jan.bar 24.02.11, 08:25 o robić w wypadku gdy duży pies goni bez smyczy i bez kagańca w kierunku waszego małego dziecka a właściciel twierdzi że on jest łagodny nie gryzie? uwierzyć właścicielowi czy uciekać z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureczek_barbarzynca Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 08:47 jan.bar napisał: > o robić w wypadku gdy duży pies goni bez smyczy i bez kagańca w kierunku waszeg > o małego dziecka a właściciel twierdzi że on jest łagodny nie gryzie? uwierzyć > właścicielowi czy uciekać z dzieckiem? To jest zwierzę, więc właściciel też nie może być pewny jego reakcji. Dziecko również może zachować się nietypowo dla psa, czym sprowokować go do agresji. A poza tym nawet niech skoczy i przewróci dziecko, przestraszy , pobrudzi. Właściciel psa jest nieodpowiedzialny, za brak smyczy i kagańca powinni walić słone mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 08:49 Przypomnieć właścicielowi o obowiązku wyprowadzania psa na smyczy (niezależnym od subiektywnego poczucia "łagodności" psa w oczach właściciela), przy braku pozytywnej reakcji wezwać straż miejską (policję na obszarach bezstrażowych). Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 09:13 Należy mieć przy sobie gaz pieprzowy i każdego psa zbliżającego się do dziecka bez kagańca i smyczy, nim traktować. Ewentualnie również właściciela, gdyby miał jakieś zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: on jest łagodny nie gryzie IP: 212.33.72.* 24.02.11, 10:08 Niestety, ale w Polsce to chyba jedyne sensowne wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 10:30 Czlowieku narodowosci wiejskiej - czy nie moglbys zamiast oddawac sie swojej narodowej rozrywce, czyli bezrefleksyjnemu tepemu psioczeniu na Polske, po prostu ten kraj laskawie pozbawic swojej obecnosci? Na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:33 klosowski333 napisał: > Czlowieku narodowosci wiejskiej - czy nie moglbys zamiast oddawac sie swojej na > rodowej rozrywce, czyli bezrefleksyjnemu tepemu psioczeniu na Polske, po prostu > ten kraj laskawie pozbawic swojej obecnosci? Na zawsze. coś ty się tej narodowości wiejskiej czepił? Ja mieszkam na wsi. Całe dzieciństwo spędziłem na wsi a karaluchy zobaczyłem dopiero w Wawie jak mieszkałem na przez pół roku na Bródnie Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:41 Gucio, mnie chodzi tylko o mentalnosc. Ludzie tacy jak moj szanowny przedmowca maja mentalnosc wybitnie wiesniacka, co udowadniaja niemal kazda swoja wypowiedzia na tym forum. Po pierwsze, organiczna niechec do Polski i Polakow oraz polskosci, co jest zakorzenione w tradycji wiesniackiej od pokolen, po drugie totalne malkontenctwo, po trzecie gigantyczna roszczeniowosc, po czwarte lenistwo, pazernosc, zachlannosc, chciwosc i cwaniakowatosc. Po piate zawisc. Po szoste brak formy, prostaczkowatosc, nieliczenie sie z innymi. Po siodme osobliwy stosunek do zwierzat. Po osme bezrefleksyjne katolstwo. Po dziewiate antyeuropejskosc, nietolerancja, ksenofobia. To sa wybrane cechy przedstawiciela narodu wiesniackiego. Ten pan wyzej idealnie do tego pasuje, zreszta tak jak tysiace innych takich jak on, ktorzy szkaluja dobre imie mojej Ojczyzny i psuje jej reputacje w swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 12:08 klosowski333 napisał: > Gucio, mnie chodzi tylko o mentalnosc. Ludzie tacy jak moj szanowny przedmowca > maja mentalnosc wybitnie wiesniacka, co udowadniaja niemal kazda swoja wypowied > zia na tym forum. Po pierwsze, organiczna niechec do Polski i Polakow oraz pols > kosci, co jest zakorzenione w tradycji wiesniackiej od pokolen, po drugie total > ne malkontenctwo, po trzecie gigantyczna roszczeniowosc, po czwarte lenistwo, p > azernosc, zachlannosc, chciwosc i cwaniakowatosc. Po piate zawisc. Po szoste br > ak formy, prostaczkowatosc, nieliczenie sie z innymi. Po siodme osobliwy stosun > ek do zwierzat. Po osme bezrefleksyjne katolstwo. Po dziewiate antyeuropejskosc > , nietolerancja, ksenofobia. To sa wybrane cechy przedstawiciela narodu wiesnia > ckiego. Ten pan wyzej idealnie do tego pasuje, zreszta tak jak tysiace innych t > akich jak on, ktorzy szkaluja dobre imie mojej Ojczyzny i psuje jej reputacje w > swiecie. nie gniewaj się ale tak czytuje sobie twoje posty i tak sobie myślę że wzorem tolerancji, anty-ksenofobii to ty raczej nie jesteś i tak sobie myślę że jeżeli to raczej ty szkalujesz dobre imię także mojej ojczyzny ( z wyboru, nie z urodzenia) obrażając ludzi w taki prostacki sposób. Jam to rzekł wieśniak z wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: on jest łagodny nie gryzie IP: 212.33.72.* 24.02.11, 13:08 > Po osme bezrefleksyjne katolstwo Oj, kłosiu, a ja właśnie zmówiłem koronkę w Twojej intencji i poszczę do najbliższej środy, a w niedzielę to nawet żony w tej intencji nie uderzę. Nie mógłbyś mi w zamian napisać czegoś miłego? Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski334 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 16:16 No dobra, wiesniaku. Jak wydoisz krowe to pochwale Twoj nowy waciak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka_p_pa Re: on jest łagodny nie gryzie IP: *.lukman.pl 24.02.11, 16:40 O, łosiu, jednak doroślejesz, już jesteś blisko 3,35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: on jest łagodny nie gryzie IP: *.231.56.125.koba.pl 24.02.11, 20:34 Podpatruje se Polaków w telewizorze i zrobiłem se to równoumprawnienienie. No to tak to robie że żona doi krowe a ja byka. Nie było za łatwo bo baba czegoś wolała do byka zachodzić (byk się jakoś rumiany taki robił jak jom widzioł) alem jom przekonoł. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 09:16 Jest kilka dopuszczalnych scenariuszy. 1.Mozesz zastrzelic wlasciciela a psa przygarnac, w koncu pies to tez czlowiek. Jesli dziecko jest uczulone na siersc psa, to dziecko oddajesz do adopcji. 2. Wersja mniej krwawa. Podbiegasz do wlasciciela i dajesz mu z czachy. Starasz sie to zrobic tak by pies nie widzial, bo jezeli zauwazy to moze sie na Ciebie smiertelnie obrazic. Najlepiej jak Twoje dziecko uprzednio odwroci uwage psa, uciekajac w przeciwna strone i krzyczac. 3. Jezeli nie ma czasu na uzgodnienie z dzieckiem strategii dzialania nalezy podejsc do problemu z chlodnym wyrachowaniem. Podchodzisz do wlasciciela na pozor spokojnie i mowisz mu, ze jestes lagodny jak jego pies i nie gryziesz. Nastepnie dyskretnie wbijasz mu kose pod zebra, a cialo zakopujesz, zostawiajac sobie tylko jego telefon komorkowy w celu wyslania zen na policje smsa o tresci "nie potrafie zyc w swiecie pelnym kagancow". Nie wiadomo co w takiej sytuacji zrobic z psem, ale moze Twoje dziecko cos wymysli, a jak nie wymysli to do adopcji go albo na organy do przeszczepow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Rozbroiłeś mnie, Klos IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 15:23 Klos, Ty to jednak dobry człowiek musisz być... Jeśli swoje frustracje wyładowujesz jedynie na forum - czyń to dalej. Sam chętnie się podłożę, nawet nie poczuwając się do męczeństwa, byle w realu mogli o Tobie powiedzieć: Poczciwa istota, nawet do rany przyłóż... Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski334 Re: Rozbroiłeś mnie, Klos 24.02.11, 16:17 Gdyby ktos z reala zobaczyl co ja tu wypisuje, to by po prostu nie uwierzyl, ale to szczegol :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipnozaur Re: Rozbroiłeś mnie, Klos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 21:37 Cyferka ci skacze o jedną do przodu. :D Ostatnio byłem w lesie i patrzę leci psiok. Odchodzę dyskretnie on podbiegł i dawaj skakać na mnie. Młode bydlę, bawić się chciało. Trochę mi rękaw poskubał. Obślinił mi mordą kurtkę i pobrudził. Zawsze to lepsze niż odgryziona noga. "Własciciele" daleko nawet nie krzyczeli na to bydle. Pewnie bo łagodne, młode i głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 09:16 Ucieczka może zwierze sprowokować do ataku, nie radze próbować. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberia7 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 10:57 Ludzie trochę zdrowego rozsądku. Generalnie dziecko od obcego psa należy trzymać z daleka, ale też należy to dziecko uczyć, jakie zachowania psa mogą świadczyć o agresji a nie tego żeby się wszystkich psów bało. I mówię to jako matka dziecka które już co prawda urosło i samo sobie radzi z psami na ulicy i właścicielka psa, którego czasami puszczam w miejscu publicznym (?) Właśnie, jak wygląda sytuacja prawna wyprowadzania psa na terenie który jest własnością osób prywatnych a de facto służy jako teren rekreacyjny dla okolicznych mieszkańców, głównie zresztą do wyprowadzania psów? Praktyka jest taka, że psy są puszczane luzem, jeśli właściciel nie jest pewny swojego psa zakłada mu kaganiec, w pozostałych przypadkach jeśli się widzi że zbliża się np dziecko, które się może bać albo rowerzysta którego pies mógł by obszczekać psu zakłada się smycz. Od 15 lat tam chodzę i nigdy żadne pogryzienie się nie zdarzyło. Natomiast zdarzyła mi się inna dziwna sytuacja. Rzucałam psu patyk do wody a on po niego płynął na tzw "psim" stawie (jest też kąpielisko dla ludzi na sąsiednim stawie), niedaleko inny właściciel kąpał swojego labradora. W pewnym momencie przyszła kobieta z dwójką kilkuletnich dzieci, dzieciaki weszły do wody po pas i rzucały do siebie piłkę, a matka im na to pozwoliła nie bacząc że na małym stawie kąpią się dwa obce psy. Mój pies dzieci nie zaatakuje, ale to tylko ja wiedziałam, natomiast mógł się zainteresować piłką a dzieciaki przestraszyć. Powiedziałam to matce dzieci, a ona na mnie z buzią, że pies bez kagańca. Odpowiedziałam, że być może ma pani rację z punktu prawnego, ale co z pani za matka jak ryzykuje pani bezpieczeństwem własnych dzieci. No i niestety zawołałam psa i poszłam żeby nie wywoływać gorszej awantury. forum.gazeta.pl/forum/f,100943,flirt_dla_INTELIGENTNYCH.html Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:12 cyberia7 napisała: > Ludzie trochę zdrowego rozsądku. Generalnie dziecko od obcego psa należy trzyma > ć z daleka, ale też należy to dziecko uczyć, jakie zachowania psa mogą świadczy > ć o agresji a nie tego żeby się wszystkich psów bało. Wolałbym aby się bało niż z ufnością nie reagowało na zbliżanie się psa i miało chęć go pogłaskac. Dziecku smyczy nie zalożę, więc to właściciel ma trzymać psa z dala od mojego dziecka - zrozumiano!? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberia7 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:43 jureczek_barbarzynca napisał: > cyberia7 napisała: > > Wolałbym aby się bało niż z ufnością nie reagowało na zbliżanie się psa i miało > chęć go pogłaskac. Dziecku smyczy nie zalożę, więc to właściciel ma trzymać ps > a z dala od mojego dziecka - zrozumiano!? Izolacja na dłuższą metę się nie sprawdza, lepiej rozpoznać zagrożenie i potrafić zareagować. Na własnego dzieciaka masz wpływ a na potencjalnego właściciela - psychola nie masz żadnego. Chociaż by go potem ukarali dożywociem to już będzie "po herbacie" lepiej zapobiegać. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 12:03 cyberia7 napisała: > Izolacja na dłuższą metę się nie sprawdza, lepiej rozpoznać zagrożenie i potrafć zareagować. Na własnego dzieciaka masz wpływ a na potencjalnego właściciela - psychola nie masz żadnego. Chociaż by go potem ukarali dożywociem to już będzie "po herbacie" lepiej zapobiegać.< Masz rację. Podobnie należy uważać w trakcie przechodzenia przez jezdnię na zielonym świetle. Co mi przyjdzie z tego, ze szaleniec winien mojej śmierci pójdzie za kratki? Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 12:25 > Izolacja na dłuższą metę się nie sprawdza, lepiej rozpoznać zagrożenie i potraf > ić zareagować. Na własnego dzieciaka masz wpływ a na potencjalnego właściciela > - psychola nie masz żadnego. Chociaż by go potem ukarali dożywociem to już będz > ie "po herbacie" lepiej zapobiegać. Wpływ taki że pogadankę zrobię dziecku . Dzieciak wie że psy bywają niebezpieczne. Jak ma zareagować niby dziecko gdy szarzuje na nie zwierzę? Schowa się za dorosłego i tyle lub będzie uciekać co może się gorzej skończyć. Owszem na psychopatę nie mam wpływu, ma za to policja, ale jednak większość właścicieli psów to zwykli ludzie nieświadomi zagrożeń od swego pupila, lub dziwiący się lękom przed zwierzęciem innych ludzi. Dlatego psiarze powinni zrozumieć i stosować smycze i kagańce, a tych co nie stosują walić mandatem, jak pirata drogowego, który stwarza zagrożenie. Nawet niech taki pies nagle wtargnie na jezdnię, może dużo złego narobić. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberia7 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 14:47 > Wpływ taki że pogadankę zrobię dziecku . Dzieciak wie że psy bywają niebezpiecz > ne. Jak ma zareagować niby dziecko gdy szarzuje na nie zwierzę? Schowa się za d > orosłego i tyle lub będzie uciekać co może się gorzej skończyć. Owszem na psych > opatę nie mam wpływu, ma za to policja, ale jednak większość właścicieli psów t > o zwykli ludzie nieświadomi zagrożeń od swego pupila, lub dziwiący się lękom pr > zed zwierzęciem innych ludzi. Dlatego psiarze powinni zrozumieć i stosować smyc > ze i kagańce, a tych co nie stosują walić mandatem, jak pirata drogowego, któr > y stwarza zagrożenie. Nawet niech taki pies nagle wtargnie na jezdnię, może duż > o złego narobić. Jeśli pies szarżuje na dziecko wtedy ono samo się nie obroni, możesz je tylko zasłonić własnym ciałem. Tak samo jak pomimo wpajania dzieciakowi że nie należy przebiegać na czerwonym świetle, pirat drogowy trzaśnie kogoś na chodniku. Czy w takim wypadku też uważasz że uczenie dziecko zasad ruchu drogowego nie ma sensu? Piratów drogowych każą ostro a jednak nadal oni istnieją i przeciętny człowiek nie może na to nic poradzić poza zachowaniem maksymalnej ostrożności. forum.gazeta.pl/forum/f,100943,flirt_dla_INTELIGENTNYCH.html Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 15:12 > Jeśli pies szarżuje na dziecko wtedy ono samo się nie obroni, możesz je tylko z > asłonić własnym ciałem. Tak samo jak pomimo wpajania dzieciakowi że nie należy > przebiegać na czerwonym świetle, pirat drogowy trzaśnie kogoś na chodniku. > Czy w takim wypadku też uważasz że uczenie dziecko zasad ruchu drogowego nie ma > sensu? > Piratów drogowych każą ostro a jednak nadal oni istnieją i przeciętny człowiek > nie może na to nic poradzić poza zachowaniem maksymalnej ostrożności. Pisałem że dziecko wie o zagrożeniach od psa, więc odpuść, przy każdej okazji należy pozytywne wzorce wpajać i uświadamiać niebezpieczeństwo. A psiarzy nie każą i jest ich całe mnóstwo nie używających smyczy i kagańca, ci co używają są w zdecydowanej mniejszości. Karanie odwróciłoby proprcje. Piratów jak by nie karali to ich liczba by była z 10 razy większa, więc sens karania jest. Bo negatwne zjawisko staje się marginalne a nie regułą. TaaaaK? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:54 > Ludzie trochę zdrowego rozsądku. Generalnie dziecko od obcego psa należy trzyma > ć z daleka, ale też należy to dziecko uczyć, jakie zachowania psa mogą świadczy > ć o agresji a nie tego żeby się wszystkich psów bało. Pies to broń. Może w ogóle zezwolić ludziom na bieganie z odbezpieczona bronią po ulicach, a dzieci przeszkolić, jak mają sie zachowywać by nie drażnić uzbrojonych. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 12:13 strikemaster napisał: > Pies to broń. Może w ogóle zezwolić ludziom na bieganie z odbezpieczona bronią po ulicach, a dzieci przeszkolić, jak mają sie zachowywać by nie drażnić uzbrojonych.< Tak sobie myślę, że szkolenie na temat "jak nie drażnić uzbrojonych ( w broń palną)" to w dzisiejszych czasach wcale nie taki głupi pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberia7 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 14:33 strikemaster napisał: > Pies to broń. Może w ogóle zezwolić ludziom na bieganie z odbezpieczona bronią > po ulicach, a dzieci przeszkolić, jak mają sie zachowywać by nie drażnić uzbroj > onych. Bronią też może być samochód, nóż do krojenia chleba, stłuczona butelka, zapalniczka oraz wiele innych rzeczy, a mimo tego zamiast popadać w paranoje staramy się jakoś przeżyć w tym niebezpiecznym świecie i uczymy tego nasze dzieci. forum.gazeta.pl/forum/f,100943,flirt_dla_INTELIGENTNYCH.html Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 14:37 Wszystkim, co może być bronią, należy się umiejętnie posługiwać. Samochodem nie wjeżdżać na chodnik, a psa prowadzić na smyczy i w kagańcu! Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 20:12 piwi77 napisał: > Wszystkim, co może być bronią, należy się umiejętnie posługiwać. Samochodem nie wjeżdżać na chodnik, a psa prowadzić na smyczy i w kagańcu!< Masz rację, ale do normalnych to trafia. Gorzej z tymi, ktorzy nie chcą przyswoić. Czekając na to, że zmądrzeją, warto samemu zadbać o własne bezpieczeństwo. Umiesz liczyć? licz na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 10:53 jan.bar napisał: > o robić w wypadku gdy duży pies goni bez smyczy i bez kagańca w kierunku waszeg > o małego dziecka a właściciel twierdzi że on jest łagodny nie gryzie? uwierzyć > właścicielowi czy uciekać z dzieckiem? Ja nie ufam psom, niezależnie od zapewnień właścicieli, może dlatego że w dzieciństwie zostałam przez jednego z takich "luźno biegających" pogryziona. Oddaliłabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:24 Ty ogolnie jestes nieufna, poodejrzliwa i mocno paranoiczna. Dopiero sie uspokajasz gdy podsuna Ci jako lekture do poduszki jakas kolejna krwista teorie spiskowa. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:32 > Ty ogolnie jestes nieufna, poodejrzliwa i mocno paranoiczna. Dopiero sie uspoka > jasz gdy podsuna Ci jako lekture do poduszki jakas kolejna krwista teorie spisk > owa. Rzekł anonimowy internauta. Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:35 A może nie tylko anonimowy... internauta a ktoś inny na literkę "a"? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:43 Znowu jakas teoria spiskowa? Odpowiedz Link Zgłoś
yag-nik Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:50 Jaka znowu teoria spiskowa Kłosie? Taka uwaga po przeczytaniu postów w dyskusji o Grossie i antysemityźmie. Tylko mnie teraz nie dręcz żebym odkopała bo mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 11:53 yag-nik napisała: > A może nie tylko anonimowy... internauta a ktoś inny na literkę "a"? :-) Ten etap zasługiwałby na uznanie, ale naszemu internaucie do niego jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 12:17 :) No, ale żeby tak od samego rana? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 12:30 cierpliwosci , w kraju katolikow ... moze za dwa pokolenia wszyscy wlasciciele psow beda je prowadzic na smyczy znikna z przestrzeni publicznej bezpanskie psy wlasciciele psow beda sprzatac za swymi pupilami znikna psy uwiazane na lancuchach cierpliwosci , do katolandu docielraly obyczaje , te gdzie indziej juz dawno obowiazuja , z pewnym poslizgiem , opoznieniem . ciemnote zwalczac .. to nie prosta sprawa . Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 14:42 matylda1001 napisała: > :) No, ale żeby tak od samego rana? A, nie, jeszcze go trzyma z nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: on jest łagodny nie gryzie IP: 212.33.72.* 24.02.11, 13:12 Dziwisz się jego nerwowości? On jeden a naprzeciw coś koło 38 milionów chłopów... Strzel se za każdym razem kielicha dla animuszu i co wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 14:42 zawsze uciekac z dzieckiem nigdy nie wiadomo co psu wpadnie do łba Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Wiosna idzie, śnieg topnieje... 24.02.11, 14:48 ...i widać jak jest nasra.e tymi psami i znów drażni jak co roku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: Wiosna idzie, śnieg topnieje... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.11, 19:28 A obok tych g... cała masa petów, metalowych puszek, papierowych opakowań, foliowych worków, całych i porozbijanych butelek . których raczej w odróżnieniu od psich g.... jeden, drugi mocny deszcz - raczej nie spłuka.... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Tu nie pomogą żadne mandaty. 24.02.11, 15:17 Każdy pies bez kagańca lub smyczy powinien natychmiast zostać uśpiony na koszt właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Mandaty mniejszą ilość psów bez smyczy. 24.02.11, 15:28 piwi77 napisał: > Każdy pies bez kagańca lub smyczy powinien natychmiast zostać uśpiony na koszt > właściciela. Alba wygnany z miasta wraz z właścicielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rossdarty Pies zawsze pozostanie psem IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 16:16 ...i jako taki jest nieprzewidywalny. Miałem charta polskiego. Wielkie bydlę choć chude:D Był przeze mnie trzymany mocną ręką, powiedziałbym nawet że zbyt mocną... Wybrałem się z nim do żony, która była na obozie z podopiecznymi. Poszliśmy na spacer, na błonia. Przez drogę przepływała rzeczka, przed rzeczka była niby plaża, gdzie miejscowe rodziny plażowały a ich pociechy taplały się w wodzie. Aby nie narazić się na uwagi i niepotrzebne spięcia poszliśmy z żoną, no i oczywiście z psem trochę dalej, gdzie nie było już ludzi... Gdy uznałem że psa mogę spuścić ze smyczy, zrobiłem to. Po drugiej stronie rzeczki pasły się owce. Wiedziałem że pies boi się wody, tzn, niechętnie zanurzał w wodzie swoja klatę. Tylko tyle co moczył nogi... Niestety, instynkt okazał się silniejszy, pies pokonał rzekę, na moje nawoływania nie reagował i zaczął gonić owce. Miałem z tego powodu duże nieprzyjemności. Tym bardziej ze jedna wpadła do rzeki, całe szczęście że w pobliżu kapiących się dzieci i te wypchnęły owcę na brzeg. Nauczyłem się jednak, aby nie wierzyć własnemu psu... Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek_barbarzynca Re: Pies zawsze pozostanie psem 24.02.11, 23:09 I tu właśnie jest pies pogrzebany:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: on jest łagodny nie gryzie 24.02.11, 21:21 Ani wierzyć, ani uciekać. Łapać tęgą pałę w rękę i bronić dzieciaka. A jeśli się go ma, wyciągnąć pistolet. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: on jest łagodny nie gryzie 25.02.11, 03:20 druga zasada pszczól--nie wierz psu i mezczyznie Odpowiedz Link Zgłoś