Dodaj do ulubionych

Siła przekazu mediów

03.07.11, 08:41
Wczoraj się odbył jakiś pojedynek pięściarski. Z braku innych rozrywek obejrzałam. Nic ciekawego. Ten większy mało się ruszał. Ten mniejszy trochę więcej,ale bez szaleństw. Dziś media informują o wysokim zwycieństwie. Dlaczego?
To tak jakby napisać:
Oszałamające zwycięstwo Polski 1:0
albo:
Minimalna porazka Polaków 0:9
Media po swojemu opisują wydarzenia karząc nam postrzegać świat ich oczami. Czy tak nie jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Siła przekazu mediów IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.11, 09:59
      akurat byla to niezla walka bokserska,tym razem
      Jak nie masz zainteresowania,pojecia,wiedzy w sprawach sportu lepiej nie zabierac glosu i zajac sie czyms pozytecznym,w kuchni
      • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 10:04
        Ja to rzeczywiście bardziej się znam na naleśnikach,ale czytałam Kuleja i Włodarczyka. Obaj w dwóch programach,niezależnie od siebie stwierdzili,że żaden z bokserów się nie wysilił. Ty nie znasz się jak mniemam na robieniu naleśników,ale gdy ktoś je spierniczy też jesteś zły. Czyż nie?
        • kolter-xl Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 14:05
          migreniasta napisała:

> Ja to rzeczywiście bardziej się znam na naleśnikach,ale czytałam Kuleja i Włoda
          > rczyka. Obaj w dwóch programach,niezależnie od siebie stwierdzili,że żaden z bo
          > kserów się nie wysilił. Ty nie znasz się jak mniemam na robieniu naleśników,ale
          > gdy ktoś je spierniczy też jesteś zły. Czyż nie?

Ano problem w tym ze obaj panowie sami narobili sobie apetytu liczącna jakieś kontrowersje ,a walka pop prostu była średnia
      • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 10:07
        Zamiast do kuchni pójdę na spacer z psem i obiecuję,że wrócę. W razie czego pies zna drogę powrotną......
        Pod budką z piwem skonsultuję z żulernią wczorajsze mordobicie. Oni się na tym znają....
        • Gość: Jojo Re: Siła przekazu mediów IP: *.dip.t-dialin.net 03.07.11, 10:23
          Swietna idea,duzo wrazen zycze a piwo z rana jak smietana.
          • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 11:10
            Szkopuł w tym ,że może przykład jak na kobietę nieszczególnie pasujący ale w wątku podniosłam problem manipulacji. Jako przedstawicielka płci pięknej nie muszę się znać na boksie,ale pragnę by media rzetelnie relacjonowały wszystko co się dzieje wokół mnie.....

Aha. Pani Guzowska pewnikiem nie dałaby się wpuścić w maliny byle komentatorowi.
        • Gość: ka_p_pa Re: Siła przekazu mediów IP: *.net 03.07.11, 10:32
          No i co? Żule pewnie mają kłopot, bo jeden ruski, a drugi czarny, komu tu kibicować.
          • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 11:21
            Nie każdy żul jest ksenofobem. Niektórzy kibicują po prostu lepszemu.
    • massaranduba Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 10:33
      migreniasta napisała:
      > Media po swojemu opisują wydarzenia karząc nam postrzegać świat ich oczami. Czy
      > tak nie jest?

Oczywiscie,ze tak jest,dlatego rozsadniej jest zachowac pewna doze krytyki i nie lykac podanych informacji jak swiezego boczku ;-)
      Zgadzam sie jednak,ze media moga dowolnie kreowac rzeczywistos,ot taka proba manipulacji,mozna sie jej poddac lub nie.
      • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 11:03
        No tak,sle nikt nie jest omnibusem. Ja potrafię wyłowić ściemę jak opisują bzdury na niwie ,po której kroczę profesjonalnie. W innych przypadkach mogę się stać obiektem manipulacji.
    • Gość: krucabomba Re: Siła przekazu mediów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.11, 10:50
      Media po swojemu opisują wydarzenia karząc nam postrzegać świat ich oczami. Czy
      > tak nie jest?

Pewnie, że jest. Manipulacja to się nazywa. Np. przedwczoraj wmawiały ludziom, że do UE wprowadził nas (ło)Buzek. Jakby w latach 2002-2004 nie rządził Miller. Za Stalina np. raz na tych samych zdjęciach był Trocki, a raz go nie było...

Mniej mediów, więcej Mozarta (czy kogo tam lubisz), zdrowsza będziesz. Wypróbowane!
      • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 11:06
        Nie ślęczę przed telewizorem godzinami. Ale czasem w drodze między ubikacją a kuchnią coś tam mi wleci w ucho.
        Bardzo bym chciała by w mediach była cenzura. CENZURA GŁUPOTY I MANIPULACJI.
        • massaranduba Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 11:25
          migreniasta napisała:
          > Bardzo bym chciała by w mediach była cenzura. CENZURA GŁUPOTY I MANIPULACJI.

Tez bym chciala :-)
          Mysle jednak,ze poki nie ma cenzury ani glupoty,ani manipulacji,to lepiej dla wszystkich,abysmy mieli przynajmniej swiadomosc,ze media probuja robic nam wode z mozgow...
          • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 11:29
            Mam taką świadomość. Jest to bliźniacze stanowisko z tym prezentowanym na drodze podczas prowadzenia samochodu. Zachowuję się jakby wszyscy chcieli mnie zabić.....
        • 33qq Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 12:07
          media bez manipulacji tracą sens

w oczach właścicieli i mocodawców
      • Gość: kalka Re: Siła przekazu mediów IP: 89.243.122.* 03.07.11, 13:35
        czy piszac o Mozarcie, myslalas o gluchym Beethovenie- krucabombo?:)

na temat i powaznie,
        dzisiaj nie trzeba sie wysilac by tzw sila mediow nadala rejsowego kursora- dwuznacznosci Barei; nie trzeba nic robic by zadzialala silna zlota regola, ktura karzel opsmiac uzera i "rozumiec" go jako jeszcze jednego jacka (podlaczenia) spluczki do internetu) badz urzywala jako panegiryku ku czci tylko dlatego ze publiczne media sa prywatne.
        kolokwialnie i szczerze mowiac,czuje sie zmeczona brakiem ujednolicenia -standardow jezykowych ( tresc+ niezaleznosc)dla wszystkich publikatorow. standardow, ktore powinny wyznaczac poziom podstaw, wymaganych przed wszystkim od dziennikarzy,administratorow czy innych np celebryckich gwizdkow. standardow cwiczenia sie nie na uzerach ( czytelnikach, sluchaczach widzach) a w trudnej sztuce odbioru i przekazania codziennosci.
        tym bardziej cwiczenia sie w zwyklosci- bo "wszyscy jestesmy Chystusami"

poslowie;
        korzystajac ze skojarzeniowej sily mediow, uprzejmosci autora watku oraz nienadeciu na wyciecie opiekuna forum-pozwole sobie w temacie matur,
        jestem jednoznacznie zadowolona z powodu, ze niedouczeni nauczyciele - uczniowie dostali wreszcie dojrzala nauczke.
    • kolter-xl Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 14:03
      migreniasta napisała:

> Wczoraj się odbył jakiś pojedynek pięściarski. Z braku innych rozrywek obejrzał
      > am. Nic ciekawego. Ten większy mało się ruszał. Ten mniejszy trochę więcej,ale
      > bez szaleństw. Dziś media informują o wysokim zwycieństwie. Dlaczego?

No bo ten większy cały czas pukał w nos lewą ręka tego mniejszego a każde uderzenie jest liczone !!
    • kolter-xl Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 14:58
      Statystyka ciosów:
      Punktacja arbitrów 117-109, 118-108, 116-110 na korzyść Władimira Kliczki dla niektórych wydawała się zbyt wysoka. Gdy jednak spojrzy się na statystykę ciosów, jaką opracowała firma Compubox to wszystko okazuje się jasne. Walki na pewno nie oceniali niewidomi sędziowie.

Wyraźnie widać, że Ukrainiec był o zdecydowanie lepszy niż Brytyjczyk.

Przez całą walkę Kliczko trzymał Haye'a na dystans lewym prostym. To właśnie to uderzenie było kluczem do sukcesu. Wprawdzie David zadał więcej mocnych trafień, ale w ostatecznym rachunku nie mało to znaczenia
      Ogółem: Kliczko 134 (celne)/509 (wyprowadzone) - Haye 72/290

Ciosy proste: Kliczko 105/376 - Haye 36/171

Ciosy mocne: Kliczko 29/133 - Haye 36/119.

www.eurosport.pl/boks/kliczko-haye/2011/sprawdz-statystyki-ciosow_sto2856434/story.shtml
      • Gość: kalka Re: Siła przekazu mediów IP: 89.243.122.* 03.07.11, 15:10
        uhym kotle, Beethoven slyszal dzwieki w glowie bo uszami byl gluchy, ciekawe czy pojedyncze dzwieki slyszal i czy te, ktore ktos juz zapisal w game, hymm; inna rzecz, ze np taki - Bach to tworca polifonii.

oba muzyczne przypadki skomentowalam nie udowadniajac- wynikami przygotowanych przez firme Compuklopx.
        • kolter-xl Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 15:13
          Gość portalu: kalka napisał(a):

> uhym kotle, Beethoven slyszal dzwieki w glowie bo uszami byl gluchy, ciekawe
          > czy pojedyncze dzwieki slyszal i czy te, ktore ktos juz zapisal w game, hymm; i
          > nna rzecz, ze np taki - Bach to tworca polifonii.
          >
          > oba muzyczne przypadki skomentowalam nie udowadniajac- wynikami przygotowanych
          > przez firme Compuklopx.

Ty już, czy to jeszcze od wczoraj ?
          • Gość: kalka Re: Siła przekazu mediów IP: 89.243.122.* 03.07.11, 15:45
            bedziesz pan laskaw panie kotle, wyjasnic mnie- gminowi, co myslales pan piszac
            Ty już, czy to jeszcze od wczoraj ?
            bo nie potrafie sie odniesc, co tez moze byc przyczyna Twojej zecerki, a mojej winy.
            • kolter-xl Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 17:21
              Gość portalu: kalka napisał(a):

> bedziesz pan laskaw panie kotle, wyjasnic mnie- gminowi, co myslales pan piszac
              >
              > Ty już, czy to jeszcze od wczoraj ?
              > bo nie potrafie sie odniesc, co tez moze byc przyczyna Twojej zecerki, a moje
              > j winy.

Oj nie graj pierwszej naiwnej .
            • 33qq Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 21:00
              ja, również człowiek z gminu, zrozumiałem
              • Gość: kalka Re: Siła przekazu mediów IP: 89.243.53.* 03.07.11, 21:35
                znaczy kuku, ze statystycznie rzecz ujmujac- nie w "gminie" -zrozumienie Ty juz ,,,itd- lezy?
                ehh, ide napic sie na pole pinta piwo
                • 33qq Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 08:43
                  jednak zrozumiałaś
                  • Gość: kalka Re: Siła przekazu mediów IP: 89.243.63.* 04.07.11, 13:26
                    tak, milo, ze to dostrzegles.
                    wciaz mam jednak klopoty ( w odruchu) z pacyfikowaniem silnego "meskiego punktu widzenia" wiec musze kluczyc.
                    ale poprawie sie.obiecuje.
    • klosowski334 Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 18:33
      Migreniasta, jestes odlotowa. Kompletnie sie na boksie nie znasz, ale nie przeszkadza Ci to pieprzyc cos od czapy o sile przekazu mediow.

Dlaczego - nie tyle media - a komentatorzy sportowi, byli bokserzy, znawcy tego sportu ZGODNIE mowia o sprawiedliwym werdykcie sedziow? Dlatego, ze sie znaja na rzeczy, w przeciwienstwie do Ciebie.

Idac Twoim tokiem rozumowania (sic!) mozna powiedziec, ze media ZGODNIE pisaly o pogromie w kontekscie meczu Hiszpania-Polska (6:0), bo taka jest sila przekazu mediow.

Ech, Migreniasta...
      • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 21:51
        Wątek nie dotyczy dywagacji stricte bokserskich tylko siły przekazu mediów. Przykład związany z boksem był całkowicie przypadkowy i adekwatny do sytuacji. Jeśli mnie pamięć nie myli nie kwestionowałam werdyktu sędziów tylko sposób relacji reporterskiej po pojedynku.
        Mam serdeczną prośbę do Ciebie kolego : NIE POLEMIZUJ z migreniastą tylko z treściami jakie eksponuje na forum,bo dostaniesz w mordę.
        • klosowski334 Re: Siła przekazu mediów 03.07.11, 23:30
          Rzeczywiscie, podpieranie tezy o sile przekazu mediow TAKIMI argumentami i przykladami musi wydawac sie kosmicznie przypadkowe.

Ja bym dodal, ze dzisiejsza informacja o tym, ze Ratko Maldić niespecjalnie chce sie stawic przed Trybunalem w Hadze jest rowniez dowodem na sile przekazu mediow. Gdyby nie ona niechybnie by sie stawil.

Dzisiejszy remis Brazyli z Wenezuela to najdobitniejszy przyklad na to jak wielka sile ma przekaz medialny. Bez nieego wynik bylby przeciez zupelnie inny.

• migreniasta Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 00:02
            Ty to jednak jesteś jełop patentowany.
            Miałam się powstrzymywać ,ale zważywszy na to,że uprawiasz kpinę za kpiną odważę się wyartykułować jakim jesteś chamem.
            Nie pojawiaj się na wątkach mojego autorstwa,bo nie potrafisz prowadzić konstruktywnej dysputy,siejesz ferment,piszesz bzdety o tolerancji a Twoje posty temu przeczą. Nie będę przez Ciebie znikała z FS ale przyjmij do swojej chorej łepetyny,iż nie życzę sobie towarzystwa takiej kreatury jak TY. WYRAZIŁAM SIĘ CHYBA ZROZUMIALE. Odpowiedź możesz sobie darować-i tak jej nie przeczytam.
            ŻEGNAM PANIE KOZŁOWSKI
            • klosowski334 Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 00:19
              Migrenko, jestes naczelnym trollem a zarazem naczelna blondynka tego forum. Obie cechy/postawy ida ze soba w parze. Z jednej strony zakladanie natretnie watkow personalnych niczym troll, z drugiej malutki rozumek. Jedno wynika z drugiego, jak sadze.
              Co do zyczenia sobie czegos, to zaloz swoje prywatne forum i tam decyduj kto moze pisac, a kto nie w Twoich watkach. Tutaj funkcjonujesz na OTWARTYM forum publicznym. Tej oczywistosci tez nie jestes w stanie ogarnac, prawda?
            • 33qq Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 09:14
              błędem jest odpowiadać na prowokacje tego klienta, daj spokój

:D
              • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 09:28
                Dotarło to do mnie jak się przespałam.Ale wiesz....poniosło mnie. Gość z uporem maniaka czepia się koloru włosów a nie merytorycznych argumentów. Natrętnie niszczy większość dyskusji w imię eksponowania własnego niespełnionego ego. Poprosiłam go o omijanie moich wątków. Po prostu nie życzę sobie polemiki z kimś ,kto nic nie wnosi a jątrzy.
                Twój post był lekiem na moją złość. Dziękuję i pozdrawiam.
            • nehsa Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 09:22
              Migreniasta!
              koslowski444, czy też 334, to niegłupi człowiek, ale załgany, jak "żydowski nauczony" w piśmie, dlatego motorem jego działalności na forach, jest obłuda.
              "Powiadam wam: Iż wszelki, kto czyni grzech, sługą jest grzechu."

A ponieważ ma te zasoby wiedzy nieuporządkowane: "I w tym wszystkim zawsze sa emocje, uczucia, inspiracje, motywacje, namietnosci, milosci, pasje itd. Czesto to wlasnie one, a nie czyste wyrachowanie sa motorem napedowym dla rozwoju i postepu." - to cytat z dorobku klosa334, to bądź dla niego bardziej wyrozumiała.
              • nehsa Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 09:32
                Ciosy mocne: Kliczko 29/133 - Haye 36/119.

Ich walka, świadczyła pozytywnie o ich bokserskiej inteligencji, dlatego miała taki zdystansowany charakter. A co do wartości statystyk.
                Skąd statysta wiedział, które ciosy były mocne, a które słabe?

Tylko krteyn, uważający widzów, i pozostałych ludzi za kretynów, dokłada taką statystykę.
                Ciosy nokautujące, to maestria techniki i siły, przez fachowców są określane krótkimi, suchymi, niewidocznymi.
              • migreniasta Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 09:42
                Zaczyna do mnie to powoli docierać. Szkopuł w tym ,że wyrobiłam sobie o nim złe zdanie jako o dyskutancie i nie wyobrażam sobie bym mogła uczestniczyć razem z nim w dywagacjach na jakiejkolwiek niwie. On sprowadza wszystko do udowodniania swych tez kolorem włosów i brakiem mojej inteligencji. To sofistyka w czystej postaci.
        • Gość: nehsa Re: Siła przekazu mediów IP: *.saite.com.pl 04.07.11, 09:08
          Szkoda ręki.
    • paco_lopez Re: Siła przekazu mediów 04.07.11, 13:34
      to juz wiem od dawna. stąd jak sie woda wyleje, albo głowa zaboli ludzie mówią masakra, albo makabra, jak snieg spadnie, to się pod nim od razu mentalnie uginają. najlepiej oglądac filmy w kino polska, bo pokazuja sporo półkowników. delicje.
      • Gość: kalka Re: Siła przekazu mediów IP: 89.243.63.* 04.07.11, 13:47
        etam pako,
        kino polska zatarasowalo sie w ekranie i spuscilo kurtyne.nie chce widziec z za wyczyszczonych szyb centralnego zlotych tarasow- na zywca zerznietych z pul w Andach czy innych majach.
        jedyny film, ktory nie dmuchal w balonik i staral nie grac tylko na czerwonych gitarach to:
        All of my love (wszystko co kocham)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka