07.02.14, 17:15
Pomarudzimy na taki temat?
Właśnie leci ceremonia otwarcia igrzysk..
Obserwuj wątek
    • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 07.02.14, 17:19
      Pierwsze minuty - alfabet - wrażenie?
      PROPAGANDA imperium..
      • old.bear Re: sochi.ru 07.02.14, 19:49
        Nie pomarudzę bo ... bojkotuję tą uroczystość big_grin
        • ewa9717 Re: sochi.ru 07.02.14, 20:01
          Mnie się nie bardzo podobało. Za to Wala Tierieszkowa trzyma się rewelacyjnie.
          • old.bear Re: sochi.ru 07.02.14, 20:54
            To ona żyje ?1?1
            • skuter44 Re: sochi.ru 08.02.14, 04:18
              Wypunktowałem/oceniam krytycznie imprezę otwarcia IO. Opinię podtrzymuję. Ale już nie podaję tych słabych punktów. Może są za ostro sformułowane ? W kilku miejscach w sieci czytam bowiem same peany. Może za dużo spojrzenia politycznego i uprzedzeń do Putina jest w tej mojej krytyce imprezy.
    • zed-is-dead Re: sochi.ru 08.02.14, 13:14
      A mi się podobało.
      Pochwalili się tym, co mają naprawdę fajne - baletem, chórami, sztuką. Dołożyli do tego ciekawie zaaranżowaną oprawę multimedialną i zrobili interesujące widowisko.
      Do tego bardzo podobał mi się przemarsz sportowców - byli w centralnym punkcie i zostali umieszczeni na centralnych trybunach, a nie musieli się gnieść gdzieś z boku na trybunach.
      • dzidzia_bojowa Re: sochi.ru 08.02.14, 17:47
        Mnie się również podobało i nie mam zamiaru bojkotować transmisji. Oczywiście mam świadomość co się w Rosji dzieje i uważam, że choć to ważne, to jednak Igrzyska to wielkie sportowe święto. Na dobrą sprawę to już kilka razy w historii powinniśmy Igrzyska bojkotować, jak choćby Pekin. Nie mam zamiaru psuć sobie polityką oglądania zmagań sportowców.
        A ceremonia otwarcia była piękna!
        • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 08.02.14, 17:55
          Była.
          Ale nasza Justysia nie była dziś ok sad
    • ewa9717 Re: sochi.ru 08.02.14, 18:06
      Ale za to mój Bjoerndalen był ok wink
      • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 09.02.14, 12:21
        Bieg narciarski mężczyzn: Kreczmer (l. 33 ) - mamy wreszcie sukces, jest 39 miejsce, dojechał, żyje... W Vancouver był 66 więc jest progres, za 4 lata pewnie będzie jeszcze lepszy...
        • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 10.02.14, 18:39
          Ani słowa ANTY-MARUDNEGO o Kamilu Stochu? wink
          • zed-is-dead Re: sochi.ru 10.02.14, 18:43
            To ja najpierw pochwalę: organizatorów za 3 zwrotki polskiego hymnu, a nie jedną.
            I teraz pomarudzę: ciekawe, ilu "patriotów" potrafiłoby ten cały hymn zaśpiewać?
            • skuter44 Re: sochi.ru 13.02.14, 11:54
              Justyna Kowalczyk ZŁOTO na 10 km.
              • balamuk Re: sochi.ru 13.02.14, 13:08
                Cieszę się antymarudnie i prowokacyjnie. wink))
                • ewa9717 Re: sochi.ru 13.02.14, 14:52
                  Kużden gÓpi się cieszy wink
                  A teraz trzymajcie kciuki za Ole Einara!
                  • balamuk Re: sochi.ru 13.02.14, 15:18
                    A toś mi samomocenę podniosła. big_grin
                    No dobra, mogę trzymać!
                    • ewa9717 Re: sochi.ru 13.02.14, 16:19
                      Puściłaś?????
                      Już wiem, dlaczego nie wygrał wink
                      Ale jeszcze będziesz miała ze dwie szanse!
                      • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 13.02.14, 16:43
                        Się przyznam.
                        Komentowałem Kamila tak: "o ty skurwensynku, ale ich wszystkich załatwiłeś" smile
                        I nie chodziło o samo złoto, ale o nokaut i przewagę nad następnymi..
                        A dziś Justynę, kiedy było wiadomo, że nie tylko złoto, ale też nokaut (i że pan Marian poza podium) - to się darłem tak: "o ty pindo jedna, ale je wszystkie załatwiłaś" smile
                        Panie się nie obrażą?
                        PS. Mało marudny wpis..
                        • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 15.02.14, 14:21
                          Trafia mnie i TVP i zarządzanie TVP i bezczelność TVP.
                          Wczoraj wieczorem czekałem na skok Stocha w kwalifikacjach, i co było?

veehoora
                          wczoraj

Oceniono 192 razy 174

Szaranowicz w czasie relacji kwalifikacji w TVP (po skoku Prevca):
                          "Kamil Stoch nie startuje. Wiedzieliśmy o tym wcześniej, ale nie chcieliśmy państwa zniechęcać do oglądania transmisji..."

= WALKA O REKLAMY I OGLĄDALNOŚĆ

Dziś przed chwilą - czekałem na mecz w hokeja Rosja-USA, miał się zacząć 13:30 i być na żywo transmitowany przez TVP1. Ale na TVP były reklamy. Zaczęli transmisję tuż przed 14 tekstem Szpakowskiego: "Zapraszamy państwa na końcówkę pierwszej połowy"
                          Uważacie? POŁOWY1111
                          W każdym razie pokazali tylko ostatnie dwie minuty pierwszej tercji najlepszych reprezentacji w ich świętym odwiecznym boju, w zamian dali jakiś cilit bang aktywna piana, neo net, pastę do zębów, różne medykamenty, banki i telefonie komórkowe..

= WALKA O REKLAMY I OGLĄDALNOŚĆ PONAD WSZYSTKO

O mnie powalczyli mocno.. Jak się tu nie wk..wić? sad
                          • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 15.02.14, 14:24
                            LUDZIEEEE1111

Przed chwilą Szpakowski powiedział: rozpoczynamy drugą KWARTĘ111
                            Słowo honoru....
                            (mówię o tym samym meczu w hokeja na lodzie Rosja-USA)
                            • old.bear Re: sochi.ru 15.02.14, 14:56
                              Dziennikarze (?) ... już się komentować tego odechciewa. A poczynania TVP to czystej wody kur...o uncertain
                              • dzidzia_bojowa Re: sochi.ru 15.02.14, 15:14
                                Właśnie przed chwilą na forum Telewizja żołądkowałam się na temat komentatorów to nie będę się powtarzać. Napiszę tylko, że te pięć milionów reklam przed, między i po transmisjach doprowadzają mnie do ( przepraszam za słowo, lecz żadne inne nie odda mojego prawdziwego uczucia) kurwicy1 Rzygam już tymi wszystkimi preparatami na potencję, czkawkę, grypę, zakwaszenie i sraczkę! I Adamczykiem! Ja chcę oglądać sport bez ględzenia, bez opóźnień i bez debilnych komentatorów 11111
                                • old.bear Re: sochi.ru 15.02.14, 15:20
                                  Podzielam Twoją opinię Dzidziu. Polska telewizja leży i kwiczy. Dlatego transmisje F1 oglądam na RTL, mimo że niemieckiego nie znam, bo jak słucham tego gogusia Borowczyka w Polsacie to mi się na wymioty zbiera.
                                  • skuter44 Re: sochi.ru 15.02.14, 16:14
                                    ZŁOTO na IO. ZBYSZEK BRUDKA
                                    • dzidzia_bojowa Re: sochi.ru 15.02.14, 16:17
                                      Zbigniew Bródka! Serce mi zaraz rozwali klatkę piersiową111
                                      • skuter44 Re: sochi.ru 15.02.14, 16:25
                                        smile ZŁOTY MEDAL na IO. ZBYSZEK BRóDKA
                                        • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 15.02.14, 16:42
                                          I to Zbyszek z ŁÓDZKIEGO, od teraz najbardziej rozpoznawalny strażak w kraju smile
                                          I to o 0.003 sekundy, Holender płakał..
                                          A mecz hokeja Rosja-USA horror z długim ciągiem karnych, aż kciuk mnie boli od przełączania co 5 sekund między panczenem i hokejem sad
                                          • ewa9717 Re: sochi.ru 15.02.14, 16:52
                                            Doooobra olimpiada Putina, dooooobra wink
                                            • old.bear Re: sochi.ru 15.02.14, 17:08
                                              Yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 111 smile
                                            • balamuk Re: sochi.ru 15.02.14, 17:12
                                              Rzeczywiście doooooobra, no cudo, jaki świetny chłopak, zawsze ceniłam strażaków! big_grin

• kapitan_marchewa Re: sochi.ru 15.02.14, 17:08
                                            ps o Zbyszku:
                                            www.sport.pl/soczi2014/1,134692,15465125,Soczi_2014__Szczesliwy_Brodka_wroci_ze_zlotem_do_ciasnej.html#BoxSlotI3img
                                            Pewnie w Łowiczu też po Igrzyskach dla Zbyszka będzie dużo mniej niż dla Holendra.. sad
                                            Ale do ugrzaniu się przy Jego złocie znajdzie się wielu.

A tak przy okazji kasy: Justyna dziś wygrała dla ekipy stypendium z Ministerstwa Sportu na następne lata, jakoś 3,5 tys na rękę.
                                            Nie ma co się oszukiwać - WYGRAŁA ogromną kasę dla mało perspektywicznych i wiekowych koleżanek, i to zamiast odpoczywać i regenerować się przed swoim startem na 30 km z szansą na kolejny medal..
                                            Szacunek pani Justyno smile
                                            • balamuk Re: sochi.ru 15.02.14, 17:38
                                              Coraz bardziej mi się ta dziewczyna podoba. smile
                                              A trzech sportowców olimpijskich w jednym pokoju... Powiedzcie mi, proszę, że działacze i dziennikarze śpią po sześciu na piętrowych łóżkach.
                                              • dzidzia_bojowa Re: sochi.ru 15.02.14, 20:52
                                                JEST ABSOLUTNIE PRZECUDOWNIE!!!
                                                • ewa9717 Re: sochi.ru 15.02.14, 20:57
                                                  No jest wink
                                                  • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 16.02.14, 05:21
                                                    No żesz, Drogie Panie, przywołuję do porządku111
                                                    A gdzie marudzenie??? wink
                                                    No super dzień był, obawiam się tylko, że o Zbyszku za pół roku wszyscy zapomną (dopóki niektórym nie przyjedzie chałupy gasić).
                                                    Dla nieznających tematu - jak żebrali o kasę na przygotowania (i mały PS - na piłkę kopaną kasa jest zawsze..):
                                                    www.youtube.com/watch?v=8MiRHmcch9c
                                                  • kapitan_marchewa Re: sochi.ru 16.02.14, 06:01
                                                    No i niewielkim kosztem tor w Zakopanem, na który mogliby przyjeżdżać zawodnicy z całego swiata jako na trzeci najszybszy:
                                                    sport.wp.pl/kat,1039833,title,Zdobylysmy-medal-i-nie-zmienilo-sie-nic-Bylo-nawet-gorzej,wid,16408864,wiadomosc.html?ticaid=112366
                                                    No ale ładujmy kasę w piłkę kopaną i inwestujmy w kibiców w kominiarkach i z racami i bejsbolami. Wszak to patrioci..
                                                  • dzidzia_bojowa Re: sochi.ru 16.02.14, 08:08
                                                    Kapitanie, nic już nie mów bo mnie chyba szlag trafi. Zwłaszcza gdy pomyślę ile zarabiają mierni piłkarze. Noooo, na pewno nie muszą żebrać o dotacje, kuźwa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka