiech nie kosztuje tyle co w Polsce. Co wcale nie znaczy, że jest tani.
            • jarek_408 Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 06.12.10, 23:19
              A najdroższy jest w Wielkopolsce...
              • twardycukierek Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 06.12.10, 23:24
                Ałć!

;/
                • jarek_408 Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 07.12.10, 07:45
                  A co to za minka? Przecież Ciebie na nie "stać" :)
                  • twardycukierek Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 07.12.10, 08:01
                    Właśnie dlatego: uśmiech odbity od 'ściany' boleśnie uderza rykoszetem...
                    Największy clash jest po powrocie z jakiejś szkockiej wsi: człowiek się tak do przechodniów z przyzwyczajenia uśmiecha, że jest brany za szaleńca ;)
                    • jarek_408 Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 07.12.10, 09:28
                      Szkoci to przecież Poznaniacy wygnani za rozrzutność. Finansową. Widocznie rekompensują to sobie w uśmiechach.

.)
                      • twardycukierek Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 07.12.10, 10:01
                        Może ;) Nie wiem, skąd się bierze ich beztroski stosunek do zwykłego dnia, ale jest zaraźliwy...
                        • jarek_408 Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 07.12.10, 10:06
                          Może ze świadomości, że jakby przyszły troskie dni to są oszczędności do wydania?...
                          • twardycukierek Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 07.12.10, 19:48
                            To znaczy? :)
                            • jarek_408 Re: Nie w pro(s)t: Gene Brewer 07.12.10, 21:57
                              To znaczy inaczej się żyje od pierwszego do pierwszego a inaczej ze świadomością posiadania bufora finansowego.
    • twardycukierek Katatonia 06.12.10, 18:11
      Cold Ways
      • jarek_408 Re: Katatonia 06.12.10, 22:17
        Maiłem nie mówić, ale skoro poruszyłaś wątek...
        W ramach tych porządków co wiesz, chciałem się poczuć jak w niebie (Så som i himmelen).
        I co?
        DISC ERROR

• twardycukierek Re: Katatonia 06.12.10, 23:01
          Oh :) Film zawsze można zdobyć...
          Jednak popatrz: Himmelsk Error. Znak ;)
          • jarek_408 Re: Katatonia 06.12.10, 23:02
            Że znak to ja wiem. Tylko czego?...
            • twardycukierek Re: Katatonia 06.12.10, 23:15
              Himlen runt hörnet by Mauro Scocco? :)

Niebo za rogiem.
              • jarek_408 Re: Katatonia 06.12.10, 23:20
                To by się zgadzało, zawsze mówiłem, że idę zobaczyć czy za rogiem nie czeka miłość mego życia :)
                No to pójdę. Do jutra :)
                • twardycukierek Re: Katatonia 06.12.10, 23:23
                  Tekst piosenki dokładnie tak brzmi.

Do jutra :)
                  • jarek_408 Re: Katatonia 07.12.10, 07:59
                    Czemu jak słucham kompozytora albo Lisy to słyszę to?
                    • twardycukierek Re: Katatonia 07.12.10, 08:08
                      Bo Mauro, choć bardzo go lubię, szczególnie z czasów Ratata, zbyt oryginalny jednak nie jest...
                      • jarek_408 Re: Katatonia 07.12.10, 09:35
                        No, to dobrze, że się nie przesłyszałem...
                        • twardycukierek Re: Katatonia 07.12.10, 10:03
                          Nie :) Masz ucho do tego.
                          • jarek_408 Re: Katatonia 07.12.10, 10:09
                            Pieprzony talent nr 36.

Znaczy w oryginale to był useless chyba, ale misie lektor wrył.
                            • twardycukierek Re: Katatonia 07.12.10, 19:49
                              Czemu pieprzony?
                              • jarek_408 Re: Katatonia 07.12.10, 21:56
                                Tłumacza filmu się pytaj :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka