Dodaj do ulubionych

Nowotwory językowe

13.04.11, 17:22
Na zajawce obok pojawiła się reklama w sprawie "modowych korespondentów"? Ki diabeł? Encyklopedia ani słownik języka polskiego PWN pojęcia nie znają?
Obserwuj wątek
    • voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 17:48
      modowy--zwiazany z modą--modowy trend, :)
      • kuk_krakauer Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:01
        Czyli, idąc tropem, np. dupowy artykuł. Związany z d..ą... :). w staropolszczyźnie do kitu, do bani, do d...
        • 33qq Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:34
          ale co, korespondent kulinarny czy mszalny lub meczowy to też źle?
          Nie ma co się czepiać języka, niech se ewoluuje, chciałem powiedzieć polepsza się na gorsze
          • coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:36
            33qq napisał:

> ale co, korespondent kulinarny czy mszalny lub meczowy to też źle?
            > Nie ma co się czepiać języka, niech se ewoluuje, chciałem powiedzieć polepsza s
            > ię na gorsze

Szczególnie ten mszalny brzmi intrygujaco.
            • 33qq Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:41
              No na przykład : Kapłan wznosi dłonie ku niebu w geście zawierzenia Panu, a z ust wiernych dobywa się krzyk:

Leeeeeegia Paaaaaaaaaaaany!
    • seth.destructor Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:32
      A może chodzi o mody do gier?
      • voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:34
        Od pewnego czasu obserwuje to słowo troche wydawało sie dziwaczne ale zawsze padało w tej dziedzinie :)
    • coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:34
      Mnie korespondent to kojarzy się, ze wojenny jest czasami a modowy , no nie za bardzo, aleco teraz nie za bardzo za 10 lat moze byc bardzo.
      • voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:49
        Coelka--mnie nie musi sie kojarzyc ja to wiem bo jestem wiernym ogladaczem modowym i ten termin juz przyswoiłam :)

..a jednak można żyć bez powietrza -Maria
        • coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:38
          voxave napisała:

> Coelka--mnie nie musi sie kojarzyc ja to wiem bo jestem wiernym ogladaczem modo
          > wym i ten termin juz przyswoiłam :)
          > Skoro tak mowisz, to wierze na słowo a co mi tam, trzeba ufac ludziom, com prawda zaufanie zawsze ograniczone powinno byc , ale zawsze.
          > ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria
          • voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 20:44
            Coelka--nie musisz mi wierzyć--zobacz pokazy mody i sprawozdanie z nich tam padnie takie słowo---słowo daje :)
            • coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 23:37
              No , ale ja napisalam , ze ci wierze, więc o co chodzi, jak nie wirze to mowie to wprost.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka