Dodaj do ulubionych

absurdy społeczne

18.12.10, 16:10
Zacząłem pisać bloga o różnego rodzaju absurdach, ale omijając politykę:
dysonans.blox.pl/html
Mam pomysły jeszcze na kilka tygodni naprzód, ale chętnie przeczytam co innych boli - może zawsze coś napiszę na ten temat

z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • strikemaster Znam taki absurd 18.12.10, 16:25
      Każe się mężczyznom chodzić w spodniach, ubraniu z technicznych i historycznych powodów damskim. U mężczyzn zwiększaja ryzyko wad genetycznych potomstwa, bezpłodności, nowotworów jąder i prostaty. Czynia to poprzez doprowadzanie do przegrzewania jąder. Blokują przewiew, który jest konieczny by je utrzymać w tempeaturze o 2 do 4 st. Celsjusza nizszej niż reszta ciała. Europejczycy to jedyny gatunek zwierząt stałocieplnych, u których samce chowaja swoje organy płciowe do wewnatrz ciała radosnie się w ten sposób kastrując.
      • rata.sofisticada Re: Znam taki absurd 18.12.10, 17:56
        Europejczycy to jedyny gatunek zwierząt stałocieplnych, u których samce chowaja swoje organy płciowe do wewnatrz ciała radosnie się w ten sposób kastrując.

W jaki sposob radzisz sobie z tym problemem?
        • strikemaster Re: Znam taki absurd 18.12.10, 18:55
          > W jaki sposob radzisz sobie z tym problemem?

Zawsze, gdy okolicznosci pozwalają nosze kilt. I innym też ta metodę polecam.
          • rata.sofisticada Re: Znam taki absurd 18.12.10, 20:17
            Zawsze, gdy okolicznosci pozwalają nosze kilt. I innym też ta metodę polecam.

No fajnie, ale spacerowanie w takiej kiece to napraszanie sie na gwalt. Meskie posladki powinny byc jednak lepiej zabezpieczone w czasach narastajacej przestepczosci.
            • strikemaster Re: Znam taki absurd 18.12.10, 21:10
              > No fajnie, ale spacerowanie w takiej kiece to napraszanie sie na gwalt.

Nie.

> Meskie
              > posladki powinny byc jednak lepiej zabezpieczone w czasach narastajacej przeste
              > pczosci.

Proponujesz pas cnoty?
              • rata.sofisticada Re: Znam taki absurd 18.12.10, 21:42
                Nie.

Niestety tak.

Proponujesz pas cnoty?

Raczej jakies zdroworozsadkowe spodnie.
                • strikemaster Re: Znam taki absurd 18.12.10, 22:11
                  > Raczej jakies zdroworozsadkowe spodnie.

I bezpłodność, a potem się o in-vitro ludzie upominają.
                • strikemaster Re: Znam taki absurd 18.12.10, 22:12
                  BTW trochę w kilcie już chodziłem i nikt mnie nie zgwałcił, może dlatego, ze do kościoła nie chodzę?
                  • rata.sofisticada Re: Znam taki absurd 19.12.10, 00:35
                    BTW trochę w kilcie już chodziłem i nikt mnie nie zgwałcił, może dlatego, ze do
                    > kościoła nie chodzę?

Nie wiem. Wszystko bedzie dobrze, jesli Twoje kiecki zrobia furore w srodowisku lewicowym i jesli owa popularnosc zaowocuje kontaktem intymnym za przyzwoleniem obu stron. No bo co tam - zyje sie tylko raz. Martwie sie jednak, ze podobne kiecki moga rozjuszyc kryminaliste z wieziennym doswiadczeniem i ze jakis bydlak moze Cie wydmuchac w ciemnym zaulku. Sam albo w towarzystwie kolesi. Mam przeczucie, ze te kiecki beda kolejnym dowodem na niska skutecznosc dzialan resocjalizacyjnych.
                    Reasumujac - nalezy wiedziec, gdzie mozna bezpiecznie prowokowac.
                    • strikemaster Re: Znam taki absurd 19.12.10, 09:34
                      Reasumując - bredzisz Waść.
                      • rata.sofisticada Re: Znam taki absurd 19.12.10, 16:18
                        Reasumując - bredzisz Waść.

ach ta dzisiejsza mlodziez, nic nie da sobie powiedziec...
                        Pozostaje mi tylko zywic nadzieje, ze Twoja zbyt otwarta i ufna postawa wobec swiata nie narazi Cie na niepotrzebne przykrosci.
                        • strikemaster Re: Znam taki absurd 19.12.10, 16:36
                          > ach ta dzisiejsza mlodziez, nic nie da sobie powiedziec...

Dobrze by było jeszcze mieć cos do powiedzenia. Przez twoją nielewicową postawę niewykluczone, że państwo będzie musiało Ci fundować drogie leczenie (czego Ci nie życzę, ale dobrze radzę, byśsię niepotrzebnie nie narażał) i zabraknie na pomoc socjalną dla najuboższych.
                          • rata.sofisticada Re: Znam taki absurd 19.12.10, 17:14
                            Przez twoją nielewicową postawę niewykluczone, że państwo będzie musiało Ci fundować drogie leczenie (czego Ci nie życzę, ale dobrze radzę, byśsię niepotrzebnie nie narażał) i zabraknie na pomoc socjalną dla najuboższych.

Nie, to Ty przejawiasz wybitnie antylewicowa postawe. Bo wystawiajac na pokusy przedstawicieli lumpenproletariatu, ofiar polskich przemian spoleczno-gospodarczych, mozesz sprowokowac ich do przemocy seksualnej, w wyniku czego moga znow wyladowac za kratkami. I tylko dlatego, ze Ci sie zachciewa spacerowac w kiece po ulicy. Zupelny brak odpowiedzialnosci i sumienia lewicowego.
                            • strikemaster Re: Znam taki absurd 19.12.10, 17:29
                              Słyszałem że są tacy, którym się wszystko z d... kojarzy, ale żeby aż do tego stopnia?

A coś poważnego masz do napisania, czy tylko o swoich imaginacjach pisać potrafisz?
                              • rata.sofisticada Re: Znam taki absurd 19.12.10, 17:57
                                Słyszałem że są tacy, którym się wszystko z d... kojarzy, ale żeby aż do tego stopnia?

Mam wrazenie, ze probujesz troche nachalnie zaakcentowac erotyczny aspekt tego zagadnienia, a mnie wylacznie interesuje problem bezpieczenstwa publicznego. Nie masz innych pomyslow na zwrocenie na siebie uwagi otoczenia niz wkladanie kiecki?

A coś poważnego masz do napisania, czy tylko o swoich imaginacjach pisać potrafisz?

Naprawde uwazasz, ze gwalty na mezczyznach to imaginacje? Niedojrzale prowokujesz niebezpieczne sytuacje, a potem bedziesz plakal.
                                • strikemaster Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 18:07
                                  bo o tym pisałem nie mają z erotyzmem nic wspólnego. Domyślam się, że pomysł aby mężczyznom przywrócić prawo do noszenia tradycyjnego męskiego stroju, o wiele przy tym wygodniejszego i nie narażającego na choroby Ci się nie podoba. Ma prawo Ci się nie podobać, jednak żeby z tym polemizować trzeba mieć coś więcej niż tylko prymitywne insynuacje, jakich się tu na forum dopuszczać.
                                  Albo przedstawisz argument, że nie powinniśmy w spódnicach chodzić silniejszy niż groźba raka jąder, przerostu prostaty i bezpłodności, albo spadaj!
                                  • rata.sofisticada Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 18:34
                                    Ma prawo Ci się nie podobać, jednak żeby z tym polemizować trzeba mieć coś więcej niż tylko prymitywne insynuacje, jakich się tu na forum dopuszczać.

Sugestie o checi zaznania homoseksualnej przygody traktujesz jako prymitywna insynuacje? Niby dlaczego? Moze jestes niepewny swojej seksualnosci, ale zeby miec az tak negatywna postawe wobec homoseksualizmu, to chyba jednak przesada, nieprawdaz? To po pierwsze. A po drugie, ja Ci nic nie insynuuje. Ja tylko usiluje z Twoja pomoca zrozumiec postawe mezczyzny, ktory w walce z nowotworami jader i prostaty przywdziewa kiecke. Sam cel jest wazny i pozyteczny. Jestem za srodkami prewencyjnymi w walce z chorobami. Ale, niestety, w Twoim mysleniu jest blad logiczny. Bo Ty sie obawiasz raka prostaty, ktory moze sie pojawic za 5, 10, 25 lat, a nie martwi Cie to, ze juz jutro mozesz zostac w tej kiece zgwalcony przez nosiciela AIDS i na do widzenia dostac jeszcze nozem pod zebra.
                                    I prosze Cie o wieksza kulture slowa, bo to '"spadaj" bylo bardzo nieeleganckie wobec czlowieka, ktory jednak chce Ci pomoc.
                                    • strikemaster Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 18:37
                                      Koniec karmienia.
                                      • rata.sofisticada Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 18:52
                                        Koniec karmienia.

Karmienia? Jestes niewdzieczny. Jako jedyny okazalem zainteresowanie Twoimi kieckami, a Ty mi fochy stroisz. Braklo Ci argumentow i stales sie niegrzeczny.
                                        • strikemaster Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 18:57
                                          Nie, mam już dość powtarzania przez Ciebie infantylnego stereotypu, że facet w sspódnicy to gej, a do tego nie lubię udowadniać, ze nie jestem wielbłądem. Dlatego, całkiem słusznie uznałem Cie za trolla, który nie ma zbyt dużo do poiwedzenia w temacie.
                                          BTW dzięki za podbijanie wątku, bo Twoimi imaginacjami o kryminalistach chyba nikt się nie przejął. :)
                                          • rata.sofisticada Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 19:11
                                            mam już dość powtarzania przez Ciebie infantylnego stereotypu, że facet w sspódnicy to gej, a do tego nie lubię udowadniać, ze nie jestem wielbłądem.

Nie chce Cie urazic, ale niewiele zrozumiales. Wcale nie musisz byc gejem, zeby zostac zgwalconym przez innego mezczyzne. A po drugie nie twierdzielem, ze w tych kieckach chodza geje. Napisalem jedynie, ze te kiecki moga sprowokowac do seksualnej agresji.
                                            • strikemaster Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 19:20
                                              > Napisalem jedynie, ze te kiecki moga sprowokowac do s
                                              > eksualnej agresji.

A na jakiej podstawie swoje napisanie oparłeś?
                                              • rata.sofisticada Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 19:40
                                                A na jakiej podstawie swoje napisanie oparłeś?

Kobieta, ktora chodzi w mini jest w pewnych sytuacjach duzo bardziej narazona na gwalt niz kobiety w spodniach. Badania to udowodnily. Zreszta tu nie trzeba zadnych badan, zwykly rozsadek wystarczy.
                                                Dla kryminalistow z wieziennym doswiadczeniem widok faceta w kiece bedzie zapewne jednoznaczny. Tacy osobnicy wydymaja goscia w kiece nie tyle dla przyjemnosci (choc to tez moze byc istotny powod), ale przede wszystkim z powodu swoich zasad. I gdy bedac w kiece, spotkasz jednego z takich gosci, gwarantuje Ci, ze bedziesz mial wtedy wieksze zmartwienia niz rak prostaty.
                                                • strikemaster Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 19:51
                                                  > Kobieta, ktora chodzi w mini jest w pewnych sytuacjach duzo bardziej narazona n
                                                  > a gwalt niz kobiety w spodniach.

Kilt to nie miniówka, to po pierwsze. po drugie, we Włoszech byla akcja po tym, jak jakiś sąd uznał, że przyczyną gwałtu był fakt, ze kobieta w jeansach była, więc to wcale takie pewne nie jest.

> Dla kryminalistow z wieziennym doswiadczeniem widok faceta w kiece bedzie zapew
                                                  > ne jednoznaczny.

Jesteś może kryminalistą z więziennym doświadczeniem, czy tylko fantazjujesz. A może chcesz, zeby tutejsze forumowiczki Cie za prawdziwego gangsta rapera wzięły? :)

> Tacy osobnicy wydymaja goscia w kiece nie tyle dla przyjemnosc
                                                  > i (choc to tez moze byc istotny powod), ale przede wszystkim z powodu swoich za
                                                  > sad.

Widzę, ze ze znawcą więziennych zasad rozmawiam. :D

> I gdy bedac w kiece, spotkasz jednego z takich gosci, gwarantuje Ci, ze be
                                                  > dziesz mial wtedy wieksze zmartwienia niz rak prostaty.

Może się też okazać, że gość, po spotkaniu z moim obuwiem będzie się modlił, żeby do swojego więzienia wrócić w jednym kawałku.
                                                  • rata.sofisticada Re: Bezpłodność i nowotwory 19.12.10, 20:27
                                                    Może się też okazać, że gość, po spotkaniu z moim obuwiem będzie się modlił, że
                                                    > by do swojego więzienia wrócić w jednym kawałku.

O tak, co do tego nie mam watpliwosci.

Ostrzegalem lojalnie.
    • paco_lopez Re: absurdy społeczne 18.12.10, 18:03
      mnie absurd nie boli. absurd to zawody ekstraklasy na wałowym owalu w marcu gdy mżawka i +2 stopnie. absurd przez pół wieku był sciśle związany z pasem ziemi od bałtyku do adriatyku. to słowańszczyzna. luksus w ruderze. styl i szyk niedzielny. zadarcie brody u babci w kapelindrze.
    • krytykantka07 skoro pomijasz politykę to pisz o religii ;) 18.12.10, 20:25
      Ja np nie umiem pojąć dlaczego Muzułmanie nie zorientowali się do tej pory co głosi islam.
      A głosi dokładnie tyle: " bóg po zesłaniu doskonałego Jezusa cofnął się w rozwoju i zesłał mniej doskonałego Mahometa ".
      Można jeszcze inaczej rozumieć tę religię.
      Mahomet, ponieważ był doskonalszy od Jezusa wybrał wieczne męki z miłości do ludzi czyli na własne życzenie jest w piekle i jego wyznawcy też...
      Jezus mniej kochał ludzi niż Mahomet dlatego tylko raz umarł i poszedł do nieba...
      Jeśli ludzie w tak prostej sprawie absurdu nie dostrzegają to w poważniejszej tym bardziej nie dostrzegą...
      • Gość: spamer znowu ta wariatka IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 20:58
        czy ktoś moze tej idiotce wsadzić skarpetke w pysk ?
        • yoma Re: znowu ta wariatka 18.12.10, 22:30
          Wolno jej - o to nasi dziadowie i ojce walczyli :)
          • strikemaster Re: znowu ta wariatka 18.12.10, 22:35
            Ale skutkiem ubocznym tej walki jest pogorszenie się opieki medycznej i edukacji, co widać na forach.
            • yoma Re: znowu ta wariatka 18.12.10, 22:43
              Rozwiń proszę, nie bardzo widzę związek.
              • strikemaster Re: znowu ta wariatka 19.12.10, 09:37
                > Rozwiń proszę, nie bardzo widzę związek.

Walczono o demokrację, a skutkiem tej demokracji były choćby rządy, w których niejaki Buzek rozwalił sprawny system edukacji dający rozległą wiedzę ogólną, a niejaki Giertych postanowił zwolnić uczniów z matury. Inne rządy dla odmiany kombinowały przy systemie opieki zdrowotnej czego wynikiem jest zmasowana działalność nieleczonych pacjentów psychiatrycznych na forach internetowych.
                • krytykantka07 Re: znowu ta wariatka 19.12.10, 10:34
                  strikemaster napisał:

> Walczono o demokrację, a skutkiem tej demokracji były choćby rządy, w których
                  n> iejaki Buzek rozwalił sprawny system edukacji dający rozległą wiedzę ogólną, a
                  > niejaki Giertych postanowił zwolnić uczniów z matury. Inne rządy dla odmiany
                  ko> mbinowały przy systemie opieki zdrowotnej czego wynikiem jest zmasowana
                  działal> ność nieleczonych pacjentów psychiatrycznych na forach internetowych.

Kolejny błąd w rozumowaniu.
                  Jeśli nie potrafisz przewidzieć skutków swojej decyzji to tym bardziej nie przewidzisz skutków czyjejś decyzji.
                  Wierzący mówią: " zastanów się o co się modlisz " i znaczy to mniej więcej to samo co u ateistów: " walczono o ".
                  Owszem walczono i dlatego rozwalono to, co było dobre, a wprowadzone zostało to, czego skutki przewidzieć można było.
                  Ale kto by tam myślał?
                  Do tego samodzielnie...
                  Unia Europejska myślenia nie uczy.
                  Wcześniej czy później i tak doszłoby do cofania Polaków w rozwoju.
                  Do tego Giertych potrzebny nie był...
                  Napisałam, że ludzie, którzy nie dostrzegają absurdu w islamie nie dostrzegą go nigdzie.
                  Bo dopiero wtedy gdy umysł raz się otworzy na nowe idee, może się nadal otwierać i widzieć coraz więcej absurdów tam gdzie to jest ważne.
                  Ale widzi też jak z nimi walczyć.
                  Gdy umysł się nie otworzy, to dochodzi do takich absurdów, które opisujesz...
                  Co do nieleczonych pacjentów psychiatryka na forach internetowych...
                  To właśnie w Unii takich ludzi nie wolno dyskryminować.
                  Dlatego spokojnie na forach pisać mogą.
                  Reforma służby zdrowia nie ma tu nic do rzeczy...
                  • strikemaster Re: znowu ta wariatka 19.12.10, 14:44
                    > Reforma służby zdrowia nie ma tu nic do rzeczy...

Ma dużo, opieka medyczna nie powinna pozostawiać pacjentów psychiatrycznych bez pomocy, jak to się u nas dzieje.
          • krytykantka07 Re: znowu ta wariatka 19.12.10, 10:42
            yoma napisała:

> Wolno jej - o to nasi dziadowie i ojce walczyli :)

Dzięki łaskawco.
            Nasi dziadowie i ojcowie walczyli o to, aby Polska była silna i niepodległa pod hasłem " bóg, honor, ojczyzna ".
            A o to, aby niezalogowane tchórze mogły pisać na forum to już Unia walczy.
            Z tymi, którzy nadal walczą o silną i niepodległą Polskę wolną od judaizmu i islamu.
            • antyrybiarz Re: znowu ta wariatka 19.12.10, 11:36

• antyrybiarz Re: znowu ta wariatka 19.12.10, 11:37
              Prosze bardzo , zalogowany mówi ci ze jesteś wariatka
              • krytykantka07 Re: znowu ta wariatka 19.12.10, 11:43
                antyrybiarz napisał:

> Prosze bardzo , zalogowany mówi ci ze jesteś wariatka

Zalogowany spamer to antyrybiarz?
                A jaki masz na to dowód?
                Ale przyjmując, że zalogowany spamer to antyrybiarz...
                No to może wyjaśnisz dlaczego wg. Ciebie jestem wariatką.
                Bo mam inne poglądy niż Ty?
                Owszem i do tego własne.
                Przyznasz, że spójne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka