Dodaj do ulubionych

Terror mniejszości seksualnych?

04.03.11, 10:43
Nie wierzyłem Oszołkowi ani emdżikowi, gdy opowiadali o zagrozeniach ze strony mniejszości seksualnych. Uważałem, że szczególnie w naszym, nieco zacofanym kraju jeszcze kilka pokoleń minie nim takie środowiska zaczną domagać się przywilejów, zakazywać itp. Myliłem się, okazuje się, że fetyszyści już zabrali się za wprowadzanie terroru na naszym forum. Ich postulat to: kobieta ma nosić szpilki, a kto się nie zgadza ten pedał.
A teraz poważniej, z faktu, ze niektórych kręcą kobiety w szpilkach nie wynika wcale, ze kobieta ma szpilki nosić. Zacząłem ten wątek choćby dlatego, że od lat przeciwiam sie zasadom dress code i nie mam zamiaru pozwalać na taki terror.
Obserwuj wątek
    • ikcort Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 10:53
      > Zacząłem ten wątek choćby dlatego, że od lat przeciwiam sie zasadom dress code

Ja również od lat, panie kolego, walczę z tzw. dress codem, ale obawiam się, że miną wieki, zanim tacy jak my przestaną być na każdym kroku lżeni i wyśmiewani czy - w najlepszym razie - traktowani protekcjonalnie. Niestety, tak właśnie się zachowuje większość obywateli, jeśli w ich obecności zanegować ten czy inny powszechnie przyjęty pogląd czy zwyczaj.

> nie mam zamiaru pozwalać na taki terror

Terror ubraniowy jest tak powszechny, że niemal nikt go nie zauważa. Nawet w języku terror ten mianowany jest na ogół szczególnie łagodnie. Powiadają, że "kultura tego wymaga", że "nie wypada", że "od wieków jest przyjęte" itd. Ale dobrze, że chociaż Ty jeden nazywasz rzeczy po imieniu.

--
      - Jestem sceptykiem.
      - Nie. Jesteś tylko niedowiarkiem, a to co innego.
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 10:56
      sam widzisz, jesli ustąpimy choćby na krok jednym to zaraz odezwą się innize oni tez sa dyskryminowani itp bzdety a ci którzy naprawdę sa prześladowani ośmieszani siedzą cicho by nie być przez media napietnowanym że niepokoje społ wywołuja
    • narfi Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 10:59
      Strike,opamietaj sie poki jeszcze czas !!!!!
      Wiekszosc kobiet lubi wygladac sexy ,a faceci lubia je takimi widziec .Porywasz sie z motyka na slonce:)
      • ikcort Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:04
        > Wiekszosc kobiet lubi wygladac sexy ,a faceci lubia je takimi widziec

Wspominano Ci już chyba, że nie dla wszystkich "facetów" "szpilki" są "seksi".

PS Przepraszam za nadmiar cudzysłowów, ale są to pojęcia tak dziwaczne... doprawdy....
        • ka_p_pa Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:09
          >
          > Wspominano Ci już chyba, że nie dla wszystkich "facetów" "szpilki" są "seksi".

Ale dla większości. Strike byka strzelił:)
          • ikcort Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:16
            > Ale dla większości. Strike byka strzelił:)

I rozumiem, że Ty do tej większości należysz? Że kobieta stojąca na palcach przy pomocy cienkich podpórek powoduje u Ciebie silniejszą potrzebę przedłużania gatunku niż kobieta stojąca całą stopą na ziemi? To dość szczególne, będziesz łaskaw to przyznać.
            • ka_p_pa Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:27
              kobieta stojąca na palcach prz
              > y pomocy cienkich podpórek powoduje u Ciebie silniejszą potrzebę przedłużania g
              > atunku niż kobieta stojąca całą stopą na ziemi?

Zwierzę się tu publicznie- ja w ogóle nie czuję potrzeby przedłużania gatunku. Całkiem inaczej to motywuję.
              • ikcort Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:28
                > Zwierzę się tu publicznie- ja w ogóle nie czuję potrzeby przedłużania gatunku.

Wiesz, co miałem na myśli. :) Po prostu pośród ludzi kulturalnych... nie wypada...
      • strikemaster Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:34
        > Wiekszosc kobiet lubi wygladac sexy

Ale nie wszystkie, dlaczego chcesz zmuszać te, które wcale nie chca realizowac Twoich zachcianek?

> a faceci lubia je takimi widziec

Dla mnie w szpilkach nie oznacza sexi więc mów za siebie. No chyba, ze jak aktyw PISu, zostałeś narodem sam w sobie.
    • Gość: ka_p_pa Dlaczego mniejszości seksualnych? IP: *.lukman.pl 04.03.11, 11:00
      Wyszło Szydło i okazało, że to większość.
      • strikemaster Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:36
        Gdzie to szydło wyszło i jaką większość Ci chodzi?
        • ka_p_pa Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:53
          strikemaster napisał:

> Gdzie to szydło wyszło i jaką większość Ci chodzi?

Większość kobiet (w naszej kulturze, byś się nie czepiał) chodzi w szpilkach. Na co dzień, czy okazjonalnie, uznając całkiem słusznie, że tak bardziej się podobają mężczyznom. Uznają w ten sposób, całkiem intuicyjnie, a jednak słusznie, że większość mężczyzn woli kobiety na szpilkach. Ergo- większość mężczyzn to fetyszyści.
          • strikemaster Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:16
            > Większość kobiet (w naszej kulturze, byś się nie czepiał) chodzi w szpil
            > kach. Na co dzień, czy okazjonalnie, uznając całkiem słusznie, że tak bardziej
            > się podobają mężczyznom.

Gdyby nie wyraz "słusznie" mógłbym się zgodzić.

> Uznają w ten sposób, całkiem intuicyjnie, a jednak słu
            > sznie, że większość mężczyzn woli kobiety na szpilkach.

Z intuicja bym jednak nie przesadzał, bo obuwie na wysokich obcasach wymyslono dla mężczyzn, do jazdy konnej, a nie dla kobiet do podobania się mężczyznom. Wychodzi na to, ze kobiety muszą najpierw tej "intuicji" zostać nauczone.

> Ergo- większość
            > mężczyzn to fetyszyści.

O ile istnieje większość mężczyzn, którym w osiągnięciu podniecenia pomaga obuwie partnerek to tak. Masz badania wskazujące na takie zjawisko?
            • ka_p_pa Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:30
              strikemaster napisał:

> > Większość kobiet (w naszej kulturze, byś się nie czepiał) chodzi w
              > szpil
              > > kach. Na co dzień, czy okazjonalnie, uznając całkiem słusznie, że tak bar
              > dziej
              > > się podobają mężczyznom.
              >
              > Gdyby nie wyraz "słusznie" mógłbym się zgodzić.

A nie słyszał o kobiecej intuicji?

> Z intuicja bym jednak nie przesadzał, bo obuwie na wysokich obcasach wymyslono
              > dla mężczyzn, do jazdy konnej, a nie dla kobiet do podobania się mężczyznom.

Obcas do jazdy konnej jest całkowicie zbędny. Obcas jest do maszerowania. Jasne, że nie szpilka, ale obcas. Nie widzę też związku z kobiecą intuicją.

> O ile istnieje większość mężczyzn, którym w osiągnięciu podniecenia pomaga obuw
              > ie partnerek to tak. Masz badania wskazujące na takie zjawisko?

A muszę mieć badania? Nie wystarczy wywnioskować z tego, że taka strategia jest dominująca?
              • strikemaster Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:03
                > A muszę mieć badania? Nie wystarczy wywnioskować z tego, że taka strategia jest
                > dominująca?

Nie wystarczy, bo obserwujesz chwilowe zjawisko. Jeszcze 150 lat temu taka strategia nie istniała.
                • ka_p_pa Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:20
                  > Nie wystarczy, bo obserwujesz chwilowe zjawisko. Jeszcze 150 lat temu taka stra
                  > tegia nie istniała.

No cóż, ewolucja przyspiesza:) W ogóle ostatnie kilkadziesiąt tysięcy lat ludzkości to dobór płciowy i nie pisz, że to pojęcie wytrych.
                  A poważniej- istniała. Purytańska Europa to nie cały świat. Strategia zaistniała, jak miała możliwość zaistnieć. Po cholerę szpilki pod suknią do ziemi. Pokazała się noga, to i pojawiły się szpilki.
                  • strikemaster Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:32
                    > No cóż, ewolucja przyspiesza:)

Gdzie? Komu?
                  • strikemaster Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 14:02
                    > W ogóle ostatnie kilkadziesiąt tysięcy lat ludzk
                    > ości to dobór płciowy i nie pisz, że to pojęcie wytrych.

A wcześniejsze kilkadziesiet tysięcy to co jest?
                    Poza tym, niezależnie, czy dobór płciowy jest wytrychem, w kwestii mody ubraniowej nie istnieje, tu decydują inne czynniki, z interesami projektantów na czele.
              • jureczek_barbarzynca Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:17
                > Obcas do jazdy konnej jest całkowicie zbędny.>

Jednak wymyślono do jazdy konnej, stopa nie zsuwała sie ze strzemienia.
                • ka_p_pa Re: Dlaczego mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:26
                  jureczek_barbarzynca napisał:

> > Obcas do jazdy konnej jest całkowicie zbędny.>
                  >
                  > Jednak wymyślono do jazdy konnej, stopa nie zsuwała sie ze strzemienia.

Nieprawda. Wymyślono do maszerowania. Obcas w butach do jazdy konnej jest tylko eleganckim dodatkiem, funkcjonalnie może służyć co najwyżej jako mocowanie ostróg. W czasie jazdy konnej w strzemionach są tylko czubki butów. Głębokie, aż po obcas sadzanie butów w strzemiona jest poważnym i niebezpiecznym dla jeźdźca błędem.
          • strikemaster A teraz do sedna 04.03.11, 12:23
            napisałeś pewien zbiór pobożnych (dla Ciebie) życzeń ale czy uważasz, że nawet gdyby było to prawdą, wystarczy jako uzasadnienie do zmuszania wszystkich kobiet do noszenia szpilek? A pojawił się tu już pewien instruktaż, jak [b]powinna[.b] się ubierać kobieta, jak również zarzuty, co prawda z uśmieszkiem, ale takie uśmieszki emdżikowe są bardzo złośliwe, pod adresem mężczyzn nie zgadzających się na taki przymus. A ja wychodzę z założenia, że nie należy czynić innym, co mi nie miłe. A niemiłe jest mi bycie do czegoś, np. do noszenia spodni zmuszanym.
            • ka_p_pa Re: A teraz do sedna 04.03.11, 12:35
              > napisałeś pewien zbiór pobożnych (dla Ciebie) życzeń ale czy uważasz, że nawet
              > gdyby było to prawdą, wystarczy jako uzasadnienie do zmuszania wszystkich ko
              > biet
              do noszenia szpilek?

Zostawiam wstęp o pobożności bez odpowiedzi, natomiast na pytanie, czy wystarczy jako uzasadnienie do zmuszania wszystkich kobiet do noszenia szpilek? odpowiadam nie.

A ja wychodzę z założenia, że nie należy czynić inn
              > ym, co mi nie miłe. A niemiłe jest mi bycie do czegoś, np. do noszenia spodni z
              > muszanym.

Zgadzam się z powyższym i nigdy inaczej nie twierdziłem. Zwróciłem tylko uwagę na pomylenie większości z mniejszością. Jak rozumiem, żartobliwe.
              • strikemaster Re: A teraz do sedna 04.03.11, 13:05
                > Zgadzam się z powyższym i nigdy inaczej nie twierdziłem. Zwróciłem tylko uwagę
                > na pomylenie większości z mniejszością. Jak rozumiem, żartobliwe.

W sprawie mniejszości pisałem o mężczyznach, Ty w sprawie większości o kobietach. To dwie zupełnie różne grupy i nie ma co porównywać.
                • ka_p_pa Re: A teraz do sedna 04.03.11, 13:22
                  > Ty w sprawie większości o kobietach. To dwie zupełnie różne grupy i nie ma co porównywać.

Sugerujesz, że kobiety ubierają się dla innych kobiet? Śmiała teza i zawiera nieco racji, ale tylko nieco.
                  • strikemaster Re: A teraz do sedna 04.03.11, 13:33
                    > Sugerujesz, że kobiety ubierają się dla innych kobiet? Śmiała teza i zawiera ni
                    > eco racji, ale tylko nieco.

Tylko przy okazji. Przede wszystkim wykazałem, że pomieszały Ci się próbki do badań.
                    • ka_p_pa Re: A teraz do sedna 04.03.11, 13:52
                      > Tylko przy okazji. Przede wszystkim wykazałem, że pomieszały Ci się próbki do b
                      > adań.

Nic mi się nie pomieszało. Kobiety ubierają się tak lub inaczej, by podnieść są atrakcyjność w oczach mężczyzn. Jasne, że nie wszystkie, ale większość.
                      • strikemaster Re: A teraz do sedna 04.03.11, 14:00
                        > Nic mi się nie pomieszało. Kobiety ubierają się tak lub inaczej, by podnieść są
                        > atrakcyjność w oczach mężczyzn.

Bzdura. Kobiety ubierają się tak, a nie inaczej, bo uważają, że podnosi to ich atrakcyjność. Teraz należy dociec, skąd się ta opinia bierze. Jak na razie nie wiemy, więc jest za wcześnie na formułowanie wniosków.

BTW myślisz, ze spodnie u mężczyzn też zwiekszają atrakcyjność u płci przeciwnej, bo moje doświadczenia są dokładnie odwrotne?
                        • yoma Re: A teraz do sedna 04.03.11, 14:14
                          Istotnie, goły chłop w odpowiednim stanie może być atrakcyjniejszy dla płci przeciwnej...
                        • Gość: ka_p_pa Re: A teraz do sedna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.11, 14:29
                          > Bzdura. Kobiety ubierają się tak, a nie inaczej, bo uważają, że podnosi
                          > to ich atrakcyjność. Teraz należy dociec, skąd się ta opinia bierze. Jak na raz
                          > ie nie wiemy, więc jest za wcześnie na formułowanie wniosków

Zaraz dojdziesz do tego, że kobiety to idiotki i nie wiedzą jak mają się ubrać, by podnieść swą atrakcyjność. Nie wiedzą przecież, bo nie znają wyników badań. Otóż znają. Każda przeprowadza jakąś formę wywiadu środowiskowego. Wystarczy. Opinie i preferencje Eskimosa czy innego Hutu nie mają dla np. warszawianki żadnego znaczenia.
                          • strikemaster Re: A teraz do sedna 04.03.11, 15:45
                            > Opinie i preferencje Eskimosa czy innego Hutu nie mają dla np. warszawianki ża
                            > dnego znaczenia.

Co by wskazywało na niebiologiczne pochodzenie ww. opinii.

> Zaraz dojdziesz do tego, że kobiety to idiotki i nie wiedzą jak mają się ubrać,

Jakbyśmy my byli lepsi. :D
    • Gość: DSD Re: Terror mniejszości seksualnych? IP: 212.33.72.* 04.03.11, 11:14
      Istnieje też coraz silniejszy terror domagający się depilowania.

DSD - dość bujnie owłosiony na ciele
      • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:38
        DSD, ja cię popieram, chłop kłaki na klacie ma mieć.
    • paco_lopez Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:25
      ja tez popieram outcode i praktyke w ubiorze zamiast jakichś fetyszy. normalny samiec ucieszy sie z ładnej i miłej kobiety nawet w kaloszach. wmawianie jej że jest więcej sexi na słupkach bez sensu.
      • Gość: DSD Re: Terror mniejszości seksualnych? IP: 212.33.72.* 04.03.11, 11:26
        Tyz prowda. Tak naprawdę facet najbardziej ucieszyłby się z kobiety bez szpilek, bez kaloszy i w ogóle jak u Kononowicza - bez niczego.
        • narfi Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:53
          .....aber meine Herren.Langsam,langsam aber sicher.
          O ilez to przyjemniejsze powolutku kobiete rozbierac,ze szpileczek,ponczoszek,majteczek niz kazac jej zrzucic gumiaki i wypiac tylek :)
          • ka_p_pa Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 11:55
            narfi napisał:

> .....aber meine Herren.Langsam,langsam aber sicher.
            > O ilez to przyjemniejsze powolutku kobiete rozbierac,ze szpileczek,ponczoszek,m
            > ajteczek niz kazac jej zrzucic gumiaki i wypiac tylek :)

Lubię to!
          • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:39
            Na grzyba zrzucać gumiaki? :P
            • strikemaster Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:34
              W gumiakach na komodzie?
              • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:59
                Trza być w butach na weselu.
                • strikemaster Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 14:05
                  Kiedyś ludzi na buty nie było stać, a wesela się i tak odbywały. Jak to wytłumaczyć? :)
                  • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 14:13
                    Takie tam i psie wesela :) Bez butów nieważne.

Nie no, jedne buty w rodzinie były, na okoliczność ślubów i pogrzebów właśnie.
                    • strikemaster Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 14:19
                      > Nie no, jedne buty w rodzinie były, na okoliczność ślubów i pogrzebów właśnie.

Wesele rotaqcyjne (bo dla wszystkich ubrań nie wystarczyło)? Poza tym, po pogrzebie i tak trzeba było kupować nowe buty. :)
                      • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 15:01
                        A idzis, do trumny były tak zwane trumniaki, w mieście tekturowe, na wsi nie wiem z czego. Jednorazowe, a (kocham to słowo) wyględne.

Już nie gadaj, najuboższa komornica jakąś zapaskę miała, zresztą najuboższej komornicy na wesela nie zapraszano, a gospodarze jakieś tam ciuchy mieli.

Hm. Czy z tego wszystkiego można wyciągnąć wniosek, że gdyby ludzkość nie wynalazła stroju - wyginęłaby?
                        • strikemaster Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 18:11
                          Nie mogłaby wyginąć, bo nie byłoby w czym zmarlych pochować.

A tak poważniej, wiesz chbya, że występuję przeciw dress codowi, także temu obowiazującemu na weselach i tym podobnych imprezach. Bo to sztuczne, głupie i przestarzałe jest. Co komu by przeszkadzał weselnik płci obojętnej w nieprzepisowym stroju?
          • ikcort Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:40
            > kazac jej zrzucic gumiaki i wypiac tylek :)

Obawiam się, obywatelu, że w tym sezonie akurat gumiaki są modne, więc nie wiem, czy to jest najlepszy przykład.
    • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:37
      Panowie

a wolno nosić szpilki dlatego, że lubię? Od czasu do czasu.
      • ikcort Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:43
        > a wolno nosić szpilki dlatego, że lubię? Od czasu do czasu.

Tak, wolno jak najbardziej. Właściwie masz nawet gwarancję, że nikt Ci złego słowa nie powie (antyszpilkowe poglądy nie są szczególnie popularne). Co innego ja, gdy na przykład nie włożę garnituru, którego zresztą nie mam, a akurat temu czy owemu uroi się, że mam taki obowiązek.
      • narfi Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 12:44
        .....i szpilki i koronki i falbanki i ponczoszki i podwiazki.Hulaj dusza,piekla nie ma .
        ......ale obawiam sie,ze tych kilku jeszcze nie rozbudzonych zaraz Ci powie,ze to nie jest to co
        Ty lubisz ,tylko to do czego Cie wytrenowano :D
        • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:04
          Dzięki. No to umówmy się, że mnie wolno lubić szpilki, a im wolno gadać :)
          • jureczek_barbarzynca Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:34
            yoma napisała:

> Dzięki. No to umówmy się, że mnie wolno lubić szpilki, a im wolno gadać :)

Nie przesadzaj jedynie z ich codziennym lubieniem. Poluksy, koślawe stopy, osłabione stawy mogą w końcu dać o sobie znać
            • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:58
              Nie no, bez przesady :) Do lasu, do pracy na roli i zimą na warszawskim bruku nie.
            • ciotka_ltd Nie czytales mojej Rozprawy Szpilkowej:( 04.03.11, 19:47
              A stoi w niej jak wol, ze poza szpilkami istnieja i tzw. polszpilki, i inne z jeszcze nizszym obcasem, tzw. kitten heels. I choc rownie kobiece, to nieslychanie wygodne, bo obcasik, choc cienki to raptem 4-6 cm. Moje ukochane pantofle to zreszta takie 'kitten' - z czerwonego zamszu, z jakimis dekoracyjnym zawijasem z lakierowanej skory, i niezbyt czubate - wygodne jak bambosze.
              Poza tym dobre szpilki maja specjalna konstrukcje: wyprofilowanie lekko wypukle (sic!) zelowki i takie ustawienie obcasa, by ciezar rozkladal sie na palce i piety. A w szpilkowe czuby wcale paluchow wciskac nie trzeba - kupuje sie rozmiar wieksze i czubki wypycha wata. I problem tzw. koslawego palucha z glowy :)
      • strikemaster Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:34
        > a wolno nosić szpilki dlatego, że lubię? Od czasu do czasu.

Tak, wolno. Nie wolno jednak Ci zmuszać innych kobiet do takich praktyk ani wmawiać, że każdy facet to lubi.
        • yoma Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 14:02
          Dziękuję. Zgoda. Nikt chyba nie powie, że to robię?
    • 10iwonka10 Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 13:55
      Gdzie ty te kobiety w szpilkach widzisz??? Przeciez one sa niewygodnie moze na jakas specjalna okazje, ale na codzien?
      • strikemaster Re: Terror mniejszości seksualnych? 04.03.11, 14:03
        Czasem widuję, a wątek powstał jako przeciwstawienie się postulatom wprowadzania kolejnej tyranii.
    • ciotka_ltd Ty lepiej wyjmij weza z kieszeni! 04.03.11, 18:47
      I nie wciskaj ideologii o jakiejs walce z dress code etc. etc, bo nie z nami takie numery, Bruner!
      Jestem kobieta i chce szpilki nosic. Takie na 10-12 cm obcasie, bo mnie samej moja noga w takich szpilach sie podoba - wysokie, ladnie wygiete podbicie, cieniutka kostka, fajnie zarysowana lydka... A newt gdy szpilki niewygodne jak zaraza i chodzic sie w nich nie da, to - jesli ladne i mi sie podobaja - to chce je po prostu miec. A wiec ANTYSZPILKOWYM TERRORYSTOM MOWIMY NIE!!!
      Co wiecej, Striker, to my sie znamy na takich numeracH: niby idee, niby troska o nasze zdrowie, niby ble ble, a tak w istocie chodzi o to, by wpakowac swoja babe w trepy ze starych opon od swej super bryki. I na nowe gumy dzieki temu zaoszczedzic...
      • strikemaster Re: Ty lepiej wyjmij weza z kieszeni! 04.03.11, 19:01
        > I nie wciskaj ideologii o jakiejs walce z dress code etc. etc, bo nie z nami ta
        > kie numery, Bruner!

IA ile Was tam, pod tym nickiem jest?

> Jestem kobieta i chce szpilki nosic.

Ktos Ci zabrania?

> a tak w istocie chodzi o to, by wpakowac swoja b
        > abe w trepy ze starych opon

A tak w istocie chodzi o to, by żaden odzieżowy terrorysta nie miał prawa zmuszac innych do uzywania określonych ubrań. Swego czasu wrzuciłem tu wątek o opresji wobec mężczyzn jeśli chodzi o zmuszanie do garniturów, później o szortach w pracy. I za każdym razem pojawiały sie głosy kobiet, że ten cały rak prostaty, który u nas spodnie powodują to mały pikuś w porównaniu do zmuszania kobiet do szpilek. Więc postanowiłem walczyc także w obronie innych poszkodowanych przez terrorystę dresscoda.
        • strikemaster BTW 04.03.11, 19:02
          kilty, przynajmniej te bardziej tradycyjne nie mają kieszeni. :)
          • ciotka_ltd Za to masz torebke :))) 04.03.11, 19:38
            Przy pasku. Lub taka chanelowska na lancuszku. Moze byc i fioletowa, taka Tubisiowa. Wszystko zalezy od tego, ktorego klanu kilt nosisz, by byla pod kolor;)
            A powaznie: prostata jest tylko od zbyt obcislych syntetycznych slipow i opietych dzinsow. I dlatego klasyczne spodnie z zakladkami przy pasku znacznie mniej szkodza. To nie brednie, to badania.
            A niektorzy mezczyzni w kiltach istotnie swietnie sie prezentuja, nawet w podeszlym wieku jak Connery.
            johndenugent.org/english/english-duel-with-foxs-alan-colmes/attachment/sean-connery-in-kilt-2/
            Ale juz nie - Boze bron! - ksiaze Karol;(
            i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/05/21/article-1186234-050B9CB2000005DC-834_224x423.jpg
            • strikemaster Re: Za to masz torebke :))) 04.03.11, 20:30
              > A powaznie: prostata jest tylko od zbyt obcislych syntetycznych slipow i opiety
              > ch dzinsow. I dlatego klasyczne spodnie z zakladkami przy pasku znacznie mniej
              > szkodza
              . To nie brednie, to badania.

Wytłuściłem, żeby pokazać sprzeczność wewnętrzna Twojego wpisu. Poza tym, top tylko Twoje, osobiste badania, Genofewo, jak sądzę?Prawda naukowa jest nieco inna, główną przyczyną chorób prostaty, w tym nowotworowych jest zbyt wysoki poziom testosteronu (nawet w tym przypadku obowiązuje zasada, ze co za dużo to niezdrowo). A okresowe nadmierne stężenie testosteronu powstaje m.in. na skutek przegrzania jader ponad wartość dopuszczalną, czyli 34 stopnie. I to by było na tyle, jeśli chodzi o Twoją wiedzę z zakresu medycyny i anatomii.

> Przy pasku. Lub taka chanelowska na lancuszku. Moze byc i fioletowa, taka Tubis
              > iowa. Wszystko zalezy od tego, ktorego klanu kilt nosisz, by byla pod kolor;)

Czarne są uniwersalne. :)
              • ciotka_ltd Nie chce swintuszyc, ale... 04.03.11, 20:36
                Jesli prawda, co Ty o prostacie, to wyglada na to, ze klejnotow swego ukochanego nie wolno nam piescic. Lub musimy najpierw dlonie potrzymac w lodowce;)
                • strikemaster Re: Nie chce swintuszyc, ale... 04.03.11, 20:39
                  > Jesli prawda, co Ty o prostacie, to wyglada na to, ze klejnotow swego ukochaneg
                  > o nie wolno nam piescic.

Bez przesady, chyba nie pieścisz 16 godzin na dobę (bo jeżeli pieścisz to zaczynam mu bardzo zazdrościć)? A spodnie z reguły musimy nosić przynajmniej przez kilkanaście godzin dziennie.
                  • ciotka_ltd A co z goracym klimatem? 04.03.11, 20:47
                    j.w.
                    • strikemaster Re: A co z goracym klimatem? 05.03.11, 09:35
                      Parowanie potu rozwiazuje problem, bo ciecz do zmiany stanu skupienia pobiera energię ochladzając otoczenie. Do szybkiego parowania też potrzebny jest przewiew.
                      • voxave Re: A co z goracym klimatem? 05.03.11, 09:42
                        Czy mezczyzna nie przypomina beczke na piwo z kranikiem na dole--tak misie skojarzyło od czytania tej lektury wpisow ha ha ha
                        • qqazz Re: A co z goracym klimatem? 05.03.11, 09:45
                          Niektórzy faceci nie mysla głowa tylko czyms innym, więc na głowy moga zakładać ciepłe czapki nawet w lecie ale tam to muszą faktycznie porządnie chłodzić, żeby im się szare komórki nie poprzegrzewały.

pozdrawiam
    • qqazz A co z kieckami? 05.03.11, 09:38

pozdrawiam
      • strikemaster Re: A co z kieckami? 05.03.11, 09:57
        A w kiecce można chodzić także na płaskim obcasie. Zresztą, nikomu chodzic na szpilkach nie zabraniam.
        • qqazz Re: A co z kieckami? 05.03.11, 09:59
          Ale w kieckach moga chodzic nie tylko kobiety, a jednakk faceci w nich nie chodzą.

pozdrawiam
          • strikemaster Re: A co z kieckami? 05.03.11, 10:04
            > Ale w kieckach moga chodzic nie tylko kobiety, a jednakk faceci w nich nie chod
            > zą.

Niektórzy faceci już chodzic zaczynają, zwłaszcza, że mamy ku temu poważne powody medyczne. Z czasem będzie nas coraz wiecej, coraz mniej będzie okoliczności uniemożliwiających zakładanie spódnicy, spoleczeństwo będzie coraz bardziej przyzwyczajone. A jak jeszcze na metkach spodni sprzedawanych na działach męskich sklepów pojawią się ostrzeżenia o szkodliwosci ich noszenia (analogiczne do ostrzeżeń na paczkach papierosów)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka