Dodaj do ulubionych

Zamów ekspres

23.05.11, 22:21
Ciekawa sprawa, goście spóźnili się na pociąg (w Polsce oczywiscie, to wszak kraina cudów). Co zrobili? Zadzwonili do kolei, żeby pociag na nich po drodze poczekał, dojadą autokarem. No i pociąg został zatrzymany, poczekał po drodze na spóźnialskich pasażerów. Godzinę poczekał. Ci sobie spokojnie autobusem do czekającego pociągu dojechali, wsiedli i podróż kontynuowali koleją. Mam wiec pytanie do zarządu PKP (obojętnie którego), czy mogę zamówić pociag na jutro o 17:30 na Koszutkę?
Obserwuj wątek
    • y.agni.k Re: Zamów ekspres 23.05.11, 23:01
      strikemaster napisał:

> Ciekawa sprawa, goście spóźnili się na pociąg (w Polsce oczywiscie, to wszak kr
      > aina cudów). Co zrobili? Zadzwonili do kolei, żeby pociag na nich po drodze poc
      > zekał, dojadą autokarem. No i pociąg został zatrzymany, poczekał po drodze na s
      > późnialskich pasażerów. Godzinę poczekał. Ci sobie spokojnie autobusem do czeka
      > jącego pociągu dojechali, wsiedli i podróż kontynuowali koleją. Mam wiec pytani
      > e do zarządu PKP (obojętnie którego), czy mogę zamówić pociag na jutro o 17:30
      > na Koszutkę?

Hahaha :-)

Fajnie, też bym tak chciała bo póki co ostatnio kupiłam dwa wirtualne miejsca w ekspresie, dosłownie, pociąg był, miejscówek brak! Pan konduktor uspakajał mnie że gdzieś "nas" (mnie i 4 letnie dziecko) w końcu "dokoptuje", poziom agresji miałam nieziemski bo poprzedniego dnia zastanawiałam się nad tym czy polecieć samolotem, był tańszy o 40 zł i zrezygnowałam z niego z powodu zbyt wczesnej godziny odlotu.

Z PKP wszystko jest możliwe.
    • ka_p_pa Re: Zamów ekspres 23.05.11, 23:21
      Gdzie, co, jak?
      • strikemaster Re: Zamów ekspres 24.05.11, 08:19
        Dowiedziałem się pocztą pantoflową, ale podobno w telewizorze wczoraj to wydarzenie komentowali. Gość zadzwonił do kolei i zatrzymał na godzinę Inter City. Nie był to minister, a rzeczniczka jednej z kolejowych spółek musiała się wczoraj tłumaczyć.
        • ikcort Re: Zamów ekspres 24.05.11, 08:30
          > Dowiedziałem się pocztą pantoflową, ale podobno w telewizorze wczoraj to wydarzenie
          > komentowali. Gość zadzwonił do kolei i zatrzymał na godzinę Inter City. Nie
          > był to minister, a rzeczniczka jednej z kolejowych spółek musiała się wczoraj
          > tłumaczyć.

Ale to nie pierwszyzna, już kiedyś była taka afera, że pociąg czekał na jakichś ludzi, Gazeta.pl opisywała. Ponoć takie są procedury.
          • strikemaster Re: Zamów ekspres 24.05.11, 09:03
            Dlatego sobie pomyślałem, że zamiast zamawiać taksówki moge sobie zamówić Inter City. Wsiadam do tego radio-pociągu i podaję maszyniście adres docelowy. :)
    • piwi77 Re: Zamów ekspres 24.05.11, 11:15
      Czego nie rozumiem w tej całej historii to to, że ekspres jechał dalej, aż do następnej stacji, aby tam czekać na spóźnialskich. Gdyby zamiast jechać do Świebodzina, od razu zawrócił do Frankfurtu po spóźnionych pasażerów, zabrał ich i kontynuował podróż, spóźnienie pewnie byłoby mniejsze niż 45 minut i afery pewnie by nie było.
      • klosowski333 Re: Zamów ekspres 24.05.11, 11:27
        Hahaha, a po jakim torze mial jechac z powrotem? Po tym samym? :D
        • piwi77 Re: Zamów ekspres 24.05.11, 13:31
          klosowski333 napisał:

> Hahaha, a po jakim torze mial jechac z powrotem? Po tym samym? :D

Przecież pociągi jeżdżą nie tylko z Frankfurtu do Świebodzina, ale także z powrotem (wiem, bo sam już takim jechałem), więc sprawa, po którym torze, które jeżdżą, na pewno jest jakoś uregulowana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka