Dodaj do ulubionych

Harry Potter z klocków LEGO

17.01.11, 09:45
Witam was po kilkudniowej przerwie. W sobote wieczorem udałem się z zoną i dziećmi na zakupy do sklepu z art dziecięcymi, oprócz pieluszek ciuszków różnorakich kupiłem też zabawki m.in dla synka zestaw z klocków lego ( a konkretniej Duplo). Obszedłem wzdłuż i w szerz cały sklep. Nagle zauważyłem jakiś zamek na jednym z zestawów .Przyglądnąłem mu się bliżej. Okazało się że jest to zestaw Harry Potter! Zabawki oczywiście kupiłem. Nie mogłem długo wyjść z osłupienia. Do tej pory LEGO wydawały mi się właściwą zabawką dla dzieci ponieważ stymulują ich rozwój i wyobraźnię. Lego nigdy nie angażowało się w jakieś podejrzane akcje, że to są zabawki nie promujące jakiejkolwiek przemocy. Zestaw z Harrym Potterem niestety zmienia ten wizerunek na niekorzyść Lego ponieważ w Harrym Potterze aż roi się od scen brutalnych. Jakie wartości poznawcze ma taki zestaw? Jaki jest zamysł autorów tej kolekcji? Czy o tym zadecydowała wył kalkulacja zysków?
Kwestii samego Harrego Pottera nie będę poruszał bo po wielokroć było to już na tym forum omawiane
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 09:46
      www.egzorcyzmy.katolik.pl/index.php/duchowe-zagrozenia-53/545-harry-potter-10-argument
      www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=z%C5%82o+harrego+pottera&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
      • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 09:49
        Włóaśnie, odpraw nad klockami egzorcyzmy i będzie po problemie. :D
        • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 09:59
          to nie wystarczy. Powinno się wycofać ten zestaw ze wszystkich sklepów z art dziecięcymi!
          • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 10:04
            > to nie wystarczy. Powinno się wycofać ten zestaw ze wszystkich sklepów z art dz
            > iecięcymi!

Nie, powinno się te klocki wycofać ze wszystkich katolickich sklepów z zabawkami.
          • nelsonek Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 10:10
            ŁAŁ! Kupiłeś Lego z Potterem zeby odprawiac egzorcyzmy w domu.
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 10:19
              kolega albo nie czytał uważnie albo ma problemy ze zrozumieniem pisanego tekstu. Wyraźnie napisałem ze kupiłem zestaw Duplo dla małych dzieci a nie ten z Harrym Potterem. Harego zauważyłem na półce z zabawkami ale go nie kupiłem
              • nelsonek Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 10:22
                Oszolomek ma chyba problemy z jasnym wyrazaniem mysli. Napisales przeciez tak:
                "Przyglądnąłem mu się bliżej. Okazało się że jest to zestaw Harry Potter! Zabawki oczywiście kupiłem." skad mozna wnioskowac, ze kupiles Pottera. No ale dobrze, ze tego nie zrobiles. Biedne diecko nie musi byc swiadkiem jakichs glupich akcji pt egzorcyzmy.
                • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 10:27
                  Mylisz się, Oszołkowi wszystko się zgadza. Napisał, ze kupił zabawkę, a klocki LEGO to nie jest dla niego zabawka, a narzędzie wojny ideologicznej między cywilizacją życia Harry'ego Pottera a cywilizacją śmierci Karola Wojtyły.
                  • oszolom-z-radia-maryja Harry Potter to cywilizacja śmierci 17.01.11, 10:57
                    a JPII to cywilizacja życia. Jak zwykle kręcisz, wszystko przeinaczasz. Moja obecność na forum jest gł po to by prostować takie przeinaczenia
                    • strikemaster Re: Harry Potter to cywilizacja śmierci 17.01.11, 11:02
                      Chary Potter w powieści żyje - to cywilizacja życia.
                      Wojtyła nie żyje i przedstawiciele cywilizacji śmierci się jego zgonem pasjonują.
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter to cywilizacja śmierci 17.01.11, 11:09
                        Jezus powiedział kto umrze z mego powodu żyć będzie
                        • strikemaster Re: Harry Potter to cywilizacja śmierci 17.01.11, 11:10
                          Czyl iWojtyła nie umarł z powodu Jezusa. Umarł a nie żyje.
                        • kolter-xxl Re: Harry Potter to cywilizacja śmierci 17.01.11, 22:32
                          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> Jezus powiedział kto umrze z mego powodu żyć będzie

No i za to go powiesili na tym badylu ?
                        • tlenek_wegla Re: Harry Potter to cywilizacja śmierci 18.01.11, 10:43
                          Harry Potter powiedzial: "Ekspekto Patronum"
                          i wyczarowal tarcze o pozytywnej energii....

Harry Potter 1
                          Jezus 0
                    • kolter-xxl Re: Harry Potter to cywilizacja śmierci 17.01.11, 22:18

> a JPII to cywilizacja życia. Jak zwykle kręcisz, wszystko przeinaczasz. Moja ob
                      > ecność na forum jest gł po to by prostować takie przeinaczenia

No tak janek Wadowicki wspierając jurnych kapłanów, wspierał życie .
              • matylda1001 Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 12:51

> Wyraźnie napisałem ze kupiłem zestaw Duplo dla małych dzieci a nie ten z Harrym Potterem.<

Zdolny ten Twój synek, skoro w wieku pół roku bawi się klockami Lego:) Widocznie po tatusiu tak ma ;)
                • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 13:00
                  klocki dostanie trochę później na razie są schowane w szafie
                  • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 13:02
                    Rok beda musiaqły przeleżeć. Na wojne się przygotowujesz, ze myślisz, że za rok klocków sprzedawać nie będą?
                    • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 15:14
                      bo to sa zabawki od 4 roku zycia a moje dzieci mają odpowiednio 3 lata oraz 6 miesięcy
                      • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 16:33
                        Dalczego jeszcze nie kupiłeś dla nich domów i samochodów, przecież 18-tkę będą miały juz niedługo? :)
                        • strikemaster BTW 17.01.11, 16:34
                          pewnie juz w barku trzymasz piwo dla syna? :)
                  • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 22:46

> klocki dostanie trochę później na razie są schowane w szafie

Kłamiesz .
          • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 22:09

> to nie wystarczy. Powinno się wycofać ten zestaw ze wszystkich sklepów z art dz
            > iecięcymi!

Nie zapomnijcie też zabrać faceta z nadgarstkami przybitymi do krzyża .
            • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 22:35
              Tego, na szczęście chyba w zabawkowych nie ma.
              • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 17.01.11, 22:41
                strikemaster napisał:

> Tego, na szczęście chyba w zabawkowych nie ma.

No niebyłym bym pewny czy sklepy oferujące katolickie bajki nie mają tego w ofercie .

www.dewocjonaliasklep.pl/index.php?strona=kategorie&id_kat=593&page=1
      • cup_of_t Re: Harry Potter z klocków LEGO-dopowiedzenie 18.01.11, 12:56
        znaczy chcesz powiedziec, ze magia, latanie na miotle, przechodzenie przez sciany, itp jest prawdziwa, istnieje i ma sie dobrze?

szkoda komentowac....
    • lernakow Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:17
      LEGO poszło w wiele serii - nazwijmy to - fabularnych. Jest "Indiana Jones", są "Gwiezdne wojny", jest "Harry Potter", jest "Toy Story". Nowością są wirujący wojownicy ninja, którzy w materiałach reklamowych mają w tle jakiegoś tajemniczego mistrza, który z całą pewnością nie jest duchownym katolickim, tylko sączy w głowy uzbrojonych po zęby klocków niebezpieczną wschodnią duchowość. Oprócz Harry'ego elementy magiczne pojawiają się w grze lego "Magicus", a nekromancja w grze z piramidą.
      Na szczęście są też neutralne zestawy typu "City", a nawet tak pobożne rzeczy jak "Power Miners" - niby rzecz jest o górnikach, ale ganiają oni za ognistymi stworami i łapią je do klatek, więc można się zabawić w krucjatę w piekle.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:20
        zatem brakuje tu tylko zestawu gejowskiego choć kto wie czy już go nie wyprodukowano
        • piwi77 Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:27
          Gej z klocków? I jak by się dzieciaki miały tym bawić, żeby było wiadomo, że bawią się gejami? Coś nie przesadzasz?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:49
            mam nadzieje że takiego zestawu jeszcze nie wyprodukowano ale trzeba mieć oczy i uszy otwarte bodziś wlka z chrześcijaństwem odbywa się na różnych polach, nie trzeba dziś zabijać mozna też pdoprogowo oddziaływać na najmłodszych
            • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:09
              No, taka popkultura na przykłąd walczy z chrześcijaństwem produkując homoseskualne szczury.
          • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 22:14
            piwi77 napisał:

> Gej z klocków? I jak by się dzieciaki miały tym bawić, żeby było wiadomo, że ba
            > wią się gejami? Coś nie przesadzasz?

Chłopcy zabawki , mieliby poszerzone odbyty .
        • lernakow Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:28
          Gejowskiego jeszcze nie widziałem, ale wszystko da się poskładać:
          - dla grzecznych chłopców:
          coolkidstuff.blox.pl/resource/18800_LEGO_Bed.jpg
          - i dla niegrzecznych:
          gadzetomania.pl/images/2010/10/Lego.jpg
          • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:38
            Teraz biedny Oszołek straci cały dzień, będzie sprawdzał, czy z tych duplo, które kupił też da się coś takiego zbudować. :)
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:50
              masz dzieci?
              • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:02
                Nie.
                • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:10
                  to nie zabieraj głosu w tym wątku
                  • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:11
                    A dlaczego, zabronisz mi się klockami bawić? :D
                    • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:32
                      ile ty masz lat? Chcesz sie bawić klockami? to się baw dzieciaku!
                      • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:45
                        2 więcej niż ty. Wynika z tego, że za dwa lata też sobie Harrego Pottera z klocków bedziesz składał. :)
                        • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 13:01
                          nie bedęskłądał żadnego Harrego Pottera z czegokolwiek!
                          • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 16:34
                            Obraziłeś się na klocki?
    • piwi77 Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:20
      Porządna religijna rodzina, sobotni wieczór, wykorzystuje na krzewienie ogniska domowego i wprowadza się duchowo w nastrój niedzielnego swięta, aby móc godnie uczestniczyć w niedzielnej eucharystii, a nie uprawia komercję i włóczy się po supermarketach. Ja mam ci takie rzeczy przypominać?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 10:47
        nie bądź taki fundamentalista. Sobota robota a dniem świętym jest niedziela!
        • piwi77 Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:07

> nie bądź taki fundamentalista. Sobota robota a dniem świętym jest niedziela!

Nie, no w sumie to mi się nawet podoba, że olewasz niektóre nakazy i nie dajesz się zwariować.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:11
            niczego nie olewam. Nie jestem fundamentalistą
            • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:11
              > niczego nie olewam. Nie jestem fundamentalistą

Nie, jesteś politykiem partii konserwatywnej.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:30
                jestem przede wszystkim chrześcijaninem, katolikiem ojcem rodziny a potem dopiero działaczem politykiem
                • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:36
                  Na forum sprawiasz odmienne wrażenie, jesteś po pierwsze katolikiem, po drugie politykiem, rodzinę wykorzystujesz w celu zobrazowania swoich manipulacji, a chrześcijaństwa nijak nie da się u ciebie doszukać.
                  • matylda1001 Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:59
                    strikemaster napisał:

> Na forum sprawiasz odmienne wrażenie, jesteś po pierwsze katolikiem, po drugie
                    politykiem, rodzinę wykorzystujesz w celu zobrazowania swoich manipulacji, a chrześcijaństwa nijak nie da się u ciebie doszukać.<

Oszołkowego ojcostwa nawet nie wymieniłeś, i słusznie. Tatuś, ktory kupuje półrocznemu synkowi klocki Lego i oczekuje, że synek będzie sie tym bawił, albo nie zna swojego dziecka, albo go zwyczajnie... nie ma. Stawiam na to drugie.
                    -----------------------------------------------------------------------------------------------
                    • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 13:06
                      kupiłem zestaw Duplo adresowany do najmłodszych dzieci to raz dwa mam tez starszą trzyletnią córeczkę to dwa a trzy zajmij się sobą.Wasze wpisy tak naprawdę mają na celu tylko jedno zbagatelizowac problem ośmieszyć tego który to podnosi. Pouzywałaś sobie? lepiej ci z tego powodu że na mnie kułby pomyj wylałaś? żałosne!
                      • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 13:09
                        > mają na celu tylko jedno zbagatelizowac problem

Powinieneś się cieszyc, bo tego uczynić się nie da.

> ośmieszyć tego który to podnosi.

j.w.
                      • matylda1001 Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 14:01

>Pouzywałaś sobie? lepiej ci z tego powodu że na mnie kułby pomyj wylałaś?<

:) Lepiej mi, zdecydowanie! Myślałeś, że tylko Ty będziesz wylewał kubły pomyj na innych? Bardzo się cieszę, że udało mi sie Ciebie zdenerwować:) A ośmieszyć Cię już nie da się lepiej, niż sam to robisz.
                      • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 22:48

>Wasze wpisy tak naprawdę mają na celu tylko jedno zbagatelizowac problem ośmieszyć tego który to podnosi.

Bo to banalny ,wprost nieistotny (problem ) który tacy jak ty tworzą .
                      • black-emissary Re: Harry Potter z klocków LEGO 18.01.11, 09:12
                        > kupiłem zestaw Duplo adresowany do najmłodszych dzieci to raz dwa mam tez stars
                        > zą trzyletnią córeczkę to dwa

Ale napisałeś na początku bardzo wyraźnie, że klocki były dla synka: kupiłem też zabawki m.in dla synka zestaw z klocków lego ( a konkretniej Duplo). Takie detale podważają wiarygodność całej historii.
                        Cała ta narracja z sobotą, rodziną i Duplo jest kompletnie nieistotna dla sprawy, ma historyjkę uwiarygadniać, a efekt odnosi przeciwny. Normalny człowiek napisałby "jak byłem niedawno w sklepie z zabawkami" i przeszedł do sedna. Nadmiar szczegółów podają zwykle kłamcy. Co zresztą dla głównego wątku też jest nieistotne. :)
                        • matylda1001 Re: Harry Potter z klocków LEGO 18.01.11, 12:21
                          black-emissary napisała:

> mam tez starszą trzyletnią córeczkę<

Masz racje, Black, Oszołek bez kłamstwa żyć nie może. Ta jego córeczka tez jakos nie rośnie. Rok temu miała trzy latka, teraz też trzy latka...
                          • tlenek_wegla Re: Harry Potter z klocków LEGO 18.01.11, 12:47
                            3 chyba nie.. Tak, czy siak klamie.

W 2009 pisze, ze ma zone corke....

Dalsze wypowiedzi oszolka z w postach z 2010 roku. Dokladnie w 3 postach z tego troku chwali sie , ze ma corke. Nie pisze o wieku, ale wczesniej jakos nie wspomina, wiec nie sadze, zeby juz 3 lata miala. Toz dopiero styczen.
            • piwi77 Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:15

> niczego nie olewam. Nie jestem fundamentalistą

Fundamentalista, to człowiek bezgranicznie wierny swoim zasadom, więc nie rozumiem przed czym się tak wzdragasz? Dałeś sobie narzucić pewną poprawność, że niektórych słów sie nie używa, nawet gdy oddają pełną prawdę?
              • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:16
                Czyżby Oszołek był politpoprawny? :D
                • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:31
                  mów za siebie! Polityczna poprawność w GW nie pozwala krytykować homoseksualistów ani Żydów
                  • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:34
                    Za co chcesz krytykować homoseksualistów (jako grupę)?
                    • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:52
                      za to że narzucają swoje upodobania innym i każą sobie to sankcjonować za pomocą środków prawnych. Narzucaja swoje normy i za pomoca prawa chcą je egzekwować. Na to zgody byc nie powinno. Powinno się ich traktowac tak jak traktuje się dziś pedofili
                      • jureczek_barbarzynca Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:39
                        > za to że narzucają swoje upodobania innym i każą sobie to sankcjonować za pomoc
                        > ą środków prawnych. Narzucaja swoje normy i za pomoca prawa chcą je egzekwować.
                        > Na to zgody byc nie powinno. Powinno się ich traktowac tak jak traktuje się dz
                        > iś pedofili

Piszesz o homoseksualistach w czarnych i niemodnych sukienkach.
                        • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:44
                          masz na mysli rabinów? uważaj bo zarobisz bana
                          • jureczek_barbarzynca Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 13:00

> masz na mysli rabinów? uważaj bo zarobisz bana

Już Ty dobrze wiesz kogo mam na myśli.
                      • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:46
                        > za to że narzucają swoje upodobania innym

jakie upodobania nam narzucaja?

> Narzucaja swoje normy i za pomoca prawa chcą je egzekwować.

Jakie normy narzucają?
                        • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:59
                          związki homoseksualne małżeństwa prawo do adopcji dzieci, lansują to swoje zboczenie wszędzie gdzie sie tylko da nawet do szkół wchodzą ze swoją homopropaganda
                          • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 13:04
                            > związki homoseksualne małżeństwa

W czym przeszkadza ci, ze dwóch homoseksualistów się hajtnie?

> prawo do adopcji dzieci,

Sa ludźmi, więc pewnie dlatego takie prawo chcą.
                            A czy powinni mieć prawo do wychowywania własnych dzieci?

> zenie wszędzie gdzie sie tylko da nawet do szkół wchodzą ze swoją homopropagand
                            > a

Co to jest homopropaganda?
                            • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 14:18
                              Co mi to przeszkadza? dzieci się na takich patrzą? deprawują otoczenie. Jesli tac maja dzieci z poprzednich zwiazków to sąd powinen takim odebrac dzeici! dzieci to nie zabawka w rękach nieodpowiedzialnych dorosłych. Dziecko musi miec normalnego tate i normalną mame.
                              • strikemaster Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 16:38
                                > Co mi to przeszkadza? dzieci się na takich patrzą?

No i będą patrzeć, chyba, ze wszystkich homoseksualistów wybijesz (zwierzęta homoseksualne też).

> deprawują otoczenie.

W jaki sposób?

> Jesli t
                                > ac maja dzieci z poprzednich zwiazków to sąd powinen takim odebrac dzeici!

Na jakiej podstawie prawnej (przypominam, ze sąd orzeka na podstawie prawa)?

> Dziecko musi miec nor
                                > malnego tate i normalną mame.

Proponujesz więc, żeby rodzicom samotnie wychowującym dzieci odbierac prawa rodzicielskie? A dzieci do domów dziecka, gdzie będą mialy normalną wychowawczynię i normalną kucharkę?
                          • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 22:45

> związki homoseksualne małżeństwa prawo do adopcji dzieci, lansują to swoje zboc
                            > zenie wszędzie gdzie sie tylko da nawet do szkół wchodzą ze swoją homopropagand
                            > a

Pełna zgoda oszole !! od dawna mówiłem ze trzeba tych facetów w czarnych kieckach wygnać ze szkół .
                      • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 22:37

> za to że narzucają swoje upodobania innym i każą sobie to sankcjonować za pomoc
                        > ą środków prawnych. Narzucaja swoje normy i za pomoca prawa chcą je egzekwować.
                        > Na to zgody byc nie powinno. Powinno się ich traktowac tak jak traktuje się dz
                        > iś pedofili

Pełna zgoda , więc od czego zaczniemy ? może na zbity pysk wypier,dolimy wszelkiej maści pasożytów zwanych kapelanami z życia publicznego !!!
                  • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 22:34

> mów za siebie! Polityczna poprawność w GW nie pozwala krytykować homoseksualist
                    > ów ani Żydów

Bo nie ma za co ich krytykować .
        • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 22:16

> nie bądź taki fundamentalista. Sobota robota a dniem świętym jest niedziela!

No dla pogan , bo chrześcijanie którzy praktycznie zniknęli po IV wieku n.e czcili sobotę.
    • l.george.l Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:42
      Czy dziecko może spotkać coś okrutniejszego niż opowiadanie mu legendy o człowieku przybitym gwoździami do krzyża, albo o szatanie i ogniu piekielnym? Te bajki nie wzbudzają Twojego niepokoju?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 11:53
        bo to nie są bajki.
        • billy.the.kid Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:21
          no patrzta-dokładnie jak KArTOfLE z cywilizacji smierci, narzucać, egzekwować z pomocą prawa.

osiłku-kub dziciskom zestaw MAŁY EGZORCYSTA- fajnba zabawka.
          może być też MAŁY INKWIZYTOR.
          • karbat Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 12:58
            zakupy po katolicku
            kupuje sie klocki Lego Z H. Potterem i idzie sie do katolickiego ksiedza z kopperta
            by je odczynil , w czym problem ...
            • oszolom-z-radia-maryja Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 13:00
              mam prostszy sposób, nie kupuj takich zestawów
        • kolter-xxl Re: Harry Potter z klocków LEGO 17.01.11, 22:38

> bo to nie są bajki.

Ano widzisz matołku to sa bajki znane wieki przed tym zanim Jezuska ponoć ukrzyżowano.
    • strikemaster A jakby tak 17.01.11, 17:19
      nakupić tych potterowskich klocków i zbudowaćz nich wielkiego Prezesa, albo nawet samego Wojtyłę?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: A jakby tak 19.01.11, 10:15
        myślisz że da sie cos z tego sensownego ułożyć?
        • yoma Re: A jakby tak 19.01.11, 13:17
          No to kupiłeś i nie wiesz?
    • black-emissary Re: Harry Potter z klocków LEGO 18.01.11, 09:14
      > Zestaw z Harrym Potterem niestety zmienia ten wizerunek na niekorzyść
      > Lego ponieważ w Harrym Potterze aż roi się od scen brutalnych.

Lego miało już zestawy oparte o Star Wars, Batmana czy Indiana Jones - wszystko wielokrotnie od HP brutalniejsze. Dlaczego więc nie napiszesz od razu, że Ci ten HP ideologicznie przeszkadza?
      I chętnie dowiedziałabym się dlaczego, bo ten link z "10 argumentami" przyznam, że niezwykle zabawny, ale teraz może dla odmiany odpowiesz na serio?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka