kuk_krakauer 13.04.11, 17:22 Na zajawce obok pojawiła się reklama w sprawie "modowych korespondentów"? Ki diabeł? Encyklopedia ani słownik języka polskiego PWN pojęcia nie znają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 17:48 modowy--zwiazany z modą--modowy trend, :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuk_krakauer Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:01 Czyli, idąc tropem, np. dupowy artykuł. Związany z d..ą... :). w staropolszczyźnie do kitu, do bani, do d... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:34 ale co, korespondent kulinarny czy mszalny lub meczowy to też źle? Nie ma co się czepiać języka, niech se ewoluuje, chciałem powiedzieć polepsza się na gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:36 33qq napisał: > ale co, korespondent kulinarny czy mszalny lub meczowy to też źle? > Nie ma co się czepiać języka, niech se ewoluuje, chciałem powiedzieć polepsza s > ię na gorsze Szczególnie ten mszalny brzmi intrygujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:41 No na przykład : Kapłan wznosi dłonie ku niebu w geście zawierzenia Panu, a z ust wiernych dobywa się krzyk: Leeeeeegia Paaaaaaaaaaaany! Odpowiedz Link Zgłoś
seth.destructor Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:32 A może chodzi o mody do gier? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:34 Od pewnego czasu obserwuje to słowo troche wydawało sie dziwaczne ale zawsze padało w tej dziedzinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:34 Mnie korespondent to kojarzy się, ze wojenny jest czasami a modowy , no nie za bardzo, aleco teraz nie za bardzo za 10 lat moze byc bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 18:49 Coelka--mnie nie musi sie kojarzyc ja to wiem bo jestem wiernym ogladaczem modowym i ten termin juz przyswoiłam :) ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 19:38 voxave napisała: > Coelka--mnie nie musi sie kojarzyc ja to wiem bo jestem wiernym ogladaczem modo > wym i ten termin juz przyswoiłam :) > Skoro tak mowisz, to wierze na słowo a co mi tam, trzeba ufac ludziom, com prawda zaufanie zawsze ograniczone powinno byc , ale zawsze. > ..a jednak można żyć bez powietrza -Maria Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 20:44 Coelka--nie musisz mi wierzyć--zobacz pokazy mody i sprawozdanie z nich tam padnie takie słowo---słowo daje :) Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Nowotwory językowe 13.04.11, 23:37 No , ale ja napisalam , ze ci wierze, więc o co chodzi, jak nie wirze to mowie to wprost. Odpowiedz Link Zgłoś