Dodaj do ulubionych

The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!!

09.12.10, 14:54
Link na głównej wprawił mnie w świetny humor - dumę to może nie, bo o wiele lat za późno, ale odczuwam wielką ulgę, że mój kraj wreszcie wycofuje ze służby te żałosne Mi-2. I że wreszcie ktoś u nas zachował się racjonalnie, wraz z flotą śmigłowców zakupiono też symulator do szkolenia i podtrzymywania nawyków pilotów. Że tym razem dobre rozwiązanie nie okazało się - jak zwykle w naszym kraju - za drogie.

W tym to świetnym humorze chciałem se normalnie nowy śmigłowiec obejrzeć, i kliknąłem. I co?

I to, co zawsze - przesłanie brzmi: pierdol się, leszczu, ze swoją tęsknotą za rozumem! Tu jest Polska! :P

[img]https://bi.gazeta.pl/im/6/8788/z8788056Q.jpg[/img]

Jeżeli nawet polskojęzyczna nie ostrzega, że w pakiecie z portretem EC-135 dodaje dewianta w czarnej kiecy, to wszystko w pizdó. Znikąd ratunku. :(

błe rzygi

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80274,8788305,Helikopter_za_21_mln_dla_LPR_,,ga,,5.html
Obserwuj wątek
    • alik-w-plomieniach Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 09.12.10, 15:35
      "O szczęście niepojęte,
      Ksiądz sam odwiedza mnie..."
      "...pobiegnę po siekierę,
      Pies musi mieć co jeść!"
      • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 09.12.10, 17:23
        Buuuu, a misie przypomniało co z Twojej inspiracji miałam tu zrobić :F

Jutro.
    • king.james Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 09.12.10, 15:37
      Ciesz się, że LPR nie rozszyfrowali jako Liga Polskich Rodzin. :P
      • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 09.12.10, 20:07
        Pogotowie było, jest i będzie. A po sezonowej kanapie Giertychów nawet smród nie został. :)
        • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 08:12
          Szybko to idzie, kiedy już się wyrzuci śmieci...
    • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 09.12.10, 16:36
      Nawet ten biało-czerwony kondomik od wiatru smętnie spuścił nos na kwintę :F
      No severe gale, mate.
      • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 09.12.10, 20:08
        Kondomik? Fuj! :P
        • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 09.12.10, 21:37
          No co? Mamy to KONDOMinium, czy nie mamy?

#.#
          • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 08:33
            To fajnie macie. :> Gdyż ja to nawet śniadania nie mam, po chleb se musze pójść. :P
            • king.james Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 09:05
              Wyślij śmigłowiec. :D
              • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 09:22
                Mogiem pilotować. No to nie mamy problemu :D
                • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 10:55
                  > Mogiem pilotować.

Byle nie po szwedzku. :P
                  • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 11:03
                    Ałć ;/ pamiętasz JAS-Gripen?

;O
                    • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 12:41
                      Samolot pamiętam, ale co? Co z tym Gripenem?
                      • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 13:12
                        Spadł na Sztokholm podczas galowego pokazu :P
                        • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 13:19
                          To się zdarza, samoloty spadają nie tylko we Szwecji.

Może poza F-104 - to rzeczywiście była chryja.
                          • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 16:01
                            Czyli w tamtym poście zrobiłeś na mnie wycieczkę przemysłowo-nienawistną? :O
                            • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 18:32
                              Nalot. :P
                              • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 23:28
                                Dywanowy? Wiesz, przypomina misie historia z dywanami deptanymi, Hłasko :)
                                Dobranoc.
                                • alik-w-plomieniach Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 12.12.10, 13:24
                                  Die hard, bombą.
                                  • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 12.12.10, 18:13
                                    Stirb langsam, lollipop. :P

/losowy sygnaturat/
              • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 10:54
                Nie mogę, ksiądz wczoraj zapił i rano nie pobłogosławił. :P
                A wyżelowani chłoptasie od Giertycha też gdzieś się pochowali.
                • twardycukierek Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 11:23
                  Trudno, będziesz żył L&L :))
                • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 12:42
                  Sam se poszłem. :> Kiedy pisałem powyższe, to po serku wiejskim już tylko ponadgryzany kubek pozostał. :P
    • milleniusz Noco 10.12.10, 12:45
      Urzędnik w czarnym zaklina maszynę, żeby się lepiej wkręcała w powietrze. A ty się będziesz w piekle smażył!
      • redundant Re: Noco 10.12.10, 13:03
        A jak się maszyna przefiknie i omyłkowo w glebę się wkręci, to on też. :P
        • milleniusz Re: Noco 10.12.10, 13:07
          Tak czy owak, czwórkami do nieba będą ujdą. No chyba, żeby było ich mniej na pokładzie. Ale to już kwestia ziemskiej logistyki, którą można z łatwością ogarnąć.
          • milleniusz Re: Noco 10.12.10, 13:08
            będą-ujdą, co za będą, cholera, ujdą nie będą, o
            • redundant Re: Noco 10.12.10, 13:32
              Jak zwał, tak zwał. Byle szybko. :|
    • woda.na.mlyn Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 13:18
      www.youtube.com/watch?v=xzKXiTXAAS8
      • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 13:28
        Chopie, na główną z tym! :) A przynajmniej w oddzielny wątek. :cool:
        • woda.na.mlyn Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 15:01
          A żem już to kiedyś zapodawał, najlepszy odcinek moim zdaniem:

www.youtube.com/watch?v=TuoLo5SKIZ0
          Nie odbiło to się, nomen omen (beeeek) większym echem jednak ....
          • redundant Re: The Wingless - O, Szczęście Niepojęte!!! 10.12.10, 15:03
            Gdyż skłonić naród do obejrzenia klipu to sztuka nie lada. Za dużo już tego. :|
    • mi-l-ja a propos "pierdol się leszczu ze swoją tęsknotą... 10.12.10, 14:49
      [img]https://zedla.files.wordpress.com/2007/03/goya.jpg[/img]
      Czy to nie byłby piękny materiał na plakat reklamujący nasz egzotyczny kraj?:-P Daję głowę, że gdyby głebiej pogrzebać, okazałoby się, że Franek Degoja był Polakiem, więc i obraz jest nasz..
      • redundant Re: a propos "pierdol się leszczu ze swoją tęskno 10.12.10, 15:01
        Przez ciebie nie zasnę. :>
        A przynajmniej nie w tym kraju, chyba wystąpię o azyl w Kaliningradskoj Obłasti i na noc tam będę jeździł. :P
      • twardycukierek Re: a propos "pierdol się leszczu ze swoją tęskno 10.12.10, 15:56
        Bah! I to jest genialny pomysł! Coś takiego tylko w osobny wątek, dziewczyno, no prosim te!

;P

Ten miś przespał akcję i ma kota oraz jest otoczony przez ptaki. I wszystko jasne.
        • twardycukierek Eeeeeh... 11.12.10, 17:12
          Milja... błagam... :DD
          • mi-l-ja Re: Eeeeeh... 11.12.10, 17:18
            Łoszfak, nie zauważyłam tego :-P Założę wieczorem (czyt. kiedy będzie JESZCZE ciemniej i JESZCZE zimniej niż teraz), bo teraz siedzę w pracy i mam umiarkowaną podzielność uwagi hehe.
            • twardycukierek Re: Eeeeeh... 12.12.10, 12:00
              Noooo... ;)

Łoszfak ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka